Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Η διαφθορά είναι ο ορισμός της “δημοκρατίας” τους


Η διαφθορά δεν είναι μια παρανυχίδα της  “δημοκρατίας” τους ( δηλαδή της τραπεζοκρατικής-κομματοκρατικής τυραννίας) αλλά είναι συστατικό της στοιχείο.
Θα μπορούσαμε να πούμε πως η “δημοκρατία” τους είναι ο ορισμός της διαφθοράς.
Η δημοκρατία τους είναι διαφθορά διότι κεντρικός άξονας της είναι η εύνοια προς την πλουτοκρατία και τους τραπεζίτες.



Η εύνοια αυτή καταργεί κάθε αρχή δικαίου και παράγει την ταξική ανισότητα. Οι τάξεις δεν παράγονται εκ των κάτω αλλά από το ίδιο το κράτος.


Πάνω στην ταξική ανισότητα αναπτύσσεται η κομματοκρατία και το κομματοκρατούμενο κοινοβούλιο ως δήθεν χώρος σύγκλησης και ισορροπίας μέσα στο σύστημα υπό την σκιά πάντοτε της πλουτοκρατικής παρασιτικής ολιγαρχίας.


Η κομματοκρατία με την σειρά της έρπουσα μέσα στην κοπριά της κοινωνικής ανισότητας και της αντιπαλότητας των φατριών και των τάξεων επιδίδεται κατ’ ανάγκη στη συναλλαγή με τις διάφορες φατρίες και τα διάφορα συμφέροντα , αναπτύσσοντας μια πελατειακή σχέση με τον λαό σε όλα τα επίπεδα.


Από αυτή την πελατειακή σχέση και την ψηφοθηρική συναλλαγή εκδηλώνεται σε όλες τις δομές του δημόσιου βίου η ασθένεια της γενικής διαφθοράς .


Η πολιτειακή σκέψη που είναι ίδιον των αρίστων , εξορίζεται και αποπέμπεται και στιγματίζεται , διότι χαλά το κλίμα της κομματοκρατίας και της γενικής διαφθοράς .


Οι πολίτες γίνονται ράθυμοι και άβουλοι υπήκοοι που υποκλίνονται στα κομματόσκυλα και όλοι από κοινού σκύβουν μπροστά στους τραπεζίτες , ρασοφόρους και γραβατοφόρους.
Συνεπώς μέσα σε αυτό το τοξικό , το ρυπογόνο περιβάλλον δεν μπορεί να υπάρξει διόρθωση και θεραπεία , αποβάλλοντας και αντικαθιστώντας  κάποιους διεφθαρμένους.
Διότι η δημοκρατία τους θα αναπαράξει άλλους χίλιους στη θέση του ενός που αποβάλλεται.


Το ζητούμενο είναι να γίνει η διόρθωση των εσφαλμένων σε βάθος ώστε να σταματήσει η θεσμική αναπαραγωγή της διαφθοράς , της ανισότητας , του παρασιτισμού και της τυραννίας.


Πρόταση μας είναι πως πρέπει να καταργηθεί η κομματοκρατία , δηλαδή η συγκέντρωση της εξουσίας στις συμμορίες των κομμάτων και να περάσει στα χέρια του λαού.


Να καταργηθεί επίσης η υπερεξουσία του τραπεζίτη και η διαχείριση του παραγωγικού κεφαλαίου να ασκείται από το λαϊκό κράτος μέσα από τον θεσμό της κρατικής τράπεζας παραγωγικών επενδύσεων.


Να θεσπιστούν επιπλέον δρακόντειοι νόμοι κατά της διαφθοράς , ώστε όποτε αυτή εκδηλώνεται ως αποκύημα της ηθικής διαφθοράς των ατόμων , να ξεριζώνεται και να ρίπτεται έξω από την πολιτεία.


Με αυτές τις ριζικές αλλαγές θα επιστρέψει στην πολιτεία η εργατικότητα  η εντιμότητα και το πολιτικό ήθος.
 
Για τα θέματα της πολιτειακής αλλαγής και της οικονομικής ανασυγκρότησης παραπέμπω στις θέσεις και προτάσεις του ΕΔΗΚ τις οποίες εκφράζω και προσυπογράφω  ως ανεξάρτητος  υποψήφιος Λεμεσού.  


Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος ΕΔΗΚ
Ανεξάρτητος υποψήφιος βουλευτής Λεμεσού