Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

ΕΔΗΚ : Καταγγέλλουμε τη πρόταση Λιλλήκα

Ο Γιώργος Λιλλήκας εμφανίζεται από τα μπαλκόνια , να απορρίπτει τη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία.
Όμως στη πολιτική του διακήρυξη εδράζει την απροσδιόριστη και νεφελώδη λύση συμβιβασμού που προτείνει , “στην εκπροσώπηση των κοινοτήτων στα όργανα του κράτους” .
Η πρόταση αυτή δεν αναιρεί την κυριότερη αιτία του κυπριακού προβλήματος που είναι το απεχθές κατακτητικό σύνταγμα της Ζυρίχης και οι αντιδημοκρατικοί , ρατσιστικοί και διαιρετικοί όροι που μας επέβαλαν οι κατακτητές με την σύμφωνη γνώμη των προσκυνημένων και προδοτών του αγώνα της ΕΟΚΑ , Καραμανλή και Μακαρίου.

Η πρόταση Λιλλήκα με όσα πατριωτικά λογύδρια και αν περιτυλιχθεί  , συντάσσεται με την βούληση των άγγλων και τούρκων κατακτητών και αποστερεί από τον κυπριακό λαό την άσκηση του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης και της μετάβασης σε μια πραγματικά ανεξάρτητη δημοκρατία που το σύνταγμα της θα το θεσμίσει ο ίδιος ο λαός της , μέσα από ένα ενιαίο και αδιαίρετο εκλογικό σώμα.
Η πρόταση Λιλλήκα ακολουθεί την γνωστή ενδοτική γραμμή της “εθναρχούσας” εκκλησίας που πάντοτε απεργαζόταν τον θρησκευτικο-εθνοτικό διαχωρισμό του τσιφλικιού της. Ως εκ τούτου είναι φυσικό να στηριχθεί από τους εκκλησιαστικούς κύκλους , τις παραεκκλησιαστικές οργανώσεις και συνάξεις και τις μάζες των παροπιδοφόρων εθνικοφρόνων.
Εμείς οι εθνικοκοινωνιστές καταγγέλλουμε ως απαράδεκτη ,ενδοτική και αντιδημοκρατική τη πρόταση Λιλλήκα και εμμένουμε σθεναρά στην διεκδίκηση του δικαίου της αυτοδιάθεσης που θα οδηγήσει σε ένα πραγματικά ανεξάρτητο κράτος , που θα προστατεύει τα δικαιώματα όλων των πολιτών του. Ένα κοσμικό , ανεξάρτητο , δημοκρατικό κράτος που θα διασφαλίσει την ειρήνη και την ευημερία των νομίμων πολιτών του .

Τομέας ιδεολογικού πολέμου
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ