Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Ε.ΔΗ.Κ.: ανακοίνωση για την επίσκεψη του κ. Καμένου στην Κύπρο


Κατά την εδώ επίσκεψη του υπουργού αμύνης της Ελλάδος κ. Καμένου ρωτήθηκε αν η νέα κυβέρνηση θα ανασυστήσει το ενιαίο αμυντικό δόγμα Ελλάδος – Κύπρου που ως γνωστό έχει εγκαταλειφθεί από την εποχή της κυβέρνησης Σημίτη, κυρίως μετά την υποχώρηση του στα Ίμια.
Ο κ. Καμένος απάντησε πως θα υπάρξουν σχεδιασμοί τους επόμενους μήνες.

Το ερώτημα είναι ποιο σκοπό θα εξυπηρετήσει το ενιαίο αμυντικό δόγμα όταν η στρατηγικός στόχος των κυβερνήσεων Ελλάδος και Κύπρου είναι η μετεξέλιξη της κυπριακής δημοκρατίας στο νέο-οθωμανικό μόρφωμα της Δικοινοτικής Διζωνικής Ομοσπονδίας;
Το ενιαίο αμυντικό δόγμα είναι αναγκαίο και παραγωγικό όταν έχει ως άμεσο σκοπό του την υπεράσπιση της κυριαρχίας της κυπριακής δημοκρατίας και την διεκδίκηση της κατεχόμενης επικράτειας της χωρίς εκπτώσεις και υποχωρήσεις που πραγματώνουν τους πολιτικούς στόχους της τουρκικής εισβολής.
Το ενιαίο αμυντικό δόγμα δεν έχει κανένα νόημα ύπαρξης όταν συντελούνται σε πολιτικό επίπεδο διαδικασίες εσχάτης υποχώρησης και προδοσίας.
Με στόχο την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία το ενιαίο αμυντικό δόγμα απλά θα είναι , αν ανασυσταθεί ποτέ , το στρατιωτικό άγημα που θα οδηγήσει, υπό τους πένθιμους ήχους της φιλαρμονικής του, την Κυπριακή Δημοκρατία στο τάφο.


Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ