Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Αβέρωφ Νεοφύτου , ο πολιτικός σαλτιμπάγκος της τραπεζοκρατίας

Στον καπιταλιστικό κόσμο που μέσα στο βούρκο του κολυμπούν , δεξιοί , αριστεροί , σοσιαλιστές , ακροδεξιοί , παπάδες που το παίζουν υπεράνω κομμάτων και λοιποί συστημικοί σαλτιμπάγκοι , οι τράπεζες δεν κτυπούν την κοινωνική οικονομία μόνο με το τόκο , αλλά κυρίως γιατί ορίσθηκαν από το πολιτικό σύστημα να δρουν ως ο εγκέφαλος της οικονομίας προς όφελος της ολιγαρχίας .
Το γεγονός αυτό αφαιρεί από το λαό το δικαίωμα να σχεδιάζει την οικονομία του και να αναβαθμίζει την εργασία του.

Για όλα αποφασίζει ο τραπεζίτης με την στήριξη του κράτους , δηλαδή της ολιγαρχίας που ασκεί τυραννική εξουσία πάνω στις παραγωγικές δυνάμεις.
Ο τραπεζίτης θα αποφασίσει ποιοι κλάδοι της οικονομίας θα στηριχθούν , ποιες επενδύσεις είναι κερδοφόρες για τις τράπεζες , ποιοι άνθρωποι θα δανειοδοτηθούν και ποια γενική κατεύθυνση θα πάρει η οικονομία .
Εμείς οι εθνικοκοινωνιστές λέμε πως οι τράπεζες της ολιγαρχίας θα πρέπει να παύσουν να είναι ο εγκέφαλος και ο κατευθυντήριος νους της οικονομίας και τη θέση αυτή να την αναλάβει η κρατική τράπεζα που σε συνεργασία με ένα υπουργείο παραγωγής και ανάπτυξης θα οργανώσει και στηρίξει την παραγωγή χωρίς τόκους.
Το όφελος που θα προκύψει από την θέσμιση της κρατικής τράπεζας , δεν θα είναι μόνο η απελευθέρωση της κοινωνίας από τον τόκο αλλά κυρίως το πέρασμα του σχεδιασμού της εθνικής οικονομίας στις ίδιες τις παραγωγικές δυνάμεις του λαού , που θα ασκούν πραγματική εξουσία μέσα από την κατεδάφιση του κομματοκρατικού κοινοβουλευτισμού και την θέσμιση της συμμετοχής των παραγωγικών ενώσεων και των τοπικών κοινοτήτων στην νομοθετική εξουσία και δια αυτής στην εκτελεστική , την δικαστική , την διοίκηση και τα μέσα ενημέρωσης.
Συνεπώς κύριε Αβέρωφ , πρόεδρε του Δημοκρατικού Συναγερμού , το πρόβλημα της οικονομίας δεν λύνεται με την πτώση των επιτοκίων δανεισμού όπως λαϊκίστικα διατείνεστε αλλά με την οριστική κατάλυση του καπιταλιστικού ληστρικού τραπεζικού συστήματος .
Κάτω το καπιταλιστικό τραπεζικό σύστημα και οι πολιτικές συμμορίες που το στηρίζουν.

Τομέας ιδεολογικού πολέμου
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ