Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Προειδοποιούμε: Το έθνος θα τιμωρήσει τους προδότες

Εάν οι τούρκοι κατακτητές προχωρήσουν στο άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου και οι πρόσφυγες πολίτες της κυπριακής δημοκρατίας αποδεχθούν να επιστρέψουν υπό τουρκική διοίκηση και εάν παράλληλα αποχωρήσει η ΟΥΝΦΙΚΥΠ υπό την πίεση της Μεγάλης Βρετανίας , τότε θα δημιουργηθεί ένα κλίμα ασάφειας και συνάμα αποδοχής της κατοχής και του “τουρκοκυπριακού κράτους” που θα θέσει άμεσα σε αμφισβήτηση την κυριαρχία της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).
Στο κλίμα αυτό της ασάφειας που θα προκύψει όπως είπαμε από την δική μας αποδοχή του κατοχικού μορφώματος , θα επιτρέψει να θέσουν αξιώσεις συγκυριαρχίας επί της ΑΟΖ τόσο οι τούρκοι όσο και οι αγγλικές βάσεις.
Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

ΕΟΚΑ ΞΑΝΑΚΤΥΠΑ

Στο σχεδιαζόμενο από τις κατοχικές δυνάμεις , άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου με “αποδοχή” της επιστροφής μερικών εκ των νομίμων ιδιοκτητών και κατοίκων σε αυτή , έρχεται να προστεθεί και η οριστική αποχώρηση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ από το νησί.
Σύμφωνα με δηλώσεις του Αλεξάντερ Ντάουνερ , την αποχώρηση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ απαιτεί μετ' επιτάσεως , η Μεγάλη Βρετανία.
Η σημειολογία της αποχώρησης της ΟΥΝΦΙΚΥΠ παραπέμπει σε επίλυση του κυπριακού εκ των πραγμάτων , ώστε να καθίσταται περιττή η παρουσία της ειρηνευτικής δυνάμεως.
Το γεγονός αυτό εδράζεται επίσης στην υποχωρητικότητα της “δικής μας πλευράς” που αποδέχθηκε την άρση της εμπολέμου καταστάσεως και το άνοιγμα των οδοφραγμάτων , μετατρέποντας το αίτημα της απελευθέρωσης στο αισχρό ενδοτικό παραλήρημα της επανένωσης.
Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Στην “διαβουλευτική δημοκρατία” του κατεστημένου αντιτάσσουμε την εθνική κοινωνιοκρατία

Τον όρο “διαβουλευτική δημοκρατία” ανεμίζει τελευταία η προπαγάνδα του ΔΗΣΥ . Υπό την σκιά αυτού του όρου αναζητούνται οι συγκλήσεις των κομμάτων του κατεστημένου πάνω στα μεγάλα ζητήματα του έθνους και της κοινωνίας.
Το συμπέρασμα που βγάζει ο λαός είναι ότι όλα τα κόμματα του ενδοτικού και προδοτικού κατεστημένου , βράζουν στο ίδιο καζάνι και εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι πως να παρατείνουν την εξουσία των συμμοριών τους πάνω στη κοινωνία .
Άρα “διαβουλευτική δημοκρατία” σημαίνει την συνωμοσία του κομματικού κατεστημένου για συνέχιση της πορείας του εθνικού εξευτελισμού στο εθνικό θέμα και της παράτασης της εξουσίας των ολίγων εις βάρος της κοινωνίας , την οποία αφαιμάσσουν χωρίς έλεος.
Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Από τη Σκύλα της αριστεράς στη Χάρυβδη της δεξιάς


Υπέρμαχος της πολυπολιτισμικής κοινωνίας εμφανίζεται ο δεξιο-φιλελεύθερος δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζη.
Για μας δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός. Ας το δουν όμως οι λογής λογής εθνικισταράδες , ελληναράδες και εθνικόφρονες που πάσκισαν με νύχια και με δόντια να μας γλυτώσουν δήθεν από τους κομμουνιστές. Έτσι έριξαν την κοινωνία από τα νύχια της Σκύλας στα νύχια της Χάρυβδης.
Ο αληθινός εθνικισμός με κορυφαία έκφραση του τον εθνικοκοινωνισμό δεν έχει κανένα κοινό με την φιλελεύθερη δεξιά, ούτε στα ζητήματα της οικονομίας , ούτε του πολιτισμού , ούτε της πολιτικής και των θεσμών της πολιτείας. Ο “εθνικισμός” που περιφέρεται της δεξιάς και της εκκλησίας είναι απλά ακροδεξιά σύναξη , που είναι ένας από τους πολλούς εχθρούς του εθνικοκοινωνισμού.
Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΠΕΚΤΑΤΙΣΜΟ

Η νέα επίθεση που δέχεται η Κύπρος από τον τουρκικό επεκτατισμό , δια του εξαγγελθέντος ανοίγματος της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου και της μερικής επιστροφής των νομίμων κατοίκων της , δεν θα έχει επιτυχή για την Τουρκία αποτελέσματα , εάν δεν γίνει αποδεκτή πρώτα από τους πρόσφυγες .
Δυστυχώς όμως πληροφορίες διάσπαρτες δείχνουν ότι η κίνηση των Τούρκων θα βρει ανταπόκριση από τους πρόσφυγες της Αμμοχώστου υπό την στήριξη των τραπεζιτών , που βρίσκουν την περίπτωση ιδανική για κερδοσκοπία. Στην ουσία το εκκλησιαστικό-ιδιωτικό τραπεζικό κατεστημένο θα βοηθήσει στο ξεπούλημα της πατρίδος και στην οριστική νομιμοποίηση της κατοχής.
Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Νέα τουρκική επίθεση στη Κύπρο

Το δημοσίευμα τουρκικής εφημερίδας “Μιλλιετ” περί “επιστροφής της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου στους κατοίκους της , μόλις η κυπριακή δημοκρατία αναλάβει την προεδρία της Ε.Ε , θέτει σε ενέργεια ένα δεύτερο σχέδιο των τούρκων στο κυπριακό.
Το σχέδιο αυτό είναι αλληλένδετο με την προσπάθεια της Τουρκίας να υποσκάψει την προεδρία της Ε.Ε. , από την κυπριακή δημοκρατία και να προβάλει , κατ' εκείνη την περίοδο , το θέμα της “τουρκοκυπριακής απομόνωσης”.
Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Ζήτω η ελληνική επανάσταση

Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα τιμά τους αθάνατους ήρωες του 1821, που με τον ένδοξο αγώνα τους , το ακατάβλητο σθένος και τις θυσίες τους , επανύψωσαν στον προαιώνιο χώρο του έθνους την ελληνική βούληση .
 Η επανάσταση του 1821 εγκαινιάζει μια νέα πορεία του ελληνισμού στην ιστορία και τον πολιτισμό , μια πορεία που θα εξαρτηθεί από τη δυνατότητα συγκέντρωσης και άσκησης ισχύος .
Για να το πετύχουμε αυτό απαιτείται :
Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

ΕΘΝΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΣΜΟΣ : Η εξουσία στις παραγωγικές δυνάμεις της εθνικής κοινωνίας.

Επενδύσεις κινέζων εξήγγειλε η κυβέρνηση με πρώτη τη παράδοση του παλαιού αεροδρομίου Λάρνακας σε κινέζικη εταιρεία για 19 χρόνια. Πως βρέθηκε το παλαιό αεροδρόμιο Λάρνακας στα χέρια μιας συγκεκριμένης εταιρείας η οποία το υπενοικιάζει σε ξένους είναι μια υπόθεση που αποκαλύπτει το ξεπούλημα των πάντων σε μια χούφτα ιδιωτών υπό την στήριξη των τραπεζιτών.
Εκείνο που ρωτούμε την κυβέρνηση και όλους όσους ασχολούνται με τα οικονομικά του τόπου , είναι τι θα κάνουν για να σώσουν την ντόπια παραγωγή και επιχείρηση από τα αρπάγια του ληστρικού φορολογικού κράτους και των τραπεζιτών.
Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Η λύση της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

 Η λύση ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ που κατέθεσε το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα στον κυπριακό λαό , χωρίς να του επιτραπεί βέβαια να παρουσιάσει και αναλύσει προς το λαό δια των μέσων μαζικής ενημέρωσης , στηρίζεται σε δύο βασικούς πυλώνες.
Πρώτο , στην άρνηση παραχώρησης αυτοδιοικούμενης ζώνης ή περιφέρειας προς τους τουρκοκύπριους .
Και δεύτερο , στην κατάργηση του κατακτητικού συντάγματος της Ζυρίχης και στη θέσμιση του πρώτου ελεύθερου συντάγματος της κυπριακής δημοκρατίας που θα γεννηθεί μέσα από την βούληση του λαού της .
Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Η κρίση Ντάνουερ ενισχύει την επιθετικότητα της Τουρκίας

Οι εκτιμήσεις του Αλεξάντερ Ντάουνερ επικεντρώνονται στα εξής σημεία :
  • οι τούρκοι αποκλείουν την συνέχιση των συνομιλιών κατά την διάρκεια της προεδρίας της Ε.Ε από την κυπριακή δημοκρατία.( που σημαίνει συγχρονίζονται με την Άγκυρα στην υπόσκαψη της προεδρίας της Ε.Ε απο την κυπριακή δημοκρατία) .
  • Οι συνομιλίες έχουν φθάσει σε αδιέξοδο ένεκα διιστάμενων απόψεων κυρίως πάνω στο περιουσιακό και στο διαμοιρασμό της εξουσίας. (θέματα που άπτονται της ουσίας της ομοσπονδίας και της διζωνικότητας και παραπέμπουν στην λεγόμενη συμφωνία κορυφής του 1977 που θέτει όρους βιωσιμότητας της ζώνης και άρσης εμποδίων για την εφαρμογή τους) 
  • Το μέλλον των συνομιλιών δεν εξαρτάται πλέον από τον παράγοντα χρόνος αλλά από την πολιτική βούληση των δύο πλευρών να καταλήξουν σε συμφωνία. 
  • Το αδιέξοδο των συνομιλιών αποτρέπει επίσης την σύγκληση πολυμερούς διάσκεψης . 
Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Ελένη Θεοχάρους :η εθνικοφρονίστικη φεννάκη του ενδοτικού κατεστημένου

Στην χθεσινή συνέντευξη της στο ΡΙΚ , η κ. Ελένη Θεοχάρους αφού πρώτα χαρακτήρισε ως ατελέσφορη την προσπάθεια για λύση ΔΔΟ στη γραμμή των υπερπροσφορών Χριστόφια , δήλωσε στη συνέχεια ότι θα μπορούσε να δεχθεί μια λύση ΔΔΟ η οποία όμως να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Στην ουσία, η κατ' αυτήν νέα πολιτική πρόταση που καταθέτει στο εθνικό θέμα, δεν έχει τίποτα καινούριο. Είναι η χιλιομασιμένη τσιχλόφουσκα των “ανθρωπίνων δικαιωμάτων” που ας σημειωθεί επικαλούνται και οι τούρκοι κατακτητές για να δικαιολογήσουν την παραμονή των εποίκων , εμφανίζοντας επιπρόσθετα την χρησικτησία των περιουσιών των προσφύγων ως ανθρώπινο δικαίωμα τους.
Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Κατάργηση του εφάπαξ και μηδενική φορολόγηση στις εξαγωγικές επιχειρήσεις

 Μια από τις θέσεις μας για την ανάκαμψη της οικονομίας , είναι να κοπεί μια για πάντα το ΕΦΑΠΑΞ στους δημόσιους υπαλλήλους .
 Η παραγωγική βάση που πληρώνει μέσα από τη βία του φόρου αυτό το δυσβάστακτο χαράτσι – προνόμιο των μανδαρίνων , δικαιούται να πει ΟΧΙ σε αυτό το “δικαίωμα” που κατοχυρώθηκε στους δημόσιους υπαλλήλους μέσα από το πελατειακό σύστημα .

Τιμή και δόξα στον ήρωα Θεόφιλο Γεωργιάδη

Ο ήρωας Θεόφιλος Γεωργιάδης μας έδειξε με τον αγώνα του πως η ελευθερία της Κύπρου θα έρθει μέσα από κοινούς αγώνες με τους Κούρδους μαχητές και διεκδικητές ενός ελεύθερου κουρδικού κράτους στη γη των πατέρων τους.
Είναι αλληλένδετος ο δικός μας αγώνας για ελευθερία , με την διεθνή εκστρατεία των Ποντίων , των Αρμενίων , των Ασσυρίων , για αναγνώριση της γενοκτονίας που υπέστησαν από τους τούρκους σφαγείς και αποκατάσταση των εθνικών τους δικαιωμάτων .
Ο Θεόφιλος Γεωργιάδης γνώριζε πολύ καλά πως ένας τέτοιος αγώνας στη Κύπρο, είναι αδύνατο να διεξαχθεί , όταν η πατρίδα κυβερνάται από προδότες που είναι έτοιμοι να συνασπιστούν με τους κατακτητές της γης μας , τούρκους και εγγλέζους , για να καταστείλουν και εξουθενώσουν κάθε μορφή απελευθερωτικής δράσης.
Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Καλώ σε ενότητα τις αντιδιζωνικές δυνάμεις

 Οι συνεχιζόμενες διεργασίες και αλχημείες του αγγλο-τουρκο-προσκυνημένου εκκλησιαστικό-πολιτικού κατεστημένου της Κύπρου για τις προεδρικές εκλογές , φέρουν όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα και υποκόμματα της παρακμής και της διαφθοράς να εμμένουν , αναφορικά με το κυπριακό , στην κοινή γραμμή που ορίσθηκε στην συνεδρίαση του λεγομένου εθνικού συμβουλίου τον Σεπτέμβρη του 2009.
Αυτή η γραμμή ορίζει ως βάση της επιδιωκόμενης λύσης , την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία και την αποστρατικοποίηση.
Αυτή η γραμμή είναι καταστροφική για την πατρίδα και για το έθνος γενικότερα .
Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Ο θανάσιμος κίνδυνος των αγγλικών βάσεων για την Κύπρο

 Η ομολογία του Βρετανού υπουργού εξωτερικών ,ότι ιρανικοί πύραυλοι μπορούν να κτυπήσουν και την Κύπρο , ένεκεν της παρουσίας των αγγλικών βάσεων προφανώς, φέρει την κυβέρνηση της κυπριακής δημοκρατίας προ μεγάλων ευθυνών αναφορικά με την πολιτική σιωπής που ακολουθεί στο θέμα των βάσεων .
Οι γεωστρατηγικές επιλογές των Εγγλέζων δεν μπορούν να θέτουν σε κίνδυνο το κυπριακό λαό επειδή θέλουν να χρησιμοποιούν τις βάσεις στη Κύπρο για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους.
Η κυβέρνηση οφείλει να καταγγείλει την παραμονή και χρησιμοποίηση των βάσεων σε όλα τα διεθνή φόρα και πρωτίστως στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Ο ενδοτική θέση της διοικούσας εκκλησίας μέσα από τις δηλώσεις του αρχιεπισκόπου

Οι πρόσφατες δηλώσεις του αρχιεπισκόπου αναφορικά με το εθνικό θέμα της κατοχής της Κύπρου, για επιστροφή στη βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας , βάση από την οποία μετακινήθηκε “η πλευρά μας” κατά την άποψη του , επιβεβαιώνει την εμμονή της διοικούσας εκκλησίας της Κύπρου στην γραμμή Μακαρίου και στην προδοτική λεγόμενη συμφωνία κορυφής του 1977.
Η διοικούσα εκκλησία με τη θέση αυτή (συναινούσα σύμπασα δια της σιωπής της στις δηλώσεις αρχιεπισκόπου) συντάσσεται με τις νεφελώδεις θέσεις του κεντρώου χώρου που με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν στην Ταϊβανοποίηση του κυπριακού και σε μια μορφή ενδο-ευρωπαϊκής διχοτόμησης που πιθανόν να εξελιχθεί στο μέλλον σε συνομοσπονδία.
Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Διαλύουν την λαϊκή οικονομία και παραδίδουν τη χώρα στους ξένους “επενδυτές”


Οι ξένες επενδύσεις έχουν κάποιο νόημα όταν υπάρχει μια ισχυρή παραγωγική βάση της οποίας ενισχύουν το αναπτυξιακό της ρεύμα.
Αντίθετα όταν η εθνική παραγωγική βάση βρίσκεται σε κατάσταση εξουθένωσης και διάλυσης τότε οι “ξένες επενδύσεις” αποτελούν οικονομική εισβολή στο τόπο.
Αυτή τη κατάσταση αντιμετωπίζει σήμερα η πατρίδα μας. Η παραγωγική βάση της κοινωνίας κατασπαράχθηκε από την φορολογική ληστρική επίθεση του κράτους , οι επιχειρήσεις κλείνουν κατά εκατοντάδες , η αγροτιά διαλύεται κυριολεκτικά και παράλληλα η ανεργία αυξάνεται επικίνδυνα σε σημείο να οδηγήσουμε τη νεολαία μας στην μετανάστευση την ώρα που οι κρατούντες αφήνουν τους λαθρομετανάστες να εργάζονται ανενόχλητοι με προοπτική μάλιστα να πολιτογραφηθούν και να αποτελέσουν μόνιμο μέρος μιας μπάσταρδης κοινωνίας που θέλουν να μας επιβάλουν. Γεγονός που συνιστά εγκληματική ενέργεια αντικατάστασης πληθυσμού.
Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Το χτικιό του κεντρώου χώρου


Ο χώρος του κέντρου που συναποτελείται από το ΔΗΚΟ , την ΕΔΕΚ , το ΕΥΡΩΚΟ , τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ , διατυμπανίζει την ανάγκη μιας νέας στρατηγικής πάνω στο κυπριακό και ταυτόχρονα αναζητά κοινό υποψήφιο που θα εκφράσει αυτή την νέα στρατηγική στις ερχόμενες προεδρικές εκλογές.
Προσέξτε όμως . Ως βάση της νέας στρατηγικής τους , επικαλούνται την ομόφωνη απόφαση του λεγομένου εθνικού συμβουλίου του Σεπτεμβρίου 2009 , μια απόφαση που μιλούσε ξεκάθαρα για λύση που να στοχεύει στην Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία και την αποστρατικοποίηση.
Ποια είναι λοιπόν η νέα στρατηγική που επικαλούνται όταν η βάση της λύσης που επιθυμούν παραμένει η ΔΔΟ ;
Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Δόξα και τιμή στον Ευαγόρα Παλληκαρίδη

 Ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης όδευσε στην ανηφοριά της αγχόνης για μια Κύπρο ελεύθερη και ελληνική και δεν επιτρέπεται να έρχονται σήμερα κάποιοι τουρκοπροσκυνημένοι πάνω από το τάφο του και να αναγγέλλουν λύση οδυνηρού συμβιβασμού με τους φονιάδες κατακτητές της γης μας , λύση που να παραχωρεί την γη των Ελλήνων στους τούρκους εισβολείς και τους τουρκοκύπριους συνεργούς τους στο έγκλημα.

Στηρίζουν το σύστημα και γκρεμίζουν το ελάχιστο κοινωνικό κράτος

Το κράτος υπηρέτης της ολιγαρχίας του πλούτου και των τραπεζιτών , αρνείται στην ουσία να δώσει τα επιδόματα θέρμανσης στους κατοίκους των αγροτικών περιοχών , ενώ είναι έτοιμο να στηρίξει τους ομολογιούχους , φορτώνοντας νέα χρέη στο λαό.
Η προοπτική αυτή , της στήριξης των ομολογιούχων με αύξηση του κρατικού χρέους και αύξηση των φόρων προς την δεινοπαθούσα παραγωγική βάση , είναι πλέον ορατή ύστερα από την νέα υποβάθμιση της κυπριακής οικονομίας από τον οίκο Moody's.
Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Το ΕΔΗΚ στηρίζει την εθνικιστική υποψηφιότητα Λουκά Σταύρου στις προεδρικές εκλογές

Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα ανακοινώνει την στήριξη της υποψηφιότητας του Λουκά Σταύρου στις ερχόμενες προεδρικές εκλογές.
Στόχος αυτής της μορφής αγώνα , είναι να περάσουμε στη συνείδηση της κοινωνίας , μέσα από τα ελάχιστα περιθώρια ανοχής της κομματοκρατικής δικτατορίας και των ελεγχομένων μέσων “ενημέρωσης” , ένα πρόγραμμα εθνικιστικό , προτείνοντας λύσεις και κατευθύνσεις μαχητικού ρεαλισμού που εδράζεται στις αρχές και αξίες του ελληνικού εθνικοκοινωνισμού .
Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Πανεθνική οχύρωση ενάντια στις τουρκικές απειλές

Οι απειλές της Τουρκίας για πρόκληση θερμού επεισοδίου στην περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ , με σκοπό να ανακόψει την διαδικασία εξόρυξης του φυσικού αερίου , πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν από τις κυβερνήσεις Κύπρου και Ελλάδος.
Μια κενή και αόριστη επίκληση στη διεθνή νομιμότητα δεν θα αποτρέψει την Τουρκία από την πραγματοποίηση των απειλών της.
Η εξόρυξη του φυσικού αερίου από την κυπριακή ΑΟΖ δεν είναι μια εύκολη υπόθεση .
Είναι καιρός να υπάρξει πανεθνική στρατηγική πάνω σε αυτό ζωτικό για τον ελληνισμό , θέμα .
Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα επιμένει στην γραμμή του για:
Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Ο ρόλος του ΔΗΚΟ στην υπηρεσία του ενδοτικού κυπριακού κατεστημένου

Το ΔΗΚΟ (Δημοκρατικό Κόμμα) από γενέσεως του , ως ένα κόμμα που βγήκε μέσα από την απόφαση και τη στήριξη της εκκλησίας , γεγονός το οποίο επιβεβαιώνει ο νυν αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος , διαδραμάτισε ένα άκρως ενδοτικό και σε κάποιες επιλογές ένα καθαρά προδοτικό ρόλο.
Επισημαίνω μόνο κάποια σημεία προς υποστήριξη της άποψης μου:
  • Η συμφωνία Κυπριανού – Ντενκτάς το 1979 που επιβεβαίωνε την αισχρή υποχώρηση της λεγομένης συμφωνίας κορυφής του 1977 μεταξύ Μακαρίου και Ντενκτάς. Η πράξη αυτή εγκλώβισε την Κύπρο στην κατάπτυστη και μειοδοτική πολιτική του “μεγάλου εθνάρχη” εκ της οποίας μέχρι σήμερα υποφέρει η πατρίδα. 
  • Η αποδοχή άρσης της εμπολέμου καταστάσεως και το άνοιγμα των οδοφραγμάτων το 2003. 
  • Η αποδοχή του σχεδίου Ανάν να τεθεί σε δημοψήφισμα στο λαό ως πράξη παραίτησης από τα κυριαρχικά δικαιώματα της κυπριακής δημοκρατίας. 
  • Η αποδοχή της συμμετοχής των εποίκων στο ως άνω δημοψήφισμα. Πράξη πέρα για πέρα προδοτική. Η μετά την ένταξη μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση , επιστροφή στη γραμμή της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας . 
  •  Η στήριξη της πολιτικής Χριστόφια για ένα μεγάλο διάστημα , ακόμα και όταν είχε εξαγγείλει τις υπερπροσφορές του προς τους τούρκους κατακτητές. 
Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Γιατί ξεχνάτε τους αγνοούμενους κύριε Χριστόφια;

Η είδηση ότι βρέθηκαν σε φυλακές της Τουρκίας 38 σκελετοί που δείχνουν ότι πυροβολήθηκαν στο κρανίο , παραπέμπει στο μεγάλο δράμα των αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής του 1974.
Καλούμε τη κυβέρνηση Χριστόφια , αντί να αναλώνεται σε τραπεζώματα με τους φονιάδες και κατακτητές της γης μας , να ανακαινίσει διεθνώς το θέμα των αγνοουμένων μας και να προβάλει όλα τα υπάρχοντα στοιχεία και μαρτυρίες που καταδεικνύουν τη τουρκική βαρβαρότητα και τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξε στη Κύπρο τόσο ο τουρκικός στρατός όσο και οι τουρκοκύπριοι που συνεργάσθηκαν με τον τουρκικό στρατό στην επίθεση κατά της κυπριακής δημοκρατίας και του κυπριακού ελληνισμού.
Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Αυτά είναι τα έργα του τουρκοπροσκυνημένου κυπριακού κατεστημένου

Η κατάθεση του σχεδίου Ανάν σε δημοψήφισμα το 2004 δεν ήταν ένα απλό λάθος των τότε κρατούντων και των προηγουμένων που συνέβαλαν στη σφυρηλάτηση του εν λόγω σχεδίου.
Η κατάθεση του σχεδίου Αναν ήταν πράξη ακραίου ενδοτισμού που συμπεριλαμβάνεται στη τακτική της εμπράγματης λύσης που προωθούν οι αγγλοτούρκοι και το προσκυνημένο εκκλησιαστικό-πολιτικό κατεστημένο της Κύπρου.
Η κατάθεση ενός κατάπτυστου σχεδίου αποτελούσε συνέχεια του ανοίγματος των οδοφραγμάτων που σήμαινε στη πράξη την άρση της εμπολέμου καταστάσεως που οφείλει μια χώρα να έχει με τους κατακτητές της γης της.
Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Το αδιέξοδο του προσκυνημένου και προδοτικού κυπριακού κατεστημένου

Το αγγλόδουλο και τουρκοπροσκυνημένο πολιτικό κατεστημένο της Κύπρου , ύστερα από μια μακρά πορεία υποχωρήσεων και προδοσιών, άρχισε να καταλαβαίνει πως ο στόχος της Τουρκίας στο κυπριακό δεν είναι η διχοτόμηση αλλά ο έλεγχος ολόκληρης της Κύπρου.
Αυτό επιβεβαίωσε το χθεσινό “εθνικό συμβούλιο” .
Δεν γνωρίζουμε βέβαια αν έθεσαν στο τραπέζι του “εθνικού συμβουλίου” και τους τρόπους που η Τουρκία επιχειρεί τον έλεγχο ολόκληρης της Κύπρου . Δεν μένουν πολλά βήματα για να κατανοήσουν ότι και η ομοσπονδία πάνω στη βάση της διζωνικότητας που επί τόσα έτη υποστήριζαν , αποτελεί για τη Τουρκία γέφυρα προς τον έλεγχο ολόκληρης της Κύπρου, μέσα από την διάλυση ή μετεξέλιξη όπως θέλουν να την ονομάζουν οι κρατούντες , της κυπριακής δημοκρατίας.
Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Η ανεργία ως μέρος του πελατειακού και μονοπωλιακού κράτους

Η φορολογική επίθεση του κράτους στη παραγωγική βάση της κοινωνίας με την παράλληλη υπεράσπιση του κράτους -μαμούθ και των “δικαιωμάτων” που επί τόσα έτη δόθηκαν στη γραφειοκρατία από το πελατειακό σύστημα ( παχυλοί μισθοί , ΑΤΑ , εφάπαξ και λοιπά προνόμια ), έχουν ως αποτέλεσμα σε αυτή τη περίοδο της παγκόσμιας κρίσης που προκάλεσε το χρηματοπιστωτικό υπερεθνικό υπερκράτος , να ανεβάζουν κατακόρυφα την ανεργία , που όπως είναι φυσικό πλήττει κυρίως την παραγωγική βάση.
Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Προεκλογικές κενολογίες Αναστασιάδη

Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές του 2013 κ. Αναστασιάδης , σε χθεσινή σύναξη της δεξιάς πελατείας του, έκανε λόγο για ένα κράτος ευρωπαϊκό το οποίο οραματίζεται να εφαρμόσει όταν εκλεγεί πρόεδρος της κυπριακής δημοκρατίας.
Για ποιο κράτος ευρωπαϊκό μιλά ο κ. Αναστασιάδης;
Για το υπάρχον κράτος που δεν έχει ούτε καν σύνταγμα θεσμισμένο μέσα από το λαό του ή μήπως για το τουρκοσυνεταιριστικό κράτος της χαλαρής ομοσπονδίας που έχει θέσει ως στόχο επίλυσης του κυπριακού;
Τέλος σε ποιο μοντέλο ευρωπαϊκού κράτους αναφέρεται όταν σε όλες τις χώρες της Ε.Ε είναι σε ισχύ ένα μοντέλο κράτους που αποτελεί όργανο της παρασιτικής , ληστρικής πλουτοκρατίας και των τραπεζιτών;
Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Το σκηνικό των προεδρικών εκλογών

Το σκηνικό για τις προεδρικές εκλογές βρίσκεται στη φάση της διαμόρφωσης του. Η μόνη δεδομένη υποψηφιότητα είναι αυτή του κ. Αναστασιάδη.
Το ΑΚΕΛ φαίνεται να προβληματίζεται για το όνομα του υποψηφίου του. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως ο Χριστόφιας έχει απολέσει ένα μεγάλο μέρος της λαϊκής υποστήριξης από τους οπαδούς και ψηφοφόρους του ΑΚΕΛ , γεγονός που μειώνει τις πιθανότητες εκλεξιμότητας του.
Ο λεγόμενος κεντρώος χώρος φαίνεται να αναζητά υποψήφιο κοινής αποδοχής ή να κτίζει γέφυρες συνεργασίας με τους υποψήφιους της δεξιάς και της αριστεράς. Ο χώρος του κέντρου δεν έχει καμία διαφορετική πρόταση που θα του επέτρεπε την αυτόνομη και αυτοδύναμη κάθοδο του στις εκλογές και τη διεκδίκηση της προεδρίας που θα χάραζε νέους δρόμους.
Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Τιμή στον ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου


Τιμούμε τον υπαρχηγό της ΕΟΚΑ , τον ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου , που σαν σήμερα 3 του Μάρτη του 1957 , κάηκε ζωντανός , μαχόμενος κατά των άγγλων κατακτητών , στο κρησφύγετο του παρά την μονή Μαχαιρά.
Η θυσία του Αυξεντίου μεγάλη μοίρα κληρονομεί στις γενεές των ελλήνων. “Μόροι γαρ μέζονες, μέζονας μοίρας λαγχάνουσι”.

Ταϊβανοποίηση των κατεχομένων ζητούν οι τούρκοι και οι τουρκοπροσκυνημένοι


Ο Εγκεμέν Μπαγίς , διαπραγματευτής της Τουρκίας στην Ε.Ε. , δεν διστάζει να αποκαλύψει ποιοι είναι οι μεσοπρόθεσμοι στόχοι των τούρκων για τη Κύπρο.
Εκείνο που επιδιώκουν άμεσα , είναι να ανοίξουν οι εμπορικές σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τα κατεχόμενα . Να εφαρμοστεί όπως λέει , ένα καθεστώς τύπου Ταϊβάν , όπου χωρίς να υπάρχει διεθνής αναγνώριση κρατικής οντότητος, να υπάρχουν πλήρεις εμπορικές σχέσεις με το κατοχικό μόρφωμα. Αυτό οι Τούρκοι το ονομάζουν στη προπαγάνδα τους “ άρση της απομόνωσης των τουρκοκυπρίων”.
Προς αυτή τη κατεύθυνση η Τουρκία πέτυχε πολλά στην Ε.Ε. ,η οποία μάλιστα πιέζει για αποδοχή εκ μέρους της κυπριακής δημοκρατίας του ανοίγματος του λιμανιού της Αμμοχώστου υπό την επίβλεψη της Ε.Ε.
Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Ιδού το αποτέλεσμα της πολιτικής του ενδοτισμού

Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα κατήγγειλε επανειλημμένα τις μεθοδεύσεις του κυπριακού εκκλησιαστικο-πολιτικού κατεστημένου που οδηγούν στην επιβολή της προδιαγεγραμμένης και προσυμφωνημένης λύσης της διζωνικότητας , την οποία επέβαλε η τουρκική εισβολή και προσυπέγραψε για πρώτη φορά ο Μακάριος στη λεγόμενη συμφωνία κορυφής του 1977.
Καταλάβετε το επιτέλους Έλληνες , το κατεστημένο αποφάσισε προ πολλού να μοιράσει τη Κύπρο με τους τούρκους.
Ο τρόπος που επιχειρεί τη παράδοση της πατρίδος καταγράφεται και πραγματώνεται μέσα από τις δύο διασταυρούμενες γραμμές της υποχώρησης .

Τρισεκατομμύρια για τους τραπεζίτες - Λιτότητα για τους πολίτες

Σχόλιο ΕΔΗΚ: Το άρθρο του κ. Πρωτεσίλαου Σταύρου συμβαδίζει πλήρως με τις ιδεολογικές μας κατευθύνσεις . Πράγματι η νέα χρηματοδότηση των τραπεζών θα φορτώσει και άλλα χρέη στο λαό καθότι τα λεφτά αυτά θα ενδυναμώσουν την ληστρική συμπαιγνία κράτους και τραπεζιτών.Ο λαός δεν έχει άλλη επιλογή από την πολύμορφη εναντίωση στη πολιτικο-οικονομική τυραννία.

Γράφει ο Πρωτεσίλαος Σταύρου 

Εδώ και αρκετούς μήνες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει χαλαρώσει σημαντικά τη νομισματική πολιτική της, αρχικά μέσα από την αγορά ομολόγων της Ιταλίας και της Ισπανίας και εν συνεχεία με την εφαρμογή του προγράμματος της για χορήγηση χαμηλότοκων, 3-ετών δανείων στις Ευρωπαϊκές τράπεζες, που ήρθε σε δύο δώσεις, πρώτη τον Δεκέμβριο του 2011 και η δεύτερη στο τέλος Φεβρουαρίου 2012 (το πρόγραμμα είναι το γνωστό LTRO / Long Term Refinancing Operation).
Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Όχι στη πολιτογράφηση μεταναστών από τρίτες χώρες

Η πολιτική της κυβέρνησης Χριστόφια που υλοποιείται από τον υπουργό εσωτερικών κ. Συλικιώτη , αναφορικά με την ένταξη και πολιτογράφηση μεταναστών από τρίτες χώρες και συγκεκριμένα από χώρες της Ασίας και της Αφρικής , αποτελεί άλλη μια εκ των ένδων επίθεση κατά του κυπριακού ελληνισμού και της κυπριακής δημοκρατίας.
Η μικρή , πληθυσμιακά και εδαφικά , Κύπρος , κατεχόμενη κατά το ήμισυ και υποκείμενη σε τουρκικό εποικισμό , δεν έχει την πολυτέλεια να αυξήσει το πληθυσμό της και τους πολίτες της με Αφρικανούς και Ασιάτες .
Όσοι εξ αυτών κρίνονται απαραίτητοι για εργασία στη Κύπρο, πρέπει να έχουν άδεια παραμονής συγκεκριμένου χρόνου και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποκτήσουν δικαιώματα πολίτου.
Η πατρίδα αυτή διαφυλάχθηκε με τους αγώνες των έλληνων και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να την παραδώσει στους ξένους .