Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΦΙΛΙΩΤΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ

Το ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ υπεραμύνεται του λαϊκού αισθήματος που στήριξε με πίστη και ενθουσιασμό τον αντιζυριχικό αγώνα που υπό την αρχηγία του Διγενή κορυφώθηκε στον σύγκρουση με το καθεστώς κατά την περίοδο της ΕΟΚΑ Β .

Η θέση αυτή είναι μια ξεκάθαρη υπεράσπιση των λαϊκών στρωμάτων της ενωτικής παράταξης . Σε καμία περίπτωση δεν ισοδυναμεί με την παραίτηση από κάθε μορφή αξιολόγησης και κριτικής. Ουσία της υπεράσπισης της ενωτικής παράταξης κατά εκείνη τη δύσκολη περίοδο είναι να αντιμετωπίσουμε την αδιάκοπη προπαγάνδα που ασκείται ως πολιτική βία εις βάρος της παράταξης μας αλλά και να καταδείξουμε τους πραγματικούς ενόχους της κυπριακής τραγωδίας που είναι όλοι εκείνοι οι οποίοι συνέργησαν με τους εχθρούς στη πραγμάτωση των σχεδίων τους εις βάρος της Κύπρου . Τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας είναι αναρίθμητα , στοιχεία που φανερώνουν την άθλια πορεία της ενδοτικής γραμμής που καταλήγει στις μέρες μας . Τα παλαιά λάθη , επιορκίες και προδοσίες ζυμώνονται με τις νέες υποχωρήσεις για να παράξουν το πικρό ψωμί που θα προσφέρουν στον ελληνισμό της Κύπρου .

Ας σταματήσει λοιπόν η προπαγάνδα εις βάρος της ενωτικής παράταξης . Αυτοί που παριστάνουν τους δικαστές και δημίους θα βρίσκονταν στο εδώλιο του κατηγορουμένου εάν οι πολιτικές ισορροπίες ανατρέπονταν . Το «δίκαιο» της πολιτικής ισχύος δεν ταυτίζεται με την ιστορική αλήθεια ούτε μπορεί να αναιρεί έπ’ άπειρον την ιστορική αλήθεια .

Θέλει αρετή και τόλμη να σταθείς μπροστά στα κανόνια του ψεύδους και της λάσπης που ρίχνει το πολιτικό Ζυριχικό κατεστημένο και να υπερασπιστείς την αλήθεια . Αυτή η τόλμη δεν λείπει από τα στελέχη του κόμματος μας γιατί πιστεύουμε βαθύτατα πως η σωτηρία της πατρίδος που θα περάσει μέσα από την απόρριψη της στρατηγικής της υποχώρησης και την χάραξη της στρατηγικής της απελευθέρωσης , είναι αλληλένδετη και άρρηκτη με την υπεράσπιση της αλήθειας .

Στόχος μας είναι να οδηγήσουμε τη πολιτική σκέψη σε ένα μεγαλόψυχο και πατριωτικό , ΣΥΜΦΙΛΙΩΤΙΚΌ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ κάτω από ένα καθολικό σκεπτικό πως όσα έγιναν , όσα υπεγράφησαν , όσα δεσμευτικώς συμφωνήθηκαν , έλαβαν χώρα σε άλλες γεωπολιτικές συνθήκες κάτω από τις σφοδρές πιέσεις των εχθρών του έθνους . Οι νέες γεωπολιτικές συνθήκες που συνοδεύουν την ένταξη μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση επιτρέπουν τον απεγκλωβισμό και την απαγκίστρωση από τα λάθη του παρελθόντος και την χάραξη μιας νέας πορείας .Αυτή τη συμφιλιωτική πρόταση καταθέτει το ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ .

Εάν το κατεστημένο υπό την έπαρση του ΑΚΕΛ εξακολουθήσει το βιολί του και εντείνει τον πόλεμο εναντίον της παράταξης μας στα πλαίσια μιας προσχεδιασμένης τακτικής στα υπόγεια της αγγλοσιωνιστικής διπλωματίας , τότε και εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα εναντίον της εμφυλιοπολεμικής προπαγάνδας , για την επικράτηση της αλήθειας και της απελευθερωτικής στρατηγικής .

ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ