Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗ ΚΑΤΟΧΗ ΖΗΤΑ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ


Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος καλεί τον Πάπα να παρέμβει , χρησιμοποιώντας την επικοινωνιακή του ισχύ στην Ευρώπη , ώστε να ευοδωθούν τρείς σημαντικοί για την εκκλησία της Κύπρου , στόχοι. Ο ένας είναι να δοθεί άδεια από το κατοχικό καθεστώς στην εκκλησία της Κύπρου , να συντηρήσει τους ναούς που βρίσκονται στα κατεχόμενα και κινδυνεύουν να καταρρεύσουν. Ο άλλος είναι να καταργηθούν τα εισιτήρια, που πληρώνουν στις κατοχικές αρχές οι πιστοί, που επισκέπτονται το μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα και ο τρίτος στόχος είναι να σταματήσει το κατοχικό καθεστώς να παραβιάζει την αρχή της θρησκευτικής ελευθερίας.
Ας υποθέσουμε ότι η παρέμβαση του Πάπα ρυθμίζει τα πράγματα σύμφωνα με το ποθούμενο. Δίδεται η άδεια για την συντήρηση των ναών , επιτρέπονται οι χριστιανικές λειτουργίες στα κατεχόμενα και κόβονται τα εισιτήρια στους επισκέπτες.
Το ερώτημα είναι αν με την πραγμάτωση αυτών των στόχων ωφελείται η πατρίδα ή η κατοχή. Αν είναι ένα βήμα προς την απελευθέρωση ή ένα βήμα συμβιβασμού και παράτασης της κατοχής .
Εμείς θεωρούμε πως από αυτή την υπόθεση μόνο η κατοχή ωφελείται . Αυτό όσο αφορά το αποτέλεσμα. Η αξιολόγηση από την άλλη , του αιτήματος του αρχιεπισκόπου, οδηγεί σε συμπεράσματα αρνητικά για την υπόθεση της ελευθερίας μας, καθότι συνιστά πράξη συμβιβασμού με την κατοχή.
Εμείς εκείνο που θέλουμε είναι να κλείσουν τα οδοφράγματα και να σταματήσουν οι επισκέψεις στα κατεχόμενα και η συνακόλουθη οικονομική ενίσχυση τους.
Δεν θέλουμε τις «ελευθερίες» των κατακτητών , θέλουμε την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΤΡΙΔΟΣ αρχιεπίσκοπε Χρυσόστομε.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ