Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

ΘΕΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΠΑΡΑΣΙΤΙΣΜΟ

Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα επειδή θεωρεί τον υπέρογκο δημοσιοϋπαλληλικό τομέα ως καρκίνωμα της οικονομίας και της κοινωνίας που πλήττει άμεσα τη μεγάλη λαϊκή παραγωγική βάση , προτείνει τα ακόλουθα μέτρα.
1. Λαϊοκοποίηση όλων των ημικρατικών οργανισμών και όχι παράδοση τους σε λεγόμενους στρατηγικούς επενδυτές , που σημαίνει ξεπούλημα στην ολιγαρχία του πλούτου με την βοήθεια του πολιτικού κατεστημένου.
2. Μείωση μισθών των δημοσίων υπαλλήλων , αρχίζοντας από τους υψηλόμισθους.
3. Οριστική κατάργηση του εφάπαξ.
4. Οριστική κατάργηση της ΑΤΑ ( αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή) .
5. Κατάργηση όλων των προνομίων των δημοσίων υπαλλήλων.

6. Κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο και θεσμοθέτηση κριτηρίων παραγωγικότητας.
7. Κατάργηση της λίστας αναμονής και πρόσληψη με διαφανείς εξετάσεις.
8. Αυστηρές ποινές σε περιπτώσεις χρηματισμού και διαφθοράς , όπως δήμευση περιουσιών και εξορία μετά την έκτιση της ποινής.
9. Παραχώρηση εργασιών σε ιδιώτες στα πλαίσια του ανταγωνισμού και όχι του κομματικού προστατευτισμού και των πελατειακών σχέσεων.
10. Τερματισμός της κρατικής στήριξης των ιδιωτικών τραπεζών και δημιουργία αναπτυξιακής κρατικής τράπεζας που θα εστιάσει στην ενδυνάμωση της παραγωγής και της ανάπτυξης .
11. Πολυκεντρικό φορολογικό σύστημα με σκοπό την ενδυνάμωση της τοπικής αυτοδιοίκησης και της τοπικής ανάπτυξης που παρεμποδίζεται από το μονοκεντρικό υπερσυγκεντρωτικό και υπέρογκο κράτος.
12. Στοχευμένη κοινωνική πολιτική σύμφωνα με τα εισοδήματα εκάστου. Στήριξη της δημιουργίας και της ιδιοφυΐας. Προγεννητικός έλεγχος για τον περιορισμό των κληρονομικών ασθενειών.
13. Παύση χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων.
14. Φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιούσιας .Κατάργηση των μισθών του οποιουδήποτε ιερατείου απο τους φόρους του λαού.
15. Φορολόγηση του συσσωρευμένου πλούτου.
Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα στηρίζει τη λαϊκή παραγωγική βάση ενάντια σε κάθε μορφή συσσώρευσης πλούτου και εξουσίας σε ολίγους και ενάντια στο κράτος δυνάστη που εξεπήγασε από το διεφθαρμένο πελατειακό σύστημα της κομματικής ολιγαρχίας.
Παράλληλα με τα συγκεκριμένα μέτρα , θεωρούμε αναγκαία την ριζική αναθέσμιση της κοινωνίας , ώστε η εξουσία να περάσει από τα χέρια ολίγων κομματαρχών και πλουτοκρατών στα χέρια της κοινωνίας και της παραγωγικής βάσης. Ζητούμε ως εκ τούτου , μια νέα εκπροσώπηση του λαού που θα δομείται πάνω στην άμεση συμμετοχή του στις τοπικές αυτοδιοικήσεις και στις παραγωγικές του ενώσεις.

Γραφείο τύπου και ενημέρωσης
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ