Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Ανακοίνωση επαναδραστηριοποίησης του ΕΔΗΚ

Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα (ΕΔΗΚ) ανακοινώνει την επαναδραστηριοποίηση του.

Η πατρίδα μας βρίσκεται σήμερα σε μια δραματική κατάσταση , ως αποτέλεσμα των άθλιων χειρισμών του ενδοτικού κατεστημένου.

Το εθνικό θέμα οδηγείται από το κακό στο χειρότερο . Μέσα από τις διαχρονικές υποχωρήσεις που κορυφώθηκαν με την διακυβέρνηση Χριστόφια , τα πράγματα οδηγήθηκαν στο μεταίχμιο νέων υποχωρήσεων και παραχωρήσεων προς τους Τούρκους και Άγγλους κατακτητές.

Τα οικονομικά πράγματα του τόπου βρίσκονται επίσης σε κατάσταση διάλυσης. Το πελατειακό σύστημα σε συνεργασία με την ολιγαρχία του πλούτου, συρρίκνωσε στο έπακρο τη παραγωγική βάση της κοινωνίας δημιουργώντας μια πελώρια γραφειοκρατία και ένα δυσανάλογο δημόσιο τομέα που σήμερα προσπαθεί να συντηρήσει μέσα από μια ανελέητη φορολογική καταλήστευση της κάτισχνης παραγωγικής βάσης.


Επιπρόσθετα, η διαφθορά φτάνει στο απόγειο της .

Η λαθρομετανάστευση συντηρείται από το ίδιο το κράτος ως θεσμός δουλείας.

Η παιδεία βιάζεται από ανθέλληνες και δογματικούς κομματικούς καθοδηγητές.

Η Εθνική Φρουρά αποσυντίθεται και αφελληνίζεται με την διάλυση του ενιαίου αμυντικού δόγματος , ενώ η άμυνα της χώρας σύρεται υπό την σκιά του Ισραήλ και των αγγλικών βάσεων.

Η ανακάλυψη κοιτασμάτων φυσικού αερίου , θέτει τέρμα στην προοπτική επένδυσης σε εναλλακτικές πηγές ενέργειας αφενός και αφετέρου χρησιμοποιείται ως εργαλείο επιβολής αντεθνικής και αντιδημοκρατικής λύσης του κυπριακού.

Θεωρούμε πως το μέγιστο πρόβλημα της πατρίδος είναι το ίδιο το πολιτικό κατεστημένο που εμποδίζει και αποτρέπει κάθε προσπάθεια εθνικής στρατηγικής , αναδιάρθρωσης της οικονομίας και αναθέσμισης της κοινωνίας και της πολιτείας.

Για μας το πρόβλημα δεν εστιάζεται σε πρόσωπα , αλλά σε αυτό τούτο το ιδεολογικο-πολιτικό σύστημα που συντηρείται από την άκρα αριστερά έως την άκρα δεξιά.

Όραμα μας δεν είναι μια θέση κάτω από τον ήλιο του διεφθαρμένου , αντιλαϊκού και αντεθνικού συστήματος.Όραμα μας είναι η καταστροφή αυτού του συστήματος και η επιστροφή της κυριαρχίας στο λαό και τη πατρίδα.

Σε αυτό τον αγώνα καλούμε κάθε πατριώτη να συστρατευθεί μαζί μας, για μιά Κύπρο ελεύθερη και ελληνική και ένα λαό που να διαφεντεύει την εργασία του .

Γραφείο τύπου και ενημέρωσης
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ - ΕΔΗΚ