Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Ο Αναστασιάδης παραδίδει την Κύπρο στους Τούρκους



Η συζήτηση που γίνεται  για το περιουσιακό περί δικαιώματος του χρήστη και πρόνοιας περί μετεγκατάστασης του εάν δεν υπάρχει άλλη “λύση’, όπως αποζημίωση ή ανταλλαγή περιουσίας, υποδηλώνει πως όλοι οι έποικοι θα παραμείνουν στην Κύπρο, είτε στα σπίτια των Ελλήνων προσφύγων είτε θα στεγαστούν σε νεόχτιστα σπίτια που θα τα πληρώσει βέβαια ο κυπριακός λαός.


Αυτό και μόνο το γεγονός καθιστά τις διαπραγματεύσεις παράνομες και προδοτικές. Διότι αφενός νομιμοποιούν τον εποικισμό ο οποίος ορίζεται από την διεθνή νομιμότητα ως έγκλημα πολέμου και αφετέρου  τουρκοποιούν την κατεχόμενη επικράτεια της κυπριακής δημοκρατίας καθιστώντας μόνιμους κάτοικους και ιδιοκτήτες τους τούρκους έποικους σε μια ενιαία ζώνη.
Ο κυπριακός ελληνισμός έχει δικαίωμα να αντιδράσει στην προδοτική και παράνομη κατεύθυνση των συνομιλιών και να θέσει τουλάχιστον προς τους “ηγέτες” και διαπραγματευτές κάποιες κόκκινες γραμμές επί του θέματος, όπως την μη αποδοχή οιουδήποτε έποικου στην Κύπρο και την μη αναίρεση του δικαιώματος ιδιοκτησίας.
Τούτο βέβαια δεν θα αποτελεί κατάθεση ολοκληρωμένης πρότασης αλλά τουλάχιστον θα είναι μια μορφή αντίδρασης και αντίστασης στο ξεπούλημα της πατρίδος.

Λουκάς Σταύρου