Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Η κ. Γιωρκάτζη ξεσκεπάζει την διαπλοκή


Το ζήτημα που τίθεται με τις αποκαλύψεις της διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου κ. Γιωρκάτζη είναι αν πέρα από το θεσμικό έγκλημα της στήριξης του ληστρικού και καταρρέοντος τραπεζικού συστήματος από το κράτος , δηλαδή από τους φόρους του λαού, υπάρχουν και ιδιοτελείς σχέσεις και συμφέροντα ανάμεσα στις τράπεζες που ευνοήθηκαν από το σύστημα και στους βουλευτές.
Διότι σε μια τέτοια περίπτωση το συστημικό έγκλημα φαίνεται να συνδέεται με την ευνοιοκρατία και την διαπλοκή συμφερόντων μεταξύ των τραπεζιτών και των βουλευτών.
Τούτο δεν απαλλάσσει από τις ευθύνες της την Κεντρική Τράπεζα, η οποία ενήργησε ως εργαλείο της ντόπιας ολιγαρχίας εις βάρος του λαού.
Για εμάς τους Έλληνες εθνικοκοινωνιστές , οι τραπεζίτες και οι πολιτικοί πρέπει να απολογηθούν για το έγκλημα τους στην δικαιοσύνη και εννοείται όχι με την ισχύουσα μορφή της αλλά από την εθνικοκοινωνική δικαιοσύνη που θα εδράζεται σε αξίες λαϊκές και θα υπηρετεί το δίκαιο των λαϊκών συμφερόντων.
Οι θεσμοί της δημοκρατίας τους είναι βουτηγμένοι στην διαφθορά, ως θεσμοί που υπηρετούν πάνω από όλα την ολιγαρχία και τα συγκοινωνούντα δοχεία των συμφερόντων της.
Η πατρίδα χρειάζεται ριζική αναθέσμιση και αλλαγή πολιτεύματος.
Χρειάζεται εθνικοκοινωνικό κράτος.

Λουκάς Σταύρου

πρόεδρος ΕΔΗΚ