Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

ΚΑΤΩ Η ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗ ΒΟΥΛΗ


Οι βουλευτικές εκλογές πλησιάζουν. Όπου ο λαός θα επισημοποιήσει για άλλη μια φορά τη παρακμή του και θα παραδώσει τη θέληση του , τη τύχη του και το μέλλον του στα επιτελεία των κομμάτων. Ένας νεκρός λαός χωρίς βούληση , χωρίς σκέψη , χωρίς πνοή ελευθερίας εντός του , με μια νεολαία υποταγμένη σε θεσμούς και νοοτροπίες που νομίζουν ότι κατήλθαν εξ ουρανού και ως εκ τούτου δεν επιδέχονται καμίας αλλαγής ( τέτοια εσωτερική δουλεία μας επέβαλε η μακραίωνη σκοταδιστική παιδεία). Χιλιάδες σκλάβοι θα τρέξουν στις κάλπες για να παρατείνουν με την συναίνεση τους την κομματοκρατία , τη πλουτοκρατική τυραννία , το πνευματικό σκοταδισμό και την υποβαθμισμένη παιδεία που αναπαράγει ανδρείκελα και ανδράποδα. Αλλά και αυτοί που θα απόσχουν από τις κάλπες θα είναι επίσης συνεργοί της παράτασης του σκότους.
Εκείνο που χρειάζεται ο τόπος είναι πρώτα από όλα πνευματική επανάσταση , αφύπνιση συνειδήσεων , επανακαθορισμό της ανθρώπινης ελευθερίας μέσα στη πολιτική κοινωνία, επαναξιολόγηση των παραδεδομένων αληθειών , των παραστάσεων , των αξιών , των σκοπών, , του τρόπου σκέψης και συνακόλουθα του τρόπου παραγωγής και καταμερισμού του πλούτου στη κοινωνία , του τρόπου ανάδειξης της πολιτικής εξουσίας στη σχέση της με τη λαϊκή βούληση και το γενικό συμφέρον. Τίποτα από όλα αυτά . Τα σχολεία και τα πανεπιστήμια δεν παρέχουν σκέψη παρα μόνο παράγουν «αποσπάσματα ανθρώπων» με την μέθοδο της εξειδίκευσης και κυρίως δουλόφρονα υποκείμενα του συστήματος. Πως λοιπόν να εμποτιστεί ο λαός με νέες ιδέες που θα έθεταν σε κίνηση τη βούληση της ριζικής αλλαγής ;
Το σύστημα είναι τυραννικό και άρρωστο από τα θεμέλια του , δηλαδή από την παιδεία. Εκ των ένδων δεν αναμένεται καμία αλλαγή , καμιά πρόοδος .Εδώ είναι που η πολιτική ιδεολογία ως μέρος μιας κοσμοθεώρησης, καλείται να πραγματοποιήσει την ολοκληρωτική σύγκρουση . Σύμμαχος μας σε αυτή τη σύγκρουση είναι ο λαός . Αν μπορέσουμε να προσεγγίσουμε τα καθημερινά προβλήματα του , να δώσουμε τις κατευθύνσεις που συνάδουν με τις αρχές μιας ελεύθερης και δίκαιης κοινωνίας, τότε θα αρχίσουμε να δημιουργούμε ρωγμές στο συμπαγές σύστημα της ολοκληρωτικής τυραννίας. Ο αγώνας αυτός είναι ιδεολογικός και πολιτικός . Όσοι κατανοούν το μεγαλείο αυτού του αγώνα θα είναι μαζί μας αποφασισμένοι για κάθε μορφή απελευθερωτικής επίθεσης.
Επί του προκειμένου λοιπόν . Βαδίζουμε προς τις εκλογές, όχι για να προσαρμοστούμε με το σύστημα αλλά για να το καταγγείλουμε στη συνείδηση του λαού και να συγκρουστούμε με τις δομές του .Η συμμετοχή μας στις εκλογές έχει το νόημα μιας νέας πολιτικής πρότασης , μιας ριζικής αναθέσμισης σε όλους τους τομείς του οικονομικο-κοινωνικου και πολιτικού οικοδομήματος. Συμμετέχουμε στις βουλευτικές εκλογές διεκδικώντας πρωτίστως μια νέα βουλή που δεν θα πληρούται από τους «επίλεκτους» των κομμάτων αλλά θα αντιπροσωπεύει τις λαϊκές παραγωγικές ενώσεις και τις τοπικές αυτοδιοικήσεις τουλάχιστο κατά τα δύο τρίτα των εδρών, ενώ μόνο το ένα τρίτο θα δίδεται στους αντιπροσώπους των κομμάτων. Η κομματοκρατούμενη βουλή επιτρέπει σε μερικές δεκάδες κομματικών στελεχών να εξουσιάζουν ολόκληρο το λαό. Αυτή η δικτατορία πρέπει να σταματήσει , αυτή η μορφή κομματοκρατούμενης «δημοκρατίας» πρέπει να καταστραφεί και τη θέση της να πάρει μια βουλή λαϊκή που θα εκφράζει τα συμφέροντα αυτού του λαού και πραγματώνει τα σχέδια και τα οράματα του για πρόοδο και ευημερία. Θα περάσουμε σε αυτές τις εκλογές την ιδέα μιας εθνικής λαϊκής βουλής . Αν την ακούσει ο λαός έχει καλώς , αν πάλι την θεωρήσει ουτοπική , ανεφάρμοστη , αντιπαραγωγική πάλι καλά γιατί αυτό σημαίνει πως είναι ευδαίμων με αυτά που έχει , δηλαδή με τις αλυσίδες του. Ωστόσο και στη μια και στην άλλη περίπτωση εμείς θα πράξουμε το καθήκον του ελεύθερου ανθρώπου και πολίτου.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ - ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ