Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Ρήγμα στο μέτωπο των μειοδοτών η απόφαση της ΕΔΕΚ



 
Χαιρετίζουμε την απόφαση της ΕΔΕΚ να εγκαταλείψει την προδοτική γραμμή της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας (Δ.Δ.Ο) την οποία εγκαινίασε ο Μακάριος με την λεγόμενη συμφωνία κορυφής Μακαρίου – Ντενκτάς το 1977.
Θεωρούμε πως η απόφαση αυτή αποτελεί ρήγμα στο μέτωπο των μειοδοτών.
Η εμμονή στον όρο της ομοσπονδίας αποτελεί μελανό σημείο στην γενναία απόφαση που έλαβε χθες η ΕΔΕΚ.

Η Ομοσπονδία ως όρος και επιδίωξη διασώζει την βία της Ζυρίχης και κυρίως τον ρατσιστικό δικοινοτικό διαχωρισμό και καταργεί την αρχή του πολίτη και της πολιτικής ισότητας μεταξύ των πολιτών.
Η πραγματική δημοκρατία την οποία ονομαστικά αναφέρει στην ανακοίνωσητης η ΕΔΕΚ δεν μπορεί να έχει οιανδήποτε σχέση με την ομοσπονδία επί τη βάση των κοινοτήτων.
Ευχόμαστε να το κατανοήσουν αυτό πολύ σύντομα τα στελέχη της ΕΔΕΚ και να πάει ένα βήμα πιο μπροστά από τις θόλο-ομοσπονδιακές θέσεις της “Συμμαχίας των πολιτών” του γνωστού μειοδότη Λιλλήκα που συνεργάστηκε με την κυβέρνηση Τάσσου Παπαδόπουλου στο διπλό δημοψήφισμα με την συμμετοχή των εποίκων το 2004.
Η γραμμή του εθνικοκοινωνικού ΕΔΗΚ για άμεση μετάβαση στην πραγματική δημοκρατία στα πλαίσια της εδραίωσης της στρατηγικής της απελευθέρωσης είναι η μόνη επιλογή επιβίωσης του κυπριακού ελληνισμού.
Με μασημένα λόγια, με αστερίσκους και υποσημειώσεις δεν πάμε μπροστά αλλά στριφογυρίζουμε στο ίδιο σημείο και αφήνουμε τους κατακτητές να ριζώνουν βαθύτερα την κατοχή στην πατρίδα μας.

Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος ΕΔΗΚ