Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Λουκάς Σταύρου: ΨΗΛΑ ΤΑ ΛΑΒΑΡΑ


Το αστικό κράτος βάζει πάνω από την κοινωνία τον τραπεζίτη . Σε αυτόν παραδίδει την διεύθυνση της οικονομίας και το δικαίωμα να “επενδύει” όπου αυτός νομίζει , στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό με μοναδικό κριτήριο το κέρδος του εις βάρος μιας ισορροπημένης παραγωγής που θα αναδείκνυε την κοινή ευημερία του λαού .
Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

ΟΧΙ ΣΤΟ ΤΑΞΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ


Η κυβέρνηση με την συναίνεση της βουλής εξήγγειλε νέες παροχές προς τους δημόσιους υπαλλήλους , σε προεκλογική  περίοδο.
Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Η εθνικοκοινωνική πρόταση για την παιδεία


Οι θέσεις μας για την παιδεία και τον πολιτισμό αντίκεινται στον “δημοκρατικό” ισοπεδοτισμό και στον τύπο ανθρώπου που παράγει και αναδεικνύει.
Θέλουμε μια άλλη κοινωνία , μια άλλη πολιτεία που θα αναδεικνύει ένα ελεύθερο , δημιουργικό και υγιή άνθρωπο , στο σώμα και στο πνεύμα.
Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Η Ελλάδα μας εγκαταλείπει


Ο τουρκικός επεκτατισμός εισάγει εκ νέου θέμα υφαλοκρηπίδας στην περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ και στην ουσία αμφισβητεί την κυπριακή ΑΟΖ με σκοπό να επιβάλει κατάσταση γκρίζων ζωνών.
Με αυτή την κίνηση θέλει να έχει δικό της μερίδιο στην κυπριακή ΑΟΖ πέρα από την όποια λύση και το μερίδιο των “τουρκοκυπρίων”.
Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

ΟΧΙ στην διόρθωση ΝΑΙ στην καταστροφή της δημοκρατίας τους


Η κριτική που ασκείται από τα κόμματα στον εαυτό τους , πρώτα από όλα είναι ελλιπής και κατευθυνόμενη διότι δεν αμφισβητεί το θεσμικό πλαίσιο , δεν αμφισβητεί και δεν ελέγχει το σύστημα εντός του οποίου τα κόμματα υπάρχουν και διαπρεπουν στην διαφθορά και την αναπαράγουν.
Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Αναφορά στην υποψηφιότητα του Λουκά Σταύρου


O πρόεδρος του Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος - ΕΔΗΚ , Λουκάς Σταύρου συμμετέχει στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου 2016 ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ υποψήφιος βουλευτής στην επαρχία Λεμεσού.

Τιμή στον αγωνιστή Σοφοκλή Ποταμίτη


Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα - ΕΔΗΚ αποτίει φόρο τιμής στον αποβιώσαντα αγωνιστή της Ενώσεως , τομεάρχη της ΕΟΚΑ Β και θρυλικό πολεμιστή της αετοφωλιάς , Σοφοκλή Ποταμίτη.
Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Τιμή και δόξα στους ήρωες του 1821


Τιμούμε σήμερα τους ήρωες της επανάστασης του 1821 που με τον τιτάνιο αγώνα τους έσπασαν τα δεσμά των τετρακοσίων ετών  οθωμανικής δουλείας και δημιούργησαν το κράτος των Ελλήνων.
Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Μεγεθύνεται η εργασιακή ανισότητα


Νέες κατακτήσεις προστίθενται συνεχώς στα ήδη κατοχυρωμένα δικαιώματα των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ συνεχίζεται η δραματική ανισότητα εις βάρος των εργαζομένων της ιδιωτικής παραγωγικής βάσης που αφήνονται στο έλεος των ντόπιων τοκογλύφων-τραπεζιτών και στην εισβολή των μεταναστών από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αλλού.

Φράζουν την κάθοδο των ελληνικών καναλιών


Η κυπριακή βουλή που ψήφισε όλα τα νομοσχέδια της τρόικας και ξεπούλησε την Κύπρο στους τραπεζίτες , στήνει τώρα φραγμό με συρματοπλέγματα τα βρομερά νομοθετήματα τους , ώστε να μην έρθουν στην Κύπρο τα ελληνικά κανάλια και η φωνή της Ελλάδος.
Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Ανακοίνωση του ΕΔΗΚ αναφορικά με την απεργία των νοσηλευτών

Θέσεις και όροι υποστήριξης των αιτημάτων των απεργούντων νοσηλευτών:

Μέτρα άμεσης διαχείρησης της οικονομικής κρίσης


Το ΕΔΗΚ προτείνει:
  • Να παγώσουν όλα τα χρέη των μικρομεσαίων και των φτωχών εισοδηματικά στρωμάτων και να περάσουν στην διαχείριση του κράτους και άλλα να διαγραφούν άλλα να παραταθούν σύμφωνα με εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια.
Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Ενάντια στην δημοκρατία τους


Τα αδιέξοδα και τα μύρια προβλήματα στην οικονομία και την κοινωνία τα δημιούργησε το κράτος και εν γένει το σύστημα παραγωγής της εξουσίας που μέσα από τον κομματοκρατικό κοινοβουλευτισμό στηρίζει και ενισχύει τις ταξικές και ανισοτικές επιλογές του κράτους.
Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Εθνικοκοινωνικό κράτος ή υποταγή


Κύπριε , συνέχισε να είσαι πελάτης του συστήματος .
Συνέχισε να στηρίζεις  την τραπεζοκρατία και την εξουσία των κομματικών συμμοριών.
Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Η τέταρτη εξουσία στο εθνικοκοινωνικό πολίτευμα


Τέταρτη και ανώτατη εξουσία στο εθνικοκοινωνικό πολίτευμα θα είναι το ύπατο συμβούλιο στρατηγικού σχεδιασμού.
το συμβούλιο αυτό θα αποτελείται από σοφούς που θα χαράσσουν από κοινού αλλά και έκαστος στο τομέα του την στρατηγική του κράτους σε όλους τους ζωτικούς τομείς της εθνικής κοινότητας όπως στην παιδεία , στο δημογραφικό , στην άμυνα , στην γεωπολιτική , στην οικονομία , στην τεχνολογία , στην επιστημονική έρευνα κλπ.
Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Εθνικοκοινωνική πρόταση αποδόμησης της τραπεζοκρατίας


Το τραπεζικό σύστημα που είναι σε ισχύ στην σοσιαλκαπιταλιστική κοινωνία έχει τα εξής χαρακτηριστικά:
Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Θέση για την ιατρική κάνναβη


Εξ αφορμής θανάτου 19χρονου συμπολίτη μας που κατόπιν συνταγής ιατρών για χορήγηση ελαίου ιατρικής κάνναβης δεν κατέστη δυνατόν ένεκα της ισχύουσας απαγορευτικής νομοθεσίας , προτείνουμε , να τεθεί σε δημόσιο διάλογο η χρήση και καλλιέργεια της ιατρικής κάνναβης σε επίπεδο κοινωνίας αλλά και στην βουλή.
Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Τιμή στον ήρωα Ευαγόρα Παλλικαρίδη


Ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης , ο αντάρτης της ΕΟΚΑ , ο ποιητής που σε ηλικία 19 χρονών οδηγήθηκε στην αγχόνη, ιστάμενος στο πάνθεον τω αθανάτων μας εμπνέει και μας καθοδηγεί στον αγώνα για αυτοδιάθεση και απελευθέρωση.
Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Γκρεμίστε την δημοκρατία τους


Η κομματοκρατία είναι τυραννία που υπηρετεί τα ολιγαρχικά συμφέροντα , που δημιουργεί ταξικές ανισότητες , που προάγει την διαφθορά και εκφαυλίζει την κοινωνία.
Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Ανακοίνωση συμμετοχής του ΕΔΗΚ στις βουλευτικές εκλογές


Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα - ΕΔΗΚ θα δώσει το παρόν του στις βουλευτικές εκλογές της 22ας  Μαΐου 2016.
Σύνθημα μας είναι:


Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΜΑΣ
ΕΘΝΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ
Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Ο Αναστασιάδης αναβάλλει τα ΜΟΕ


Όσοι νομίζουν ότι ο ενεργών ως κοινοτάρχης των “ελληνοκυπρίων” Αναστασιάδης απέρριψε το αίτημα του κατοχικού μορφώματος για  διεθνή αναγνώριση της λειτουργίας του αεροδρομίου της Τύμπου , απλά παίζουν το παιχνίδι των μειοδοτών.
Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Η δημοκρατία τους μας σκοτώνει


Πανηγυρίζει χαχανίζοντας ο Χάρης Γεωργιάδης και ο χορός της κυβέρνησης Αναστασιάδη πως βγήκανε λένε από το μνημόνιο.
Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Εθνικοκοινωνική αλλαγή


Η σημερινή κατάσταση της κοινωνίας σε όλα τα επίπεδα δεν μπορεί να αλλάξει με μικρο διορθώσεις και προπάντων με ηθικισμούς και δήθεν αλλαγή προσώπων που θα ανανεώσουν τους καννιβαλιστικούς θεσμούς της ολιγαρχίας που κατασπαράττει την λαϊκή παραγωγική βάση για να τρώνε με χρυσά κουτάλια οι ολιγάρχες γραβατοφόροι και ρασοφόροι που συν τοις άλλοις πουλούν εβραιοαλήθεια ( στην ουσία της αντιχριστιανική) για 2000 χρόνια και υποτάσσουν το πόπολο στα αφεντικά της κοινωνίας.
Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Ομιλία του Λουκά Σταύρου σε εκδήλωση των εθνοφυλάκων


Η σύντομη εισήγηση - ομιλία του Λουκά Σταύρου έγινε σε εκδήλωση των εθνοφυλάκων Λεμεσού που είχε ως θέμα το εθνικό θέμα της Κύπρου , στις 4 Μαρτίου 2016.
Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Γρηγόρης Αυξεντίου


Εσύ καθοδηγείς τον αγώνα μας για αυτοθέσμιση , αυτοδιάθεση , απελευθέρωση.

Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα - ΕΔΗΚ