Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Ομιλία Λουκά Σταύρου "σύγκρουση με την τραπεζοκρατία"




Η ομιλία του Λουκά Σταύρου στο καφενείο “ο φίλος” στην Πλατεία ηρώων στη Λεμεσό.
Η συγκέντρωση σημείωσε επιτυχία καθότι δεκάδες συμπολίτες μας άκουσαν την ομιλία και πήραν απαντήσεις σε πληθώρα ερωτημάτων τους.
Στη χούντα του Χριστόφια που αγνοεί επιδεικτικά την υποψηφιότητα μας και απαγορεύει να ακουστεί η φωνή μας από τα δημόσια μέσα ενημέρωσης , απαντούμε με άμεση επικοινωνία με το λαό. Μεταλαμπαδεύουμε τη φλόγα της εθνικοκοινωνικής αντεπίθεσης στα παραγωγικά στρώματα του λαού που πλήττονται δραματικά από τις επιλογές της τραπεζοκρατίας.


Πολίτες
Αυτές τις μέρες η βουλή των κομμάτων ,ψηφίζει συνέχεια μνημονιακά νομοσχέδια καθ' υπόδειξη της τρόικας , προκειμένου να στρώσει το δρόμο στον ερχομό του μνημονίου που σκοπό έχει να σώσει τους τραπεζίτες , να σώσει το ληστρικό τραπεζικό σύστημα και το υπέρογκο κράτος που δημιούργησε το πελατειακό σύστημα των κομμάτων.
Οι κομματικές συμμορίες που κυριαρχούν στη βουλή και τρέφονται από τους φόρους του λαού , αποφάσισαν να στηρίξουν τους τραπεζίτες χωρίς να αισθάνονται την ανάγκη να ρωτήσουν το λαό.
Τι είναι ο λαός για να τον ρωτήσουν; Ο λαός για αυτούς είναι η πειθαρχημένη και βουβή μάζα που καλείται κάθε πέντε χρόνια να ψηφίζει τους αφέντες της , δηλαδή τους βουλευτές και για τα επόμενα πέντε χρόνια είναι υποχρεωμένος να σφίγγει καλά το φίμωτρο και να σιωπά.
Αυτό το αίσχος το ονομάζουν δημοκρατία. Στην ουσία είναι μια φρικτή δικτατορία που έχουμε καθήκον να την καταγγείλουμε και να την ανατρέψουμε .
Αν δεν καταλάβουμε ότι αυτή η μορφή πολιτεύματος , ο κομματοκρατικός κοινοβουλευτισμός είναι η πηγή της δυστυχίας μας , δεν θα βρούμε τρόπο να απαλλαγούμε από τα δεινά μας.
Έχει σημασία , τούτες τις ώρες της οικονομικής εξαθλίωσης που μας βυθίζουν , να καταλάβουμε πως απαιτείται αλλαγή πολιτεύματος ώστε να μπορέσουν να εκφραστούν στην εξουσία οι παραγωγικές δυνάμεις του λαού .
Μόνο μέσα από αυτή την ριζική αλλαγή , που θα επέλθει με την κατεδάφιση του κομματοκρατικού κοινοβουλευτισμού , τα λαϊκά συμφέροντα θα εκφραστούν στην εξουσία και θα απωθήσουν τα τυραννικά και ληστρικά συμφέροντα της ολιγαρχίας του πλούτου που μαζί με τα κόμματα συνθέτουν το αίσχος και την υπέρτατη αδικία της τραπεζοκρατίας.
Συμπολίτες , η ολιγαρχία του πλούτου και των τραπεζών ελέγχει τα πάντα , τα κόμματα , τα μέσα ενημέρωσης και πνίγει κάθε λαϊκή φωνή .
Ο μόνη επιλογή του λαού είναι να κατεβεί στους δρόμους , να διεκδικήσει τα δίκαια του , να αποκτήσει φωνή μέσα από την σύγκρουση με την ολιγαρχία του πλούτου και του πολιτικού συμμοριτισμού .
Μας έχουν καταδικάσει στην φτώχεια και την εξαθλίωση , μας ξεπουλούν την πατρίδα και τον εθνικό πλούτο και σφίγγουν τη θηλιά στο λαιμό μας για να τα δεχθούμε όλα χωρίς αντίδραση , σαν να είμαστε ραγιάδες και σκλάβοι στα τσιφλίκια τους.
Όχι κύριοι , δεν είμαστε οι σκλάβοι σας , είμαστε ο εργαζόμενος λαός που παράγει τον πλούτο με τον ιδρώτα του και εσείς τον αρπάζετε για να τρώτε με χρυσά κουτάλια και να πετάτε σε μας και στα παιδιά μας τα κόκαλα απο τα αποφάγια σας.
Είμαστε ο εργαζόμενος λαός που ξυπνά από τον λήθαργο του , που σπάει τις αλυσίδες του και διεκδικεί το δίκαιο της εργασίας του και το διαφέντεμα της πατρίδας του.
Κάτω η τυραννία των ολίγων / κάτω η δικτατορία των πολιτικών κομμάτων / κάτω η ληστρική συμμορία των τραπεζιτών / Γροθιά στα μούτρα τους / φωτιά στα σχέδια και τα όνειρα τους .

Ας σημειωθεί πως το μνημόνιο που ετοιμάζονται να υπογράψουν με τους διεθνείς τοκογλύφους , δεν θα είναι το πρώτο και το τελευταίο. Η ύφεση που θα συνοδεύσει το πρώτο μνημόνιο θα οδηγήσει σε ένα δεύτερο και τρίτο μνημόνιο .
Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά και οι πολιτικοί του κατεστημένου και οι τραπεζίτες και οι ξένοι τοκογλύφοι.
Γνωρίζουν όλοι πως για να σωθεί η ολιγαρχία τους είναι ανάγκη να ριχθεί ο λαός στην ταπείνωση και την φτώχεια και αυτοί να αρπάξουν τον εθνικό πλούτο της ΑΟΖ , το φυσικό αέριο και οτιδήποτε άλλο ανήκει στο λαό.
Θα έρθει η στιγμή που μέσα από τα αλλεπάλληλα μνημόνια θα παραδοθούν στους τοκογλύφους οι δρόμοι μας όπου θα πληρώνουμε διόδια για να κινούμαστε σε αυτούς , τα λιμάνια , τα αεροδρόμια , τα δάση , οι πηγές του πόσιμου νερού , οι υδατοφράκτες μας , τα μουσεία , τα δημόσια κτίρια , τα πάντα . Γιατί μόνο έτσι θα πληρωθούν τα χρέη προς την τρόικα , μόνο έτσι θα συνεχίσουν να ζουν πλουσιοπάροχα οι αφέντες του λαού που δυστυχώς τους ανέχεται και τους προσκυνά.

Όμως σε αυτές τις συνθήκες ολοκληρωτικής απώλειας της εθνικής μας κυριαρχίας , θα προστεθεί και μια άλλη συμφορά στην οικονομική μας εξαθλίωση.
Θα μας επιβάλουν για λόγους εξασφάλισης ήπιου κλίματος προς εξόφληση του συνεχώς διογκούμενου χρέους , μια λύση της αρεσκείας τους στο εθνικό θέμα.
Θα μας επιβάλουν μια λύση που θα δίνει δικαιώματα πολιτείας ή κράτους στους κατακτητές και ως εκ τούτου συνεκμετάλλευσης του πλούτου της κυπριακής δημοκρατία και συγκυριαρχίας.
Στο μεταξύ η φτώχεια και η ανεργία που θα εκτιναχθεί στα ύψη , θα εξαναγκάσει την νεολαία μας να μεταναστεύσει για να αναζητήσει ένα καλύτερο μέλλον . Και έτσι η πατρίδα μας θα μείνει ανυπεράσπιστη στην επέλαση των τούρκων που θα καταφθάνουν από την Τουρκία κατά κύματα χιλιάδων εποίκων .
Η οικονομική συρρίκνωση θα φέρει την εθνική καταστροφή , θα σημάνει το τέλος της πολυχιλιετούς παρουσίας του ελληνισμού στα ιερά χώματα της Κύπρου.
Ο κυπριακός ελληνισμός μέσα στην οικονομική του εξαθλίωση θα ζήσει τις πένθιμες ώρες του μεθοδευμένου ξεριζωμού του από την γη των πατέρων του και θα βλέπει μέρα με τη μέρα να υψώνονται οι μισητές σημαίες με την ημισέληνο στις πόλεις και στα χωριά του.
Η ωραία μας πατρίδα μέσα από τις επιλογές της ολιγαρχίας του πλούτου θα έχει την ίδια τύχη που είχε ο ελληνισμός της Ίμβρου , της Τενέδου , της Σμύρνης , του Πόντου και της Κωνσταντινούπολης .
Αν μείνουμε απαθείς , αν πούμε “μπόρα είναι και θα περάσει” , θα χάσουμε τη πατρίδα και τότε ότι και να λέμε μετά θα είναι άνευ αξίας και νοήματος.
Θα μας καταριούνται τα παιδιά μας εκεί που θα είναι , θα καταριούνται τη μίζερη γενιά μας που άφησε τη πατρίδα να χαθεί , που επέτρεψε στους προδότες πολιτικούς να την καταστρέψουν και να την παραδώσουν στους κατακτητές.

Για αυτό συνέλληνες , ο αγώνας μας ενάντια στο μνημόνιο , ενάντια στη τραπεζοκρατία , ενάντια στην κοινοβουλευτική δικτατορία , είναι αγώνας υπέρ βωμών και εστιών , αγώνας για να παραμείνει ο κυπριακός ελληνισμός στα χώματα του , αγώνας για να παραμείνει υψωμένη στους ιστούς της η ελληνική σημαία .

κάτω το μνημόνιο και η τραπεζοκρατία
έξω η τρόικα
φωτιά και τσεκούρι στους προδότες .
Ψηλά η ελληνική σημαία.

Οι δυνάμεις του μνημονίου , που αποτελούνται από την κυβέρνηση και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης που βρίσκονται στη βουλή , έχοντας σε πλήρη έλεγχο τα μέσα μαζικής ενημέρωσης , επέβαλαν στη συνείδηση του λαού το κατοχικό δίλημμα “ μνημόνιο ή χρεοκοπία” .
Μας λένε δηλαδή πως αν δεν στηρίξουμε τις τοξικές τράπεζες , το κράτος θα χρεοκοπήσει , η οικονομία θα καταρρεύσει και ότι θα έρθει το τέλος του κόσμου για τη Κύπρο.
Αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα , είναι μια άλλη απάτη των πολιτικών που προστίθεται στις αμέτρητες διευκολύνσεις που παρέχουν στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Εδώ πρέπει να τονίσουμε πως δεν υπάρχει καμιά διαφορά ανάμεσα στην αριστερά , την δεξιά και το λεγόμενο κέντρο . Όλοι από κοινού έχουν μια ιδεολογία κάτω από τις φαινομενικά αντικρουόμενες ιδεολογικές τους μάσκες. Όλοι από κοινού στηρίζουν το ληστρικό τραπεζικό σύστημα και αυτό με την σειρά του στηρίζει το πολιτικό σύστημα και παρέχει στα στελέχη του κάθε δυνατή βοήθεια.
Οι πολιτικοί εξυπηρετούν τους τραπεζίτες και οι τραπεζίτες τους πολιτικούς. Και όταν πέσουν έξω τα καράβια τους φορτώνουν τα χρέη στο λαό.
Άρα κάτω από αυτό το δίλημμα που επέβαλαν , κρύβονται τα συμφέροντα της ολιγαρχίας και της βρόμικης σχέσης που υπάρχει με το πολιτικό σύστημα της κομματοκρατίας.
Η αλήθεια είναι πως αν πέσουν οι προβληματικές , οι τοξικές τράπεζες δεν θα καταρρεύσει ούτε το κράτος , ούτε η οικονομία της Κύπρου αλλά θα καταρρεύσουν τα συμφέροντα της πολιτικό-οικονομικής ολιγαρχίας που έπαιξε με τα ξένα ομόλογα και έχασε και τώρα ζητά να της πληρώσουμε τη χασούρα.
Η πρόταση η δική μας , που ας σημειωθεί δεν μας δίνουν ούτε ένα λεπτό δικαίωμα λόγου στα δημόσια ή ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης για να την παρουσιάσουμε στο λαό , αυτή είναι βλέπετε η δημοκρατία τους, η πρόταση μας είναι πως πρέπει να αφεθούν να καταρρεύσουν οι τοξικές τράπεζες και το κράτος να κατασχέσει άμεσα τα περιουσιακά τους στοιχεία για να διασφαλίσει εξ αυτών τις καταθέσεις των πολιτών και όλων αυτών που οι τραπεζίτες εξαπάτησαν με την μετατροπή τους σε αξιόγραφα και ομόλογα υποκείμενα σε ζημιές ανεπανόρθωτες.
Επίσης πρέπει να χαριστούν τα χρέη του λαού προς αυτές τις τράπεζες εκτός από τα χρέη των πλουσίων που πρέπει να πληρωθούν μέχρι τη τελευταία δεκάρα και να εισπραχθούν από το κράτος για να διασφαλιστούν οι καταθέσεις του απλού λαού.
Εάν υπήρχε μια φιλολαϊκή κυβέρνηση , αυτό το μέτρο θα μπορούσε να το εφαρμόσει άμεσα και να μην βάλει το λαό κάτω από ένα χρέος που υπερβαίνει τα 17 δις που θα δοθούν στις τοξικές τράπεζες και να σύρει την πατρίδα σε δραματικές περιπέτειες .
Όσο για το δημοσιονομικό έλλειμμα θα μπορούσε να ελεγχθεί και αυτό με συμπιέσεις μισθών του δημοσίου από πάνω προς τα κάτω χωρίς , να πειραχθεί ο μέσος και κατώτερος μισθός , καθώς και με μια σειρά άλλων μέτρων όπως :
την φορολόγηση του πλούτου .
τη κατάργηση της χρηματοδότησης των κομμάτων .
την κατάργηση των προνομίων των κρατικών μανδαρίνων .
την κατάργηση επιδομάτων σε τουρκοκύπριους και αιτητές ασύλου .
το κλείσιμο των προβληματικών ημικρατικών οργανισμών .
την υποχρέωση της εκκλησίας να πληρώνει τα στελέχη της από τα πολλαπλά έσοδα της και όχι από τους φόρους του λαού .
την περικοπή των αλόγιστων εξόδων του κράτους στα φαγοπότια , στις ποδοσφαιρικές ομάδες που πληρώνουν τους διάφορους νέγρους με μισθούς βασιλικούς , στις διάφορες παρακομματικές ομάδες που πληρώνονται αδρά για να προάγουν τον πολυπολιτισμό και να αγκαλιάζουν τους λαθρομετανάστες και σε πολλά άλλα έξοδα πολυτελείας.
Στο δίλημμα του κατεστημένου , “μνημόνιο ή χρεοκοπία” εμείς απαντούμε με άμεσες και δραστικές λύσεις αλλά και με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εθνικοκοινωνικής ανασυγκρότησης που όχι μόνο θα μας βγάλει από την οικονομική κρίση αλλά θα ανοίξει το δρόμο για μια Κύπρο ευημερούσα , ισχυρή και ελεύθερη στα πλαίσια μιας εξίσου ισχυρής και μεγάλης Ελλάδος που και αυτή συνθλίβεται σήμερα και στενάζει κάτω από το ζυγό των διεθνών τοκογλύφων και των δοσίλογων της μεταπολίτευσης.

Εκείνο που χρειάζεται πρώτα από όλα η Κύπρος για να παραμείνει ο ελληνισμός στα χώματα της , είναι την στρατιωτική ένωση με την Ελλάδα ώστε ο ελληνισμός από κοινού να αντιμετωπίσει τις πολλαπλές απειλές.
Επιστροφή στο εθνικό νόμισμα για να μην είμαστε εξαρτώμενοι των ξένων τοκογλύφων και για να μην βουλιάξουμε ακόμα περισσότερο στην χρηματοπιστωτική τυραννία της ευρωζώνης.
Απόλυτος κρατικός έλεγχος όλων των ντόπιων τραπεζών με σκοπό την παραγωγική διακίνηση των υπαρχόντων κεφαλαίων και την ανακύκληση τους στην εθνική οικονομία.
Μηδενική φορολόγηση και υποτίμηση σε είδη που επηρεάζουν το σύνολο της παραγωγής όπως είναι το ρεύμα , οι τηλεπικοινωνίες , τα καύσιμα , οι ζωοτροφές και λοιπά είδη.
Κοινωνικοποίηση ημικρατικών οργανισμών μέσα από ένα σύστημα ονομαστικών μετοχών που να ανήκουν σε Έλληνες πολίτες της κυπριακής δημοκρατίας.
Λαϊκή εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου της κυπριακής ΑΟΖ.
Αναλογικό φορολογικό σύστημα που να στοχεύει στην δίκαιη επιβολή του φόρου πάνω στα πραγματικά εισοδήματα. Λιγότερη φορολόγηση στα χαμηλά εισοδήματα περισσότερη στα υψηλά.
πρόγραμμα εξασφάλισης στέγης για όλους τους πολίτες μέσα από την αξιοποίηση της συσσωρευμένης ακίνητης περιουσίας από τράπεζες , εκκλησία και κράτος. Πρόταση που θα επιλύσει σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα της ανεργίας.
Κρατική μη κερδοσκοπική τράπεζα που θα στηρίξει την ανάπτυξη και την παραγωγή χωρίς τοκοληστρικές επιβαρύνσεις.
σταδιακή συρρίκνωση του υπέρογκου δημοσιοϋπαλληλικού τομέα και κούρεμα των ανισοτικών του προνομίων και απολαβών.
Εκδίωξη όλων των λαθρομεταναστών και φραγμό στην είσοδο κοινοτικών εργατών λόγω της προβληματικής οικονομικής κατάστασης και της κατοχής.
Κλείσιμο των οδοφραγμάτων και διακοπή διακίνησης τουρκικών προϊόντων στην ελεύθερη επικράτεια μας.
Παροχή της αναξιοποίητης αγροτικής γης στους κατ' επάγγελμα αγρότες και στ΄ληριξη τους από την κρατική τράπεζα.
Μηδενικό ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης .
Εξισορρόπηση δικαιωμάτων και απολαβών ανάμεσα στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
Κοινωνική διαχείριση της εκκλησιαστικής περιουσίας στη βάση της τοπικής αυτοδιοίκησης
Κατεδάφιση του νομοθετικού πλαισίου στήριξης της τραπεζιτικής τοκογλυφίας και προστασία του λαού από τις κατασχέσεις .
Φορολογική απαλλαγή σε επιχειρήσεις νέες επιχειρήσεις από νέους.

Η λύση στη εθνική και οικονομική κρίση που περνά η πατρίδα μας είναι η εθνικιστική -εθνικοκοινωνική αντεπίθεση στο σύστημα της υποτέλειας και της μειοδοσίας.
Στους δύσκολους καιρούς που έρχονται , γιατί εκεί μας οδηγούν τελικά οι επιλογές του κατεστημένου , το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα , το ΕΔΗΚ , με τη δική σας θέληση μπορεί να γίνει το άπαρτο οχυρό των Ελλήνων από όπου θα οργανώσουμε και πραγματώσουμε την επαναστατική αντεπίθεση στους εθνικούς μειοδότες.
Δώστε με τη ψήφο σας δύναμη στον εθνικό και κοινωνικό αγώνα και να είστε βέβαιοι πως μια μέρα θα καρφώσουμε τα λάβαρα της νίκης πάνω στα συντρίμμια της πλουτοκρατικής δικτατορίας για να αποτινάξουμε το ζυγό των μνημονίων και να σύρουμε στα δικαστήρια τους πρωταίτιους της λαϊκής δυστυχίας και της ατίμωσης της πατρίδος.
Έξω η κατοχική τρόικα και τα μνημόνια της .
Κάτω οι προδότες
Η πατρίδα δεν πουλιέται .
Ο λαός δεν σκύβει το κεφάλι .
Η νίκη είναι δική μας Έλληνες .
Ζήτω ο ελληνικός εθνικοκοινωνισμός.