Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Ο Αναστασιάδης καλωσορίζει «επενδυτική» εισβολή Αμερικανών στη Κύπρο


Η  κυβέρνηση Αναστασιάδη την ώρα που οι αμερικανοί ετοιμάζονται να κτυπήσουν τη Συρία , συνεχίζει το έργο της παράδοσης της Κύπρου στους εβραίους και αμερικανούς τόσο στο τομέα της ασφάλειας όσο και των λεγομένων επενδύσεων στο τομέα της ενέργειας .
Η  διάλυση και καταλήστευση της κοινωνικής οικονομίας από τους τραπεζίτες και η καταστροφή της δυνατότητας εκμετάλλευσης του εθνικού μας πλούτου με ίδια κοινωνικά  κεφάλαια προλείανε το έδαφος για την «επενδυτική εισβολή» των εβραίων και αμερικανών.
Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Πρόταση εξόδου από την οικονομική κρίση και την παρακμή


Η κυπριακή οικονομία στα χέρια της κυβέρνησης της τραπεζοκρατίας και της ολιγαρχίας ( κυβέρνηση Αναστασιάδη ) πηγαίνει ολοένα από το κακό στο χειρότερο.
Καπιταλιστικές και σοσιαλκαπιταλιστικές προτάσεις που κατατίθενται από διάφορα κόμματα στα πλαίσια της διατήρησης του ισχύοντος πολιτικού και οικονομικού συστήματος δεν θεραπεύουν το πρόβλημα αλλά τουναντίον το επιδεινώνουν εκφράζοντας στην ουσία συμπόρευση με το σύστημα και συγκάλυψη των εγκλημάτων του.
Η πρόταση του Ε.ΔΗ.Κ. εδράζεται πάνω στην ριζική εναντίωση στο σύστημα και διανοίγει μια νέα προοπτική στην εθνική κοινότητα.
Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Να κλείσουν άμεσα οι αγγλικές βάσεις στη Κύπρο

Προειδοποιούμε τους πολίτες της κυπριακής δημοκρατίας πως η απόφαση της κυβέρνησης Αναστασιάδη να επιτρέψει στα αγγλικά κατοχικά στρατεύματα των βάσεων να εμπλέξουν τη Κύπρο , δια της δράσης των κατά της Συρίας , στο πεδίο της πολεμικής σύγκρουσης , εγκυμονεί θανάσιμους κινδύνους για το παρόν και το μέλλον της Κύπρου.
Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Όχι στη χρήση των αγγλικών βάσεων κατά της Συρίας

Καλούμε την φιλοσιωνιστική κυβέρνηση Αναστασιάδη να αναλογιστεί τις ευθύνες της έναντι του κυπριακού λαού και να θέσει αυτές υπεράνω των ολιγαρχικών και σιωνιστικών συμφερόντων που υπηρετεί , ώστε να μην επιτρέψει στα εν Κύπρω αγγλικά κατοχικά στρατεύματα που εδρεύουν στις βάσεις , να χρησιμοποιήσουν αυτές ως ορμητήριο κατά της Συρίας και της νομίμου κυβερνήσεως της , στην επικείμενη επίθεση που ετοιμάζουν οι σιωνιστικές δυνάμεις.
Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Ποιες απειλές κατευθύνουν την πολιτική σας κύριε Αναστασιάδη ;


Οι δηλώσεις Αναστασιάδη μετά την κατάθεση του στην ερευνητική επιτροπή ως προς την οικονομική τους πτυχή δείχνουν ξεκάθαρα την πρόθεση  της κυβέρνησης του να στηρίξει την τραπεζοκρατία πάση θυσία . Η κυβέρνηση Αναστασιάδη δεν είχε άλλη πρόταση εκτός από την υποταγή στην τρόικα.
Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Φώτη Φωτίου κάτω τα χέρια από την εθνοφρουρά


Υπουργέ της άμυνας της σκλαβωμένης Κύπρου , Φώτη Φωτίου που υπηρέτησες το κόμμα των προδοτών ( ΔΗ.ΚΟ.) που άνοιξαν τα οδοφράγματα και έδωσαν δικαίωμα ψήφου στους έποικους σε εκείνο το αισχρό διπλό δημοψήφισμα του 2004 , ποια νέα δεδομένα επιβάλλουν την μείωση της θητείας και τη μετατροπή του στρατού σε μισθοφορικό σώμα κομματόσκυλων;
Εφόσον η τουρκική κατοχή συνεχίζεται και το ενδιαφέρον της Τουρκίας για την Κύπρο αυξάνετε για ποια νέα δεδομένα μιλάτε;
Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Έρχεται σχέδιο νέου βιασμού της Κύπρου


Το ενδιαφέρον των Αμερικανών για το κυπριακό είναι αλληλένδετο με την εμπλοκή τους στην εκμετάλλευση του κυπριακής ΑΟΖ καθώς και με την επέκταση της κυριαρχίας του Ισραήλ στην ανατολική μεσόγειο μέσω Κύπρου , επέκταση που ήδη έχει επιτραπεί από την πολιτική Αναστασιάδη.
Κατά συνέπεια το ενδιαφέρον των Αμερικανο-εβραίων για το κυπριακό έχει ως στόχο την δημιουργία των “κατάλληλων συνθηκών” για την μη προβληματική και απρόσκοπτη εκμετάλλευση της κυπριακής ΑΟΖ που τους έχει παραχωρηθεί .
Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Η νομικιστική άμυνα του ιδεοκάπηλου ΑΚΕΛ και του ολετήρα Χριστόφια

Το κόμμα της αστικής αριστεράς ( ΑΚΕΛ ) και της συμπόρευσης με τα συμφέροντα της ολιγαρχίας και του συστήματος εγείρει θέμα νομιμότητας και αναρμοδιότητας της ερευνητικής επιτροπής για την οικονομία.
Δεν θα έπρεπε λένε οι νομικοί σύμβουλοι του Χριστόφια να διοριστεί η επιτροπή από το υπουργικό συμβούλιο αλλά από τον εισαγγελέα.
Ναι κύριοι του ΑΚΕΛ αλλά και η εισαγγελική αρχή σύμφωνα με το κατακτητικό σύνταγμα της Ζυρίχης που προσκυνάτε από το 1960 , δεν είναι ανεξάρτητη αρχή αλλά διοριζόμενη και άκρως ελεγχόμενη από την εκτελεστική εξουσία.
Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Αμμόχωστος , φωνή πατρίδος : Φωτιά στο σχέδια των προδοτών


Το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου υπό την διοίκηση των Ηνωμένων εθνών ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αναβάθμιση του κατοχικού μορφώματος είτε με την λειτουργία του λιμανιού της Αμμοχώστου είτε με την διεθνή αναγνώριση του αεροδρομίου της Τύμπου , όχι μόνο δεν θα αποτελέσει διάδρομο προς την λύση όπως διατείνονται οι σχεδιαστές της πρότασης αλλά θα παγιώσει μια κατάσταση δύο κρατών που "προσπαθούν" να συμβιώσουν στο ίδιο νησί .
Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Ε.ΔΗ.Κ. : ΟΛΕΤΗΡΑ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ




Ολετήρα Χριστόφια ,
Αντί να στηρίξεις τα λαϊκά συμφέροντα και να αφήσεις την Λαική τράπεζα  να καταρρεύσει οδηγώντας τους κλέφτες στο σκαμνί , περιέδεσες την Κύπρο στην τράπεζα της διαφθοράς και την έριξες στα νύχια της τρόικας.

Το θέατρο της ερευνητικής επιτροπής για την οικονομία

Η σιαμαία σχέση κράτους και τραπεζών που συνθέτει το σύστημα της τραπεζοκρατίας καθιστά την εκάστοτε πολιτική ηγεσία συνυπεύθυνο και στη προκειμένη περίπτωση της καταλήστευσης της κοινωνικής οικονομίας την καθιστά συνένοχο στο έγκλημα.
Ως εκ τούτου η κυβέρνηση Χριστόφια και ο ίδιος ο Χριστόφιας οφείλουν να απολογηθούν χωρίς να είναι καλυμμένοι από την προστατευτική αιγίδα της ασυλίας.
Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

ΕΔΗΚ: Χαιρετίζουμε την έκδοση του Ντίνου Μιχαηλίδη στις ελληνικές δικαστικές αρχές




Το Ε.ΔΗ.Κ. χαιρετίζει την απόφαση του επαρχιακού δικαστηρίου Λεμεσού για έκδοση του Ντίνου Μιχαηλίδη ( πρώην υπουργού της κυβέρνησης Κληρίδη ) στις δικαστικές αρχές της Ελλάδος , όπου θα εξετασθεί η ανάμειξη του ονόματος του στο σκάνδαλο του σιχαμερού κλέφτη και εθνοπροδότη  Άκη Τσοχατζόπουλου.
Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Καθαρτήρια λαιμητόμος




Σήψη και δυσωδία και σε ένα ακόμα τσιφλίκι της κομματοκρατίας – τραπεζοκρατίας , στην CYTA.
Χειροκρότησε  ξεφτιλισμένε λαέ τα αφεντικά σου.
Εμείς αν πάρουμε στα χέρια μας την εξουσία ξέρουμε τι θα κάνουμε όλο αυτό το σκυλολόι των φαύλων και των προδοτών.

ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΟΚΑ Β


Αφιερώνεται στον ήρωα Θεοδοσίου Ελευθέριο απο το Άρσος Λεμεσού που έπεσε μαχόμενος στις μάχες εκκαθάρισης του τουρκικού θύλακος Λεμεσού .


Σε είδαμε να πέφτεις 
καθώς ορμούσες για τη νίκη 
στις γραμμές της εφόδου.
Σαν κεραυνός η θλίψη μας συγκλόνισε
όμως ανδρείε 
απέδιωξες το θάνατο απ' τις ψυχές μας 
μια ιερή μας ξύπνησες λαχτάρα 
κείνη την ύστερη στιγμή 
ματοβαμμένο ως έδειχνε το χέρι σου 
τη γαλανόλευκη  σημαία 

Λουκάς Σταύρου
Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Κυβέρνηση Αναστασιάδη : ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ

Και η επόμενη δόση του δανείου από την τρόικα δίνεται στους τραπεζίτες. Αυτή τη φορά για να καλύψει τις μαύρες τρύπες του συνεργατισμού.
Για την στήριξη της παραγωγής η κυβέρνηση Αναστασιάδη δεν δίνει ούτε σέντ.
Το κυπριακό κράτος στηρίζει το ληστρικό χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο και τις φατρίες της ολιγαρχίας ενώ περικόπτει ακόμα και τις ζωτικές παροχές προς το λαό ( όπως για παράδειγμα τις παροχές στην υγεία ).
Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Κάτω η φιλοσιωνιστική κυβέρνηση Αναστασιάδη


Η κυβέρνηση Αναστασιάδη παρέδωσε τη Κύπρο στους εβραιο-αμερικανούς και ταυτόχρονα μοιράζει κούφιες υποσχέσεις στους ρώσους για χρήση του αεροδρομίου «Ανδρέας Παπανδρέου  και ελλιμενισμό του πολεμικού τους στόλου.
Το άνοιγμα Αναστασιάδη προς τους Αμερικανούς και το Ισραήλ θα αποβεί καταστροφικό για τη Κύπρο.
Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

ΑΥΤΟΔΙΆΘΕΣΗ : η ορθή γραμμή στο κυπριακό



Η μόνη ορθή και εθνική γραμμή στο κυπριακό είναι η γραμμή της ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗΣ που υποστηρίχθηκε από το Ε.ΔΗ.Κ. και κατατέθηκε στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές από τον υποψήφιο Λουκά Σταύρου.
Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Ενώπιον του εθνικοκοινωνικού δικαστηρίου


Απαγγελία κατηγορίας .
Αναφέρεται το ‘όνομα του προδότη πολιτικού  του κυπριακού κατεστημένου.
Κατηγορείσαι  ότι συνέργησες μετά άλλων ομοίων σου προδοτών στα διάπραξη των ακολούθων εγκλημάτων κατά της σκλαβωμένης πατρίδος Κύπρου:
Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Πολυμέτωπος πόλεμος κατά της ολιγαρχίας




 
Όσοι νομίζουν πως η σημερινή «κρίση» πλήττει τον καπιταλισμό ή προοιωνίζει την κατάρρευση του ,  απλά δεν ξέρουν τι τους γίνεται και πλέουν σε πελάγη φαντασιακής ευτυχίας.
Η κρίση αυτή παρήχθηκε από τον χρηματοπιστωτικό καπιταλισμό με σχέδιο και μεθοδικότητα με σκοπό να συσσωρεύσει περισσότερη ΙΣΧΥ στην ολιγαρχία που χειρίζεται προς όφελος της το χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Ισαάκ και Σολωμού δεν σας ξεχνούμε


 Μέλη του Ε.ΔΗ.Κ. , μνήμονες της θυσίας του Σολωμού Σολωμού στις 14 Αυγούστου 1996 , έδωσαν σήμερα το παρόν τους στον ιερό χώρο των τάφων των  ηρώων Ισαάκ και Σολωμού. 
Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Σύγκρουση με τον καπιταλισμό

Η βαθύτερη αιτία της δραματικής οικονομικής κατάστασης της Κύπρου είναι ο χρηματοπιστωτικός καπιταλισμός και οι μεθοδεύσεις του σε διεθνές επίπεδο με την πλήρη και ανοικτή στήριξη  από τα υποταγμένα σε αυτόν κράτη και τα εγκάθετα πολιτικά κατεστημένα.
Στη περίπτωση της Κύπρου τα πράγματα έφτασαν εδώ που βρίσκονται σήμερα ως αποτέλεσμα συγκεκριμένων τοπικών αιτιών :
Πρώτη αιτία : η ανεξέλεγκτη δράση των τραπεζιτών στην διαχείριση του κοινωνικού κεφαλαίου.
Δεύτερη αιτία : η στήριξη των τραπεζών από το κράτος δηλαδή από το πολιτικό κατεστημένο μέσα από την ανεξέλεγκτη διαχείριση των φόρων του λαού.
Τρίτη αιτία : η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωζώνη που κατ' ανάγκη θα οδηγούσε στην έλλειψη ρευστότητας και στην υπαγωγή σε μνημόνια , σε αντικατάσταση της υποτίμησης του νομίσματος εάν παρέμενε η Κύπρος στη λύρα.
Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου : “εμείς καλά την έχουμε”


Ο αρχιεπίσκοπος εν μέσω της κρίσης που επακολούθησε του ληστρικού κουρέματος των καταθέσεων ασκεί δριμεία κριτική όχι στην κυβέρνηση Αναστασιάδη που φέρει την άμεση ευθύνη της παρούσας κατάστασης αλλά στον Χριστόφια και στο διοικητή της κεντρικής τράπεζας.
Βέβαια δεν περιμένουμε να καταγγείλει ο αρχιεπίσκοπος τον ληστρικό χρηματοπιστωτικό καπιταλισμό από τον οποίο αυγατίζει τον πλούτο της εκκλησίας ΑΕ.
Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Τιμή και δόξα στους ήρωες Ισαάκ και Σολωμού


Δόξα και τιμή στους ήρωες Τάσο Ισαάκ και Σολωμού Σολωμό .
Όμως πρέπει  επιτέλους να σταματήσουμε να στέλλουμε τα παιδιά μας στα σαγόνια του Μινώταυρου και εμείς να φωνασκούμε στα μνημόσυνα τους  και να παραμυθιαζόμαστε πως έτσι πράττουμε το καθήκον μας προς την πατρίδα  και εκφράζουμε τον εθνικισμό μας.
Η απελευθέρωση της πατρίδος από τους τούρκους και άγγλους κατακτητές  απαιτεί ολοκληρωμένη στρατηγική πρόταση που όπως δείχνουν τα πράγματα κατ’ ανάγκη θα κορυφωθεί στην ένοπλη σύγκρουση.
Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Η συνθηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ για το μνημόνιο με το Ισραήλ


Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το λεγόμενο μνημόνιο συναντίληψης Ελλάδος – Κύπρου – Ισραήλ φαίνεται εκ πρώτης όψεως ορθή.
Όμως η θέση αυτή αποτελεί ανέξοδη συνθηματολογία εάν δεν συνοδεύεται από ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο  αμυντικής θωράκισης του εθνικού χώρου και ειδικότερα  του μετώπου Θράκης – Αιγαίου – Κύπρου που κατ’ ανάγκη θα περιλαμβάνει  σχέδιο  εκμετάλλευσης του εθνικού πλούτου των ΑΟΖ Κύπρου και Ελλάδος καθώς και σχέδιο  απελευθέρωσης της κατεχόμενης επικράτειας της κυπριακής δημοκρατίας .
Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Έλληνες αντισταθείτε στην εβραιοπροσκυνημένη ολιγαρχία


Οι τραπεζίτες αφού  άρπαξαν το κοινωνικό κεφάλαιο  με την βοήθεια των πολιτικών οργάνων του συστήματος της τραπεζοκρατίας , αφού  έριξαν το λαό  στην ανεργία και την φτώχεια που τείνει να εξελιχθεί σε συλλογική εξαθλίωση , τώρα αρπάζουν και τον φυσικό πλούτο που ανήκει δικαιωματικά στο λαό και τον μοιράζονται με τους εβραίους.
Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Η ελλαδο-κυπριακή τραπεζοκρατία συνάπτει σήμερα συμμαχία με το Ισραήλ

Υπογράφεται σήμερα το μνημόνιο συναντίληψης μεταξύ Ισραήλ- Κύπρου και Ελλάδος για θέματα ενέργειας , ΑΟΖ και ασφάλειας.(δες και εδώ και εδώ και εδώ  και εδώ )
Με την υπογραφή αυτή η επέκταση της ζώνης κυριαρχίας του Ισραήλ στον εθνικό μας χώρο έχει ήδη αρχίσει.
Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Υπογράφεται αύριο το μνημόνιο συναντίληψης Κύπρου – Ισραήλ


Όλα είναι έτοιμα για να υπογραφεί αύριο το μνημόνιο  συναντίληψης Κύπρου – Ισραήλ σε θέματα ενέργειας , ΑΟΖ , ασφάλειας κλπ , πράξη που θα παραδώσει  την Κύπρο στην ζώνη κυριαρχίας του Ισραήλ όντας ένα κρατίδιο ημικατεχόμενο και διαλυμένο από την τραπεζοκρατία και  την φαυλοκρατία ως αποτέλεσμα της μακράς ανθελληνικής πολιτικής που άσκησαν οι προδότες που το εξουσίαζαν.

Η εκδίκηση των «κουρεμένων»


Το κούρεμα των ανασφάλιστων καταθέσεων που αποδέχθηκε ή κατά άλλους πρότεινε ο Νίκος Αναστασιάδης προκειμένου να εξυπηρετήσει το ληστρικό τραπεζικό σύστημα ,  δεν είναι μια υπόθεση που έλαβε τέλος .
Τώρα περνά στη φάση που οι κουρεμένοι καταθέτες αφού έγιναν μέτοχοι των τραπεζών θα διεκδικήσουν πίσω τα λεφτά τους αρπάζοντας από το λαιμό τους χρεώστες των τραπεζών και μάλιστα τους οικογενειάρχες και μικρομεσαίους επιχειρηματίες που σε ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΡΙΣΗΣ αδυνατούν να πληρώνουν τις δόσεις του δανείου τους.
Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟ


Μεγάλη απάτη εις βάρος του λαού απεργάζεται η τραπεζοκρατία στο τομέα  του Συνεργατισμού .
Το κράτος ενώ χρωστά στο Συνεργατισμό 2 δις ,  δίνει κάπου 1,5 δις για ανακεφαλαιοποίηση και τον κάνει ιδιοκτησία του .
Όντας ιδιοκτήτης το κράτος  , «εξυγιαίνει» κατά την ορολογία της πολιτικής ατιμίας το Συνεργατισμό  «αποζημιώνοντας»  από τους φόρους του λαού , τους υπαλλήλους που θα αποχωρήσουν στο πλαίσιο της μείωσης των εξόδων που περιλαμβάνει και κλείσιμο καταστημάτων.
Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Εθνοπατέρα Ντίνο σε περιμένει ο λαός σου


Γιατί εθνοπατέρα Ντίνο Μιχαηλίδη προσπαθείς να ανακόψεις το αίτημαέκδοσης σου στις ελληνικές αρχές προκειμένου να απολογηθείς για την κατηγορία στην οποία σε ενέπλεξαν οι σκοτεινοί άνθρωποι του εκπεσόντος εθνοπατέρα Τσοχατζόπουλου, ξοδεύοντας μάλιστα  σε δικηγόρους τόσα χρήματα που με μόχθο περισυνέλεξες  προσφέροντας τις υπηρεσίες σου στο κυπριακό λαό ;
Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Ε.ΔΗ.Κ. : Εθνικιστική επαναστατική αριστερά


Κάθε μορφή συσσωρευμένου  πλούτου που αποκτήθηκε μέσα από συνθήκες κοινωνικής ανισότητας ή διαδικασίες αντιλαϊκές , ληστρικές ,  καπιταλιστικές ή  κατοχικές πρέπει να  περάσει στα χέρια του λαού και να μετατραπεί σε εθνικό παραγωγικό κεφάλαιο.
Κανένας συμβιβασμός με το παρασιτικό και ληστρικό  κεφάλαιο .

Τομέας ιδεολογικού πολέμου
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – Ε.ΔΗ.Κ.
 
Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Ο γενικός εισαγγελέας συγκαλύπτει το έγκλημα στο Μαρί

Την συγκάλυψη των πρωταιτίων του εγκλήματος στο Μαρί συνεχίζει η γενική εισαγγελία του Ζυριχικού κατεστημένου με άσκηση έφεσης κατά της πρωτόδικης απόφασης του κακουργιοδικείου κατά των τεσσάρων δευτερογενών υπευθύνων στην υπόθεση , του πρώην υπουργού αμύνης Κώστα Παπακώστα και των τριών πυροσβεστών.
Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Η δίκη για το Μαρί ξεσκεπάζει την δικαστική εξουσία


Η δίκη και η απόφαση για την υπόθεση της δολοφονικής έκρηξης στο Μαρί δείχνουν πέραν πάσης αμφιβολίας ότι και το δικαστικό σώμα περιλαμβανομένης της εισαγγελίας είναι μέρος του συστήματος της ολιγαρχικής φαυλοκρατίας την οποία και προστατεύουν.
Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Αναφορά Ντέλιας Βελκουλέσκου


Από τα λεγόμενα της Ντέλιας  Βελκουλέσκου φαίνεται εκ πρώτης όψεως να κόβεται η εισροή μαύρου  χρήματος στις κυπριακές τράπεζες μιας και τέθηκαν υπό την αυστηρή παρακολούθηση της τρόικας καθώς και οι μαύρες εργασίες των τραπεζικών μεγαλο-υπαλλήλων και των τραπεζιτών μετόχων.