Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΤΟΓΑΝ ΠΕΡΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ

Με αφορμή τις διαδηλώσεις των τουρκοκυπριακών συνδικάτων στα κατεχόμενα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας κ. Ερτογάν δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η παρουσία της Τουρκίας στη Κύπρο δεν αφορά το μέλλον των τουρκοκυπρίων αλλά εξυπηρετεί τουρκικά στρατηγικά συμφέροντα. Πρόσθεσε ακόμα ότι στη Κύπρο στρατηγικά συμφέροντα έχει και η Ελλάδα. Αυτή είναι μια ξεκάθαρη  τοποθέτηση που ξεσκεπάζει την πραγματική αιτία της εισβολής και της πολιτικής του εποικισμού των κατεχομένων. Μια τοποθέτηση που κονιορτοποιεί τις κατά καιρούς προβαλλόμενες αφορμές και ψευδοδικαιολογίες της εισβολής. Εξευτελίζει επίσης την δικαιολόγηση της υποχωρητικής πολιτικής της δικής μας πλευράς, με αναφορές στο 1963 , στην ΕΟΚΑ Β και στο πραξικόπημα.
Η Τουρκία,, θέλει να   πει ο Ερτογάν , βλέπει τη Κύπρο ως χώρο σύγκρουσης στρατηγικών συμφερόντων και προκειμένου να κατισχύσει σε αυτό το χώρο ποδοπατεί το διεθνές δίκαιο και επιβάλει το  δίκαιο του ισχυρού.
Το πρόβλημα για μας έγκειται στο τρόπο που αντιμετωπίζουμε αυτή τη πραγματικότητα  , αυτή την απροκάλυπτη  πολιτική του τουρκικού επεκτατισμού που αποσκοπεί στον ολοκληρωτικό στρατηγικό έλεγχο της Κύπρου ή στο μοίρασμα του στρατηγικού ελέγχου με την Ελλάδα αν κρίνουμε την δήλωση του Ερτογάν ως αναγνώριση στρατηγικών συμφερόντων στην Ελλάδα. Η θέση αυτή μπορεί να εκγλυφθεί και ως πρόταση διαμοιρασμού στρατηγικών συμφερόντων στη περιοχή μεταξύ Τουρκίας – Ελλάδος. Μια πρόταση ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΥΝΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ που δεν αποκλείει μυστικές διεργασίες και μυστική διπλωματία με παρέμβαση τρίτων που διεκδικούν επίσης στρατηγικά συμφέροντα. Ένα σενάριο άκρως επικίνδυνο το οποίο καλούμαστε  να αποτρέψουμε και να ακυρώσουμε.
Πως αποκρούονται όλα αυτά τα σενάρια που εκβράζει ο τουρκικός επεκτατισμός :
Πρώτο,  με την υπεράσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο διεθνές πεδίο.
Δεύτερο , με εδραίωση του διπλωματικού μας αγώνα στο διεθνές δίκαιο.
Τρίτο , με ενδυνάμωση της στρατιωτικής μας ισχύος.
Τέταρτο , με αλλαγή στρατηγικής που θα στοχεύει στην απελευθέρωση.
Προϋπόθεση εφαρμογής αυτών των κατευθύνσεων,  είναι ένα ισχυρό εθνικιστικό κόμμα  που θα εμβολίσει την στρατηγική της υποχώρησης και θα κτυπήσει παντοιοτρόπως το πολιτικό κατεστημένο που την  στηρίζει,  στη Κύπρο και στην Ελλάδα.  Είναι καιρός να δράσουμε στον ελλαδικό χώρο για την ενδυνάμωση του υπάρχοντος φιλοκυπριακού ρεύματος. Η Κύπρος πρέπει να ξοδέψει πάνω σε αυτό το ζήτημα για να έχει αποτέλεσμα. Η κυπριακή παρέμβαση στα πολιτικά πράγματα της Ελλάδος είναι εθνικό μας δικαίωμα. (να γιατί επιμένουμε σε ένα αυτόνομο ελληνικό εθνικισμό στη Κύπρο και αρνούμαστε οποιαδήποτε έξωθεν ποδηγέτηση του). Ποιοι θα τα κάνουν αυτά και πως θα πραγματοποιηθούν χωρίς συμμετοχή στην εξουσία;
Ο ΑΓΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ. Αυτή είναι η γραμμή του Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος που μας διαφοροποιεί από κάθε άλλη έκφανση.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ