Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Η ΦΙΛΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟ


Το ΕΥΡΩΚΟ ανέλαβε τη πρωτοβουλία για την προώθηση μιας «σωστής και ισορροπημένης μεταναστευτικής πολιτικής» που σύμφωνα με διευκρινιστικές δηλώσεις του κ. Συλλούρη σκοπό θα έχει την καταπολέμηση κυκλωμάτων εκμετάλλευσης των μεταναστών και την αντιμετώπιση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.
Ως πρώτο βήμα κατέθεσε είκοσι προτάσεις τις οποίες παρέδωσε και στα άλλα κόμματα του κατεστημένου ώστε να υπάρξει καθολική συναίνεση στο ζήτημα.
Μια πρώτη σπουδή των προτάσεων γεννά το ερώτημα ποιος θα κληθεί να πληρώσει όλο αυτό το σύστημα στήριξης μεταναστών και ποιο θα είναι τελικά το κόστος δημιουργίας και συντήρησης για άγνωστο χρονικό διάστημα της μεταναστευτικής γραφειοκρατίας; Για αυτά τα θέματα δεν υπήρξε καμία μελέτη , διότι θεωρούν αυτονόητη την αρπαγή των εξόδων από τους φόρους του λαού. Και εδώ μπαίνει και ένα άλλο ζήτημα. Γιατί να πληρώνει συλλήβδην ο λαός , ο μεροκαματιάρης και ο φτωχός αγρότης για υπηρεσίες που δεν τον αφορούν; Όποιοι θέλουν ξένους εργάτες και υπηρέτες οφείλουν να πληρώνουν αναλογικά τα έξοδα των κρατικών υπηρεσιών που ασχολούνται με το θέμα.
Αναφορικά με την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης οι προτάσεις που τίθενται είναι ελλιπείς και ύποπτες . Στη πρόταση 12 αναφέρεται η φύλαξη της «πράσινης γραμμής» με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας. Πρώτα από όλα για ποια πράσινη γραμμή κάνει λόγο το ΕΥΡΩΚΟ; Στην πατρίδα μας υπάρχει κατοχική γραμμή και το χρώμα της είναι κόκκινο με το αίμα του κυπριακού ελληνισμού. Ο όρος «πράσινη γραμμή» είναι όρος πολιτικής υποχώρησης και αλλοίωσης της πραγματικότητας. Μιας αλλοίωσης που επιβλήθηκε με την άρση της εμπολέμου καταστάσεως και το άνοιγμα των οδοφραγμάτων που εκτός των άλλων άνοιξε τις πόρτες στους λαθρομετανάστες . Κανένας λόγος δεν γίνεται επίσης για τις αφύλακτες πύλες εισόδου λαθρομεταναστών και άλλων παρανόμων από τη περιοχή πέριξ των αγγλικών βάσεων Δεκελείας.
Πολύ περίεργη επίσης ακούγεται η πρόταση 11, που αναφέρεται στη «δημιουργία φορέα αλλοδαπών εργαζομένων». Ο φορέας αυτός από ότι φαίνεται θα αποτελείται από αλλοδαπούς της κάθε εθνότητας μεταναστών , που θα μισθώνονται από το κράτος και θα έχει ρόλο συνεκτικού κρίκου μεταξύ όλων των εθνοτικών και θρησκευτικών αποχρώσεων , υποτίθεται για να επιλαμβάνονται προβλημάτων. Στη πραγματικότητα ο φορέας αυτός θα εξελιχθεί σε όργανο συντεχνιακής και πολιτικής πίεσης που στα χέρια εθνομηδενιστών και ανθελλήνων θα χρησιμοποιηθεί ως βόμβα στα θεμέλια της εθνικο-κοινονικής συνοχής.
Οι εν λόγω προτάσεις του ΕΥΡΩΚΟ πρέπει να ειδωθούν πακέτο με το νομοσχέδιο που κατατίθεται για τον «ρατσισμό και τη ξενοφοβία» Στη πραγματικότητα θέλουν να κλείσουν το στόμα του φτωχού λαού , του τίμιου και ανυπεράσπιστου εργάτη και αγρότη , του μικροεπιχειρηματία και οικογενειάρχη, που θα του αρπάζουν το ψωμί τα εισαγόμενα εργατικά χέρια . Η διαμαρτυρία του έλληνα εργάτη θα χαρακτηρίζεται ρατσισμός και θα διώκεται ποινικά.
Το αντεθνικό αυτό σύστημα τάχθηκε να υπηρετήσει το ΕΥΡΩΚΟ , πιστό στη ιδεολογία του σύγχρονου χρηματοπιστωτικού σολιαλ καπιταλισμού που ξεριζώνει έθνη , καταστρέφει εθνικές οικονομίες , μετατοπίζει μάζες εργατών , ισοπεδώνει αξίες και παραδόσεις.
Βάση κάθε μεταναστευτικής πολιτικής πρέπει να είναι Η ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ. Από εκεί και πέρα , κάθε ανάγκη ξένης εργασίας πρέπει να είναι περιορισμένου χρόνου και απολύτου ελέγχου από το κράτος . Η μικρή Κύπρος δεν έχει την δύναμη να δεχθεί μόνιμη και απεριόριστη εγκατάσταση μεταναστών και ξένων εργατών ούτε να πολιτογραφήσει ξένους.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ