Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Ταμείο αλληλεγγύης = το νέο κόλπο της ληστρικής ολιγαρχίας

Το πολιτικό κατεστημένο της Κύπρου εξήγγειλε ότι βρήκε τρόπο να συνεχίσει το γλέντι των υψηλόμισθων δημοσίων υπαλλήλων με τα πριγκιπικά δικαιώματα εις βάρος της παραγωγικής βάσης λαού καθώς και να παραμείνει στο σκότος της αδιαφάνειας το ληστρικό τραπεζικό σύστημα με την διάσωση των τοξικών τραπεζών .
Ο τρόπος αυτός ονομάστηκε ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ .

Στόχος αυτής της επινόησης είναι να απορροφήσει τα εναπομείναντα κεφάλαια των ασφαλιστικών ταμείων αλλά και να δώσει δικαίωμα στην ολιγαρχία του πλούτου , ιδιωτική και εκκλησιαστική , να προμηθευτεί με ομόλογα που θα πληρώνονται από τους φόρους του λαού και από την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου και άλλων περιουσιακών στοιχείων του λαού .
Με αυτό το τρόπο το φυσικό αέριο θα περάσει στα χέρια της ολιγαρχίας του πλούτου ενώ η κυπριακή οικονομία θα ριφθεί στο λάκκο της ύφεσης.
Πρόκειται για μια ταξική και ληστρική επινόηση την οποία χαιρετίζει ολόκληρο το πολιτικό κατεστημένο των κοινοβουλευτικών κομμάτων.
Αντί να περιορίσουν το δημόσιο και να κόψουν τα προνόμια του , αλλά και να κατασχέσουν τις περιουσίες των τοξικών τραπεζών , ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία στους έχοντες και κατέχοντες.
Αυτή η επινόηση θα αυξήσει την ανεργία , θα μεγεθύνει τη φορολογική βία και θα εμβαθύνει την κρίση και την οικονομική εξαθλίωση της παραγωγικής βάσης εάν συνδυαστεί με τα αλλεπάλληλα μέτρα λιτότητος που θα επιβάλει η τρόικα μέσα από τα μνημόνια που θα συνοδεύουν την παραλαβή των δόσεων του δανείου.
Μοναδική λύση είναι η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα και η εθνικοκοινωνική ανασυγκρότηση της οικονομίας. Αλλά μέχρι να το καταλάβει αυτό ο λαός θα περάσει μέσα από την φτώχεια και την απελπισία που τον οδηγούν οι ηγέτες του.

Τομέας ιδεολογικού πολέμου
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ