Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Συμπεράσματα από την δίκη της φονικής έκρηξης στο Μαρί

Από όσα λέγονται στην ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης της θανατηφόρας έκρηξης στο Μαρί , έχουμε δικαίωμα εμείς οι πολίτες αυτού του τόπου να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας.
Προχειρότητα , αναβλητικότητα , ανευθυνότητα , μετακύλιση ευθυνών , έλλειψη πρωτοβουλίας , χαρακτηρίζουν τις αρμόδιες υπηρεσίες και την πολιτική ηγεσία.
Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Ο αγώνας της ΕΟΚΑ για ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ συνεχίζεται

 Σύγκρουση με τους προδότες.
Ούτε ένα σβόλο χώμα στους κατακτητές



Ενιαίος στρατός και ενιαίο νόμισμα με την Ελλάδα

Τα μαγειρέματα του κατεστημένου δεν πρόκειται να σώσουν την πατρίδα. Είτε μετακινηθούν οι ψηφοφόροι του προδοτικού ΔΗ.ΚΟ προς τον Αναστασιάδη είτε προς τον Λιλλήκα , τίποτα δεν αλλάζει. Τα αδιέξοδα που οι ίδιοι δημιούργησαν παραμένουν και η πατρίδα κατρακυλά στην άβυσσο.
Το ζητούμενο είναι να σταματήσει άμεσα η πορεία της προδοτικής εμπράγματης λύσης που εγκαινιάσθηκε με το άνοιγμα των οδοφραγμάτων.
Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Σπάστε το καρκίνωμα του ΔΗ.ΚΟ

Το ΔΗ.ΚΟ είναι ο πλέον μολυσματικός χώρος του Ζυριχικού πολιτικού κατεστημένου .
Έκανε επάγγελμα τον ενδοτισμό , την προδοσία και την συνδιαλλαγή.
Ο τόπος θα πάει μπροστά αν αυτός ο πυώδης πολιτικός όγκος σπάσει .

Αυξάνονται οι τζίροι των εμπορικών συναλλαγών με τη τουρκική κατοχή

Στις 323.639 χιλιάδες ευρώ ανέβηκε η αξία των λαχανικών που έρχονται από τα κατεχόμενα στην ελεύθερη επικράτεια της κυπριακής δημοκρατίας , σημειώνοντας αύξηση 60% από πέρυσι.
Τα προϊόντα αυτά ενδεχομένως να έρχονται από την Τουρκία , βαφτίζονται “τουρκοκυπριακά” με βούλες και σφραγίδες του εμπορικού επιμελητηρίου των κατεχομένων , το οποίο είναι επίσημα αναγνωρισμένο από την κυπριακή κυβέρνηση έξι μέρες μετά το δημοψήφισμα του 2004 , αφότου τέθηκε σε ισχύ ο κανονισμός για την πράσινη γραμμή.
Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Επιστροφή σε εθνικό νόμισμα

Πέντε χρόνια μετά την κατάργηση του κρατικού μας νομίσματος , της λύρας , και την ένταξη μας στη ευρωζώνη , η οικονομία μας βρίσκεται στη χειρότερη κατάσταση που βρέθηκε ποτέ κατά την μετα-αποικιοκρατική περίοδο που ακόμα διανύουμε.
Οι τράπεζες , με την ευκολία που παρέχει το ευρώ , πήραν τα λεφτά και τα “επένδυσαν” εκτός Κύπρου , αφήνοντας την ντόπια παραγωγή και ανάπτυξη να καταρρεύσει , υπό την ανοχή και την εύνοια του πολιτικού κατεστημένου .
Οι βιομηχανικές χώρες του βορρά συγκέντρωσαν όλα τα κεφάλαια της ευρωζώνης και μετεξελίχθηκαν σε τοκογλύφους , δεδομένης της ανυπαρξίας μηχανισμών παραγωγικής ανακύκλησης του συσσωρευμένου πλούτου.
Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Περίγραμμα προγραμματικών θέσεων του ΔΗΣΥ- (Αναστασιάδη) για το εθνικό

Οι μακρές διαβουλεύσεις μεταξύ ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ απέδωσαν τους πρώτους καρπούς.
Αναφορικά με το εθνικό θέμα δόθηκε στη δημοσιότητα το περίγραμμα των προγραμματικών θέσεων του ΔΗΣΥ το οποίο θα τεθεί ενώπιον της κεντρικής επιτροπής του ΔΗΚΟ προς έγκριση.
Αυτές είναι οι βασικές θέσεις του ΔΗΣΥ για το κυπριακό προκειμένου να εξασφαλισθεί η στήριξη Αναστασιάδη στις προεδρικές εκλογές από το ΔΗΚΟ:
Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Ντάουνερ και η τακτική του καρότου και του μαστιγίου

Οι απειλές της Τουρκίας που μετέφερε ο Ντάουνερ στον υποψήφιο για την προεδρία Σταύρο Μαλά πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψιν.
Θα απαιτηθεί ισχυρή εθνική άμυνα αλλά και ειδική προστασία της ελεύθερης επικράτειας μας που σήμερα είναι εκτεθειμένη , ένεκεν των ανοικτών οδοφραγμάτων , σε πολλαπλούς κινδύνους. Στην ουσία η ελεύθερη επικράτεια της κυπριακής δημοκρατίας είναι ένα ξέφραγο αμπέλι που μπαινοβγαίνουν όποτε θέλουν τούρκοι πράκτορες και κατάσκοποι που ανά πάσα στιγμή έχουν την δυνατότητα να κτυπήσουν οιονδήποτε στόχο.
Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Οι ελλαδίτες πολιτικοί και τραπεζίτες να δικαστούν για τα εγκλήματα τους

Η Ελλάδα υποφέρει κάτω από το ζυγό ενός δυσβάσταχτου χρέους που της φόρτωσαν οι πολιτικοί της μεταπολίτευσης σε συνεργασία με τους τραπεζίτες.
Η πρόταση Ανδρέα Πετρόπουλου , να καθίσουν όλοι αυτοί οι κύριοι στο σκαμνί και να απολογηθούν για τα εγκλήματα τους , είναι απολύτως δίκαιη και ρεαλιστική από την άποψη ότι αποτελεί τον μόνο τρόπο για να χαρακτηρισθεί το χρέος απεχθές και να απελευθερωθεί ο ελληνικός λαός από τον καταναγκασμό της εξόφλησης του.
Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Έλληνες άνεργοι διεκδικείστε το δικαίωμα στην εργασία

Αμέτρητα μηνύματα παίρνουμε από τους πολίτες , σχετικά με την αναλγησία πολλών επιχειρηματιών να προτιμούν ξένους εργάτες ( κοινοτικούς και λαθρομετανάστες) στις επιχειρήσεις τους και να αδιαφορούν για τους χιλιάδες Έλληνες ανέργους , προκειμένου να επωφεληθούν από τα μειωμένα μεροκάματα που προσφέρουν στους ξένους και την ανασφάλιστη εργασία.
Η κυβέρνηση δυστυχώς δεν κάνει τίποτα για να προστατεύσει τους ντόπιους άνεργους ενώ θα μπορούσε να κάνει πολλά.
Απαιτείται ενιαία σύμβαση εργασίας.
Απαιτείται πλαφόν στις επιχειρήσεις για πρόσληψη κοινοτικών .
Απαιτείται αμείλικτη πάταξη της παράνομης εργασίας και της παροχής στέγης και εργασίας στους λαθρομετανάστες.
Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Κλέος αέναον θνητών : Μιχαήλ Κουτσόφτας , Στέλιος Παναγίδης , Ανδρέας Μαυρομμάτης

Τιμούμε τους ήρωες της ΕΟΚΑ , Μιχαήλ Κουτσόφτα , Στέλιο Παναγίδη ,Ανδρέα Μαυρομμάτη, που απαγχονίστηκαν στις 21 Σεπτεμβρίου 1956 , από τους άγγλους κατακτητές , που πατούν ακόμα τα χώματα μας και απεργάζονται μαζί με τους τούρκους το ξερίζωμα του ελληνισμού από την πατρώα γη της Κύπρου.
Έξω οι βάσεις από τη Κύπρο.

Τομέας ιδεολογικού πολέμου
 Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ
Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Οι ήρωες Τάσος Ισαάκ και Σολωμού Σολωμός θα δικαιωθούν μόνο με την απελευθέρωση

Συνέλαβαν στη Κιργιζία τον καταζητούμενο από την Ιντερπόλ , Ερχάν Αρικλί ,ένα εκ των δολοφόνων των , Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού.
Επειδή όμως ο εν λόγω δολοφόνος είχε “διπλωματικό διαβατήριο” του ψευδοκράτους και επειδή παρενέβη και η Τουρκία στην υπόθεση , αφέθηκε ελεύθερος.
Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Να καταρρεύσουν οι τοξικές τράπεζες

Πολίτες της κυπριακής δημοκρατίας ,
οι τράπεζες θα μπορούσαν να επενδύσουν στη Κύπρο , στους τομείς της παραγωγής , της ενέργειας , της ανάπτυξης.
Αντί αυτής της επιλογής που θα έφερνε πλούτο στο λαό , επέλεξαν να επενδύσουν στο εξωτερικό ακόμα και στην Τουρκία και τα Σκόπια , ενώ έριξαν τον κύριο όγκο των κεφαλαίων τους στην καταλήστευση της Ελλάδος μέσα από την αγορά των “προσοδοφόρων' ελληνικών ομολόγων καθ' υπόδειξη του διεθνούς τοκογλυφικού συστήματος.
Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Να σταματήσει η χρηματοδότηση των κομμάτων

Τα κόμματα χρηματοδοτούνται από τους φόρους του λαού αλλά και από τους τραπεζίτες.
Από τον λαό τα παίρνουν δια της βίας του φόρου.
Από τους τραπεζίτες δια της συναλλαγής και της εξυπηρέτησης των συμφερόντων του ληστρικού χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Διερωτήθηκες πολίτη , γιατί το μνημόνιο που θα σου φορέσει στο σβέρκο η τρόικα , δεν αναφέρει ούτε μια λέξη για έστω και για ελάχιστη μείωση της χρηματοδότησης των κομμάτων;
Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Οι δημοσκοπήσεις στην εικονική δημοκρατία τους

Το πολιτικό κατεστημένο διεξάγει αλλεπάλληλες δημοσκοπήσεις. Καμιά αναφορά δεν γίνεται ούτε καν στο όνομα του υποψηφίου του ΕΔΗΚ στις προεδρικές εκλογές , του εθνικοκοινωνιστή Λουκά Σταύρου.
Αυτή είναι η δημοκρατία τους.
Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Λιλλήκας και ο Μινώταυρος ( πρόταση Λιλλήκα για έξοδο από την οικονομική κρίση)

Η πρόταση Λιλλήκα για την έξοδο από την οικονομική κρίση ξεκινά από μια διαπίστωση , ότι δηλαδή η οικονομία μας θα χρειαστεί πολλά χρόνια για να ανακάμψει και ότι εκείνο που χρειάζεται είναι η ανάπτυξη. Δηλαδή ως ιατρός της οικονομίας λέει στους αγωνιούντες συγγενείς του αρρώστου ότι εκείνο που χρειάζεται ο ετοιμοθάνατος είναι να επανέλθει η υγεία του.
Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Λουκάς Σταύρου - προεκλογικό πρόγραμμα προεδρικών εκλογών 2013

ΛΟΥΚΑΣ ΣΥΑΥΡΟΥ – ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 2013
ΕΘΝΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Προεδρικές εκλογές του 2013. Τα κόμματα του ενδοτικού και πλουτοκρατικού κατεστημένου στήνουν το νέο σκηνικό για να υφαρπάξουν ξανά την εξουσία από το λαό και να την χειριστούν σαν ένα μαστίγιο στο σβέρκο του.
Στόχος τους είναι :
Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΝΕΧΊΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΏΝΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΆΘΕΣΗΣ

Δεν αποδεχόμαστε καμία συμφωνία ή πρόταση που παραχωρεί γην και ύδωρ στους τούρκους κατακτητές.
Η πατρίδα είναι αδιαπραγμάτευτη.
Κάθε υποχώρηση , κάθε παραχώρηση θα αντιμετωπισθεί από τις εθνικιστικές δυνάμεις , ως εσχάτη προδοσία.
Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Το ΔΗ.ΚΟ στην υπηρεσία της τρόικας και του μνημονίου

Το ΔΗ.ΚΟ ως γνωστό είναι το κατεξοχήν κόμμα της εθνικής μειοδοσίας και της προδοσίας. Είναι το κόμμα που εγκαινίασε την προδοτική γραμμή της εμπράγματης λύσης στο κυπριακό , δηλαδή της “λύσης” που εφαρμόζεται βήμα προς βήμα , πίσω από το παραπέτασμα των συνομιλιών με τους κατακτητές.
Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Εμπρός για ένα εθνικιστικό κοινωνισμό

Έλληνα , μη χάσεις την αξιοπρέπεια σου. Μην καταδεχθείς να σε μετατρέψουν σε ζητιάνο που περιμένει μια φούχτα ρύζι από την εκκλησία , την ώρα που αυτή συμμετέχει στη ληστρική τραπεζική καταλήστευση του λαού , ή από τις διάφορες πατριδοκάπηλες συνάξεις ακροδεξιών που μεγάλωσαν από φιλιππινέζες κουβερνάντες και έχουν στις δουλειές τους λαθρομετανάστες .
Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

ΛΑΕ ΠΟΛΕΜΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ-ΙΔΩΤΙΚΗ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ



Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα - ΕΔΗΚ 

Κυρίτσης : Ουδέν μεμπτόν στη διαπλοκή

Ουδέν μεμπτόν υπάρχει στην απόφαση της τράπεζας Κύπρου να χαρίσει 3 εκατομμύρια χρέος της ακελικής συνδικαλιστικής οργάνωσης ΠΕΟ , προς την τράπεζα αυτή , φέρεται να έχει δηλώσει ο γ.γ. της ΠΕΟ , Πάμπης Κυρίτσης .
Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Υποψηφιότητα Λουκά Σταύρου : θέσεις στο εθνικό θέμα (Κυπριακό)

Το πολιτικό κατεστημένο βγαίνει στις προεδρικές εκλογές με τρεις εκπροσώπους του , τον Μαλά , τον Αναστασιάδη και τον Λιλλήκα.
Στην ουσία δεν διαφέρουν μεταξύ τους σε τίποτα .
Η προπαγάνδα του καθενός εστιάζει σε κάποιες μικροδιαφορές κυρίως πάνω στο εθνικό θέμα.
Και οι τρεις προτείνουν λύση συμβιβασμού με τους κατακτητές.
Ο Αναστασιάδης θέλει λύση συγκαλυμμένης συνομοσπονδίας , ο Μαλάς ακολουθεί τη γραμμή του ΑΚΕΛ για λύση ομοσπονδίας με αυξημένες αρμοδιότητες του κεντρικού κράτους , ο Λιλλήκας κάνει λόγο για διπολιτειακή δικοινοτική ποσοστοτική ομοσπονδία.
Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Η δήθεν αντιβρετανική αντίδραση Λιλλήκα

Η πολιτική κατά των αγγλικών βάσεων “ με σκοπό να δημιουργήσουμε κίνητρο στους βρετανούς για να εγκαταλείψουν την εχθρική τους πολιτική έναντι της Κύπρου” ή “για να απαιτήσουμε από τη Βρετανία να υλοποιήσει τις υποχρεώσεις της ως εγγυήτρια δύναμη” όπως ισχυρίζεται ο κ. Λιλλήκας , θα ριζώσει πιο βαθιά στη γη μας τις αγγλικές κατοχικές βάσεις.
Η πολιτική κατά των αγγλικών βάσεων πρέπει να έχει ένα και μοναδικό σκοπό : ΤΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥΣ.

Ορθά τα λάβαρα γενναίοι Έλληνες της Κύπρου

Το φυσικό αέριο χωρίς ισχυρή εθνική άμυνα στο τέλος θα γίνει ο τάφος της Κύπρου. Διότι για την εξόρυξη και εκμετάλλευση του , το ενδοτικό πολιτικό κατεστημένο , υπό την πίεση των ισραηλινών και των άγγλων , θα προχωρήσει αδίστακτα στην ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ της κυπριακής ΑΟΖ με τους τούρκους.
Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Απάντηση στον βρετανό υπουργό Ευρώπης

Δεν περιμένουμε να απαντήσει το πολιτικό κατεστημένο ( κυβέρνηση και αντιπολίτευση) στις υβριστικές θέσεις του βρετανού υπουργού Ευρώπης Ντέηβιντ Λίτινγκτον. Δεν θα απαντήσουν γιατί συμπορεύονται με τα λεγόμενα του.
Αν προσέξουμε το λεξιλόγιο που χρησιμοποιεί ο βρετανός υπουργός , θα καταλάβουμε ποιοι είναι οι σχεδιαστές και υποβολείς της πολιτικής της λεγόμενης επανένωσης. Το κυπριακό μετααποικιακό κατεστημένο που παρέλαβε τη σκυτάλη του ραγιαδισμού από την εθναρχούσα εκκλησία , ακολουθεί κατά γράμμα τα σχέδια και τις υποδείξεις των άγγλων κατακτητών της πατρίδος μας.
Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Γνωστοποίηση θέσεων του ΕΔΗΚ προς ΠΑ.ΣΥ.Μ.Ε.

Στα πλαίσια του προεκλογικού αγώνος στείλαμε προς το ΠΑ.ΣΥ.Μ.Ε ( Παγκύπριος σύνδεσμος μικρών επιχειρήσεων ) , την ακόλουθη επιστολή :

Προς ΠΑ.ΣΥ.Μ.Ε
Αξιότιμοι κύριοι της διοικούσας επιτροπής και μέλη του ΠΑ.ΣΥ.Μ.Ε,

Σας γνωρίζουμε ότι το Εθνικιστικό Δημοκρατικό κόμμα και λοιπές συνιστώσες εθνικιστικές δυνάμεις στηρίζουν τον κ. Λουκά Σταύρου ως υποψήφιο στις ερχόμενες προεδρικές εκλογές της κυπριακής δημοκρατίας.
Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Το πολιτικό έκτρωμα Λιλλήκα ( διπολιτειακή, δικοινοτική , ποσοστοτική ομοσπονδία -ΔΔΠΟ )

Δεν αποτελεί έκπληξη για μας το γεγονός ότι ο Λιλλήκας δηλώνει ανοικτά την στήριξη του στην ομοσπονδία .
Αυτή ήταν η θέση του από την αρχή. Μιλούσε για ομοσπονδία που θα εδράζεται στη δικοινοτηκότητα και στην “αρχή” της ποσοστοτικής συμμετοχής στην διοίκηση και τα όργανα του κράτους.
Αναφορικά με την διζωνικότητα , τώρα γίνεται πιο ξεκάθαρος κάνοντας λόγο για την ομοσπονδία τύπου Αμερικής ή Γερμανίας.
Με λίγα λόγια δέχεται την αρχή της αυτοδιοικούμενης πολιτείας.
Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Κάτω η βουλή των 300 μισθοφόρων

Έλληνες αδελφοί
Η βουλή των 300 μισθοφόρων δεν έχει ούτε τη θέληση ούτε την δύναμη να χαράξει μια νέα πορεία για την Ελλάδα. Αδυνατεί ακόμα και να σταματήσει την τουρκική προπαγάνδα που προβάλλεται από τα κανάλια της ελλαδικής πλουτοκρατίας.
Η Αθήνα βάλθηκε να τουρκέψει την Ελλάδα.

Όχι στη βία του φόρου – Νέο κοινωνικό συμβόλαιο

Το δημοσιονομικό έλλειμμα δεν περιορίζεται εάν το κράτος επιμένει να διατηρεί τα προνόμια και τους υψηλούς μισθούς μιας κατηγορίας δημοσίων υπαλλήλων και ημικρατικών . Δεν περιορίζεται εάν εξακολουθήσουν να συντηρούνται τα κόμματα από το δημόσιο ταμείο , εάν επιμένουν στην αντιλαϊκή καταβολή της ΑΤΑ και των υπέρογκων ΕΦΑΠΑΞ , που στο τέλος καθιστούν το κράτος εξαρτώμενο των τραπεζών. Τούτο σημαίνει ότι προστίθενται αδιάλειπτα στη πλάτη του λαού οι τόκοι και τα λοιπά έξοδα που το κράτος καταβάλλει στους τραπεζίτες. Ελλειμματική δημοσιονομική πολιτική σημαίνει υπαγωγή της κοινωνίας στους τραπεζίτες , σημαίνει συνδιαλλαγή των πολιτικών με τους τοκογλύφους εις βάρος της παραγωγικής βάσης της κοινωνίας. Γιατί στο τέλος όλα πληρώνονται από την παραγωγική βάση της κοινωνίας δια της βίας του φόρου.
Σε αυτή τη βία έχουμε δικαίωμα να πούμε ΟΧΙ.
Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Να καταργηθούν οι αγγλικές βάσεις

Καλούμε την κυβέρνηση της κυπριακής δημοκρατίας να θέσει θέμα κατάργησης των αγγλικών βάσεων στη Κύπρο ως προϊόν βίαιης παράτασης της αποικιοκρατίας μέσα από όρους και “συμφωνίες” που ουδέποτε αποδέχθηκε ο κυπριακός λαός.
Η δραστηριότητα επίσης των παρανόμων και κατακτητικών αγγλικών βάσεων , θέτει την Κύπρο σε πολλαπλούς κινδύνους και περιορίζει την εθνική της κυριαρχία .
Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΑΧΥΡΩΝΑ ΛΙΟΠΕΤΡΙΟΥ




Τουρκικό φέσι στη Κύπρο ζητά ο Αναστασιάδης

Αν αληθεύουν τα όσα γράφει η τουρκική εφημερίδα “Χουριέτ” , ο Αναστασιάδης ξεκαθαρίζει επιτέλους ποια είναι τα σχέδια και οράματα του για την Κύπρο.
  • Ζητά συνεκμετάλλευση της ΑΟΖ με τους τουρκοκύπριους και με την Τουρκία.
  • Ζητά συνομοσπονδία με ισχυρά κρατίδια και χαλαρή κεντρική κυβέρνηση .
  • Ζητά εγγυήσεις για το κάθε ένα από τα κρατίδια.
  • Ζητά την μεταφορά του φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω Τουρκίας.
Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Η αναγκαιότητα του ενιαίου ελληνικού στρατού για την εκμετάλλευση της ΑΟΖ μας

Τα σχέδια του Ισραήλ για επίθεση κατά του Ιράν πρέπει να προβληματίσουν την ηγεσία του τόπου σχετικά με το βάθος των σχέσεων που επιχειρούνται με αυτή την άκρως επιθετική χώρα που κατέχει ταυτόχρονα την γη των Παλαιστινίων.
Οι σχέσεις μας με το Ισραήλ θα πρέπει να αφορούν μόνο στη συνεργασία επί των γειτνιαζόντων οικοπέδων των ΑΟΖ Κύπρου και Ισραήλ και να μην προχωρήσουν σε στρατιωτική συμμαχία ή σε παραχώρηση της ασφάλειας της Κύπρου στους ισραηλινούς.