Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ


Η προσπάθεια της κυβέρνησης Χριστόφια για κλείσιμο συμφωνίας μακράς διάρκειας , για προμήθεια φυσικού αερίου από ξένους και συγκεκριμένα από εταιρεία αγγλικών συμφερόντων, αποκαλύπτει ένα σκοτεινό παρασκήνιο που δρα εις βάρος των εθνικών συμφερόντων και της εθνικής κυριαρχίας.
Τα αγγλικά συμφέροντα βρίσκονται στη πρώτη γραμμή αυτού του παρασκηνίου. Το αγγλόδουλο πολιτικό κατεστημένο που διέπραξε τόσες προδοσίες , βρίσκεται και πάλι ευθυγραμμισμένο με αυτά τα συμφέροντα. Πολιτικά τζάκια και ιδιωτικά συμφέροντα που συμμετέχουν στο πλιάτσικο των ημικρατικών οργανισμών που θα χειριστούν το όλο ζήτημα υπερ των ιδιοτελών συμφερόντων τους, αποτελούν την οικονομική βάση αυτής της πολιτικής επιλογής. Τίποτα δεν συμβαίνει σε αυτό το τόπο που να μην εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα τα οποία κρύβονται επιμελώς από τα μάτια του λαού. Κανείς δεν μας είπε ποτέ και ούτε θα μας πει , ποιοι είναι αυτοί οι ιδιώτες που συμμετέχουν στους ημικρατικούς οργανισμούς , σε αυτά τα σύγχρονα τσιφλίκια που πριμοδοτούνται ταυτόχρονα και από τους φόρους του λαού. Ζητούμε να αποκαλυφθούν οι μέτοχοι, για να μάθει ο λαός τις φαμίλιες της τυραννίας και της οικονομικής καταλήστευσης του. Με λίγα λόγια η απόφαση της κυβέρνησης Χριστόφια στέκεται πάνω σε ιδιοτελή συμφέροντα που συνδέονται με τους άγγλους πάτρωνες του οικονομικο-πολιτικού κατεστημένου της Κύπρου.
Γνωρίζουν πολύ καλά οι κρατούντες , υπηρέτες της αγγλικής πολιτικής , πως η εξόρυξη του δικού μας φυσικού αερίου και πετρελαίου , προϋποθέτει εθνική αμυντική πολιτική που κατ’ ανάγκη αντιτίθεται στην αγγλική επικυριαρχία . Προϋποθέτει σύνδεση της κυπριακής ΑΟΖ με την ελληνική ΑΟΖ. Προϋποθέτει ενιαίο στρατό Ελλάδος – Κύπρου και παρουσία ισχυρής πολεμικής δυνάμεως στο νησί ώστε να αντιμετωπισθεί η παράλογη και παράνομη αντίδραση της Τουρκίας . Προϋποθέτει εγκατάλειψη της ενδοτικής γραμμής που οδηγεί στη σύσταση συνιστώντος κρατιδίου ή πολιτείας στα κατεχόμενα, όπου θα επιτρέψει στη Τουρκία να παρέμβει στον διαμοιρασμό του πλούτου της κυπριακής ΑΟΖ. Προϋποθέτει επίσης και εκ μέρους της Ελλάδος ισχυρή αντίσταση στο Αιγαίο και όχι πολιτική συνεκμετάλλευσης με τους Τούρκους η οποία εξαγγέλθηκε από τον πρωθυπουργό κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στο Ερζερούμ. Προϋποθέτει εθνικές και κοινωνικές κυβερνήσεις στη Κύπρο και στην Ελλάδα που θα συναποφασίζουν στα μεγάλα εθνικά ζητήματα με γνώμονα το συμφέρον του έθνους και των λαϊκών τάξεων.
‘Όλα αυτά είναι αδύνατο να γίνουν αν περιμένουμε να αλλάξουν συνείδηση και γραμμή πλεύσης οι κρατούντες σε Ελλάδα και Κύπρο. Πρέπει πρώτα να καταλάβουμε ότι όσο θα ευρίσκονται αυτοί στην εξουσία το έθνος θα βυθίζεται στη δυστυχία. Μόνο εάν τους καταργήσουμε , το έθνος θα βρει το δρόμο της ευημερίας και της δυνάμεως. Και η κατάργηση τους θα γίνει , μόνο μέσα από αγώνα μαζικό, πολιτικό , με ιδεολογία και πολιτικό πρόγραμμα που θα ενεργοποιήσει τις λαϊκές δυνάμεις ενάντια στην ολιγαρχία του πλούτου , την ξενοκρατία και τη συντήρηση. Αυτή είναι η επαναστατική , προοδευτική ιδεολογία της εθνικοδημοκρατίας , η ιδεολογία της υπέρβασης των ψυχροπολεμικών αντιπαλοτήτων. Οι λαϊκές δυνάμεις που βρίσκονται εγκλωβισμένες στα κόμματα της δεξιάς και της αριστεράς πρέπει να ενωθούν σε ένα νέο ρεύμα ιδεών και πολιτικού προγραμματισμού. Αυτή είναι η δική μας προσπάθεια.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ