Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Ε.ΔΗ.Κ.: Η πρόταση μας στο εθνικό θέμα


Το κυπριακό σύστημα αναφορικά με το εθνικό θέμα της Κύπρου καλλιεργεί στο φαντασιακό του τρεις κυρίως γραμμές.
Η πρώτη είναι η λύση της ομοσπονδίας που φτάνει ως και την συνομοσπονδία.
Η δεύτερη είναι η λύση της παραμονής των πραγμάτων ως έχουν με κάποιες διορθώσεις ή μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης.
Η τρίτη είναι η διχοτόμηση , εμείς από δω και αυτοί απο κεί και στη μέση ένας τοίχος, οι “τουρκοκύπριοι” δεν είναι το κατασκεύασμα της αγγλικής πολιτικής αλλά είναι τουρκο"κύπριοι" και άλλα παρόμοια.

Και οι τρεις γραμμές παραποιούν την ιστορική πραγματικότητα ή αποδέχονται ως τετελεσμένες τις μεταβολές της εισβολής και οδηγούν σε λύσεις καταστροφικές, αλλά προ πάντων παρεμποδίζουν το άνοιγμα ενός νέου δρόμου που θα οδηγήσει σε προτάσεις συμβατές με το διεθνές δίκαιο.
Εμείς οι εθνικοκοινωνιστές προτείνουμε την τέταρτη γραμμή που είναι η γραμμή της πραγματικής δημοκρατίας που δεν θα εδράζεται στις κοινότητες που μας επέβαλε το κατακτητικό σύνταγμα αλλά στην αρχή του πολίτη και του ενός ενιαίου εκλογικού σώματος ,σε συνθήκες ισηγορίας , ισοπολιτείας , ισονομίας.
Πρόταση μας είναι να φύγουν τα κατοχικά στρατεύματα και οι έποικοι , να καταργηθεί το Ζυριχικό σύνταγμα και να θεσμιστεί εκ των κάτω το πρώτο ελεύθερο σύνταγμα πραγματικής δημοκρατίας.
Να καταργηθούν οι συνθήκες εγγυήσεως και συμμαχίας.
Να ανοίξει ο δρόμος της επιστροφής των κυπρίων ελλήνων προσφύγων στα σπίτια τους και των κυπρίων εκτουρκισθέντων μουσουλμάνων μετοίκων στα δικά τους σε συνθήκες σεβασμού των μειονοτικών δικαιωμάτων τους.
Η πρόταση μας στη πορεία πραγμάτωσης της θα περάσει αναγκαία μέσα από την άσκηση της εσωτερικής πτυχής της αυτοδιάθεσης που αφορά στην αυτόνομη θέσμιση της πολιτικής κοινωνίας και αφήνει ανοικτή την εξωτερική πτυχή της αυτοδιάθεσης που αφορά στην σχέση του κράτους της κυπριακής δημοκρατίας με άλλα κράτη.
Πραγματική δημοκρατία βασισμένη στην αρχή του πολίτη και στην αυτοδιάθεση. Αυτή είναι με μια φράση η πρόταση του Ε.ΔΗ.Κ..

Τομέας ιδεολογικού πολέμου
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ