Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Ε.ΔΗ.Κ.: Πρόταση πραγματικής λαϊκής εξουσίας


Το Ε.ΔΗ.Κ. εις απάντηση της αύξησης του εκλογικού μέτρου εισόδου στην βουλή, καταθέτει την εναντίωση του στον κομματοκρατικό κοινοβουλευτισμό, όπου η εξουσία υφαρπάζεται από τις κομματικές συμμορίες που πάντοτε υπηρετούν ιδιοτελή και ολιγαρχικά συμφέροντα.
Το Ε.ΔΗ.Κ. ως κόμμα εθνικοκοινωνικό προτείνει την ανάδειξη των επαρχιακών αντιπροσώπων  μέσα από ένα ελεύθερο ψηφοδέλτιο οριζόντιας επιλογής.

Στη συνέχεια η κεντρική εθνική συνέλευση θα εποπτεύεται από τις επαρχιακές συνελεύσεις που θα ασκούν ρόλο προτασιακό και θα έχουν δικαίωμα ανάκλησης οποιουδήποτε αντιπροσώπου καθ οιονδήποτε χρόνο ήθελαν κρίνει απαραίτητο.
Η επαρχιακές συνελεύσεις θα αποτελούνται από αντιπροσώπους των τοπικών κοινοτήτων που θα ορίζονται από την αρχή της λαϊκής συνέλευσης η οποία θα έχει δικαίωμα εποπτείας του έργου του και ανάκλησης του.
Δεν θέλουμε να αρπάξουμε την εξουσία από τον λαό αλλά να θεσμίσουμε την πραγματική δημοκρατία και την αμεσότερη δυνατή αντιπροσώπευση του λαού.
Το σύστημα που προτείνουμε επιτρέπει την άμεση συμμετοχή του λαού στο πολιτικό γίγνεσθαι, θεσμίζοντας την αρχή της λαϊκής συνέλευσης σε τοπική και επαρχιακή βάση.
Έτσι η κεντρική βουλή παύει να αυτονομείται από την λαϊκή θέληση και επιτέλους τα κόμματα χάνουν την νομοθετική εξουσία που τους παρέχει το ψευτοδημοκρατικό ολιγαρχικό σύστημα.
Επίσης η κεντρική νομοθετική συνέλευση εκφράζει την συνεχή και αδιάκοπη και απρόσκοπτη βούληση των λαϊκών συνελεύσεων
Η εξουσία του λαού στο εθνικοκοινωνικό κράτος είναι μια δομή λαϊκών συνελεύσεων που ζωντανεύει την πολιτική κοινωνία σε ολόκληρο το εύρος της εθνικής επικράτειας.
Στο εθνικοκοινωνικό κράτος η εξουσία βγαίνει μέσα από τις πολλαπλές λαϊκές συνελεύσεις και όχι από τις κομματικές συμμορίες.
Αντιτάσσουμε την δομική λαϊκή εξουσία στον κομματοκρατικό κοινοβουλευτισμό
Κατω η ψευτοδημοκρατία τους , κάτω η τυραννία του κομματισμού.

Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος ΕΔΗΚ