Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Θεατρινισμοί Αναστασιάδη – ΑκιντζήΕνώ ο εκπρόσωπος του κατοχικού συνονθυλεύματος Μουσταφά Ακιντζί αναφέρεται ξεκάθαρα σε τ/κ κράτος που θα μπορούσε να γίνει συνιστώσα μιας Ομοσπονδίας , ενώ δηλώνει πως οι έποικοι έχουν δικαίωμα να παραμείνουν στην Κύπρο , ενώ απαιτεί την εγγυητική παραμονή της Τουρκίας , ο πρόεδρος Αναστασιάδης προσφέρει σε αυτόν , κλάδο ελαίας, σαν να μην είμαστε εμείς τα θύματα αλλά οι θύτες.
Όταν ο βιασθής προσφέρει κλάδο ελαίας στον βιαστή του, τότε του συγχωρεί το έγκλημα που διέπραξε και ζητά να συνάψει μαζί του φιλίες.
Όμως με αυτή την τακτική της απόκρυψης του προβλήματος κάτω από το χαλί δεν οδηγείται η Κύπρος σε ειρηνική, δίκαιη και δημοκρατική λύση. Απλά οδηγείται ο κυπριακός ελληνισμός στην υποδούλωση και την ταπείνωση.
Με τους θεατρινισμούς του Αναστασιάδη – Ακιντζί δεν διαγράφεται η αγγλοτουρκική κατοχή.
Στόχος είναι να φύγουν από την γη μας οι κατακτητές και οι κουβαλητοί τους και όλοι οι νόμιμοι κάτοικοι αυτού του τόπου να ζήσουν σε μια πραγματική δημοκρατία που θα εδράζεται στην αρχή του πολίτη και όχι στον ρατσιστικό διαχωρισμό των κοινοτήτων.

Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος ΕΔΗΚ