Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

ΕΝΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΗ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΥΠΕΡΜΕΓΕΘΕΙΣ ΝΑΟΥΣ

Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα συντάσσεται με τους πολίτες της Λευκωσίας που αγωνίζονται να αποτρέψουν την ανέγερση υπερμεγέθους καθεδρικού ναού στην παλαιά Λευκωσία . Ο εν λόγω ναός θα είναι περίπου ύψους είκοσι έξι μέτρων και τεραστίου πλάτους και όγκου που θα αλλοιώσει ανεπανόρθωτα τον αρχιτεκτονικό χαρακτήρα της ιστορικής Λευκωσίας .
Το μέγεθος του ναού δεν συνάδει με τον ιστορικό χώρο , συνάδει όμως με την υπεροψία της εκκλησίας αλλά και την αδιαφορία της για την οικονομική κρίση και τη κατοχή . Το ιερατείο αποδεικνύει για πολλοστή φορά πως θέτει πάνω από όλα , πάνω από τη πατρίδα , την ελευθερία και την ευημερία του λαού και πάσαν αξία αισθητική , τα συμφέροντα της θρησκείας και των λειτουργών της .
Σε καιρούς κατοχής αυτά τα χρήματα που προορίζονται για πλίνθους τε και κέραμους θα έπρεπε να γίνουν όπλα για την ελευθερία για να ξεπλύνει τουλάχιστον η πάλαι ποτέ εθναρχεύουσα εκκλησία τα ανομήματα της εις βάρος της πατρίδος και συγκεκριμένα την προδοσία που διέπραξε με την υπογραφή και τη στήριξη του κατακτητικού μετααποικιακού συντάγματος της Ζυρίχης .
Πάγια θέση του κόμματος μας είναι πως η αδρανούσα εκκλησιαστική περιουσία πέραν από τους χώρους λατρείας πρέπει να κρατικοποιηθεί και να αξιοποιηθεί με διάφορους τρόπους , ενώ η επιχειρηματική περιουσία καθώς και το ληστρικό τραπεζικό κεφάλαιο της εκκλησίας επείγει να επιστρατευθούν στην υπόθεση της απελευθέρωσης της πατρίδος από τους τούρκους και άγγλους κατακτητές .
Υπεράνω όλων η πατρίδα και η ευημερία του λαού .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ