Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

ΚΤΥΠΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΤΤΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΟ


Οι οδηγοί ΤΑΞΙ αποτελούν μια συμπαγή ομάδα πληθυσμού , ένα επαγγελματικό χώρο που η πλειοψηφία τους είναι έλληνες. Τέτοιες ομάδες εθνικά ομοιογενείς στον επαγγελματικό χώρο, αποτελούν στόχο της τοπικής διοίκησης των διεθνών τοκογλύφων. Θέλουν να καταστρέψουν το έθνος διαλύοντας τις ομοιογενείς παραγωγικές και εργασιακές ενώσεις. Ο στόχος τους είναι να μπουν σε όλη τη εργασιακή και παραγωγική βάση οι μετανάστες. Τούτο σε βάθος χρόνου εκμηδενίζει κάθε δυνατότητα εθνικής ομοθυμίας και αντίστασης.
Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

ΝΕΚΡΟΙ ΠΟΥ ΘΑΠΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΩΝ


Από το 1974 και εντεύθεν ο κυπριακός ελληνισμός υποτάχθηκε στο αγγλόδουλο πολιτικό κατεστημένο που ακολούθησε μια πορεία εθνικού εξευτελισμού . Η πολιτική αυτή έφτασε όμως στο τέλος της . Αφού εξήντλησε όλα τα περιθώρια της «καλοπέρασης» τώρα αφήνει στο πάτο του ποτηριού το πικρό δηλητήριο της ανευθυνότητας και της διαφθοράς.
Οι δηλώσεις των τούρκων ηγετών δεν αφήνουν περιθώρια για παρεξήγηση. Έρχονται δύσκολοι καιροί και το πιο τραγικό θα είναι που ο ελληνισμός της Κύπρου διαλυμένος και ανίσχυρος ,δεν θα έχει τους τρόπους να παλέψει για την παραμονή του στη Κύπρο.
Βλέπουμε τις ορδές των τούρκων να πλησιάζουν και εμείς δεν κάνουμε τίποτα ουσιαστικό για να τους αντιμετωπίσουμε. Επικρατεί πλήρης αποδιοργάνωση ηγεσίας και λαού .
Το πρόσφατο έγκλημα στο Βασιλικό είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου της ανευθυνότητας και της διάλυσης των πάντων.
Από τη μια η πολιτική ηγεσία προσπαθεί να συγκαλύψει ή να μετριάσει τις ευθύνες του πολιτικού συστήματος που είναι βουτηγμένο στη διαφθορά και από την άλλη ο λαός απαιτεί μέσα απο  πενθούσες συνάξεις , την αντικατάσταση των μαριονέτων του συστήματος .
Η ριζική αναθέσμιση της κοινωνίας παρά τα πλήγματα που δέχεται ο λαός , δεν τέθηκε ως πολιτικό πρόταγμα και κυρίαρχο αίτημα της κοινωνίας.
Μας λείπει η διάθεση , η σκέψη , ο σκοπός , το σθένος , το φρόνημα .
Νεκροί που θάπτομε τους νεκρούς μας.
Όμως αν δεν συνειδητοποιήσουμε τη κατάντια μας , δεν θα απελευθερωθούμε από αυτήν αλλά θα χαθούμε μέσα σε ένα παραλήρημα πεσιμισμού.
Λουκάς Σταύρου
Πρόεδρος ΕΔΗΚ
Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΝΕΣ


Ενώ οι εθνικόφρονες υπηρετούν τα κόμματα της δεξιάς και υποκλίνονται στην αστική κομματοκρατία μέσα από την οποία διεκπεραιώνουν τις προσωπικές υποθέσεις τους , ως πελάτες των κομμάτων , διατηρούν στο πίσω μέρος του μυαλού τους μια μορφή «εθνικισμού» που απεχθάνεται τη δημοκρατία. Όταν τα συμφέροντα τους δεν διεκπεραιώνονται μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες ή καθ΄ οιονδήποτε τρόπο κινδυνεύουν , φέρνουν στο προσκήνιο αυτόν τον ενεδρεύοντα «εθνικισμό» που δεν είναι τίποτα άλλο από την εφεδρεία της βίας που η δεξιά επιστρατεύει για την επιβολή των αντιλήψεων της και την υπεράσπιση των συμφερόντων της.
Οι εθνικόφρονες είναι υπέρμαχοι των συμφερόντων της πλουτοκρατίας και τραπεζοκρατίας στην οποία ανήκει και η εκκλησία ως ένας καθαρά υλικός κερδοσκοπικός οργανισμός.
Με λίγα λόγια η εθνικοφροσύνη είναι το συμφυρματικό υπόβαθρο της εθνικής αλλοτρίωσης και της οπισθοδρομικής συντήρησης ως και η οπισθοφυλακή της βίας που η δεξιά εκκολάπτει στα σκοτεινά έγκατα της και εκδηλώνεται ως εθνικίζουσα ακροδεξιά.
Τι σημαίνει αυτό για μας τους έλληνες εθνικιστές; Πως δεν είναι δυνατό να αναπτύξουμε τον εθνικισμό μας που είναι αλληλένδετος με τις λαϊκές και κοινωνικές διεκδικήσεις , απευθυνόμενοι στους εθνικόφρονες. Και αν έρθουν προς εμάς πρέπει να γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι θα μας προδώσουν και θα μας εγκαταλείψουν. Πρέπει να καταλάβουμε ότι οι εθνικόφρονες είναι ο καρκίνος που διεισδύει μέσα στις τάξεις μας , το στιλέτο που είναι πάντοτε έτοιμο να καρφωθεί στη πλάτη μας.
Με δεξιούς εκκλησιαστικο-προσκυνημένους εθνικόφρονες δεν γίνεται επαναστατικός εθνικισμός. Όταν θα τους κατατάξουμε στις γραμμές των αντιπάλων , τότε θα κάνουμε ένα βήμα μπροστά στην εθνικιστική αυτογνωσία. Τότε θα βάλουμε τα θεμέλια ενός πραγματικού κοινωνικού ελληνικού εθνικισμού.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

ΖΗΤΩ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΖΗΤΩ Η ΝΙΚΗ


Θυμόμαστε και τιμούμε σήμερα τους ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους για την υπεράσπιση της πατρίδος κατά των τούρκων εισβολέων και των τουρκοκυπρίων συνεργατών τους. Θυμόμαστε τους αγνοούμενους και τον πόνο των συγγενών τους και ολόκληρου του κυπριακού ελληνισμού. Θυμόμαστε τους πρόσφυγες που εκδιώχθηκαν από τη γη των πατέρων τους. Θυμόμαστε τους εγκλωβισμένους μας και τα ανήκουστα μαρτύρια τους. Θυμόμαστε τη τουρκική βαρβαρότητα που για 37 χρόνια μολύνει τα ιερά χώματα της σκλαβωμένης πατρίδος.
Η ήττα του 1974 ήταν απότοκος πολλών λαθών και υπόπτων επιλογών των κυβερνήσεων Ελλάδος και Κύπρου με αποκορύφωμα την σκηνοθετημένη ως αναπόφευκτη δήθεν σύγκρουση , Χούντας - Μακαρίου.
Θεωρούμε ότι πίσω από το στημένο σκηνικό της σύγκρουσης που κατέληξε στο πρόχειρο πραξικόπημα και την άνανδρη φυγή του Μιχάλη Μούσκου από τις αγγλικές βάσεις , ετίθετο σε εφαρμογή το σχέδιο που θα συμπλήρωνε τη Ζυρίχη και που δεν ήταν άλλο από τη κατάληψη ενός μέρους της Κύπρου και τη συγκέντρωση των τουρκοκυπρίων σε μια ενιαία εδαφική ζώνη , με απώτερο σκοπό τη λύση που σήμερα το αγγλόδουλο πολιτικό κατεστημένο επιδιώκει με το όνομα της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας.
Ως εκ τούτου η ήττα του 1974 οφείλεται στη προδοσία της Χούντας και του Μακαρίου και όχι εκ της ανωτερότητας του εχθρού στο πεδίο της μάχης επί ίσοις όροις , προετοιμασίας και οργάνωσης.
Τούτο σημαίνει πως με την ορθή στρατηγική της απελευθέρωσης και την πολιτική και στρατιωτική προετοιμασία που απαιτείται , η νίκη των ελληνικών όπλων θα είναι βεβαία.
Ας εργαστούμε για κείνη τη μεγάλη μάχη που ο στρατός μας θα μπαίνει ελευθερωτής στους αιματοβαμμένους δρόμους της Κερύνειας.
Ζήτω η νίκη , ζήτω ο ελληνικός στρατός.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΓΗΣ ΜΑΣ


Πρόεδρε της δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια , ο Ερτογάν ξεκαθάρισε τους σκοπούς του για την Κύπρο. Εσύ τι κάθεσαι και συζητάς με τον κλητήρα των κατοχικών δυνάμεων για δήθεν λύση κυπριακής ιδιοκτησίας ;
Σταμάτα να σέρνεις τη πατρίδα στο δημόσιο εξευτελισμό των παραχωρήσεων σου. Δεν παραχωρούμε ούτε ένα σβόλο χώμα στους κατακτητές. Η ώρα σιμώνει που τα όπλα της ελευθερίας θα αντιλαλήσουν στις χαράδρες του πενταδάκτυλου . Για κείνη τη μεγάλη γιορτή της μάχης κτυπά η καρδιά μας.
Σηκωθείτε έλληνες . Μόνο με τη φωτιά των πολυβόλων θα ξαναπάρουμε τη γη μας.

ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ


Ύστερα από το έγκλημα στο Βασιλικό η ήδη προβληματική οικονομική κατάσταση της Κύπρου επιδεινώνεται. Ο κίνδυνος να καταφύγουμε σε εξωτερικό δανεισμό και συνακόλουθη επιτήρηση είναι πλέον ορατός. Τούτο σημαίνει πως θα υποστούμε μείωση της ήδη καταρρακωμένης κυριαρχίας μας που θα συνοδεύει τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα. Συζητείται εν προκειμένω η αύξηση του ΦΠΑ πάνω σε ήδη και υπηρεσίες ως και η άνοδος του συντελεστή φορολόγησης. Το ληστρικό σοσιαλκαπιταλιστικό σύστημα δεν έχει άλλους τρόπους εξόδου από τις οικονομικές του κρίσεις εκτός από την κατασπάραξη των λαϊκών παραγωγικών τάξεων. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζει τον στρατό της συναίνεσης στο σύστημα που είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι , με ελάχιστες απώλειες για αυτούς μα συνάμα και την ολιγαρχία του πλούτου .
Παράλληλα ολοένα και πιο σκληροί νόμοι θα περάσουν εις βάρος του λαού αλλά και κεκτημένα εργατικά δικαιώματα θα συρρικνωθούν. Στο μεταξύ οι πύλες της χώρας θα ανοίξουν για είσοδο περισσότερων λαθρομεταναστών που θα τους χρησιμοποιήσει το σύστημα εναντίον των εργατικών κεκτημένων αφενός και αφετέρου για μείωση του κόστους παραγωγής μέσω της παράνομης εργασίας. Με αυτό τον τρόπο, της εισαγωγής των συγχρόνων σκλάβων , θα διευρύνουν τη συναίνεση στα άνομα σχέδια τους.
Σε αυτό το σκηνικό είναι αναμενόμενο να ανεβαστεί η κωμωδία ενός συστημικού «εθνικισμού» ( ακροδεξιά με εθνικιστικό προσωπείο) που θα σκίζει τα ιμάτια του για τους λαθρομετανάστες , χρηματοδοτούμενος και προβαλλόμενος από τα αφεντικά της κοινωνίας και τα μέσα που αυτοί διαθέτουν. Ένας συστημικός «εθνικισμός» ο ρόλος του οποίου θα είναι να κρύψει κάτω από τον θόρυβο των συνθημάτων, την συνθλιβή του λαού από τις ατσάλινες μασέλες της ολιγαρχίας του πλούτου.
Για μας τους πραγματικούς έλληνες εθνικοκοινωνιστές η λύση θα είναι μία. Να κτυπηθεί η πλουτοκρατία και να ενδυναμωθεί η παραγωγική μάζα του λαού.
Να γίνουν κρατικοποιήσεις τραπεζών ως και φορολόγηση επί των πραγματικών κερδών τους.
Να δημιουργηθεί κρατική αναπτυξιακή τράπεζα.
Να ελεγχθεί η έξοδος κεφαλαίων από τη χώρα.
Να κρατικοποιηθεί μεγάλο μέρος της εκκλησιαστικής περιουσίας.
Να παραχωρηθούν στην τοπική αυτοδιοίκηση για λαϊκή χρήση , κρατικές και εκκλησιαστικές περιουσίες .
Να φορολογηθεί ειδικά η μεγάλη ακίνητη περιουσία.
Να εφαρμοστεί αναλογικό φορολογικό σύστημα .
Να συρρικνωθεί ο δημόσιος τομέας και να κοπούν τα προνόμια και οι πολλαπλές συντάξεις.
Να υπάρξει εξισορρόπηση δικαιωμάτων ανάμεσα στους εργάτες του ιδιωτικού τομέα και τους δημόσιους υπαλλήλους .
Να κοπούν όλες οι παρασιτικές και μη παραγωγικές χορηγίες του κράτους.
Να σταματήσει η χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων από τους φόρους του λαού.
Να κτυπηθεί η στήριξη της παράνομης εργασίας.
Να συντριβεί η διαφθορά.
Πέρα από αυτά τα μέτρα θα απαιτηθούν νέες βάσεις και κατευθύνσεις στη παιδεία αλλά και νέοι θεσμοί για την γνήσια λαϊκή αντιπροσώπευση.
Με λίγα λόγια το σύστημα του σοσιαλκαπιταλισμού είναι η αιτία των δεινών μας.
Δεν έχουμε άλλη επιλογή από την συντριβή αυτού του συστήματος και την οικοδόμηση της εθνικοκοινωνικής πολιτείας.
Λουκάς Σταύρου
Πρόεδρος ΕΔΗΚ
Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΚΑΤΟΧΗ – ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ

Η κυβέρνηση Χριστόφια εγκαινίασε εμπορικές σχέσεις με τα κατεχόμενα και αγόρασε ηλεκτρική ενέργεια από τους τούρκους.
Η κυβέρνηση κινήθηκε προς αυτή την επιλογή με τη σύμφωνη γνώμη της μείζονος αντιπολιτεύσεως του ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ.
Η διάνοιξη εμπορικών σχέσεων με τα κατεχόμενα σε επίπεδο κράτους αποτελεί συνέχεια της άρσης της εμπολέμου καταστάσεως και του ανοίγματος των οδοφραγμάτων επί Τάσσου Παπαδόπουλου , της αναβάθμισης του κατοχικού μορφώματος μέσω των συνομιλιών και των πολλαπλών υποχωρήσεων που συντελέσθηκαν κατά την διάρκεια τους .
Συμπληρώνει επίσης την αδελφική σχέση που ένα μεγάλο μέρος του λαού διατηρεί με την κατοχή στηρίζοντας την οικονομικά με τις ακατάσχετες επισκέψεις στα κατεχόμενα , με την χρησιμοποίηση του αεροδρομίου της Τύμπου προς επίσκεψη στη Τουρκία και λοιπές εκδηλώσεις φιλίας και συνύπαρξης.
Όλα αυτά βέβαια μπήκαν στην άκρη από μερικούς , όπως το ΕΥΡΩΚΟ , την ΕΔΕΚ και τον αρχιεπίσκοπο για να εστιάσουν στο γεγονός της αγοράς ηλεκτρικού ρεύματος και να εκφράσουν τη διαφωνία τους. Η πατριδοκαπηλία δεν έχει όρια σε αυτό το τόπο.
Πού ήσαν όλοι αυτοί όταν οι ηγέτες της υποχώρησης άνοιγαν τα οδοφράγματα και έτειναν χείρα φιλίας προς τους κατακτητές ξεχνώντας ότι αυτοί ποδοπατούν τη γη μας; Που ήσαν όλοι αυτοί όταν οι ηγέτες της υποχώρησης αποδέχονταν το σχέδιο Ανάν προς δημοψήφισμα και την συμμετοχή των εποίκων σε αυτό; Ποια ήταν η θέση τους όταν οι ηγέτες της υποχώρησης μετά το ΟΧΙ του 2004 και την ένταξη μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση επέστρεφαν αυθαιρέτως στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας ; Που ήσαν όλοι αυτοί όταν οι ηγέτες της ντροπής πραγματοποιούσαν βήμα προς τη βήμα την επαίσχυντη υποχώρηση σε όλα τα μέτωπα ; Απλά τους στήριζαν και τους χειροκροτούσαν καθυβρίζοντας συνάμα κάθε τίμια εναντίωση .
Πατριδοκάπηλοι και υποκριτές , ή πρέπει να τοποθετηθείτε γενικά πάνω στο ζήτημα της σχέσης της κυπριακής δημοκρατίας με την κατοχή ή να παύσετε να παριστάνεται τους πατριώτες με επιλεκτικές και αποσπασματικές τοποθετήσεις και κίβδηλες εξάρσεις .
Η πατρίδα για να σωθεί χρειάζεται αλλαγή στρατηγικής εκ βάθρων . Δεν σώζεται με συνθήματα , αντι-δραστικές κινήσεις και πατριωτικά βεγγαλικά που σβήνουν αυτοστιγμεί μέσα στη νύχτα της παρακμής σας .
Ή θα συνυπάρξουμε με την κατοχή εν γνώσει μας ότι θα χάσουμε για πάντα τη πατρίδα ή θα φάμε ψωμί και αλάτι για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Αυτό είναι το δίλημμα.
Η επιλογή των πραγματικών εθνικιστών είναι αυτή : Καμιά σχέση με την κατοχή . Καμιά σχέση με τους προσκυνημένους . Αγώνας για απελευθέρωση.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΣ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ


Ο Πόλυς Πολυβίου είναι ένας έγκριτος , άξιος , εξαίρετος , διακεκριμένος , λαμπρός νομικός τον οποίο επέλεξε ο πρόεδρος της δημοκρατίας κ. Χριστόφιας να αναλάβει την διερεύνηση του γεγονότος της εκρήξεως στο Βασιλικό που πολύ θόρυβο προκάλεσε και περισσή αναστάτωση στους κυβερνόντες που τόσα σοβαρά ζητήματα έχουν αναλάβει να διεκπεραιώσουν.
Ο εν λόγω νομικός είναι γνωστός από την υπόθεση της εταιρείας «ΗΛΙΟΣ» την οποία υπερασπίστηκε σθεναρά από κάθε ένοχη σχέση με το δυστύχημα που στοίχησε τη ζωή 121 συνανθρώπων μας.
Επίσης ο έγκριτος νομικός τυγχάνει να είναι πρώτος εξάδελφος του υπουργού οικονομικών Χαρίλαου Σταυράκη ως και κουνιάδος του Κύπρου Χρυσοστομίδη του διατελέσαντος υπουργού δικαιοσύνης κατά την λαμπρή εποχή Κίτα . Αν ψάξουμε το σόι του κυρίου Πολυβίου δεν αποκλείεται να ανέβρουμε φλέβα βασιλικού αίματος.
Τα προσόντα του κ. Πολυβίου θεωρήθηκαν αρκετά ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία και το κόστος μιας πολυμερούς ερευνητικής επιτροπής όπου θα είχαν δικαίωμα πρόσβασης και οι εκπρόσωποι των συγγενών των θυμάτων. 
Περιμένουμε τα αποτελέσματα της έρευνας του κυρίου Πολυβίου , που μάλλον θα είναι χρονοβόρα κατά δήλωση του , με πλήρη εμπιστοσύνη και ήρεμη μέχρι αηδίας συνείδηση.
Είμαστε ένας ευτυχισμένος λαός
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Προκαλεί η Κυβέρνηση Χριστόφια! Εξυβρίζει τον Αρχηγό της ΕΟΚΑ! Διαπράττουν ποινικό αδίκημα με την ανοχή της Αστυνομίας!

Πριν ακόμη θάψει τα θύματα της πρωτοφανούς επιπολαιότητας και  ανευθυνότητάς της η Κυβέρνηση, δια στόματος του μαέστρου της, του πρώτου στην ανικανότητα, με αναίδεια περισσή μίλησε για ευθύνες, ωσάν ο ίδιος να είναι υπεράνω ευθυνών. Και όχι μόνο! Επιστρατεύοντας όλο του το θράσος, απευθυνόμενος στους χρήσιμους ηλίθιους, περιφρονώντας το πένθος μας και επιδιώκοντας  να καλλιεργήσει κλίμα μισαλλοδοξίας και να επαναφέρει το διχασμό και το μίσος στις τάξεις του λαού,  άρχισε να παραληρεί για  πραξικόπημα!
Την επαύριον του διαγγέλματός του οι οπαδοί του ΑΚΕΛ στη Λεμεσό,  οι οποίοι παριστάνουν τους αντιστασιακούς, ανάρτησαν έξω από το δημόσιο κτίριο, που τους παραχώρησε καταχρηστικά ο Συλικιώτης, πανό με υβριστικό σύνθημα σε βάρος του Αρχηγού της ΕΟΚΑ!
Εξετάζοντας τα θέματα με πάσα νηφαλιότητα θα πρέπει να πούμε ότι αντιστασιακοί στη Λεμεσό δεν υπήρξαν! Δολοφόνοι, ναι! Δολοφόνησαν εν ψυχρώ τον Ταγματάρχη Ζερβό χωρίς να τους έχει φταίξει! Απλά και μόνο επειδή ήταν Έλληνας! Τον συνέλαβαν στο κτίριο της 6ης  Ανωτέρας και καθώς τον οδηγούσαν στο αυτοκίνητο για να τον φυλακίσουν, οι εγκληματίες του ακούμπησαν το πιστόλι στο σβέρκο, πάτησαν την σκανδάλη και τον έστειλαν στον  θάνατο. Εντούτοις σε χτεσινή εκπομπή του στο ραδιοφωνικό κρατικό κανάλι, ο Ηλίας Κυριακίδης (πρώην αστυνομικός Διευθυντής Λεμεσού), μιλώντας δήθεν για αντίσταση διατεινόταν, ψευδώς, ότι  ο Ταγματάρχης σκοτώθηκε από τυχαία εκπυρσοκρότηση όπλου αστυνομικού!...συνέχεια
Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ

Για τα μικροεπεισόδια που έλαβαν χώρα έξω από το προεδρικό στις 12 Ιουλίου  ως ελάχιστη έκφραση της λαϊκής αγανάκτησης , ανακοινώθηκε από την αστυνομία η σύλληψη 20 ατόμων. Κανείς δεν γνωρίζει τη τύχη αυτών των ανθρώπων.
Ενώ για το έγκλημα του Βασιλικού με 13 νεκρούς και πολλούς τραυματίες και με τεράστια οικονομική καταστροφή δεν έγινε ούτε μια σύλληψη.
Αυτή είναι η δημοκρατία τους.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ

ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΟΥΝ ΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ


Αναφορικά με το έγκλημα στη ναυτική βάση Βασιλικού , έχουμε τα εξής δεδομένα:
Πρώτο δεδομένο : η πολιτική απόφαση να τοποθετηθούν τα κοντέινερ με το εκρηκτικό υλικό στη ναυτική βάση Βασιλικού.
Δεύτερο δεδομένο: η διαβεβαίωση του υπουργού αμύνης κ. Παπακώστα ως εκφραστού της κυβερνήσεως , πως το περιεχόμενο των κοντέινερ είναι αδρανές υλικό εντελώς ακίνδυνο που θα μπορούσε να τοποθετηθεί ακόμα και σε κατοικημένες περιοχές.
Τρίτο δεδομένο : η έκρηξη με τα τραγικά αποτελέσματα της.
Το πρώτο δεδομένο της πολιτικής απόφασης θα έπρεπε λογικά να ακολουθεί της ενδελεχούς έρευνας περί της επικινδυνότητος ή μη του περιεχομένου των κοντέινερ. Τούτο όμως αίρεται από το τρίτο δεδομένο δηλαδή από το αποτέλεσμα . Άρα δεν έγινε πραγματογνωμοσύνη του υλικού ή έγινε πλημμελώς . Στο σημείο αυτό υπάρχει αμφιβολία κατά πόσο έγινε έρευνα και από ποίους. Διότι αν έγινε έρευνα από ειδικούς που αποφάνθηκαν περί της μη επικινδυνότητος του περιεχομένου των κοντέινερ , τότε πρέπει να πουν στο λαό από ποιους ειδικούς έγινε αυτή η έρευνα. Στη περίπτωση της πλημμελούς έρευνας έχουμε παγίδευση της πολιτικής ηγεσίας που δεν είναι ειδική επί τέτοιων θεμάτων. Οπότε υπάρχουν ποινικές ευθύνες εις βάρος των ειδικών.
Εάν όμως δεν έγινε έρευνα ενδελεχής και εμπεριστατωμένη αλλά πρόχειρη και υποτυπώδης εν γνώσει των πολιτικών υπευθύνων τότε η ποινική ευθύνη μεταβαίνει στη πολιτική ηγεσία.
Μια Τρίτη υπόθεση είναι να έγινε ορθή εκτίμηση του υλικού και να επισημάνθηκε προς τη πολιτική ηγεσία η επικινδυνότητα του αλλά να αγνοήθηκε. .Θα όφειλαν όμως σε αυτή τη περίπτωση να καταγγείλουν οι ειδικοί προς το λαό τα συμβαίνοντα, πράγμα το οποίο δεν έγινε οπότε δεν απαλλάσσονται της ποινικής ευθύνης.
Σε όλες τις περιπτώσεις εντοπίζεται συνυπευθυνότητα ειδικών και πολιτικής ηγεσίας. Η συνυπευθυνότητα αυτή περιορίζεται εις μεν τους ειδικούς σε ποινική ευθύνη εις δε τους πολιτικούς σε ποινική άμα και πολιτική. Σε αυτό το ενδεχόμενο ποινικής ευθύνης είναι εκτεθειμένοι και οι καθ’ υλην αρμόδιοι υπουργοί και ο ίδιος ο πρόεδρος της δημοκρατίας.
Εκ των πραγμάτων αυτοί οι άνθρωποι θα έπρεπε να είχαν συλληφθεί και να είχαν τεθεί υπό περιορισμό ώστε να διευκολυνθεί το ανακριτικό έργο της δικαιοσύνης.
Αντι αυτού άλλα συμβαίνουν. Οι ίδιοι οι εμπλεκόμενοι στο έγκλημα διόρισαν τους ανθρώπους που θα διεξάγουν την έρευνα εξακολουθώντας να κυβερνούν τη χώρα. Η πράξη αυτή έγινε αποδεκτή από την δικαστική εξουσία. Όποτε έχουμε συμπαιγνία δικαστικής και πολιτικής αρχής. Αυτή η συμπαιγνία περιγράφεται με μια λέξη : ΤΥΡΑΝΝΙΑ .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΔΕΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ

«Οι πολιτικές ευθύνες δεν επιβάλλονται αλλά αναλαμβάνονται», διατείνονται οι υπερασπιστές του πολιτικού κατεστημένου στις συζητήσεις τους περί του εγκλήματος στη ναυτική βάση Βασιλικού. Το αξίωμα τούτο έχει ισχύ σε χώρες με πολιτικό πολιτισμό και πολιτεύματα που εδράζονται στην αρχή της υπευθυνότητας, ατομικής και συλλογικής.
Στη δική μας περίπτωση τα πράγματα είναι διαφορετικά , διότι κατά πρώτον η έννοια του πολιτικού πολιτισμού είναι τελείως ανυπόστατη από το γεγονός ότι το σύνταγμα της δημοκρατίας μας δεν παρήχθει από την βούληση του λαού της , αλλά από τους κατακτητές αποικιοκράτες και στηρίχτηκε στη συνέχεια από τους μισθοφόρους του συστήματος.
Τούτο σημαίνει ότι δεν έχει τεθεί στην ιστορία μας και στη κοινή ζωή μας, η διάσταση της συλλογικής ευθύνης για κάτι που εμείς οι ίδιοι ως λαός θεσμίζουμε με ελεύθερη βούληση και ως εκ τούτου απαιτούμε συλλογικά τον σεβασμό επί τούτου από όλους και προ πάντων από όσους ετάχθησαν ή ορίσθηκαν να είναι θεματοφύλακες αυτών.
Με λίγα λόγια η εξουσία ως σύνολο νόμων που προσδιορίζει τους θεσμούς εφόσον δεν προήλθε από το λαό αλλά από τους κατακτητές, δεν εδράζεται στην ευθύνη αλλά στην άνωθεν επιβολή. Δεν είμαστε λαός αποτελούμενος από πολίτες αλλά υπήκοοι ενός κράτους με κατακτητικό σύνταγμα. Τούτο υπαγορεύει στους άρχοντες την αναίσχυντο απέκδυση κάθε ευθύνης, ως να ήσαν διορισμένοι από τους κατακτητές, διότι στην ουσία εκεί εδράζεται η δύναμη τους , στο κατακτητικό σύνταγμα το οποίο επικαλούνται για να σκεπάσουν τα ανομήματα τους.
Μόνο ένας λαός που θα ακολουθούσε την εντολή των ηρώων του και θα όρθωνε επί αυτής το κράτος του με το ελεύθερο σύνταγμα του, θα είχε το δικαίωμα να απαιτήσει την ανάληψη ευθυνών από τους αντιπροσώπους του στους οποίους παραχωρεί την δύναμη της εξουσίας. Οι υπήκοοι όμως στερούνται αυτού του δικαιώματος διότι δεν έχουν το ηθικό υπόβαθρο και το ηθικό ανάστημα να το πράξουν. Προέχει να διεκδικήσουν την ελευθερία τους και να μεταμορφωθούν από υπήκοοι και ραγιάδες σε ελεύθερο λαό πολιτών.
Όσο δεν το πράττουν παραμένουν αξιοθρήνητοι ραγιάδες , αναγκασμένοι να σκύβουν και να φιλούν τα αιμοσταγή χέρια των φονιάδων τους.
Οι πολιτικοί αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους σε λαούς που έχουν το ηθικό ανάστημα να τους τις επιβάλουν.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ


Η έκρηξη στο Βασιλικό ήταν ένα γεγονός που αναδεικνύει το διεφθαρμένο κομματοκρατικό σύστημα της αστικής δημοκρατίας. Σίγουρα ευθύνονται η κυβερνόντες και κάποια συγκεκριμένα άτομα για ότι συνέβη . Υπάρχουν πολιτικές και ποινικές ευθύνες που μάλλον θα καλυφθούν τεχνηέντως από το σύστημα.
Ο λαός αυτός που ανέδειξε αυτό το σύστημα και το στηρίζει ενσυνειδήτως, αφού περάσουν οι πρώτες μέρες των συναισθηματικών αντιδράσεων θα επιστρέψει στην παρατεταμένη ύπνωση του. Το επόμενο βήμα του είναι να συμπορευθεί αγκαλιά με τους φονιάδες και νεκροθάφτες του , στον εθνικό κατήφορο του ραγιαδισμού. Δυστυχώς αυτή είναι η κατάσταση και αλοίμονο αν δεν την περιγράψουμε ως έχει , αλοίμονο αν την επικαλύψουμε με κολακείες όπως κάνουν οι ρυπαροί πολιτικάντηδες.
Εκείνο που πρέπει να καταλάβουμε είναι πως η σωτηρία μας δεν θα έρθει από αλλού αλλά μονάχα μέσα από την αφύπνιση του λαού και την συμμετοχή σε μια πραγματική δημοκρατία που θα πάρει πίσω την εξουσία που παρέδωσε στα κόμματα και θα την διαχειριστεί ο ίδιος μέσα από νέους θεσμούς .
Η θλίψη από τον χαμό των συμπολιτών μας ας γίνει αιτία αυτής της λαϊκής αφύπνισης που έχει ανάγκη ο κυπριακός ελληνισμός για να συνεχίσει να υπάρχει στη γη των πατέρων του.
Δεν αρκεί να απαιτήσουμε χωρίς υποχώρηση την ανάληψη των πολικών ευθυνών και την παραίτηση της δολοφονικής κυβερνήσεως , δεν αρκεί να απαιτήσουμε την απονομή των ποινικών ευθυνών , αλλά να προχωρήσουμε παραπέρα στην απαίτηση για ριζική αναθέσμιση της κοινωνίας με σκοπό την λαϊκή και εθνική κυριαρχία.
Στη ροπή προς τη λήθη αντιτάσσουμε τον ανυποχώρητο εθνικιστικό ιδεολογικοπολιτικό αγώνα. Πολεμούμε ότι αποτελεί μέρος αυτού του σάπιου κατεστημένου και του φαντασιακού διακόσμου του.
Ένας καινούριος κόσμος θα ανατείλει μέσα από την απόλυτη άρνηση του συστήματος και των υλικών και μεταφυσικών υποστυλωμάτων του.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Η ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ- ΚΑΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ


Ο πρόεδρος της δημοκρατίας κ. Χριστόφιας στο σημερινό διάγγελμα του απέφυγε να θίξει την πολιτική διάσταση της καταστροφικής και δολοφονικής εκρήξεως στη ναυτική βάση Βασιλικού ως και να αναλάβει οιανδήποτε πολιτική ευθύνη.
Διαβεβαίωσε όμως ότι θα διεξαχθεί έρευνα ώστε να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια και να αναληφθούν οι όποιες ευθύνες.
Κάλεσε το λαό να αντιμετωπίσει τα πράγματα με ψυχραιμία εν όψει μάλιστα της εντατικοποίησης των συνομιλιών για το κυπριακό και της ανάληψης της προεδρίας το δεύτερο εξάμηνο του 2012.
Τόνισε επίσης τον κίνδυνο που διέτρεξε η δημοκρατία και οι θεσμοί από την επίθεση που δέχθηκε το προεδρικό από αγανακτισμένους πολίτες κατά την προψεσινή διαδήλωση έξω από το προεδρικό. Συνέδεσε μάλιστα την εν λόγω επίθεση με το πραξικόπημα του 1974 και την δράση της ΕΟΚΑ Β.
Με λίγα λόγια ο πρόεδρος είπε πως δεν είναι καιρός τώρα να ψάχνουμε για πολιτικές ευθύνες , όταν υπάρχουν ανειλημμένες υποχρεώσεις για το κλείσιμο του κυπριακού .
Η υπευθυνότητα από τον ίδιο και την κυβέρνηση του είναι δεδομένη και δεν επιτρέπεται να αμφισβητείται διότι η αμφισβήτηση αυτή παραπέμπει στην ΕΟΚΑ Β και γενικά στην άρνηση της δημοκρατίας.
Η διακυβέρνηση Χριστόφια συνεχίζεται.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ - ΕΔΗΚ
Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ


ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ
ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ

ΤΙΜΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΥΨΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ


Τα επεισόδια που έγιναν ψες έξω από το προεδρικό αποδεικνύουν πως υπάρχει νεολαία ανένταχτη και μη ελεγχόμενη από τους μηχανισμούς του κράτους των ενδοτικών και των φονιάδων του λαού .
Υπάρχει νεολαία που δεν έχει ανάγκη να ποζάρει και να φωτογραφίζεται από τους μπάτσους .
Υπάρχει νεολαία που μπορεί να σηκώσει τα λάβαρα της εξέγερσης ενάντια στο ραγιαδισμό και την εγκληματική ανευθυνότητα των κρατούντων.
Τιμή σε αυτούς που υψώνουν την οργή τους στο κατεστημένο των προσκυνημένων.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

ΑΦΟΥ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΓΙΑΤΙ ΑΦΗΣΑΝ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΝΑ ΘΕΡΙΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ;


Στους επί άμβωνος περισπούδαστους διαλόγους των μελών του κυπριακού πολιτικού κατεστημένου , αναφορικά με τη φονική έκρηξη , δεν γίνεται καμία νύξη για δολιοφθορά. Όλοι προσπαθούν να αποδείξουν ότι η έκρηξη υπήρξε φυσιολογική εξέλιξη της επί μακρόν παραμονής των εκρηκτικών σε μη ασφαλές περιβάλλον.
Αναφέρονται μάλιστα σε πρόσφατες συσκέψεις που έγιναν, όπου αναγνωρίστηκε η επικινδυνότητα των εκρηκτικών υλών , αλλά που περιέργως δεν έγινε τίποτα για να αποφευχθεί το μοιραίο.
Δόθηκαν μάλιστα στη δημοσιότητα φωτογραφίες από φουσκωμένα κοντέινερ που υποδήλωναν αλλοίωση του εκρηχτικού περιεχομένου τους . Κάποιοι μάλιστα μαρτυρούν ότι ακούγονταν τελευταίως αλλεπάλληλες μικροεκρήξεις μέσα στα κοντέινερ.
Αν είναι έτσι τα πράγματα τότε γιατί δεν εκκένωσαν άμεσα την περιοχή , γιατί δεν έλαβαν κάποια μέτρα , γιατί άφησαν απροστάτευτο το λαό;
Αφού γνώριζαν γιατί τήρησαν σιγή ; Ποιο ανόσιο όφελος υπαγόρευσε αυτή τη σιγή; Γιατί η αντιπολίτευση δεν κατήγγειλε την εγκληματική αμέλεια της κυβερνήσεως; Γιατί άφησαν το θάνατο να θερίσει το λαό;
Δυστυχώς όμως οι πολιτικοί κυβερνούν στηριζόμενοι στη λήθη. Θα υπάρξουν κάποιες διαμαρτυρίες σκέφτονται και ύστερα όλα θα ξεχαστούν και θα ξανάρθουν πάλι κοντά μας για να τους κυβερνήσουμε όπως τους αξίζει.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ

Η ΦΟΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΣΥΜΒΑΝ Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ;


Μέσα στο βαρύ πένθος που βύθισε τον κυπριακό ελληνισμό η ανευθυνότητα των κρατούντων τίθενται κάποια ερωτήματα που οφείλουν να απαντηθούν ύστερα απο ενδελεχή έρευνα.
Είναι η χθεσινή έκρηξη τυχαίο συμβάν ή αποτελεί πολεμική επίθεση από τους εχθρούς της Κύπρου ως αποτέλεσμα της λανθασμένης πολιτικής που ακολούθησε η ολέθρια κυβέρνηση Χριστόφια στο θέμα της εξόρυξης του φυσικού αερίου και της δημιουργίας τερματικού σταθμού υγροποίησης φυσικού αερίου στη περιοχή Βασιλικού , με την συνεργασία του Ισραήλ;
Οι απειλές των τούρκων και οι διαμαρτυρίες του Λιβάνου δεν λήφθηκαν υπόψιν από τη παρούσα κυβέρνηση.
Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα προειδοποιούσε προ πολλού ότι η εξόρυξη του φυσικού αερίου που βρίσκεται στην κυπριακή ΑΟΖ δεν είναι μια εύκολη υπόθεση τεχνοκρατών. Προϋποθέτει ισχυρή άμυνα και μάλιστα ΑΜΥΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ και όχι εξαρτώμενη από το Ισραήλ.
Διαπιστώνεται όμως με τραγικές συνέπειες πως το πολιτικό κατεστημένο του τόπου έχει τελείως αντίθετη κατεύθυνση από την επιβαλλόμενη.Ένας υφέρπων ανθελληνισμός καθορίζει τις στρατηγικές αποφάσεις του. Στο τέλος θα δημιουργήσουν τέτοιες συνθήκες ανασφάλειας για να παραδώσουν την άμυνα και ασφάλεια της Κύπρου στους Ισραηλινούς και τις αγγλικές βάσεις.
Για άλλη μια φορά τονίζουμε πως η σωτηρία της Κύπρου θα εξαρτηθεί από την ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ από την δημιουργία του ΕΝΙΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ που θα φτάνει από την Κέρκυρα μέχρι τα σύνορα της κυπριακής ΑΟΖ με τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική .
Λουκάς Σταύρου
Πρόεδρος ΕΔΗΚ
Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

ΙΔΟΥ ΤΑ ΟΛΕΘΡΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΝΤΩΝ


Εκφράζουμε εν πρώτοις τα συλλυπητήρια μας προς τις οικογένειες των θυμάτων της έκρηξης που συνέβη τις πρωινές ώρες παρα την ναυτική βάση Ζυγίου και τον ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό Βασιλικού.
Εκ πρώτης όψεως , το τραγικό συμβάν της έκρηξης των εκρηκτικών υλών που κατασχέθηκαν προ τριετίας και «φυλάσσονταν» παρα τη ναυτική βάση Ζυγίου, καταδεικνύει τη προχειρότητα των κρατούντων και την εγκληματική αμέλεια και ανευθυνότητα.
Η επιλογή του χώρου «διαφύλαξης» των εκρηκτικών υλών , κοντά στον ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό Βασιλικού δεν ανησύχησε κανένα εδώ και τρία χρόνια.
Το υπουργείο αμύνης έχει καταληφθεί από την ανευθυνότητα. Η κυβέρνηση Χριστόφια βαδίζει επί των ερειπίων της ολέθριας ανικανότητας της .
Ο τόπος δεν μπορεί να κυβερνηθεί από αυτή τη σύναξη των ανευθύνων. Αποδείχθηκε πως μόνο δεινά μπορεί να προκαλέσει και το δεινότερο πάντων θα είναι η διάλυση της κυπριακής δημοκρατίας που στα θεμέλια της έθεσε προ πολλού την εκρηκτική ύλη του ραγιαδισμού.
Η μεγαλύτερη προσφορά αυτής της αποτυχημένης κυβέρνησης θα είναι η άμεση παραίτηση της και η προκήρυξη εκλογών.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΝΤΙΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ


Εάν το αντιομοσπονδιακό αίσθημα δεν μετεξελιχθεί  σε πολιτική βούληση ώστε μέσα από ένα σχήμα να καταθέσει μια συγκεκριμένη , ολοκληρωμένη πρόταση για την λύση που επιδιώκει στο κυπριακό, τότε θα αφήσει το πεδίο ελεύθερο στους ομοσπονδιακούς να κάνουν ότι θέλουν και να προτάξουν ως δικαιολογία ότι καμιά άλλη πρόταση δεν τέθηκε στο τραπέζι.
Τονίζω ξανά και ξανά , πως αν παραμείνει ο αντιομοσπονδιακός αγώνας στο επίπεδο των συνθημάτων , εάν οι διάφορες νεολαίες και συνάξεις δεν αναγνωρίσουν την ανάγκη στήριξης ενός κοινού πολιτικού μετώπου , οι εχθροί της Κύπρου θα περάσουν ανενόχλητοι και θα αφήσουν πίσω τους ερείπια.
Καλώ τον πρόεδρο του σωματείου «Αδούλωτη Κερύνεια» , κ. Ιωάννη Σιεκέρσαββα, επειδή η Κερύνεια είναι το σύμβολο του αντιομοσπονδιακού αγώνα, να αναλάβει πρωτοβουλία για τη σφυρηλάτηση του ενιαίου αντιομοσπονδιακού μετώπου. Να καλέσει όλους τους εμπλεκόμενους να καταθέσουν τις απόψεις τους , όχι επί παντός επιστητού αλλά επί του συγκεκριμένου θέματος της αντιομοσπονδιακής πρότασης που επείγει να κατατεθεί στη συνείδηση των ελλήνων.
Εμείς είμαστε πρόθυμοι να προστρέξουμε , μη επιδιώκοντας οιονδήποτε προσωπικό ή κομματικό όφελος . Είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε τη πρόταση μας για μια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και να συμβάλουμε στη δημιουργία του ΑΝΤΙΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ.
Λουκάς Σταύρου
Πρόεδρος ΕΔΗΚ
Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΔΕΥΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ


Η κατάσταση της ΜΗ ΛΥΣΗΣ στο κυπριακό πλησιάζει στο τέλος της. Τα Ηνωμένα Έθνη ανέλαβαν ήδη την επίσπευση των διαδικασιών για οριστικό κλείσιμο του θέματος.
Τα λάθη στρατηγικής και τακτικής μετά το 2004 αποδεικνύονται στρατηγικοί σχεδιασμοί ευρύτερων συμφερόντων. Το πολιτικό κατεστημένο της Κύπρου απλώς συναίνεσε σε αυτή τη κατεύθυνση και ο λαός επικρότησε βυθισμένος στην απόλαυση των ατομικών μικροσυμφερόντων που του διασφαλίζει το πελατειακό κομματικό σύστημα.
Πολλοί μένουν ήσυχοι στο καναπέ τους πως θα μας φέρουν ένα νέο σχέδιο , θα πούμε ξανά ένα νέο ΟΧΙ και η ζωή συνεχίζεται. Αυτό είναι εφησυχαστική αυταπάτη. Οι υποχωρήσεις της πλευράς μας και οι απαράδεκτες παραχωρήσεις θα περισφίξουν σαν σκοινί αγχόνης την Κυπριακή Δημοκρατία μετά από ένα νέο ΟΧΙ. Αυτό σημαίνει πως θα παραχωρηθεί στη «τουρκική διοίκηση» , εμπράγματη «κρατική» υπόσταση και να κλείσει το πρόβλημα ως άλυτο ή να συνεχίσει η προσπάθεια εξεύρεσης λύσης πάνω στα νέα δεδομένα.
Είμαστε πολύ κοντά στη καταστροφή , στην πράξη αυτοκτονίας της κυπριακής δημοκρατίας. Δεν έχουμε καιρό για χάσιμο. Το αντιομοσπονδιακό μέτωπο διάσπαρτο και διασπασμένο όπως είναι σήμερα δεν μπορεί να διαδραματίσει κανένα σοβαρό ρόλο. Πρέπει να ενωθεί , να αποκτήσει ενιαίο λόγο και ενιαία δράση.
Πρέπει να γίνουν πολλά σε τοπικό και διεθνές επίπεδο .
Να ενημερώσουμε το λαό .
Να κτυπήσουμε με κάθε τρόπο το μέτωπο των ομοσπονδιακών.
Να αποταθούμε στην Ευρώπη .
Να οργανώσουμε και προετοιμάσουμε την γενναία υπεράσπιση της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
Λουκάς Σταύρου
Πρόεδρος ΕΔΗΚ
Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ


Η 7Η Ιουλίου 2011 στη Γενεύη έδειξε πως ο πρόεδρος της κυπριακής δημοκρατίας κ. Χριστόφιας , μεθοδεύει επιβολή λύσης χωρίς ξεκάθαρη έγκριση από το λαό.
Το μόνο ξεκάθαρο είναι πως η επιδιωκόμενη λύση αποτελεί διάλυση της κυπριακής δημοκρατίας και αντικατάσταση της από ένα συνεταιριστικό τερατούργημα εκ δύο συνιστώντων κρατιδίων.
Έχουμε δικαίωμα να υπερασπιστούμε την κυπριακή δημοκρατία και τις αρχές της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ που καταπατούνται από τον ίδιο τον πρόεδρο της δημοκρατίας. Η αντίσταση με όλα τα μέσα είναι το ύπατο δικαίωμα και καθήκον κάθε έλληνα δημοκράτη. Καμιά υποχώρηση , καμιά ανοχή στο ξεπούλημα της πατρίδος .
Αγώνας μέχρις εσχάτων.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

ΤΟ ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ Η ΦΥΛΑΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η παραμονή της Ελλάδος στο ευρώ είναι καταδίκη σε πολυετή σκλαβιά που ενδέχεται να έχει τραγικές συνέπειες σε θέματα εθνικής κυριαρχίας.
Παραμονή στο ευρώ σημαίνει άνευ όρων αποδοχή του χρέους και διαγραφή του λαϊκού δικαιώματος διερεύνησης του χρέους και των αιτιών που το δημιούργησαν.
Σημαίνει επίσης αποδοχή της νέας μορφής που παίρνει η Ευρωπαϊκή Ένωση όπου κύριος άξονας της «ενότητας» της θα είναι το τοκογλυφικό κεφάλαιο και σύστημα επί των ερειπίων της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και της Ευρώπης των εθνών .
Παραμονή στο ευρώ σημαίνει αποδοχή των όρων ( οικονομικών , πολιτικών , θεσμικών κλπ) των τοκογλύφων, που στη πράξη ισοδυναμούν με πολιτική τυραννία και καταλήστευση των λαϊκών στρωμάτων. Η προσπάθεια καταστολής κάθε λαϊκής διαμαρτυρίας θα αποτελεί στο εξής τον κύριο ρόλο του κράτους των τοκογλύφων ώστε να γίνει πιο εύκολη η αφαίμαξη του ελληνικού λαού αρχίζοντας από την περικοπή της ελάχιστης σύνταξης μέχρι το ξεπούλημα των ενεργειακών αποθεμάτων .
Αυτή η Ευρώπη που καταδικάζει το έθνος στον μαρασμό της τοκογλυφικής τυραννίας δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.
Ο ελληνικός εθνικισμός πρέπει να παραμείνει πιστός στο όραμα μιας Ευρώπης της αλληλεγγύης και της ισόρροπης ανάπτυξης , μιας Ευρώπης των εθνών που θα εδράζεται στις εθνικές κυριαρχίες και στη συνεργασία των εθνών της.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ


Η απόπειρα δολοφονίας του δημοσιογράφου Σενέρ Λεβέντ και εκδότη της εφημερίδος ΑΦΡΙΚΑ δείχνει το πραγματικό πρόσωπο της λεγόμενης «τουρκοκυπριακής διοίκησης» με την οποία συνομιλεί ο εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Χριστόφιας για να βρει «λύση».
Ο Σενέρ Λεβέντ έγινε πολλές φορές στόχος του κατοχικού καθεστώτος γιατί τολμά και καταγγέλλει την κατοχή , τον εποικισμό και την αρπαγή των περιουσιών των ελλήνων προσφύγων από τους τούρκους .
Η κυπριακή δημοκρατία έχει υποχρέωση να στηρίξει ανθρώπους σαν τον Σενέρ Λεβέντ που διαχωρίζουν τη θέση τους από τον τουρκικό επεκτατισμό.
Αλλά για να το κάνει αυτό πρέπει πρώτα να σταματήσει κάθε συζήτηση για νομιμοποίηση έστω και ενός έποικου . Να σταματήσει κάθε συζήτηση για παραχώρηση έστω και μιας χούφτας γης στους τούρκους κατακτητές.
Να καταλάβει πως μοναδική λύση στο κυπριακό είναι η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ που απολαμβάνει όλη η Ευρώπη και όχι η εκτρωματική και προδοτική ομοσπονδία.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Η ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ


Στη κατάσταση που περιήλθε σήμερα η Ελλάδα , ο ελληνικός εθνικισμός θα μπορούσε να διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο για την έξοδο από τη κρίση .
Το ερώτημα είναι αν είναι σε θέση να παράξει μια πρόταση αντιμετώπισης του προβλήματος , πρόταση αλλαγής και εθνικολαικής διακυβέρνησης της χώρας.
Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι σαφώς αρνητική. Ο ελληνικός εθνικισμός αδυνατεί να παράξει και να καταθέσει στη κοινωνία μια τέτοια πρόταση γιατί πρώτα από όλα του λείπει η οργάνωση εκείνη που θα επέτρεπε συλλογική δουλειά από στελέχη ικανά .
Ο ελληνικός εθνικισμός πνίγηκε από την ίδια την «αντιδημοκρατικότητα» του . Παρήγαγε έτσι αρχηγικές οργανώσεις , συνάξεις μετριοτήτων που δεν μπορούν να κάνουν τίποτα άλλο εκτός από το να συνθηματολογούν και να ποζάρουν σε μνημόσυνα.
Ενώ υπάρχει διάχυτος εθνικισμός στη κοινωνία, δεν υπάρχει εθνικιστικός φορέας να εκφράσει αυτό τον λαϊκό εθνικισμό.
Όταν ο εθνικισμός δεν έχει τη δυνατότητα παραγωγής πολιτικής πρότασης που να απορρέει από τη σχέση ιδεολογίας και παροντικών δεδομένων ( κοινωνικών, πολιτικών , οικονομικών , εθνικών κλπ ) τότε κατ’ ανάγκη εκπίπτει σε αντι-δραστικές πρακτικές ή σε φιλολογικές απεραντολογίες .
Σε αυτή τη κατάσταση αδυναμίας , ο ελληνικός εθνικισμός καπελώθηκε από την ακροδεξιά και τάχθηκε στην υπηρεσία του συστήματος κρατώντας μόνο ως ανάμνηση του ενταφιασμένου εθνικισμού, κούφια συνθήματα και παρελάσεις.
Μόνο μια δημοκρατική – αξιοκρατική οργάνωση μπορεί να προσελκύσει ικανά στελέχη που μέσα από μια συλλογική δράση θα καταστήσουν τον ελληνικό εθνικισμό μια πραγματική πολιτική δύναμη , ικανή να παρέμβει στις εξελίξεις.
Ο ελληνικός εθνικισμός στραγγαλίστηκε από τους διάφορους αρχηγούς και τις συμμορίες τους. Κρεμάστηκε από το σκοινί της «αντιδημοκρατικότητας» του .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ Η ΛΥΣΗ ΤΟΥ


Η κρίση που εκδηλώνεται σήμερα στην Ελλάδα έχει δύο πτυχές. Η πρώτη αφορά στα ενδογενή διαχρονικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και του ελληνικού κράτους , όπως ο υπέρογκος δημοσιοϋπαλληλικός τομέας που δημιουργήθηκε από την κομματοκρατία και τις πελατειακές σχέσεις στις οποίες στηρίχτηκε, η διαφθορά του πολιτικού κόσμου και υποκόσμου , η φοροδιαφυγή της ολιγαρχίας του πλούτου , το ληστρικό χρηματοπιστωτικό σύστημα , η εξαγωγή κεφαλαίων και η επένδυση τους σε ξένες χώρες όπως Βαλκάνια και Τουρκία, η φορολογική καταλήστευση της μικρομεσαίας παραγωγικής βάσης , η διάλυση της αγροτιάς και άλλες συναφείς ατέλειες.
Η άλλη πτυχή αφορά τον τρόπο λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης , στο ενιαίο νόμισμα , στην κοινή αγροτική πολιτική και κυρίως στην νεοφιλελεύθερη φιλοσοφία της «ανάπτυξης» που η Ε.Ε. έχει υιοθετήσει τα τελευταία χρόνια. Στην προκειμένη περίπτωση οι μεγάλες βιομηχανικές χώρες της Ε.Ε. συσσωρεύουν πλεονάσματα τα οποία αντί να αναδιανέμονται προς όλες τις χώρες της Ε.Ε. με στόχο την ισόρροπη ανάπτυξη και την σύγκλυση των εθνικών οικονομιών , μετατρέπονται σε τοκογλυφικό κεφάλαιο που υποθηκεύει τις φτωχότερες χώρες περιορίζοντας συνάμα στο έπακρο την εθνική τους κυριαρχία.
Η κατάσταση αυτή δεν σημαίνει ότι απέτυχε η Ε.Ε. .Εκείνο που αποτυγχάνει στη προκειμένη περίπτωση είναι το φιλελεύθερο καπιταλιστικό σύστημα που εμφανίζεται με την σύγχρονη μορφή του σοσιαλκαπιταλισμού.
Κατά συνέπεια το ελληνικό πρόβλημα , που επεκτείνεται και προς άλλες χώρες της ένωσης, δεν λύνεται μέσα από το υπάρχον σύστημα το οποίο δημιούργησε το πρόβλημα. Πρόκειται για φαύλο κύκλο.
Μοναδική λύση είναι η επαναστατική αλλαγή του συστήματος αυτού , η αλλαγή φιλοσοφίας στην Ε.Ε. πάνω στη βάση του σεβασμού της κυριαρχίας των εθνών και της ισόρροπης ανάπτυξης τους σε πνεύμα συνεργασίας και αλληλεγγύης.
Στην εσωτερική πτυχή απαιτείται επίσης επαναστατική αλλαγή , κατά της κομματοκρατίας και της παρασιτικής πλουτοκρατίας.
Η περιγραφή του προβλήματος και των επαναστατικών λύσεων που απαιτούνται , θέτουν επί τάπητος το πρόβλημα του οργάνου που θα επιχειρήσει την ανατροπή . Χρειάζεται ισχυρή πολιτική οργάνωση με πανευρωπαϊκές προεκτάσεις και διασυνδέσεις. Μικροομαδούλες και ακροδεξιές συντηρητικές συνάξεις δεν οδηγούν πουθενά.
Πρώτη επαναστατική πράξη είναι η διάρρηξη των σχέσεων μας με οτιδήποτε συνδέεται με το σύστημα . Τούτο σημαίνει ιδεολογικό ξεκαθάρισμα και επαναστατική πολιτική πλοήγηση μέσα από ένα όργανο μάχης που θα λειτουργεί αξιοκρατικά .
Το χάσιμο χρόνου ισοδυναμεί με απώλεια ελευθερίας. Απαιτείται ταχύτητα σκέψης και δράσης.
Λουκάς Σταύρου
Πρόεδρος ΕΔΗΚ

Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

ΕΔΗΚ: ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΗ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ


Σχετικά με την τοπική αυτοδιοίκηση και εν όψει των επερχομένων εκλογών , θεμελιώδης θέση του ΕΔΗΚ είναι πως πρέπει να διαφυλαχθεί η αυτοδιοίκηση των μικρών τοπικών κοινοτήτων και η όποια συνεργασία με άλλες κοινότητες να μην αναιρεί την αυτονομία αυτών.
Υποστηρίζουμε επίσης ότι η τοπική αυτοδιοίκηση στις αγροτικές κυρίως περιοχές πρέπει να ενισχυθεί οικονομικά από το κράτος και να παραχωρηθούν σε αυτή κρατικές και εκκλησιαστικές γαίες που θα δοθούν σε νέους για ανέγερση οικιών ή αγροτική καλλιέργεια , ώστε να ενδυναμωθεί πληθυσμιακά η ύπαιθρος.
Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα θα δώσει το παρόν του σε αυτές τις εκλογές , υπερασπιζόμενο τις αρχές της δημοκρατίας στη βάση της λαϊκής συνέλευσης ή εκκλησίας του δήμου.
Στόχος του κόμματος είναι να υπερασπιστεί την εξουσία του λαού που καπελώνεται από τα κόμματα και υφαρπάζεται από τις μαριονέτες των κομμάτων.
Παλεύουμε για την απόδοση της εξουσίας στο λαό , μέσω της ανασύστασης της εκκλησίας του δήμου σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θεωρούμε πως ο πραγματικός ρόλος του κόμματος δεν είναι να αρπάζει την εξουσία από το λαό αλλά να την διασφαλίζει στη πράξη με λαϊκούς δημοκρατικούς θεσμούς.
Επίθεση ενάντια στον έλεγχο της τοπικής αυτοδιοίκησης από τα κόμματα. Αν αρχίσουν να χάνουν σε αυτό το επίπεδο, τότε η δικτατορία των κομμάτων θα αρχίσει να αρχίσει να ξηλώνεται από τη βάση της , με την ελπίδα να γιορτάσουμε μια μέρα την κατάρρευση της .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ - ΕΔΗΚ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΧΑΟΣ


Η Ελλάδα ανήκει στους έλληνες.
Εναντιωθείτε στη δικτατορία των τοκογλύφων και του σιωνισμού.
Κτυπήστε τα συμφέροντα τους με γενική ανυπακοή στο κράτος των δοσίλογων.
Η αρχαία Ελλάδα μας διδάσκει πως η πρωταρχική κατάσταση της αναδημιουργίας του κόσμου είναι το χάος.
Ο ελληνισμός κρατά στα χέρια του τη φλόγα του ΝΕΙΚΟΥΣ .
Έχει ιστορικό καθήκον να καταστρέψει τον κόσμο της τυραννίας , να δώσει τη δυνατότητα μέσα από την επιστροφή στην ιερή κατάσταση του χάους , να αναδημιουργηθεί ο κόσμος , να αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες του. Αν ο ελληνισμός χάσει αυτή την ευκαιρία σημαίνει πως είναι ιστορικά νεκρός.
Όταν όλα τα ψεύδη και τα κούφια είδωλα που κουρνιάζουν εντός τους καταρρεύσουν μέσα σε ένα απέραντο πεδίο ερειπίων και στάχτης , τότε ο Έλλην άνθρωπος θα επανέβρει την αρχέγονη βούληση της δημιουργίας που ο εξεβραισμένος υπόκοσμος απώθησε από τη ζωή.
Φλόγα του ΝΕΙΚΟΥΣ.
Λουκάς Σταύρου
Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Ο ΘΕΟΣ ΣΑΣ ΑΡΠΑΖΕΙ ΤΟ ΨΩΜΙ ΜΑΣ


Ο ελληνικός λαός υπέκυψε στη δικτατορία των τοκογλύφων . οι εξελίξεις απέδειξαν πως δεν υπάρχει επαναστατική ιδεολογία να αντιταχθεί στην τυραννία . Όλα τα ιδεολογήματα απεδείχθησαν πως είναι ταγμένα στην υπηρεσία του συστήματος . Ομοίως και ο λεγόμενος «εθνικισμός» απέδειξε την προσκόλληση του στο σύστημα και την εξάρτηση του με την μακραίωνη εβραϊκή πνευματική τυραννία που αντιπροσωπεύει η εκκλησία και εκτείνεται στην οικονομία της κοινωνίας και στη πολιτική διαχείριση της.
Μοναδική αντίσταση στη σκλαβιά θα έρθει μέσα από την επανελλήνιση και την προσπάθεια αποτίναξης της πνευματικής τυραννίας των γραικύλων .
Η απόσειση της υλικής τυραννίας των χρηματοπιστωτών δεν είναι δυνατή χωρίς την κατάρρευση της «πνευματικής» τυραννίας που αποτελεί την μεταφυσική νομιμοποίηση της λαϊκής καταλήστευσης.
Τούτος ο θεός που αρπάζει το ψωμί μας , που νομιμοποιεί την τυραννία , που κινεί το χέρι των διωκτών και των δημίων μας , πρέπει να πέσει από τα βάθρα του .
Τότε μόνο το ελληνικό έθνος θα ξαναβρεί το δρόμο του φυσικού προορισμού του .
Λουκάς Σταύρου
Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

ΟΙ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

Η οικονομική κρίση στη κυπριακή οικονομία αρχίζει να ανησυχεί το πολιτικό κατεστημένο .Δεν ανησυχούν βέβαια για την αυξανόμενη ανεργία , για την κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων ένεκα της παράνομης και ανασφάλιστης εργασίας , για την αύξηση των καυσίμων και των προϊόντων άμεσης κατανάλωσης που πλήττουν τα λαϊκά στρώματα. Εκείνο που ενδιαφέρει πρωτίστως το πολιτικό κατεστημένο της απάτης του σοσιαλκαπιταλισμού , είναι πώς να καθησυχάσουν τις αρνητικές κρίσεις των οίκων αξιολόγησης που έγνοια τους είναι πρώτα από όλα να στηρίξουν το χρηματοπιστωτικό σύστημα που αποτελεί και τον δίαυλο των διεθνών τραπεζικών συμφερόντων που οι οίκοι αυτοί εξυπηρετούν.
Τα μέτρα που θα πάρει το πολιτικό κατεστημένο δεν θα θεραπεύουν τα προβλήματα του λαού και της κοινωνίας αλλά θα είναι μέτρα υπερ των τραπεζών , μέτρα περεταίρω συρρίκνωσης της παραγωγής και σκληρότερης φορολογικής επίθεσης στο λαό.
Κανένας λόγος δεν γίνεται για την αντιμετώπιση των αιτιών της οικονομικής κρίσης , όπως της παράνομης εργασίας , της καταλήστευσης της παραγωγικής βάσης από τους τραπεζίτες, της εγκατάλειψης της αγροτιάς, της διόγκωσης του δημοσίου , της ανισότητας ανάμεσα στους εργάτες ιδιωτικού τομέα και των προνομιούχων του δημοσίου, της διαφθοράς και αδιαφάνειας που επικρατεί στους ημικρατικούς οργανισμούς , της κατασπατάλησης του δημοσίου πλούτου σε αντιπαραγωγικές «επενδύσεις» , της ανυπαρξίας επαγγελματικού προσανατολισμού που παράγει ανεργία , της κομματοκρατούμενης δημόσιας διοίκησης που ενισχύει την αναξιοκρατία , της θεσμικής αδιαφάνειας σε όλους τους τομείς του δημόσιου βίου , από την τοπική αυτοδιοίκηση μέχρι τα αλόγιστα έξοδα των υπουργείων.
Το πρόβλημα όμως μεγεθύνεται από το γεγονός ότι η φαυλοκρατία της κομματοκρατίας στηρίζεται από το λαό , παράγεται από τη λαϊκή βούληση που είναι βυθισμένη στην ιδιοτέλεια και την αμάθεια. Η ηγεσία μας αντανακλά την πνευματική κατάσταση του λαού.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ - ΕΔΗΚ