Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Πανηγυρίζει η τραπεζοκρατία για το κούρεμα του 47,5 %


Με ποσοστό 47,5% στο κούρεμα των ανασφάλιστων καταθέσεων η τράπεζα Κύπρου αναβαπτίζεται και ανακτά την εμπιστοσύνη της στην αγορά κατά τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης Αναστασιάδη , πολιτικού εκφραστή της ολιγαρχίας και της ξενοκρατίας.
Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Επιθυμία του Αναστασιάδη το κούρεμα των καταθέσεων

Η Γερμανική πρεσβεία στη Κύπρο με ανακοίνωση της κατονομάζει ως εμπνευστή του κουρέματος των καταθέσεων τον Νίκο Αναστασιάδη τονίζοντας μάλιστα ότι αποτελούσε "σαφή επιθυμία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας" .
Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Κινεζική μειονότητα αναπτύσσεται στη Κύπρο



Η Κύπρος ανοίγει πύλες εισόδου στους κινέζους. Η πατρίδα εκλαμβανόμενη ως ένα σύνολο οικοπέδων πουλιέται εσχάτως σε κινέζους οι οποίοι αποκτούν με την αγορά οικίας και άδεια μονίμου διαμονής.
Όπως πάμε θα έρθει μια στιγμή που θα έχουμε μια ισχυρή κινεζική μειονότητα στη Κύπρο πλάι στην αγγλική , τη ρώσικη και την εβραϊκή.
Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Η επανάσταση Αναστασιάδη

Σε ένα χρόνο περίπου από τώρα , Ιούνιο του 2014 αρχίζει να πραγματοποιείται η επαναστατική κοινωνική μεταρρύθμιση Αναστασιάδη. Στην Αναστασιάδειο επαναστατική κοινωνία κάθε κύπριος πολίτης θα έχει εξασφαλισμένο από το κράτος ένα ελάχιστο εισόδημα . Αν δηλαδή κάποιος είναι άνεργος ή αμείβεται κάτω του ορισμένου από το κράτος κατώτερου εισοδήματος θα πηγαίνει στο πρώτο κρατικό ταμείο και θα εισπράττει το συμπλήρωμα .
Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Η κυβέρνηση Χριστόφια εισήγαγε τον θεσμό της δουλείας ( παράνομη εργασία )

Η κυβέρνηση του εθνομηδενιστή και ολετήρα Χριστόφια πέρα από την στήριξη που παρείχε σε αιτητές ασύλου και λοιπά παράσιτα , έκανε πως δεν έβλεπε την ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΡΓΑΣΙΑ που αρχικά κάλυπτε την λαθρομετανάστευση.
Στη συνέχεια ήταν φυσικό η παράνομη εργασία να επεκταθεί και προς τους ντόπιους εργάτες μαζί με την κάθετη πτώση των απολαβών τους και την εκμηδένιση των δικαιωμάτων τους.
Αυτοί οι δήθεν κομμουνιστές που τα έπαιρναν από την πίσω πόρτα του τραπεζικού συστήματος του χρηματοπιστωτικού καπιταλισμού επέβαλαν στην κοινωνία μας το θεσμό της σύγχρονης δουλείας και άφησαν ανενόχλητους τους δουλεμπόρους να κινούν την  «πραμάτεια» τους χρηματοδοτώντας φιλομεταναστευτικές οργανώσεις.
Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Εκδήλωση του Ε.ΔΗ.Κ. έξω από την Αμερικάνικη πρεσβεία στις 20 Ιουλίου



39 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και το πολιτικό κατεστημένο ,  που ένα μέρος του προωθεί τη διχοτόμηση ή την παράταση της κατοχής και ένα άλλο  την επανένωση υπό καθεστώς ομοσπονδιακού  ή συνομοσπονδιακού  τουρκοσυνεταιρισμού ,  κατόρθωσε να περάσει στο λαό τη λήθη και την αθώωση του ηθικού αυτουργού του εγκλήματος της εισβολής , που δεν είναι άλλος από τον στυγερό Αμερικανοσιωνισμό.

Η σφαγή των τούρκων στα Δερβενάκια

Σαν σήμερα 26 Ιουλίου 1822 , οι μεγάλοι Έλληνες ήρωες της ελληνικής επανάστασης υπό την ηγεσία του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη κατέσφαξαν το τουρκικό στρατό του Δράμαλη στα Δερβενάκια.
Η θύμηση τούτης της λαμπρής νίκης ας μας δίνει θάρρος και ελπίδα πως θα αξιωθούμε και εμείς μια μέρα να μπούμε στη Κερύνεια και το αίμα των κατακτητών να κοκκινίσει το πέλαγος και η πατρίδα να γιορτάσει την λευτεριά της.
Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Κάτω η αστική δημοκρατία και η τραπεζοκρατία


Η κυπριακή τραπεζοκρατία αποκαλύπτεται ως ένα σύμπλεγμα διαφθοράς και εξυπηρέτησης πολιτικών φαμιλιών , συνδικάτων , συμμοριτών της κομματοκρατικής δικτατορίας  και δορυφόρων αυτής.
Τραπεζίτες , πολιτικοί , κομματάρχες διαχειρίζονται τον πλούτο προς ίδιο όφελος ως σύγχρονοι τσιφλικάδες  μέσα σε ένα σύστημα κοινωνικής ανισότητας και συσσώρευσης της ισχύος σε λίγους.
Η σιαμαία σχέση τραπεζών και πολιτικών συμμοριών δημιουργεί την κοινωνική ανισότητα και μετατρέπει το λαό σε φορολογούμενη μάζα υποταγμένη και εξουθενωμένη .
Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

"Στου κακού τη σκάλα"

Η πρόταση του κουρέματος των καταθέσεων ήταν γνωστή στο πολιτικό κατεστημένο της Κύπρου πριν από τις εκλογές της 17ης Φεβρουαρίου.
Μάλιστα ο Νίκος Αναστασιάδης ως γνήσιος πολιτικός απατεώνας , άρπαξε την εξουσία με την υπόσχεση ότι δεν θα δεχθεί σε καμία περίπτωση το κούρεμα των καταθέσεων.
Η υπόσχεση αυτή βέβαια πετάχτηκε στα σκουπίδια μετά το κλείσιμο της κάλπης και το κούρεμα επεβλήθη με την ανοχή του λαού η οποία εκθειάστηκε από τους κρατούντες ως εκδήλωση υψηλής πολιτικής συμπεριφοράς  !!!!
Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ : Κάτω τα χέρια από την περιουσία του λαού

Η κυπριακή τραπεζοκρατία (σιαμαία σχέση κομματοκρατικού συμμοριτισμού και πλουτοκρατικής  ολιγαρχίας ) μεθοδεύει , μετά το κούρεμα των καταθέσεων ,  την αρπαγή της ακίνητης περιουσίας του λαού που ένεκα της κρίσης που οι ίδιοι προκάλεσαν είναι εκτεθειμένη εγγυητικά σε μη  εξυπηρετούμενα δάνεια.

ΕΞΩ Η ΤΡΟΙΚΑ – ΕΘΝΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Το διεφθαρμένο κράτος της κομματοκρατίας και οι τράπεζες , παρέδωσαν την Κύπρο στους ξένους τοκογλύφους με την ελπίδα ότι θα διασώσουν το σύστημα τους και θα απαλείψουν τα εγκλήματα τους .
Ο λαός συνδεδεμένος με διάφορα μικροσυμφέροντα τόσο με το τραπεζικό υπερκράτος όσο και με τους μηχανισμούς του κομματικού συμμοριτισμού , υποκύπτει στις επιλογές της ληστρικής και διεφθαρμένης ολιγαρχίας του πλούτου και της εξουσίας.
Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Όχι στη φορολόγηση της πρώτης κατοικίας

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη , εγκαινίασε την φορολόγηση της πρώτης κατοικίας. Το μέτρο αυτό κρίνουμε ως κατεξοχήν αντιλαϊκό , αντιπατριωτικό  και απάνθρωπο . Αν κάποιος δεν μπορεί να πληρώσει τον φόρο ,  εννοείται πως τίθεται ως εγγύηση η ίδια η ύπαρξη του και συνεπώς θα καταλήξει στη φυλακή ή άστεγος στους δρόμους μιας και ο επάισχιντος αυτός φόρος Αναστασιάδη θα κτυπήσει τους φτωχούς και τους άνεργους . 
Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Ένα μικρό χωριό με μεγάλη ψυχή: Ροβιές Ευβοίας - Ιούλιος 1974


Ένα μικρό χωριό με μεγάλη ψυχή: Ροβιές Ευβοίας - Ιούλιος 1974 -Άγνωστες δραστηριότητες..
Ιούλιος 1974  - Ιούλιος 2013   39 χρόνια...



_ΚΥΠΡΟΣ_________________________
Οι Τούρκοι εισβάλλουν ανενόχλητοι, κάτω από την προστασία των Αγγλο-αμερικάνων- στη μαρτυρική Κύπρο!
Οι Κύπριοι μαζί με την ΕΛ.ΔΥ.Κ γράφουν νέες χρυσές σελίδες στην Ελληνική Ιστορία, προσπαθώντας να αντιμετωπίσουν τις μηχανοκίνητες τεθωρακισμένες ορδές των βαρβάρων και την αεροπορία τους με λιανοτούφεκα.
Οι Έλληνες στην υπόλοιπη Ελλάδα παρακολουθούν με αγωνία τις ειδήσεις για την αιματηρή προέλαση των Τούρκων φονιάδων- εισβολέων.
..



___________________________


Βόρειος Εύβοια. Ροβιές
Ένα μικρό γραφικό παραθαλάσσιο χωριό, κοντά στη Λίμνη Ευβοίας.
Ο κόσμος , φιλήσυχος, ευγενής,πολιτισμένος, παρακολουθούσε με αγωνία τα γεγονότα στη Κύπρο, τόσο από τα Ελληνικά δελτία ειδήσεων, όσο και απ ευθείας από τη Λευκωσία, αφού ο νεαρός Υπενωμοτάρχης- Αστυνόμος της περιοχής, με τα πρώτα γεγονότα, έμπειρος σε θέματα τηλεπικοινωνιών, είχε τοποθετήσει δέκτη συντονισμένο με το Ραδιοφωνικό Σταθμό Λευκωσίας και με εξωτερικό μεγάφωνο μετέδιδε έξω από το οίκημα του Σταθμού Χωροφυλακής σε απ ευθείας μετάδοση τα γεγονότα.( Για το 1974 ήταν επίτευγμα..!!)
   Σύντομα, αυθόρμητα προέκυψε η κοινή επιθυμία να γίνει κάτι, να βοηθηθούν οι Κύπριοι, έστω από αυτούς  τους ελάχιστους, με τις ασήμαντες δυνατότητες αλλά με την Ελληνική καρδιά να πάλλει μέσα τους δυνατά!
 Η ιδέα ήταν του νεαρού Αστυνόμου, που όμως σαν σπινθήρας  έβαλε φωτιά στις ψυχές των κατοίκων και θέριεψε!
 " Να μαζέψουμε τρόφιμα, φάρμακα και ό,τι άλλο θα ήταν χρήσιμο και να το στείλουμε στα αγωνιζόμενα αδέλφια μας, στην Κύπρο " !
 -Από στόμα σε στόμα ενημερώθηκαν όλοι οι κάτοικοι και κυριολεκτικά άδειασαν τα παντοπωλεία της περιοχής....ΣΥΝΕΧΕΙΑ>>


ΤΟ ΕΊΔΑΜΕ ΕΔΩ 

Ε.ΔΗ.Κ. : Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Κύπριε εργαζόμενε
Θέλεις να υπερασπίσεις τα δικαιώματα των παραγωγικών δυνάμεων ενάντια στο ληστρικό τραπεζικό  σύστημα της ντόπιας εκκλησιαστικο-ιδιωτκής ολιγαρχίας ;
Θέλεις να ασκείς εξουσία μέσα από την εκπροσώπηση στο νομοθετικό σώμα, των παραγωγικών ενώσεων και των τοπικών κοινοτήτων πάνω στη βάση της λαϊκής συνέλευσης και της πυραμιδωτής ανακλητής αντιπροσώπευσης με εκλεγμένα ελεγκτικά – προτασιακά συμβούλια και να βάλεις τέλος στον κομματοκρατικό συμμοριτισμό ;
Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

20η Ιουλίου 1974 – ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ

Η 20η Ιουλίου φέρνει στη μνήμη τους έλληνες πολεμιστές που έπεσαν μαχόμενοι κατά των τούρκων εισβολέων και των πάνοπλων τουρκοκυπριακών θυλάκων. Φέρνει στη μνήμη τα χιλιάδες θύματα των κτηνοτούρκων εισβολέων , τις σφαγές  , τους βιασμούς , τις καταστροφές  , τους αιχμαλώτους , τους αγνοούμενους , την αρπαγή της πατρίδος μας και την μεθοδευμένη μεταφορά των τουρκοκυπρίων στην κατεχόμενη ζώνη όπου ήταν και ο πολιτικός στόχος της εισβολής με τον οποίο συναίνεσαν οι προδότες .
Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Τουρκικό σεισμογραφικό στην κυπριακή ΑΟΖ

Η Τουρκία ετοιμάζετε να στείλει σεισμογραφικό για έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ.
Το κυπριακό κράτος  που στήθηκε πάνω στη προδοσία του αγώνος της ΕΟΚΑ και πολέμησε στη συνέχεια το όραμα της Ενώσεως  , στρέφεται τώρα στο Ισραήλ  σαν μια πόρνη που αναζητά τον νταβατζή της  και ξεχνά  τον εχθρικό ρόλο του Αμερικανοσιωνισμού δια χειρός Κίσιγκερ  στην τουρκική εισβολή και κατοχή της πατρίδος μας.
Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Για την αγορά πολεμικών πλοίων από το Ισραήλ

Δημοσιεύματα αναφέρουν πως η κυπριακή κυβέρνηση σχεδιάζει να αγοράσει δύο πολεμικά πλοία ανοικτής θαλάσσης  από το Ισραήλ για επιτήρηση της κυπριακής ΑΟΖ.
Η είδηση δείχνει με πόση ύποπτη  προχειρότητα αντιμετωπίζει το θέμα της εκμετάλλευσης της ΑΟΖ   μας το κυπριακό πολιτικό κατεστημένο.
Εμείς λέγαμε ευθύς εξ αρχής ότι η εκμετάλλευση της ΑΟΖ μας σε μια πατρίδα ημικατεχόμενη  προϋποθέτει ισχυρή ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ , προϋποθέτει ισχυρή παρουσία της Ελλάδος και των ενόπλων δυνάμεων της στην περιοχή .
Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Αρπαγή των περιουσιών του λαού ετοιμάζει η τρόικα και η κυπριακή τραπεζοκρατία

Την "εξυγίανση" της τράπεζας Κύπρου θα επιχειρήσει η τρόικα δημιουργώντας μια νέα  τράπεζα ακινήτων όπως την ονομάζουν όπου «οι εξασφαλίσεις ακίνητης περιουσίας του ξενοδοχειακού και κατασκευαστικού τομέα που αφορούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, να μεταφερθούν στην τράπεζα ακινήτων και στη συνέχεια αυτή η νομική οντότητα να πωληθεί σε οίκο του εξωτερικού.» .
Αυτό σημαίνει ότι μετά την αναβάπτιση της τράπεζας Κύπρου και την παράδοση της στους μετόχους της θα αρχίσει η αρπαγή των περιουσιών των μη εξυπηρετούμενων δανείων από οίκο του εξωτερικού.
Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

“Εθνικό συμβούλιο” = Το συμβούλιο των μειοδοτών υπό τον Αναστασιάδη

Σε διήμερη συνεδρία του “εθνικού συμβουλίου” θα συζητηθεί μεταξύ άλλων και ο διορισμός συνομιλητή στις συνομιλίες για το κυπριακό.
Σε ποιες συνομιλίες θα παρακαθίσει ο συνομιλητής δεν μας λένε.
Όταν η παρούσα κυβέρνηση σε συνέχεια της μειοδοτικής γραμμής Χριστόφια θέτει ως προϋπόθεση έναρξης των συνομιλιών την προδοτική πρόταση επιστροφής της Αμμοχώστου με ανταλλάγματα που θα αναβαθμίσουν σε κράτος το κατεχόμενο μόρφωμα , τι απομένει να πουν στις συνομιλίες;
Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

15η Ιουλίου 1974 – η κορύφωση της σύγκρουσης Μούσκου και Χούντας

15η Ιουλίου 1974 , η μέρα που κορυφώθηκε η σύγκρουση μεταξύ του επηρμένου τυραννίσκου Μιχάλη Μούσκου – Μακαρίου και της στρατιωτικής κυβέρνησης της Ελλάδος.
Για λόγους που θα αποκαλύψει το πραγματικό άνοιγμα του φακέλου της Κύπρου και οι δύο πλευρές επεδίωξαν την σύγκρουση αγνοώντας τον τουρκικό κίνδυνο . Ο Μακάριος μάλιστα κάλεσαι τους Τούρκους να επέμβουν στην κατάπτυστη ομιλία του στο συμβούλιο ασφαλείας την 19η Ιουλίου 1974.
Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Εναντίον του κυπριακού κατεστημένου

Εμείς οι εθνικοκοινωνιστές είμαστε αντικομουνιστές για λόγους ιδεολογικούς και πολιτικούς. Οι αξίες και αρχές της κοσμοθεώρησης μας αντίκεινται στα κομμουνιστικά δόγματα.
Για τα κυπριακά δεδομένα είμαστε επίσης αντι-Ακελικοί για πολλούς λόγους , οι κυριότεροι των οποίων είναι οι ακόλουθοι :
Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Η κυπριακή τραπεζοκρατία


Η κυπριακή τραπεζοκρατία υπέστη ένα μεγάλο πλήγμα παρασύροντας όπως ήταν φυσικό ολόκληρη την οικονομία της Κύπρου στο βαθμό που αυτή εξαρτιόταν και εξαρτάται από αυτό το σύστημα.
Το πλήγμα που υπέστη είναι ένας προσεισμός και αναμένεται μέχρι τον κύριο και καθοριστικό μεγασεισμό να ακολουθήσουν και άλλοι μικροσεισμοί.
Το πρόβλημα είναι ότι το πολιτικό κατεστημένο όντας αλληλένδετο με το χρηματοπιστωτικό σύστημα και την εγγενή διαφθορά του δεν μπορεί να δει αλλιώς τα πράγματα άρα και να μεθοδεύσει πορεία εξόδου από την υφιστάμενη κρίση.
Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Κυπριακή βουλή : Ακριβότερες υπηρεσίες προς τους αιτητές ασύλου


Παραχώρηση κουπονιών αντί χρημάτων προς τους «αιτητές ασύλου και άλλους δικαιούχους ειδικής προστασίας» ψήφισε ομόφωνα η κυπριακή βουλή.
Ωστόσο οι βουλευτές κατά δική τους ομολογία δεν γνωρίζουν αν ο νέος νόμος και η εφαρμογή του θα στοιχίσει λιγότερο από τις προηγούμενες παροχές και εκφράζουν φόβους ότι θα στοιχίσει πολύ περισσότερο στο κράτος. Ψήφισαν ένα νόμο χωρίς να υπολογίσουν το κόστος της εφαρμογής του και ύστερα διερωτάται ο λαός γιατί φθάσαμε  σε αυτή την οικονομική κατάσταση.
Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Ήρωες ανακήρυξαν τα θύματα του διεφθαρμένου κυπριακού κράτους

Το υπουργικό συμβούλιο των μειοδοτών που ετοιμάζεται να αναβαθμίσει έως αναγνώρισης το κατοχικό μόρφωμα με το προδοτικό σχέδιο “επιστροφής της Αμμοχώστου” ανακηρύσσει ήρωες τα θύματα του διεφθαρμένου κράτους.
Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Η τρόικα νομοθετεί το κυπριακό κυνοβούλιο συγκατανεύει



Η τρόικα στέλλει νομοσχέδια , οι πολιτικοί του κυπριακού κατεστημένου καμώνονται πως τα μελετούν και τα ψηφίζουν και ο λαός ελπίζει πως μέσα από αυτή τη διαδικασία όλα θα πάνε καλύτερα και  όπως στα παραμύθια η αγνή  θυγατέρα του διεφθαρμένου και ρουφιάνου (  δες το κείμενο που ακολουθεί , του Χρήστου Ιακώβου ) δημόσιου υπάλληλου θα παντρευτεί το πριγκιπόπουλο και θα ζήσουν όλοι ευτυχισμένοι.
Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Η απόφαση για το Μαρί – πρώτο σχόλιο : Αθώο το πολιτικό κατεστημένο

Δια της αθώωσης του Μάρκου Κυπριανού ο όποιος έπαιρνε εντολές από τον πρόεδρο Χριστόφια η δικαστική εξουσία πρόσφερε για άλλη μια φορά τις υπηρεσίες της στο σάπιο , διεφθαρμένο και ένοχο πολιτικό σύστημα.

Το εθνικοκοινωνικό πρόγραμμα του Ε.ΔΗ.Κ.


Με συνθήματα  και παραπλανητικές περιγραφές της κατάστασης που εστιάζουν στο επουσιώδες και αποκρύβουν  εντέχνως το ουσιώδες δεν βγαίνουμε από το αδιέξοδο στο οποίο οδήγησαν το έθνος οι πολιτικάντηδες του συστήματος του χρηματοπιστωτικού καπιταλισμού και του κομματοκρατικού κοινοβουλευτισμού.
Αν δεν έχετε σωστή περιγραφή και ανάλυση των πραγμάτων από την οποία να προκύπτει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα ακόμα και αν σας δώσουν την εξουσία δεν θα μπορέσετε να βγείτε από αδιέξοδο αλλά μάλλον θα δημιουργήσετε νέα αδιέξοδα και νέα ανυπέρβλητα προβλήματα.
Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

ΕΔΗΚ : Επιστροφή με ανταλλάγματα = Προδοσία



Τομέας ιδεολογικού πολέμου
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα - ΕΔΗΚ 

Κύπρος : Η νήσος των αχρείων


Σκάνδαλα επί σκανδάλων , δήθεν έρευνες επί ερευνών , παντού κομματικά αποβράσματα , η Κύπρος  έχει καταντήσει μέσα από το προδοτικό Ζυριχικό κατεστημένο και τον ραγιαδισμό  των συγχρόνων Κυπρίων  η νήσος της ηθικής σήψης.
Μέσα από αυτό το χτικιό αναδύεται και η προδοτική πρόταση «επιστροφής της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου» ως συνέχεια της προδοτικής γραμμής της εμπράγματης λύσης , με την οποία συμφωνούν άπαντες. Από τους αναρχοαριστερούς μέχρι τον  αρχιεπίσκοπο  και την περί αυτόν ακροδεξιά.
Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Στάβλος του Αυγεία η κυπριακή κομματοκρατία

Η κυπριακή κομματοκρατία ξεσκεπάζει εξ ιδίων τα ανομήματα και τα αίσχη της.( δες εδώ και εδώ ) .
Ο κομματοκρατικός κοινοβουλευτισμός έχει να επιδείξει μόνο στυγνό εξουσιασμό , διαφθορά και καταλήστευση των παραγωγικών δυνάμεων του λαού .
Οι εκατέρωθεν καταγγελίες επιβεβαιώνουν επίσης τη θέση του ΕΔΗΚ ότι οι ημικρατικοί οργανισμοί είναι τα τσιφλίκια του κομματικού συμμοριτισμού.
Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Εθνικοκοινωνικό μέτωπο ενάντια στην επέκταση του Ισραήλ σε Κύπρο και Ελλάδα

Έλληνες της Κύπρου
Η επέκταση του Ισραήλ στη Κύπρο προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων της τραπεζοκρατίας και της ολιγαρχίας ( εκκλησιαστικής και ιδιωτικής ) με την συναίνεση ολόκληρου του ιδεολογικό-πολιτικού κατεστημένου από την αριστερά έως την άκρα δεξιά , θα αντιμετωπιστεί μόνο με ένα ισχυρό εθνικοκοινωνικό μέτωπο που θα διεξάγει ανυποχώρητο πολιτικό και πολιτισμικό αγώνα.
Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Η λύση της τρίτης ιδεολογίας


Με ανακριτικές επιτροπές και ποινικές διώξεις δεν σώζεται η κατάσταση της οικονομίας ούτε φτιασιδώνεται ο ληστρικός χρηματοπιστωτικός καπιταλισμός.
Όλες αυτές οι επιτροπές διερεύνησης και αναζήτησης ενόχων έχουν σκοπό να ρίξουν τις ευθύνες σε κάποια πρόσωπα που ενδεχομένως να θησαύρισαν από το σύστημα και να διασώσουν σε υψηλή υπόληψη τον ληστρικό καπιταλισμό.
Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Τι γίνεται με τον καταζητούμενο εθνοπατέρα Ντίνο Μιχαηλίδη ;

Ο λαός ζητά να μάθει αν είναι αλήθεια και αν ναι να τιμωρηθούν οι ένοχοι .
Η σκλαβωμένη πατρίδα απαιτεί να μάθει αν αυτοί που όφειλαν να εργάζονται για την προάσπιση της μετατράπηκαν σε κλέφτες και εχθροί του οράματος της απελευθέρωσης της.
Μέσα από τους χιλιάδες τάφους των ηρωικών νεκρών της τουρκικής εισβολής βγαίνει μια φωνή : ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ. 

Τομέας ιδεολογικού πολέμου
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ
Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

ΕΔΕΚ : Το περίπτερο του «σοσιαλισμού» στο τσίρκο του καπιταλισμού


Οι σοσιαλιστές της ΕΔΕΚ παλεύουν με νύχια και με δόντια να διασώσουν το καπιταλιστικό τραπεζικό σύστημα , να το αναστηλώσουν και ισχυροποιήσουν ακόμα περισσότερο.
Με λίγα λόγια  πουλούν σοσιαλισμό σε συνθήκες ακραίου χρηματοπιστωτικού καπιταλισμού. Ο ι νταβατζίδες στο πόστο τους και ο λαός στο πορνείο.
Η ΕΔΕΚ όπως και το αντίστοιχο ΠΑΣΟΚ ή ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα αποτελεί την πιο αισχρή και αντιλαϊκή καπιταλιστική παραφυάδα του συστήματος του χρηματοπιστωτικού καπιταλισμού . είναι το περίπτερο που πουλά σοσιαλισμό εντός του καπιταλιστικού τσίρκου.
Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα εναντιωθείτε στο δημοσιοϋπαλληλικό σύστημα



Εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα , εργάτες και εργοδότες , το δημοσιοϋπαλληλικό σύστημα ως έχει σήμερα , υπέρογκο και με πριγκιπικά προνόμια , καταληστεύει την εργασία σας και συρρικνώνει δραματικά την παραγωγική βάση της κοινωνίας παράγοντας ανεργία και εξαθλίωση.

Η κοινωνία της δουλείας


Ο δημοσιοϋπαλληλικός τομέας χρειάζεται ως εργαλείο ενισχυτικό και επιβοηθητικό της εθνικής παραγωγής που βάση της είναι η ιδιωτική οικονομία.
Όταν όμως  ο δημοσιοϋπαλληλικός τομέας  παίρνει τη θέση της ιδιωτικής οικονομίας και λειτουργεί σε πλαίσια μη ανταγωνιστικά υπό την κάλυψη του κομματικού πολιτικού συμμοριτισμού , όταν ο δημοσιοϋπαλληλικός τομέας διογκώνεται στο έπακρο , όταν ο δημοσιοϋπαλληλικός τομέας διασφαλίζει και πάλιν μέσω του πολιτικού συστήματος του κομματοκρατικού κοινοβουλευτισμού, φαινόμενο που παρατηρείται  ακόμα και σε μονοκομματικές τυραννίες , προνόμια πριγκιπικά υπέρμετρα και ανισοτικά έναντι των εργατών το ιδιωτικού τομέα , τότε το πολίτευμα που παράγεται είναι η φαυλοκρατία .
Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Γιατί δεν καταγγέλεις την προδοτική γραμμή για την Αμμόχωστο κύριε Φωτίου ;

Ο υπουργός αμύνης Φώτης Φωτίου σε χθεσινό επιμνημόσυνο λόγο του αναφέρθηκε και στο θέμα της “επιστροφής της Αμμοχώστου” χωρίς ανταλλάγματα.
Το ερώτημα που τίθεται είναι , αφού έχει διαφορετική θέση από την επίσημη γραμμή της κυβερνήσεως γιατί δεν διαχωρίζει τη θέση του και δεν καταγγέλει την προδοτική γραμμή της κυβερνήσεως του δηλώνοντας μάλιστα και άμεση παραίτηση ;