Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΡΟΣ ΤΙ ΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΝΟΣ ΚΥΡΙΕ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ;

Ούτε απολογείται , ούτε αποσύρει ο κ. Χριστόφιας τις απαράδεκτες δηλώσεις του περί "των μητέρων πατρίδων που εισέβαλαν στη Κύπρο".
Πράγμα που σημαίνει ότι η δήλωση αυτή δεν είναι ένα τυχαίο συμβάν , αλλά αποτελεί καλά μελετημένη πολιτική θέση . Η θέση αυτή λέει ξεκάθαρα ότι η τουρκική εισβολή δεν είναι άσχετη απο την παρέμβαση της Ελλάδος, αλλά αποτελεί συνέχεια αυτής και συνθέτει το "δίδυμο έγκλημα" όπως διευκρινίζει και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφερόμενος στο θέμα, όπου " το Πραξικόπημα και η Εισβολή αποτέλεσαν τις δύο πλευρές του ιδίου νομίσματος".
Συνεπώς κατά τον κ. Χριστόφια εξίσου ένοχη με την Τουρκία είναι και η Ελλάδα. Με αφετηρία αυτή τη θέση που συνεπικουρεί στην αρχή , όπου η ερμηνεία του παρελθόντος προδιαγράφει το μέλλον,   διανοίγονται δυνητικά οι ακόλουθες κατευθύνσεις :
Α. Υπόσκαψη του ρόλου της Ελλάδος σε μια ενδεχόμενη διεθνή διάσκεψη.
Β. Αναβάθμιση ρόλων άλλων παραγόντων όπως η Μ. Βρετανία ή άλλες χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης προς αποδοχή ενός πρωτογενούς δικαίου που εξ ορισμού αντίκειται στις αρχές της Ε.Ε.
Γ. Προώθηση των αγγλικών σχεδίων για λύση που θα περιλαμβάνει αποστρατικοποίηση και ενίσχυση του ρόλου των αγγλικών βάσεων.
Δ. Καλλιέργεια στο λαό ψυχολογικού κλίματος για αποδοχή οδυνηρότερων υποχωρήσεων.
Ε. Σύμπραξη με τον γεωπολιτικό άξονα του αγλοσιωνισμού προς εκβιασμό και αυτής ακόμα της Ε.Ε για αποδοχή του αίσχους Χριστόφια (λύση Χριστόφια).
Στ . Αναζωπύρωση ανθελληνικού μίσους για πολλαπλή αξιοποίηση.
Ζ. Στήριξη της θέσης των ενδοκοινοτικών συνομιλιών και της κυπριακής λύσης.
Η. Χρησιμοποίηση του ανθελληνισμού για καλλιέργεια ενός ακραίου ευρωσκεπτικισμού.
Κυριότερες αιτίες αυτού του νέου ανθελληνικού μένους του κ. Χριστόφια και των συνεργατών του ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ πρέπει να ανιχνευθούν , κατά πρώτο σε μυστικές διασυνδέσεις με την Μ. Βρετανία , ίσως και σε μυστικές συμφωνίες και κατά δεύτερο σε υπόγειες επιβουλές εν όψει της ανάγκης της κυπριακής οικονομίας να προσφύγει στο διεθνές νομισματικό ταμείο (ΔΝΤ).
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ











Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΣΥΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ

Οργή και αγανάκτηση προκαλούν οι τελευταίες δηλώσεις του κ. Χριστόφια όπου εξισώνει την τουρκική εισβολή και κατοχή 36 ετών, την προσφυγοποίηση 200.000 Ελλήνων, τον εποικισμό της κατεχόμενης γης, τους βιασμού και τις σφαγές της Τουρκίας με ένα άφρων πραξικόπημα που έγινε από την παράνομη και αντιλαϊκή χούντα, που σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσώπευε την Ελλάδα και τον Ελληνικό λαό.
Αυτά είναι γνωστά ιστορικά γεγονότα που σκοπίμως ο κ. Χριστόφιας παραποιεί και αντί να συμπεριφέρεται ως εχέφρων πολιτικός και πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, συμπεριφέρεται ως εκπρόσωπος μιας εμπαθούς κομμουνιστικής και ανθελληνικής κλίκας. Είναι δυστυχία για τον Κυπριακό Ελληνισμό που κυβερνάται από ένα άνθρωπο που αδυνατεί να χαλιναγωγήσει τις ιδεολογικές του εμπάθειες.
Ας γνωρίζει ο κ. Χριστόφιας πως όπως και να παραποιήσει την ιστορία δεν μπορεί να καταργήσει την διεθνή νομιμότητα και το Ευρωπαϊκό κεκτημένο και να επιβάλει μια λύση που ο ίδιος και οι σύντροφοι του επιθυμούν, μια λύση που να νομιμοποιεί το έγκλημα της Τουρκίας. Το μόνο πράγμα που πετυχαίνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τέτοιες ατυχείς δηλώσεις είναι να διαδηλώνει την ανικανότητα του και την επικινδυνότητα του.
Αξιοσημείωτο είναι πως όλα αυτά τα χρόνια από το 1974 μέχρι σήμερα αυτοί που κυβέρνησαν και κυβερνούν αυτό τον τόπο ουδέποτε κατήγγειλαν τις ευθύνες της Μεγάλης Βρετανίας στο δράμα της Κύπρου, και ουδέποτε παραδέχτηκαν ότι όλα τα δεινά προήλθαν από τους όρους του κατακτητικού συντάγματος της Ζυρίχης που μας επέβαλλε η Μ. Βρετανία.
Η απόδοση ευθηνών προς οιονδήποτε που αναμείχθηκε στο Κυπριακό δεν έχει κανένα νόημα εάν δεν συνοδευθεί με την καταγγελία των Συνθηκών Εγγυήσεως και Συμμαχίας και την θέσμιση του πρώτου ελεύθερου συντάγματος που δικαούται ο κυπριακός λαός για να ονομάζεται ελεύθερος και αυτόνομος.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Ο ΚΑΡΟΓΙΑΝ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ


Μια άλλη διάσταση του κυπροκεντρικού ενδοτισμού, υπό την έμπνευση , την καθοδήγηση και την υποστήριξη των άγγλων πατρόνων του θλιβερού εσμού των πολιτικάντηδων , είναι η προσπάθεια που γίνεται απο κοινού με στόχο να πεισθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να αποδεχθεί τις προτάσεις Χριστόφια τόσο για απεμπλοκή απο το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι ενδοκοινοτικές συνομιλίες, όσο και για αποδοχή μιας συνολικής λύσης . Το πρόβλημα των κρατούντων που επιμελώς αποκρύπτουν απο το λαό είναι ότι η λεγόμενη λύση Χριστόφια περιέχει τέτοιες θέσεις και σημεία που αντίκεινται στο ευρωπαϊκό κεκτημένο , στην ευρωπαϊκή αντίληψη της δημοκρατίας αλλά και στα γεωστρατηγικά σχέδια της Ε.Ε , βάσει των οποίων η Κύπρος εντάχθηκε εις αυτήν. Διότι την Κύπρο την ενέταξαν οι εταίροι μας στη κοινή ένωση για κάποιους συγκεκριμένους λόγους , όπως για παράδειγμα την επέκταση της κυριαρχίας της Ε.Ε στην Ανατολική Μεσόγειο και την εξακτίνωση αυτής προς την Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.Αν εμείς το κατανοήσουμε αυτό, μπορούμε να επιτύχουμε πολλά πράγματα . Αντί αυτής της κατανόησης που θα υπαγόρευε μια νέα στρατηγική, σαφώς αντίθετη στα αγγλοσιωνιστικά συμφέροντα , το πολιτικό κατεστημένο κινήται στη γνώριμη και οικία πορεία του ραγιαδισμού. Δηλώσεις σαν αυτές του κ. Κάρογιαν που εξέπεμψε απο το φεστιβάλ του Ππαλουζέ στη Σαλαμιού,οτι πείθουμε την Ε.Ε για τις θέσεις μας , αφήνουν να νοηθεί ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι όμοιοι του κατάλαβαν ότι η Ε.Ε μας ενέταξε στους κόλπους της για να απολαμβάνει το εν λόγω έδεσμα .Σε τι πείθεται η Ε.Ε κύριε Κάρογιαν απο όσα άθλια και οικτρά συμπεριλαμβάνει η λύση Χριστόφια; Πείθεται στη νομιμοποίηση του εγκλήματος του εποικισμού που το προδοτικό ΔΗ.ΚΟ απεδέχθη απο το 2004 με την αποδοχή της συμμετοχής αυτών στο δημοψήφισμα ή με την πρόταση του κ. Χριστόφια για την παραμονή 50.000 εποίκων; Πείθεται για τον θρησκευτικό και εθνοτικό διαχωρισμό του κυπριακού λαού; πείθεται για τον ετσιθελισμό μιας μειονότητος που σε συνεργασία με μια χώρα εισβολέα και κατακτητή αποδέχεται την αρπαγή της γης των Ελλήνων ; Πείθεται η Ε.Ε για τον εξευτελισμό της εννοίας της δημοκρατίας με την εκ περιτροπής προεδρία και την στάθμιση της ψήφου; Πείθεται η Ε.Ε με την κατάργηση της αρχής της πλειοψηφίας ; Πείθεται κύριε Κάρογιαν, η Ε.Ε με τη ποσοστοτική διαμονή και εγκατάσταση που αναιρεί κάθε αρχή ελεύθερης εγκατάστασης και διακίνησης στην επικράτεια της;
Χρέος όλων κύριε Κάρογιαν είναι να πείσουμε την Ε.Ε να συμβάλει με κάθε μέσον , μη αποκλειομένης της στρατιωτικής βίας , στην επέκταση της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας στη σκλαβωμένη επικράτεια της. Προς αυτή τη κατεύθυνση όφειλε να κινήται η πολιτική και η διπλωματία μας και όχι προς τη κατεύθυνση του αίσχους που σεις βαδίζεται , να αποδεχθεί δηλαδή η Ε.Ε ένα πρωτογενές δίκαιο, ασύμβατο με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΦΥΡΗΛΑΤΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙ-ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Είναι γεγονός ότι υπάρχει ένα μέτωπο που χαρακτηρίζεται από ενδοτισμό και βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία, σε κάθε του βήμα, με τους αγγλοσιωνιστές. Αυτό είναι το μέτωπο του πολιτικού κατεστημένου που απεργάζεται την παράδοση της πατρίδος στους τούρκους και αγγλους κατακτητές μέσα από τη φιλοσοφία της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας. Το μέτωπο αυτό διαθέτει απεριόριστες δυνατότητες για την επιβολή των σχεδίων του λόγω του ότι χειρίζεται ανενόχλητο την εξουσία. Κατόρθωσε όλα αυτά τα χρόνια να αποτρέψει την είσοδο, στις δομές της εξουσίας, κάθε αντίθετης βούλησης.
Απέναντι σε αυτό το ολέθριο μέτωπο αναπτύσσεται ένα αντι-ομοσπονδιακό ρεύμα. Τα αδύνατα σημεία αυτού του ρεύματος είναι ότι διασπάται σε πολλές ομάδες που δεν καταφέρνουν να παράξουν από κοινού μια ολοκληρωμένη πολιτική πρόταση. Τα αίτια αυτής της κατάστασης ανιχνεύονται στη δράση εγκαθέτων του συστήματος, μισθοφόρων των ντόπιων και ξένων συμφερόντων που εργάζονται με μόνο σκοπό τον αποπροσανατολισμό και την διαιώνιση της διάσπασης και την επικράτηση της σύγχισης.
Μοναδική εξαίρεση αποτελεί η Κίνηση για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ με πρόεδρο τον κ. Πάνο Ιωαννίδη και το ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ. Είμαστε οι μόνες δυνάμεις που καταθέτουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση για την λύση του Κυπριακού, την γνωστή ως πρόταση του ορθού ΝΑΙ ή Πρόταση Ευρωπαϊκής Κυπριακής Δημοκρατίας.
Από την πλευρά την δική μας κάνουμε ότι μπορούμε για να προσελκύσουμε προς αυτή την κατεύθυνση και άλλες δυνάμεις που κινούνται στον αντι-ομοσπονδιακό χώρο με απώτερο σκοπό να μετατρέψουμε το πηγαίο λαϊκό ρεύμα σε ενιαίο πολιτικό μέτωπο.
Στόχος μας είναι να δημιουργηθεί ένα κοινό στρατηγείο όπου όλες οι αντι-ομοσπονδιακές τάσεις να συνενωθούν πάνω σε αρχές και προγραμματικές θέσεις που θα υπαγορεύσουν μια αδιαίρετη δράση και ορθή καθοδήγηση.
Σε αυτή την προσπάθεια απαιτείται επαγρύπνηση ώστε να αποτρέψουμε την διείσδυση των μυστικών υπηρεσιών που σκοπό έχουν να εκτροχιάσουν την προσπάθεια μας. Τούτο το πετυχαίνουμε μέσα από δημοκρατικές και αξιοκρατικές διαδικασίες και με κανένα άλλο τρόπο. Η Δημοκρατία και η αξιοκρατία είναι η ασπίδα μας ενάντια στις επιβουλές των εχθρών μας.
Μέσα από αυτή την πλοήγηση και αυτές τις αντιλήψεις πετύχαμε ήδη να φέρουμε κοντά μας ομάδες και προσωπικότητες που θα αποτελέσουν στο άμεσο μέλλον το ατσάλινο αντι-ομοσπονδιακό μέτωπο για να επιδιώξουμε την ολοκληρωτική και ανελέητη σύγκρουση με όλους τους εχθρούς μας.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΣΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΠΤΥΧΗ ΟΦΕΛΕΙ ΤΗ ΚΑΤΟΧΗ

Η πολιτική του κ. Χριστόφια στο κυπριακό, βασίζεται στη φιλοσοφία της αντιμετώπισης της τουρκικής αδιαλλαξίας με συνεχείς υποχωρήσεις. Συντηρείται ένας διάλογος με τους κατακτητές μέσα απο συνεχείς υποχωρήσεις ενώ ταυτόχρονα μας διακατέχει ο φόβος πως αν διακοπεί αυτός ο διάλογος θα χάσουμε τη γη κάτω απο τα πόδια μας. Αυτός ο φόβος εξηγείται απο το γεγονός ότι αποκλείσαμε κάθε άλλη επιλογή , κάθε άλλη μορφή δράσης προς αντιμετώπιση της κατοχής. Μαζί με τις απαράδεκτες υποχωρήσεις που κάνει η πλευρά μας και επί κ. Χριστόφια αλλά και επί των προκατόχων του , γίνονται και πολλά λάθη εξίσου επικίνδυνα με τις υποχωρήσεις.
Αυτά τα λάθη έχει το δικαίωμα ο παρατηρητής να τα κρίνει και αξιολογήσει είτε ως ηθελημένα είτε ως αθέλητα . Στη πρώτη περίπτωση άλλοτε είναι πράξεις μειοδοσίας και προδοσίας των αρχών μας, ενώ στη δεύτερη δύνανται να χαρακτηριστούν ως παγιδεύσεις μέσα απο στημένα σχέδια των εχθρών μας. Στη δεύτερη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με ανικανότητα , με προχειρότητα και ανευθυνότητα . Οι μειονεξίες αυτές της πολιτικής μας δεν υστερούν διόλου απο την προδοσία αναφορικά με την καταστροφικότητα των αποτελεσμάτων τους.
Ένα τέτοιο γεγονός που βρίσκεται ανάμεσα στην υποχώρηση και το λάθος είναι ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΠΤΥΧΗ.
Το πρόβλημα είναι ενιαίο και βασίζεται στην εισβολή και τα επακόλουθα της ,που είναι μεταξύ άλλων η προσφυγοποίηση 200.000 Ελλήνων και η αρπαγή και στέρηση περιουσιών αυτών και των απογόνων τους , η αρπαγή εθνικής γης , ο εποικισμός , η συνέργεια των τουρκοκυπρίων στο έγκλημα της εισβολής και στη παράταση της κατοχής ,η επιβολή παρανόμου κρατικού μορφώματος ως και άλλων συναφών με το έγκλημα της εισβολής .
Ο διαχωρισμός του ενιαίου προβλήματος σε εσωτερική πτυχή αφενός , που περιλαμβάνει το εδαφικό , το συνταγματικό κλπ, υποβιβάζει αμέσως το πρόβλημα σε διακοινοτική διαφορά και το αποκόπτει απο την γενεσιουργό αιτία του ,που είναι η εισβολή και κατοχή , ενώ με την αφετέρου εξωτερική πτυχή η Τουρκία απαλλάσσεται της βιαίας μεταβολής που επέφερε δια της εισβολής και καλείται να συζητήσει το θέμα των εγγυήσεων και των εποίκων αφού προηγουμένως εξευρεθεί λύση στην εσωτερική πτυχή. Συμπεραίνεται ότι ο διαχωρισμός σε εσωτερική και διεθνή πτυχή εξυπηρετεί μόνο τη κατοχή ενώ ρίχνει τη πλευρά μας στις μυλόπετρες της υποχώρησης.
Ο διαχωρισμός του προβλήματος είναι στην ουσία αποδοχή της ΒΙΑΙΑΣ ΜΕΤΑΒΟΛΗΣ ΠΟΥ ΕΠΕΒΑΛΕ Η ΕΙΣΒΟΛΗ , ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΤΟΧΟΥ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ . Αν πέσαμε σε αυτό το πέσιμο το πρωτάκουστο, απο προδοσία ή απο βλακεία, ας το κρίνει επιτέλους ο λαός και ας αποφασίσει και για τους ηγέτες του και για το μέλλον του.Εμείς οι εθνικιστές και υπερασπιστές της δημοκρατίας δεν αποδεχόμαστε καμία υποχώρηση στη κατοχή . Ότι και αν υπογράψει , ότι και αν συμφωνήσει το πολιτικό ενδοτικό κατεστημένο θα το πετάξουμε στα σκουπίδια και θα διεκδικήσουμε την ελευθερία της πατρίδος μας.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ


Υποτίθεται ότι μπήκαμε σε προεκλογική περίοδο εν όψει των βουλευτικών εκλογών του Μαΐου του 2011.Όμως η προπαγανδιστική μηχανή του Δημοκρατικού Συναγερμού κάνει το εξής τέχνασμα. Αντί να επικεντρώνεται στις βουλευτικές εκλογές , κάνει λόγο για τις προεδρικές εκλογές του 2013. Έτσι φιγουράρει στους χώρους των εθνικοφρόνων και του αντι-ομοσπονδιακού μετώπου , το όνομα της κ. Θεοχάρους Αυτή είναι ο μέγας νους , η μεγάλη πατριωτική φωνή που πρέπει να στηρίξουμε άπαντες για να απαλλαγούμε απο την "κατάρα Χριστόφια". Με τέτοια σοφίσματα θέλουν να συντηρήσουν στη κατάψυξη τις πατριωτικές δυνάμεις που εγκλωβίσθηκαν στον ΔΗ.ΣΥ και να τις αξιοποιήσουν προς όφελος τους και για τις βουλευτικές εκλογές.Είναι γνωστό βέβαια ότι η δεξιά αναρτά στο πατριωτικό περίπτερο της διάφορα φοσφορίζοντα μορμολύκεια για να εξαπατά το εκλογικό σώμα και να καταπνίγει την αυτόνομη φωνή του πατριωτισμού και του εθνικισμού . Απο το 1974 μέχρι σήμερα αυτή η τακτική είχε θαυμάσια αποτελέσματα για το κόμμα αυτό της πλουτοκρατίας και της εθνικής μειοδοσίας , τον Δημοκρατικό Συναγερμό.Κάτω απο τον θόρυβο των ανεμιζόντων πλαστικών σημαιών του κίβδηλου πατριωτισμού τους , σφυρηλατήθηκε το σχέδιο Ανάν , χωρίς να υπάρξει η παραμικρή αντίδραση , η παραμικρή υποψία για το τι τεκτενόταν εις βάρος της πατρίδος.
Το ερώτημα που εμείς απευθύνουμε στην κυρία Θεοχάρους που συντάχθηκε με τη γραμμή του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα του 2004 είναι το εξής. Γιατί τότε συναινέσατε κυρία Θεοχάρους στο διπλό δημοψήφισμα και στη συμμετοχή των εποίκων και ποια θα είναι η θέση σας σε περίπτωση που μας παρουσιάσουν ένα νέο σχέδιο και θα θελήσουν να το περάσουν μέσα απο τις ίδιες διαδικασίες;
Σήμερα τα πράγματα δεν είναι όπως το 2004. Στη Κύπρο υπάρχει ένας λαϊκός εθνικισμός που καθημερινά δυναμώνει . Το πολιτικό κατεστημένο της υποχώρησης θα είναι υποχρεωμένο να μας ακούσει γιατί θα μας βρει αντιμέτωπους στα σχέδια του. Το αυτόνομο και αυτοδύναμο εθνικιστικό μέτωπο είναι πια ένα γεγονός που θα καθορίσει τις μελλοντικές εξελίξεις . Η δεξιά είναι ο κυριότερος εχθρός μας. Καμιά υποχώρηση , κανένας συμβιβασμός.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ



Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Η ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΗΣ Δ.Δ.Ο. ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΉ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Όσοι υποστηρίζουν την διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία (ΔΔΟ) ισχυρίζονται ότι αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να αποφευχθεί η ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ.
Με τον όρο διχοτόμηση εννοούν την μετεξέλιξη της "παρούσας κατάστασης" σε δύο αυτόνομα ξεχωριστά κράτη.Πράγμα που σημαίνει την αναγνώριση του παράνομου κράτους που ανακήρυξαν οι τούρκοι κατακτητές.
Με τον όρο "παρούσα κατάσταση" που αναφέραμε πιο πάνω , εννοούμε την ύπαρξη ενός κράτους, δηλαδή της Κυπριακής Δημοκρατίας , που είναι ισότιμο μέλος της Ε.Ε.,με καταγεγραμμένο το γεγονός ότι ένα μέρος της επικράτειας αυτού του νόμιμου κράτους, κατέχεται απο τουρκικές δυνάμεις εισβολής.Η παρούσα αυτή κατάσταση περιγράφεται απο σωρεία διεθνών νόμων και αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών.Κατά συνέπεια η πάροδος του χρόνου , ως παράταση της κατοχής , σε τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει το νομικό πλαίσιο που περιγράφει την παρούσα κατάσταση , ούτε να ακυρώσει τα ψηφίσματα και τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών , χωρίς τον κίνδυνο να ακυρωθεί η υπόσταση του εν λόγω οργανισμού. Αν δηλαδή το πείσμα της Τουρκίας να συνεχίζει την κατοχή είναι ικανό να τροποποιεί εκ βάθρων το διεθνές δίκαιο τότε ζούμε στο θέατρο του παραλόγου.Η διεθνής κοινότητα για πολλούς και διάφορους λόγους αδυνατεί να επιβάλει με δικές της δυνάμεις το δίκαιο, όμως σε καμία περίπτωση δεν είναι πρόθυμη να το καταργήσει.
Ώστε λοιπόν ούτε απο την πλευρά της Ε.Ε ούτε απο την πλευρά των Η.Εθνών είναι δυνατό να ανατραπεί η διεθνής νομιμότητα και να αναγνωριστεί το ψευδοκράτος και μάλιστα ως νόμιμο μέλος της Ε.Ε. Ο μόνος τρόπος να παραγνωριστεί το διεθνές δίκαιο είναι να το ζητήσει ή να το επιτρέψει η δική μας πλευρά.
Εαν εμείς επιμένουμε και διεκδικούμε το δίκαιο μας , εάν στηρίζουμε το πρόβλημα στην αλήθεια του δηλαδή στην εισβολή και κατοχή, εάν απαιτούμε την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων και δεν υποχωρούμε στην αποδοχή του εγκλήματος του εποικισμού, εάν απαιτούμε επέκταση της νομιμότητας και κυριαρχίας της κυπριακής δημοκρατίας στα σκλαβωμένα εδάφη της , και σταματήσουμε να ενισχύουμε οικονομικά τη κατοχή και να αρνούμαστε την εμπόλεμη κατάσταση με αυτή , αφήνοντας ανοικτά τα οδοφράγματα , τότε ούτε τα Η.Ε , ούτε η Ε.Ε θα προβούν ποτέ σε μετεξέλιξη της κυπριακής δημοκρατίας σε δύο αυτόνομα κράτη. Πρόκειται με λίγα λόγια περί ωμής απειλής που οι κρατούντες και οι άγγλοι πάτρωνες τους , ασκούν στο κυπριακό ελληνισμό .
Η απόρριψη της ΔΔΟ δεν οδηγεί στη διχοτόμηση αλλά ανοίγει επιτέλους τη προοπτική μιας νέας στρατηγικής , ανατροπής του κατακτητικού συντάγματος της Ζυρίχης και εγκαθίδρυσης Ευρωπαϊκής Κυπριακής Δημοκρατίας .Αυτή τη νέα στρατηγική είναι υποχρεωμένοι να στηρίξουν και η Ε.Ε, και τα Η.Ε.
Το εμπόδιο προς αυτή τη κατεύθυνση είναι το πολιτικό κατεστημένο στο σύνολο του. Ο πόλεμος εναντίον του είναι η τελευταία μας ελπίδα.Το ευτύχημα είναι ότι για πρώτη φορά , οι λαϊκές εθνικιστικές δυνάμεις διεκδικούν την είσοδο τους στη πολιτική σκηνή.Παρά τα σενάρια διάσπασης και πολυμετωπισμού που ετοιμάζουν οι δυνάμεις του σκότους , το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα θα προχωρήσει δυνατό και ενωμένο στην πραγματοποίηση των στρατηγικών του στόχων.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΥΡΙΕ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΣΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΕΜΦΥΛΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ


Κάνετε μεγάλο λάθος κύριε Χριστόφια αν νομίζετε πως θα επιβάλετε στον κυπριακό ελληνισμό το ενδοτικό σχέδιο λύσης που εκπονήσατε , τη λύση Χριστόφια.Δείχνετε με την επιμονή σας οτι αγνοείτε πλήρως τα διδάγματα της πρόσφατης ιστορίας μας , αγνοείτε τους αιματηρούς αγώνες του ελληνισμού για ελευθερία και ένωση με την Ελλάδα , αγνωείτε τον πόθο των προσφύγων για επιστροφή στη γη τους , αγνοείτε την ιστορική αλήθεια της ελληνικότητας της Κύπρου, αγνοείτε την υπερηφάνεια των ελλήνων και την απέχθεια τους προς το "δίκαιο" της βίας , αγνοείτε την λατρεία που τρέφει αυτός ο λαός προς την ελευθερία , την δημοκρατία , τη δικαιοσύυνη , αγνοείτε οτι το σχέδιο σας αντίκειται στις αξίες και τις αρχές για τις οποίες ο ελληνισμός αγωνίζεται σε όλο το μάκρος της ιστορίας του , αγνοείτε οτι η άθλια σύναξη την οποία ονομάζετε "εθνικό συμβούλιο"δεν εκφράζει την βούληση του κυπριακού ελληνισμού και του ελληνικού έθνους.Αγνοείτε και περιφρονείτε τα πάντα χωρίς να υπολογίζετε τις συνέπειες μιας επιβολής του σχεδίου σας που θα έρθουν σε πλήρη αντίθεση με την εθνική και ιστορική αλήθεια . Όμως αυτή η αντίθεση , αργά η γρήγορα θα καταλήξει στη σύγκρουση και ίσως στον εμφύλιο σπαραγμό.Και για αυτή την δραματική εξέλιξη θα φέρετε αιωνίως το βάρος της ευθύνης και εσείς και οι σύμβουλοι και συνοδηπόροι σας.
Κύριε Χριστόφια , οι συμβιβασμοί με τους κατακτητές δεν οδηγούν σε λύσεις αλλά ανοίγουν τους ασκούς του Αιόλου και των σφοδρών συγκρούσεων .Οι σκλαβωμένες πατρίδες δεν ανακτώνται με συμβιβασμούς αλλα με απελευθερωτικούς αγώνες.Χρεός σας ειναι ως πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας , ως πρόεδρος ενός κράτους του ελληνισμού  , να καταγγείλετε τη κατοχή και να εργαστείτε για την απελευθέρωση χωρίς καμμία υποχώρηση.Αν δεν το μπορείτε , παραιτηθείτε και αφήστε την ιστορία να πάρει το δρόμο του ιερού αγώνα της ελευθερίας που θα ενώσει πραγματικά τους όπου γης έλληνες.
Η λύση που επιδιώκετε κύριε Χριστόφια επειδή συγκρούεται με την εθνική και ιστορική αλήθεια θα παράξει κατ' ανάγκη βίαιες συγκρούσεις στην κοινωνία.Ας το σκεφτείτε .

ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ
...............
Έχουν δικαίωμα να μιλήσουν
οι νεκροί και οι αγέννητοι.
Ένα ποτάμι δάκρυα και αίμα
αυλακώνει τούτο το νησί
τη μνήμη και την ύπαρξη μας.
Έχουν δικαίωμα ν' αποφασίσουν
τα περιβόλια του Καραβά και της Μόρφου
τα ρημαγμένα σπίτια
οι πέτρες , τα βουνά μας
τα κυπαρίσσια που μας κοιτάζουν
με το πένθιμο και πράο βλέμμα
η μάνα γη
που μας εμφύσηξε τη ψυχή.
Και εμείς να ακολουθήσουμε , πιστοί
σαν καλεσμένοι
απο μια καμπάνα μυστική
σε πανηγύρι , σε γιορτή
με αυλούς, τραγούδια και άρματα
αντάμα οι ζώντες και οι νεκροί
στη μάχη την ιερή.

Λουκάς Γ. Σταύρου
πρόεδρος ΕΔΗΚ
Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Μαυρομμάτης - Κουτσόφτας - Παναγίδης



Ήταν εκείνης της μέρας το τελευταίο φως που είδαν στη ζωή τους. Όσο μπόρεσαν να δουν μέσα από τα κατ...άκλειστα, σιδερόφρακτα, κελιά των μελλοθανάτων. Ανάμεσα στο κτίριο της αγχόνης και στο μικρό κοιμητήριο των Κεντρικών Φυλακών της Λευκωσίας. Πριν από το χάραμα της Παρασκευής έγιναν οι ίδιοι φως. Άσβεστο για πάντα φως ελληνικό.

Το φως της επόμενης μέρας, της Παρασκευής, 21ης Σεπτεμβρίου 1956, δεν πρόλαβαν να το δουν. Προτού χαράξει η αυγή, τους κρέμασαν. Πριν το χάραμα κουβάλησαν εκεί τον Παπάντωνη να τους ψάλλει μόνος συνοπτικά τη νεκρώσιμη ακολουθία. Πριν από το πρώτο φως τούς κατέβασαν στους τάφους της φυλακής. Τα φυλακισμένα μνήματα. Πρώτος δεξιά δίκλινος τάφος: Μαζί ο Παναγίδης κι ο Κουτσόφτας. Δίπλα μονόκλινος για τον Μαυρομμάτη.

Πάνε και τους τρεις σιδηροδέσμιους στην αγχόνη. Τραγουδούν τον Εθνικό Ύμνο. Και μόλις τον ολοκληρώνουν, χωρίς ανάσα, τον ξαναρχίζουν. Ώσπου ο απαίσιος γδούπος της καταπακτής της αγχόνης έκοψε στη μέση την επανάληψη τού «και σαν πρώτ' ανδρειωμένη χαίρε, ω χαίρε, ελευθεριά»...!
ΤΟ ΛΙΜΕΡΙ

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ , ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΗΚ

Μετά την απόρριψη του σχεδίου Ανάν και την ένταξη μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είχαμε την ευκαιρία να βάλουμε τις βάσεις μιας νέας στρατηγικής και να γίνουν κάποιες κινήσεις που θα μας απεγκλώβιζαν απο τα λάθη και τις προδοσίες του παρελθόντος. Δυστυχώς όμως το αγγλόδουλο κατεστημένο εξακολούθησε τη γραμμή του ολέθρου .Οι κινήσεις που έπρεπε να γίνουν σε εναρμόνιση και αξιοποίηση των νέων δεδομένων ήσαν οι ακόλουθες:
-Ένταξη στον συνεταιρισμό για την ειρήνη.
-Ενδυνάμωση της άμυνας μας και αναβάθμιση του ενιαίου αμυντικού δόγματος.
-Απόρριψη της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας και κατάθεση πρότασης Ευρωπαϊκής Κυπριακής Δημοκρατίας.
Οι τρεις αυτές κινήσεις θα εγίνονταν με την προϋπόθεση της καταγγελίας των συνθηκών εγγυήσεως και συμμαχίας που μας επεβλήθησαν απο τους άγγλους κατακτητές ,την αναθέσμιση του κατακτητικού συντάγματος της Ζυρίχης μέσα απο την λαϊκή βούληση.Διότι είμαστε το μοναδικό κράτος της Ευρωπαϊκής ένωσης που το σύνταγμα του δεν προέκυψε μέσα απο τη λαϊκή βούληση αλλά απο την βία των κατακτητών ,την αμφισβήτηση του καθεστώτος των βάσεων μέσα απο προτάσεις που θα προκαλούσαν το στρατηγικό ενδιαφέρον της Ε.Ε..
Αντί αυτών ολισθήσαμε στο αίσχος της 6ης Ιουλίου του 2006 και επαναφέραμε στο προσκήνιο τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία . Από το σημείο αυτό κατρακυλήσαμε στην 23η Μαΐου όπου αποδεχθήκαμε συνεταιριστικό κράτος και στη συνέχεια σε όλες εκείνες τις απαράδεκτες υποχωρήσεις που συνθέτουν την Πρόταση ή λύση Χριστόφια που είναι το αποκορύφωμα του εθνικού εξευτελισμού και του ραγιαδισμού.
Παρ' όλα αυτά όμως υπάρχει ελπίδα Αν ο λαός αποφασίσει να φέρει στο προσκήνιο νέες πολιτικές δυνάμεις αποφασισμένες να εναντιωθούν στην υποχώρηση και να εγκαθιδρύσουν τη στρατηγική της απελευθέρωσης , τότε όλα μπορούν να κερδηθούν και η πατρίδα μας να δει μέρες ελπίδας που θα οδηγήσουν στην απελευθέρωση της.
Τίποτα δεν χάθηκε ακόμα . Οι ερχόμενες βουλευτικές εκλογές είναι μια ευκαιρία να δώσει ο λαός φωνή στους εθνικιστές . Τότε θα θέσει σε ενέργεια τις τρομερές και ανυποχώρητες δυνάμεις της αλλαγής και της ελπίδας.Ψηφίστε το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα (ΕΔΗΚ) , για να έχετε μια λαϊκή φωνή μέσα στη βουλή των αντιπροσώπων και για να ακούσετε επιτέλους τον ήχο της γροθιάς σας , της αγανάκτησης και της οργής σας , απάνω στο τραπέζι που λαμβάνονται οι αποφάσεις για το μέλλον του κυπριακού ελληνισμού.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

ΖΗΤΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ

οι προτάσεις Χριστόφια εάν ήθελαν γίνει αποδεκτές απο τους τούρκους , η Κύπρος θα εισέρχετο σε μια νέα περιπέτεια όπου θα ετίθετο σε κίνδυνο η παραμονή του ελληνισμού στη Κύπρο.Οι τούρκοι δεν αποδέχονται αυτές τις προτάσεις επειδή οι γεωπολιτικές πραγματικότητες που θα προκύψουν απο την αποδοχή της λύσης Χριστόφια ευνοούν τα μέγιστα την Αγγλία και το Ισραήλ και αναβαθμίζουν την ισχύ και την παρουσία των αγγλικών βάσεων στο νησί.Οι τούρκοι επιθυμούν μια λύση που να διασφαλίζει την ισορροπία της επιρροής των στη Κύπρο σε σχέση με τους άγγλους και τους εβραίους.Εαν βρεθεί αυτό το σημείο ισορροπίας τότε είναι βέβαιο πως η Τουρκία θα αποδεχτεί τη λύση.Αυτό το σημείο εντοπίζεται στη δυνατότητα της τουρκίας να διατηρεί στρατιωτικές δυνάμεις στο νησί ή να της δίνεται η δυνατότητα στρατιωτικής παρουσίας όποτε αυτή κρίνει αναγκαίο.Εαν δεν διασφαλίσει αυτή τη δυνατότητα η τουρκία δεν πρόκειται να δεχθείνα αποσύρει τις στρατιωτικές της δυνάμεις απο τη Κύπρο.Επιπρόσθετα η κρίση Τουρκίας - Ισραήλ καθιστά πιο αναγκαία την παραμονή τουρκικού στρατού στη Κύπρο.Απο την άλλη , το ενδιαφέρον του ισραήλ και της Αγγλίας για επίτευξη λύσης το συντομότερο δυνατό , εξηγήται ως προσπάθεια ανατροπής των γεωστρατηγικών ισορροπιών υπέρ αυτών.
Οι θέσεις Χριστόφια περί ενός συνεταιριστικού μορφώματος που θα αντικαταστήσει την Κυπριακή Δημοκρατία και έτσι θα θέσει τέρμα στην ελληνική κυριαρχία στο νησί, περί αποστρατικοποίησης και αποκλεισμού κάθε αμυντικής διασύνδεσης της Κύπρου με την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση , ευνοούν πλήρως τα συμφέροντα των Άγγλων και του Ισραήλ .Στην ουσία η Κύπρος θα επιστρέψει σε μια νέα μορφή αγγλοσιωνιστικής αποικιοκρατίας.
Από το γεωπολιτικό αυτό "παιχνίδι" φαίνεται να απουσιάζει η Ελλάδα. Η υποβάθμιση της άμυνας και του ενιαίου αμυντικού δόγματος , αφήνει τη Κύπρο στα χέρια των εχθρών της. Για τη πορεία αυτή των πραγμάτων ευθύνονται οι πολιτικές ηγεσίες της Ελλάδος και της Κύπρου.Υπάρχει ένα ανομολόγητο δόγμα στην ελληνική γεωπολιτική αντίληψη που θα μπορούσε να ονομαστεί "δόγμα εγκατάλειψης" της Κύπρου και του κυπριακού ελληνισμού.Το ανομολόγητο αυτό δόγμα είναι προϊόν υπακοής στις πιέσεις του σιωνισμού που ασκούνται στην Ελλάδα ιδιαίτερα σε αυτή την δύσκολη οικονομική κατάσταση που περιέπεσε .Στην Κύπρο το αγγλόδουλο πολιτικό κατεστημένο απλά συνεχίζει την ύπαρξη του απο το 1960 χωρίς να υπάρχει κάποια πολιτική δύναμη να το αμφισβητήσει και να το ανατρέψει.
Μπροστά σε αυτά τα δεδομένα τι πρέπει να κάνουμε; Να απαιτήσουμε περισσότερη Ελλάδα στη Κύπρο , να απαιτήσουμε την παρέμβαση της Ελλάδος στο γεωπολιτικό "παιχνίδι" πριν είναι αργά.Για να πετύχουμε αυτό το στόχο ένας είναι ο δρόμος. Η ενίσχυση της άμυνας μας , η αναβάθμιση του ενιαίου αμυντικού δόγματος σε κοινό ελληνικό στρατό.
Μόνο μέσα απο αυτή τη αναβάθμιση θα κρατηθεί ο ελληνισμός στα χώματα του και θα ανατείλει στις καρδιές των σκλαβωμένων η ελπίδα της απελευθέρωσης . Με ισχυρό στρατό θα είμαστε σε θέση να καταθέσουμε στην Ε.Ε. και στα Ηνωμένα Έθνη την πρόταση της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας και το αίτημα της επέκτασης της κυριαρχίας της στα σκλαβωμένα εδάφη της.
Από τις πολιτικές δυνάμεις που βρίσκονται στη βουλή , τόσο της Ελλάδος όσο και της Κύπρου , δεν υπάρχει ούτε ένα κόμμα που να θέσει αυτή τη πρόταση . Ακόμα και αυτός ο λαλίστατος Καρατζαφέρης , στην σκιά του οποίου προσέτρεξαν διάφοροι που κάποτε παρίσταναν τους εθνικιστές , στηρίζει τον Χριστόφια και το δόγμα της εγκατάλειψης της Κύπρου.
Στη Κύπρο τα πράγματα είναι χειρότερα . Ακόμα και αυτή η προσπάθεια του ΕΔΗΚ να εισέλθει στη πολιτική σκηνή και να εργαστεί για τη χάραξη μιας νέας πορείας που θα οδηγεί στην απελευθέρωση , υποσκάπτεται καθημερινά και με αδιάπτωτη μανία απο άτομα και ομάδες που παριστάνουν τους υπερπατριώτες ή άλλους που αντιλαμβάνονται τον εθνικισμό ως κίνημα του περιθωρίου που εξαντλεί τη δράση του σε συνθήματα και συμμετοχές σε μνημόσυνα.
Λείπει εκείνη η εθνικιστική πολιτική δύναμη και στην Ελλάδα και στη Κύπρο που θα αντιπαλέσει με πολιτικά μέσα το κατεστημένο του ραγιαδισμού. Για αυτή την έλευση αυτής της  εθνικιστικής δύναμης έχουμε χρέος να εργαστούμε με ηρωικό ήθος και ανιδιοτέλεια.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ

Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα έκανε την εμφάνιση του τον Νοέμβρη του 2009. Οι κατευθύνσεις του κόμματος που τέθηκαν ευθύς εξ αρχής είναι οι ακόλουθες.
πρώτη: Να υπάρξει ένας πολιτικός σχηματισμός που μέσα απο τις οργανωτικές δομές του να διασφαλίζεται η αξιοκρατία , η ιδεολογική συνοχή και η αυτονομία στη λήψη αποφάσεων ενάντια σε κάθε προσπάθεια διείσδυσης και ποδηγέτησης εκ των έξω. Το οργανωτικό του κόμματος περιγράφει μια πυραμιδωτή δομή σύμφωνα με την οποία η διοίκηση του κόμματος παράγεται απο τη βάση και στηρίζεται στη συναίνεση της βάσης. Η εκτελεστική εξουσία του κόμματος επαφίεται σε ένα τομεαρχικό συμβούλιο όπου ο πρόεδρος είναι πρώτος μεταξύ ίσων . Τη θέση των τομεαρχών δεν μπορούν να την πάρουν ατάλαντοι και κομπάρσοι , αλλά μαχητικά στελέχη με προσόντα και εργατικότητα που θα απολογούνται για το έργο τους και θα αξιολογούνται απο τη βάση του κόμματος , την εθνικιστική επιτροπή.Μέσα απο αυτές και άλλες διαδικασίες και όρους λειτουργίας προδιαγράφεται μια σοβαρή και υπεύθυνη δουλειά που θα προστατεύσει το κόμμα απο τυχοδιωκτισμούς και ενέργειες που θα το ρίξουν στο περιθώριο της λαϊκής απαξίωσης.Όποιος μελετήσει το οργανωτικό του κόμματος θα καταλάβει ότι κτίζεται στη πατρίδα μας για πρώτη φορά ένα εθνικιστικό κόμμα με ακέραιη οργανωτική δομή ικανό να αντέξει στο χρόνο και στις δόλιες επιβουλές του παρακμιακού εξουσιασμού.
Δεύτερη : Να δοθεί συνέχεια στα οράματα της ενωτικής παράταξης απελευθερώνοντας την απο τα δεσμωτήρια των αστικών κομμάτων της υποχώρησης και του ραγιαδισμού.
Φιλοσοφία του κόμματος μας είναι πως ο σκοπός της ενώσεως δεν πρέπει ποτέ να εγκαταλειφθεί αλλά να επανατεθεί στο προσκήνιο της πολιτικής πάλης λαμβάνοντας υπόψιν τα νέα δεδομένα . Θεωρούμε ως εκ τούτου την μετατροπή του ενιαίου αμυντικού δόγματος σε ένα κοινό ελληνικό στρατό , ως τη θεμελιώδη πράξη της ενώσεως σε θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.Αυτή η κίνηση θα συμπληρώσει την εκ της Ε.Ε. υπάρχουσα οικονομική σχέση και διακίνηση ανθρώπων , πραγμάτων και ιδεών.Θα θέλαμε επίσης να λειτουργήσει αμφίδρομα αυτή η σχέση με την Ελλάδα ώστε να γίνει ένα δέσιμο συμφερόντων σε λαϊκή βάση ανάμεσα στο κυπριακό και το μητροπολιτικό ελληνισμό.Να σταματήσει επιπρόσθετα η μισητή γραφειοκρατία να προβάλλει προσκόμματα στην ελεύθερη διακίνηση , εγκατάσταση και εργασία Ελλήνων στη Κύπρο και Κυπρίων στην Ελλάδα.Η ιδέα ενός πολυκρατικού ελληνισμού με κοινό στρατό, εγκαινιάζει μια μεταβατική περίοδο που στις δεδομένες συνθήκες θα ολοκληρωθεί σε ένα μεγάλο πανίσχυρο ελληνικό κράτος. Προς τη κατεύθυνση αυτή είναι χρέος μας να στηρίξουμε τον αγώνα των αδελφών μας Βορειοηπειρωτών και των Ποντίων για αυτονομία στη προαιώνια γη των πατέρων τους.Ο εθνικισμός που αναπτύσσεται στη Κύπρο δεν περιορίζεται στα στενά τοπικά πλαίσια , αλλά φιλοδοξεί να υποθάλψει και στηρίξει παντοιοτρόπως τους αγώνες του υπόλοιπου σκλαβωμένου ελληνισμού μας.Αν μπούμε στη βουλή τις ερχόμενες εκλογές θα αρχίσουμε ένα αγώνα επανασύνδεσης και αλληλοϋποστήριξης των όπου γης Ελλήνων.
τρίτη :Να κηρύξει το πόλεμο ενάντια στη υποχώρηση , στη παρακμή , την κοινωνική αδικία , την εθνική αλλοτρίωση και να καλέσει το λαό σε συστράτευση πέρα απο τις ψυχροπολεμικές αντιπαλότητες , ενάντια στη παρακμή και ενάντια στη κατοχή της πατρίδος μας απο τούρκους και άγγλους κατακτητές.Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα έθεσε με την εμφάνιση του , το αίτημα του ένοπλου απελευθερωτικού αγώνα , τονίζοντας με αυτή τη θέση ότι τίποτα δεν παραχωρείται, τίποτα δεν ξεχνιέται , τίποτα δεν εγκαταλείπεται στους κατακτητές.Το όραμα της απελευθέρωσης μέσα απο ένοπλο αγώνα προϋποθέτει την πνευματική ανάταση του λαού μας και κυρίως της νεολαίας που σήμερα σέρνεται ράθυμη και σκυφτή γύρω απο τους ρυπαρούς θώκους της πολιτικής και της παπαδίστικης εξουσίας.Ζωή χαμερπής χωρίς οργή , γνώση , αποφασιστικότητα που να ξεσκίζει και να κατακόβει στο πέρασμα της .Με στόχο την απελευθέρωση θα κρατήσουμε αλώβητη τη κυπριακή δημοκρατία που διασφαλίζει πάνω απο όλα την παραμονή του ελληνισμού στα χώματα του .
Αυτές είναι οι τρεις βασικές κατευθύνσεις του ΕΔΗΚ .Αυτόνομη πολιτική οργάνωση , Αναβίωση του ενωτικού οράματος με κεντρικό λόγο τον ενιαίο ελληνικό στρατό , εναντίωση στην υποχώρηση και πρόταξη του αιτήματος του απελευθερωτικού αγώνα .
Απευθυνόμαστε στους νέους που θέλουν να δουν τη Κύπρο ελεύθερη και ελληνική. Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα τους προσκαλεί και τους προκαλεί να αφήσουν τους δισταγμούς και να έρθουν κοντά να δουλέψουν για μια πατρίδα ελεύθερη και δοξασμένη.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΠΙΤΑΣΣΟΥΝ ΡΙΖΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ


Το κυπριακό πρόβλημα αλλά και η οικονομική κρίση ανέδειξαν δύο βαθύτερα εθνικά προβλήματα.Πρώτο ότι το έθνος, και εννοώ τα δύο κράτη του ελληνισμού , Ελλάδος και Κύπρου ,κυβερνάται από εγκάθετες ηγεσίες που ασκούν ρόλο τοποτηρητών ξένων συμφερόντων. Τούτο παραπέμπει άμεσα στην ανυπαρξία λαϊκής βούλησης μέσα στις δομές της εξουσίας και των χώρων όπου λαμβάνονται αποφάσεις υψηλής πολιτικής.. Ξενοκίνητοι ηγέτες αφενός και άβουλος λαός αφετέρου.Τούτο σημαίνει ότι η παρούσα μορφή δημοκρατίας δίνει το δικαίωμα αυτονόμησης και απόσχισης της εκλεγείσας ηγεσίας από το εκλογικό λαϊκό σώμα. Ο θεσμός της μη αναιρούμενης αντιπροσώπευσης κρίνεται εκ των πραγμάτων ανεπαρκής και αντιδημοκρατικός.Η τάξη της πολιτικής πυραμίδος ελλείπει επίσης, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η αμφίδρομη σχέση ανάμεσα στη κορυφή και τη βάση .Αποδεικνύεται ακόμα πως ο θεσμός των κομμάτων δεν προάγει τη δημοκρατία αλλά την στραγγαλίζει , επιβάλλοντας κατευθύνσεις εκ των άνω , στα πλαίσια ιδεολογημάτων που εξυπηρετούν τον παγκόσμιο εξουσιασμό.Λείπει εκείνος ο ανεξάρτητος θεσμός που θα εξέφραζε τη βούληση της κοινωνίας και των παραγωγικών ομάδων της και θα έθετε επί τάπητος τα προβλήματα και τα οράματα της.
το δεύτερο πρόβλημα που αναδεικνύει η εθνική και οικονομική κρίση είναι η παντελής έλλειψη λαϊκής παραγωγικής βάσης . Η οικονομία είναι παραδομένη στη ληστρική μανία του χρηματοπιστωτικού συστήματος που μετατρέπει το κράτος , από όργανο της λαϊκής -εθνικής βούλησης που όφειλε να είναι , σε όργανο της ολιγαρχίας του πλούτου.Το συσσωρευμένο ντόπιο παραγωγικό κεφάλαιο εύκολα μετατρέπεται σε παρασιτικό-τραπεζικό κεφάλαιο και πολλές φορές φεύγει απο τη χώρα και επενδύεται αλλού.Συσσωρευτές αυτού του εθνικού πλούτου δεν είναι οι λαϊκές δυνάμεις που τον παράγουν αλλά μια ελίτ μεσαζόντων και διαχειριστών των ξένων μονοπωλίων. Κοντά σε αυτούς στέκεται και η εκκλησία που υπό την εύνοια των κατακτητών του παρελθόντος μετατράπηκε σε μια τεράστια οικονομική δύναμη που ενδυναμώνεται με τη καταλήστευση των λαϊκών στρωμάτων συμμετέχοντας στο χρηματοπιστωτικό πλιάτσικο. Εκείνο που λείπει είναι ένας κρατικός πιστωτικός οργανισμός που θα λειτουργήσει μη κερδοσκοπικά και ανταγωνιστικά με τις τράπεζες , για να στηρίξει την οικονομία. Τούτο προϋποθέτει ένα κράτος που θα στηρίξει πάνω απο όλα το λαό και την εθνική οικονομία μέσα απο μια ελεύθερη οικονομική βούληση που δεν δεσμεύεται και δεν περιορίζεται απο δόγματα της αγοράς. Το κράτος αυτό , είναι η υπέρτατη θέληση και ο ύπατος νόμος που δρα για το συμφέρον των πολλών ενάντια στην εκμετάλλευση των ολίγων.Το κενό στην οικονομία δημιουργήται απο τις ντόπιες φατρίες του πλούτου. Αυτό το κενό έρχεται στη συνέχεια να καλύψει το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα με τις γνωστές συνέπειες της εθνικής υποδούλωσης.
Σε αυτά τα κυρίαρχα προβλήματα η εθνικοδημοκρατική ιδεολογία αποτελεί τον μοναδικό τρόπο αντιμετώπισης. Η αριστερά με τις διεθνιστικές ιδεολογίες της , τα ιστορικά της ανομήματα και τις πολιτικές πρακτικές της , είναι πια μια τελειωμένη υπόθεση . Η δεξιά ως όργανο προώθησης νεοφιλελεύθερων μεθοδεύσεων είναι αλληλένδετη με το πρόβλημα και παραγωγός αυτού. Συνεπώς η δεξιά αξιολογήται ως ο κυριότερος εχθρός της εθνικής λαϊκής θέλησης. Ο λεγόμενος χώρος του κέντρου με τα ιδεολογικά συμπιλήματα του παρεμβατισμού και του σοσιαλισμού την ώρα που το κεφάλαιο αφήνεται να δρα ανενόχλητο αποτελεί τον κυριότερο σύμμαχο της πλουτοκρατίας ντόπιας και ξένης.
Η εθνικοδημοκρατική ιδεολογία σαλπίζει την πραγματική αλλαγή στο πολίτευμα και στην οικονομία. Ο λαός πρέπει να συμμετέχει στην εξουσία μέσα απο νέους θεσμούς , αλλά και να κουμαντάρει την οικονομική του κατάσταση μέσα απο ένα κράτος που να είναι το όργανο της θέλησης του.Χωρίς πολιτική εξουσία στα χέρια του λαού δεν μπορεί να υπάρξει αυτοδύναμη και ισχυρή λαϊκή οικονομία.
Εαν σε αυτές τις δύο παραμέτρους προστεθεί και η σφυρηλάτηση εθνικής συνείδησης μέσα απο μια αδογμάτιστη παιδεία που θα αναδεικνύει το ιδεώδες του κλασσικού ελληνικού ανθρωπισμού τότε θα αναδυθεί μια δυναμική που θα αναπτερώσει τα οράματα μιας αυτοκρατορικής Ελλάδος.
Η εθνική και οικονομική κρίση όσο βαθαίνει τόσο προτάσσει την αναγκαιότητα ριζικών αλλαγών στη συνείδηση , στην πολιτεία , στη κοινωνία.Ο παλαιός κόσμος πρέπει να καταρρεύσει και ένας καινούριος κόσμος να ανατείλει.Αυτό το καινούριο βήμα της ιστορίας , η νέα ροπή δεν θα έρθει μέσα απο νομοτέλειες ανεξάρτητες απο την ανθρώπινη παρέμβαση. Υψίστη νομοτέλεια της ιστορίας είναι η θέληση και ο ανυποχώρητος αγώνας για την επιβολή της. Σε αυτό τον αγώνα έχει μεγάλη σημασία να έχουμε μια συνολική εικόνα της κατάστασης που θα αντικαταστήσει την παρούσα αλλά και να είμαστε έτοιμοι για την πράξη της αντικατάστασης , να μπορούμε ανά πάσα στιγμή να εκμεταλλευτούμε τις συνθήκες . Τούτο σημαίνει συνεχή οργανωτική και ιδεολογική δουλειά στα λαϊκά στρώματα με δύο κυρίως παράλληλες και συμπλεκόμενες κατευθύνσεις : η μια στο εθνικό θέμα και η άλλη στο οικονομικο-κοινωνικό. Και στις δύο κατευθύνσεις κτυπούμε χωρίς περιστροφές και ενδοιασμούς τα κακώς κείμενα και όσα οι εχθροί μας με τη συνδρομή των ντόπιων συνεργατών τους σχεδιάζουν εις βάρος του έθνους.¨Έχοντας ως άμεσο στόχο την είσοδο μας στη πολιτική σκηνή μέσα από τις προσεχείς βουλευτικές εκλογές βάζουμε ταυτόχρονα τις βάσεις μιας πολύπλευρης δράσης. Το στοίχημα είναι να κατορθώσουμε να σπάσουμε τα φράγματα της αριστεράς και της δεξιάς και να προσελκύσουμε στις γραμμές μας ρωμαλέες λαϊκές δυνάμεις . Για να το πετύχουμε αυτό είναι ανάγκη να απευθυνθούμε στο χώρο της αριστεράς , να αμφισβητήσουμε την κυριαρχία των μαρξιστογενών πολιτικών σχηματισμών και να τους πείσουμε πως ο εθνικισμός μας είναι συνδεδεμένος με την ελευθερία , την πρόοδο , την λαϊκότητα , την εθνική ισχύ και ανεξαρτησία , τη λαϊκή αυτονομία και δημοκρατία.Η αριστερά πρέπει να γίνει το επίκεντρο της δράσης μας ενάντια στα νεκρά ιδεολογήματα της , ενώ το κέντρο και η δεξιά πρέπει να αντιμετωπίζονται ως οι κατεξοχήν σύμμαχοι της νεοφιλελεύθερης τυραννίας.Από τη δεξιά και το κέντρο διεκδικούμε εκείνες τις λαϊκές δυνάμεις που βρίσκονται εγκλωβισμένες από την εποχή της ψυχροπολεμικής αντιπαράθεσης . Ο εθνικόφρων αγρότης ή εργάτης που βρίσκεται στα κόμματα της δεξιάς είναι το ίδιο προδομένος με τον αριστερό αγρότη ή εργάτη που βρίσκεται περιορισμένος στα σχήματα της αριστεράς. Στόχος και όραμα μας είναι να ενώσουμε αυτούς τους φαινομενικά αντίπαλους ανθρώπους του λαού κάτω από τα λάβαρα μας.Για μια εθνική και λαϊκή πολιτεία.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΟ "ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ" ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ

Η νέα πρόταση των τούρκων στο θέμα του περιουσιακού που είδε το φως της δημοσιότητος στον τουρκικό τύπο και η οποία κατατέθηκε στο τραπέζι των συνομιλιών στις 6 Σεπτεμβρίου 2010 , έχει τα εξής χαρακτηριστικά :
πρώτο , θεωρεί αυτονόητη την παραμονή των τούρκων στις αρπαχθήσες ελληνικές περιουσίες.
δεύτερο, θα επιστραφούν στους ε/κ μόνο κάποια άδεια οικόπεδα και όσοι δεν θα πάρουν τέτοια οικόπεδα θα τους δωθούν άλλες περιουσίες , χωρίς να διευκρινίζεται ποιες θα ειναι αυτές οι "άλλες περιουσίες". ( μήπως υπάρχει πρόνοια για αποζημιώσεις από τη δική μας πλευρά σε κρατική γη στο νότο;)
τρίτο, δεν θα πρέπει να ξεπερνούν το 15% όσοι Ελληνοκύπριοι θα επιστρέψουν υπό τουρκική διοίκηση. Δεν διευκρινίζεται από ποίαν ολότητα θα προσδιοριστεί το 15%. Αν είναι δηλαδή εκ του συνόλου των προσφύγων ή εκ του συνόλου των κατοικούντων στην τουρκική ζώνη.
τέταρτο , κανένας λόγος δεν γίνεται για τις περιουσίες εκείνες που δεν ανήκουν στους ιδιώτες αλλά είναι εθνική κληρονομιά . Αυτές τις περιουσίες τις θεωρούν δικές τους .
τέταρτο , Την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου , ύστερα από ανοικοδόμηση αυτής μέσω μιας μικτής εταιρείας από ε/κ και τ/κ , θέλουν να την ανταλλάξουν με περιουσίες Ελλήνων που δεν θα πάρουν τις νόμιμες περιουσίες τους. Με λίγα λόγια ο κατακτητής αρνήται και το ιδιοκτησιακό καθεστώς της περίκλειστης πόλης .Αυτή είναι μια νέα εξέλιξη στο θέμα της Αμμοχώστου .
Με αυτές τις προτάσεις κατατεθειμένες από τους κατακτητές, κάθεται η δική μας πλευρά και συνδιαλέγεται και αναζητά συγκλήσεις εξευτελίζοντας κάθε εθνική αξιοπρέπεια .Σε αυτό το κατάντημα περιπαίσαμε από την ώρα που εγκαταλείψαμε τη βάση της εισβολής και κατοχής της πατρίδος και μετατρέψαμε το πρόβλημα σε διευθέτηση οικοπέδων και ατομικών περιουσιών . Η γη που ποδοπατήται από τους τούρκους εισβολείς και τους τουρκοκύπριους συνεταίρους και συνεργάτες τους, είναι γη ελληνική και ανήκει στο έθνος.Η υπόθεση της σκλαβωμένης πατρίδος δεν αφορά μόνο τους πρόσφυγες και τα οικόπεδα τους, αφορά όλους τους Έλληνες . Η γη που μας παρέδωσαν οι πατέρες μας δεν ξεπουλιέται , δεν ανταλλάζεται , δεν αποζημιώνεται. Όπως αρπάχθηκε με τη βία των όπλων θα ελευθερωθεί με τη βία των όπλων . Η μόνη λύση είναι η απελευθέρωση.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

ΖΗΤΟΥΜΕ ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΛΗΣΤΡΙΚΟΥ ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΓΙΑ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ


Είναι απορίας άξιον πως εξαφανίστηκαν τα τρία μηδενικά από το χρέος της ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΕ προς το δημόσιο. Λάθος μεγάλο λένε , των γραμματέων και των λογιστάδων , αναβίβαζαν το χρέος από 170.000 ευρώ (εκατό εβδομήντα χιλιάδες) σε εκατό εβδομήντα εκατομμύρια (170.000.000).Μακάρι να είναι έτσι τα πράγματα και να σταματήσει να κατηγορείται άδικα η εκκλησία εξαιτίας της τύφλας των λογιστάδων.
Εκείνο όμως που μας φοβίζει είναι μήπως πίσω από την ταχυδακτυλουργική εξαφάνιση των τριών μηδενικών κρύβεται κάποια συνεννόηση του ιερατείου με τους κρατούντες , στο εθνικό ζήτημα.Με δεδομένη τη θέση του αρχιεπισκόπου κ. Χρυσοστόμου υπέρ της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με το πρόσθετο του σωστού περιεχομένου , οι υποψίες αυτές παύουν να είναι αίολες και αβάσιμες. Άλλωστε ο υπερπατριωτισμός του αρχιεπισκόπου περί άρσης των υπερπροσφορών Χριστόφια για παραμονή εποίκων και εκ περιτροπής προεδρίας , δεν αίρει ταυτόχρονα και την στήριξη της διζωνικότητας την οποία η εκκλησία απεδέχθη από το 1977, με την προδοτική συμφωνία Μακαρίου - Ντενκτάς.
Όλα αυτά τα χρόνια μάθαμε πως το εκκλησιαστικο-πολιτικό κατεστημένο προχωρεί σε κάθε μορφή υποχώρησης και προδοσίας υπό τη κάλυψη υπερπατριωτικών βρυχηθμών. Κτυπούν τα τύμπανα του υπέρ-πατριωτισμού για να καλύψουν τις οιμωγές της βιαζομένης πατρίδος .
Ότι και να συμβαίνει όμως , θα το αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία και θα καταγγείλουμε στο ελληνικό έθνος κάθε μορφή μειοδοσίας. Αναφορικά με τα χρέη και τις επιχειρήσεις της εκκλησίας , εμείς οι εθνικοδημοκράτες έχουμε να πούμε πως , στηρίζουμε την οικονομία της κοινωνίας ενάντια σε κάθε μορφή συρρίκνωσης του υγιούς ανταγωνισμού ,επέκτασης των μονοπωλίων και συσσώρευσης του κεφαλαίου σε λίγα χέρια . Η εκκλησία μετατρέπει τον τίμιο οβολό του λαού σε ληστρικό χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο , για αυτό και εμείς θα διεκδικήσουμε την εθνικοποίηση της ληστρικής εκκλησιαστικής περιουσίας , μέσα από την ισχύ ενός εθνικοκοινωνικού κράτους.
Θα στηρίξουμε την πολεμική βιομηχανία του έθνους μέ την εθνικοποίηση του συσσωρευμένου παρασιτικού πλούτου.Προς τη κατεύθυνση αυτή είναι απαραίτητη η κοινή γραμμή με την Ελλάδα . Μια Ελλάδα που απειλήται από παντού πρέπει να πάρει το πλούτο που της έκλεψαν διάφορες φατρίες , μέσα από συνθήκες περιορισμένης εθνικής και λαϊκής ελευθερίας και να δημιουργήσει μια πανίσχυρη πολεμική βιομηχανία.Αυτή θα είναι η βάση της ανεξαρτησίας της και της αμυντικής της ισχύος .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Ο ΛΑΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΙΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΑΤΕ ΚΥΡΙΕ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ

Οι Τούρκοι γνωρίζουν τις προτάσεις που κατέθεσε ο κ .Χριστόφιας για το περιουσιακό , ο ΟΗΕ επίσης γνωρίζει , τα υψηλόβαθμα στελέχη των κομμάτων ομοίως . Εκείνος που δεν γνωρίζει τα διαμοιβόμενα και δεν δικαιούται να γνωρίζει , κατά την άποψη του προέδρου της δημοκρατίας είναι ο κυπριακός λαός.Το σκεπτικό αυτής της θέσης δεν προσεγγίζεται εύκολα . Μπορεί να ιδωθεί από πολλές πλευρές και να ερμηνευθεί πολύτροπα. Το βέβαιο είναι ότι εν αναμονή και των εξελίξεων πριν το τέλος του τρέχοντος έτους , η άρνηση πληροφόρησης του λαού δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν θέλουν να δώσουν πολύ χρόνο στο λαό να αναγνώσει σωστά και να σκεφτεί το σχέδιο που του ετοιμάζουν. Τι θα πετύχουν όμως με αυτή τη τακτική , εάν σύρουν το λαό βεβιασμένα σε ένα δημοψήφισμα για το σχέδιο λύσης;Προφανώς διακινδυνεύουν να εισπράξουν ένα νέο ΟΧΙ . Διότι εάν πράγματι πίστευαν ότι το σχέδιο που θα φέρουν είναι δίκαιο και βιώσιμο,  θα έδιναν τον απαιτούμενο χρόνο στο λαό να το μελετήσει και δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα να πληροφορούν το λαό εκ των προτέρων για κάθε τους βήμα και κάθε πρόταση που καταθέτουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους κατακτητές.Γιατί όμως να ριψοκινδυνέυσουν ένα νέο ΟΧΙ σε ένα δεύτερο δημοψήφισμα; Εδώ είναι η απορία. Μήπως αδιαφορούν για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος έχοντες επίγνωση του γεγονότος ότι η διαδικασία που θα οδηγήσει στο δημοψήφισμα θα οδηγήσει καθεαυτή σε προσυμφωνημένα σχέδια και παγίωση και νομιμοποίηση τετελεσμένων; Διότι εάν επαναληφθεί η προδοσία του 2004 , να τεθεί το δημοψήφισμα σε δύο εκλογικά σώματα που στο ένα εξ αυτών θα συμμετέχουν και οι έποικοι , τότε δεν θα έχει και τόση σημασία η απόφαση του λαού για το περιεχόμενο του σχεδίου , αφού η ίδια η διαδικασία θα παγιώνει δύο λαούς που συζητούν ή ψηφίζουν για ένα κοινό σύνταγμα υπό την έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Σε αυτή τη περίπτωση παγιώνεται ο διαχωρισμός του ενός λαού της κυπριακής δημοκρατίας σε δύο λαούς και νομιμοποιείται η παρουσία όλων των εποίκων. Έτσι μπαίνουν οι βάσεις για να περάσει το κυπριακό σε μια άλλη φάση . Στη φάση της αναγνώρισης του παράνομου κατοχικού μορφώματος και στο άνοιγμα μιας νέας πορείας συνομιλιών που θα αποσκοπούν είτε στην συνομοσπονδία είτε στην αποδοχή δύο κρατών. Αυτή η νέα κατάσταση θα είναι στην ουσία μια διαδικασία εφαρμογής του σχεδίου Ανάν υπό την πίεση των πραγμάτων . Συνεπώς οι κρατούντες μεθοδεύουν ένα ΝΕΟ ΟΧΙ για να τσιμεντώσουν εμπράκτως το σχέδιο Ανάν.
Το διχοτομικό σχέδιο των Άγγλων το οποίο προσυπέγραψε η εθναρχεύουσα εκκλησία και συνέχισαν οι πολιτικοί επίγονοι τίθεται σε εφαρμογή μέσα από χίλιες μηχανορραφίες και συνωμοσίες .  
Ο αγώνας για την ανατροπή αυτών των σχεδίων είναι μεγάλος . Η μορφή που θα πάρει αυτός ο τιτάνιος αγώνας είναι απρόβλεπτη  όπως επίσης και το αποτέλεσμα. Αλλά τουλάχιστον να πούμε στο έθνος πως δεν εγκαταλείψαμε τα οχυρά και δεν αφήσαμε τους οχτρούς και τους προδότες να διαβούν χωρίς γρανιτένια αντίσταση  .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΌ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ( ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Η ΔΙΖΩΝΙΚΟΤΗΤΑ ΕΔΡΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ

Το πολιτικό κατεστημένο , μέσα από όλους τους πολιτικούς χώρους αναζητά απεγνωσμένα την επαναφορά της διαταραχθείσας ενότητας του με σκοπό να πορευθεί ανενόχλητο στη πορεία που οδηγεί στην εφαρμογή της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας ή με άλλα λόγια στην εφαρμογή του δεύτερου κατακτητικού συντάγματος , ουσία του οποίου θα είναι ο θρησκευτικός και εθνοτικός διαχωρισμός του λαού της κυπριακής δημοκρατίας σε δύο αρκούντως αυτόνομα διοικητικά μορφώματα .
Γνωρίζουν βέβαια οι κρατούντες ότι η λαϊκή βάση ακόμα και ανάμεσα στους τουρκοκύπριους αρνείται αυτό το διαχωρισμό γιατί πιστεύει πως δεν θα οδηγήσει σε ειρήνη αλλά σε αιώνιο μίσος και αιώνια αντιπαλότητα .Ο λαός γνωρίζει ότι μόνο κάτω από συνθήκες δημοκρατίας , στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού πολιτισμού θα μπορεί να ζήσει ειρηνικά , μεταβαίνοντας στην ουσία από το κατακτητικό δίκαιο που μας επέβαλαν οι Άγγλοι και εφάρμοσαν στην πράξη οι Τούρκοι εισβολείς , προς το ελεύθερο και δημοκρατικό δίκαιο του πολιτισμένου κόσμου. Με την επιστροφή όλων των προσφύγων στις εστίες των και των μουσουλμάνων μετοίκων στις δικές τους αλλά και την αποχώρηση των εισβολέων και των εποίκων είναι δυνατή μια ειρηνική συμβίωση υπό τον όρο ότι το κράτος θα είναι κοσμικό και όχι το περίπτερο της θρησκείας.
Το κράτος ως η κεντρική έκφραση της βούλησης του λαού οφείλει να τηρεί ίσες αποστάσεις προς όλες τις θρησκευτικές δοξασίες των υπηκόων του και να στηρίζει τη παιδεία του όχι στην μονομερή κατήχηση ενός δόγματος αλλά στην ελευθερία της σκέψης και στην επιστήμη , δηλαδή στην κλασσική ελληνική παιδεία .Ο θρησκευτικό-εθνοτικός διαχωρισμός που εισάγει το κίνδυνο της τουρκοποίησης της Κύπρου , θα αποφευχθεί μέσα από μιαν κοσμική αντίληψη του κράτους .
Αυτό δεν θέλουν να το καταλάβουν οι πολιτικοί της Ζυριχικής γραμμής , οι πολιτικοί του ενδοτισμού γιατί κοιτάζουν πάνω από όλα το άμεσο πελατιακό-εκλογικό συμφέρον και αδυνατούν να δουν το απώτερο μέλλον .Πιστεύουμε πως η επανελλήνιση των λεγομένων τουρκοκυπρίων, (όρος ο οποίος εισήχθηκε από τους άγγλους το 1954)είναι εφικτή μέσα από ένα δίκαιο κοινωνικά κράτος που θα τηρήσει ίσες αποστάσεις προς όλα τα θρησκεύματα , πλήρως διαχωρισμένο από αυτά .Πάνω στη βάση αυτή , της υπέρβασης των θρησκευτικών αντιπαλοτήτων μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα ειρηνικό μέλλον .
Η ταύτιση κράτους και θρησκείας , ελληνισμού και χριστιανισμού μίκρυναν το έθνος και πνευματικά και εδαφικά .Εαν θέλουμε να επανεύρουμε την εθνική μας δυναμική πρέπει να κτίσουμε ένα κοσμικό κράτος που θα σέβεται τη θρησκευτική ελευθερία των πολιτών του . Παρά τα όσα έχουν συμβεί αρνούμαστε να δεχθούμε ότι οι λεγόμενοι τουρκοκύπριοι είναι τούρκοι. Η ιστορική έρευνα αποδεικνύει ότι η συντριπτική πλειοψηφία τους είναι Έλληνες που ασπάσθηκαν το ισλάμ .Το γεγονός αυτό το εκμεταλλεύτηκε η τουρκία και η αγγλία για να επιβάλουν στη πατρίδα μας τα γεωπολιτικά τους σχέδια .Ο εκτουρκισμός της μουσουλμανικής μειονότητας της Κύπρου είναι ένα γεγονός που μπορεί να διορθωθεί.Αυτό ας το λάβουμε υπόψιν εαν θέλουμε να εφαρμόσουμε μια επιθετική ελληνική στρατηγική ενάντια στην συρρίκνωση του έθνους και του εθνικού χώρου .
Το πρόβλημα ειναι που το σημερινό πολιτικό κατεστημένο δεν μπορεί να εγκαταλείψει τις αγκυλώσεις του , τόσο ώστε να η προοπτική ενός καινούριου κόσμου να επιτάσσει την οριστική κατάργηση του .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΩΑΣ ΓΗΣ ΚΥΡΙΕ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ

Το θέμα του περιουσιακού αφήνεται, κατα δήλωση του κ. Χριστόφια , στους συμβούλους , με σκοπό να παρουσιάσουν "συγκλίσεις" μέχρι τον Οκτώβριο.Η δήλωση αυτή μαρτυρεί οτι η πλευρά μας ειναι έτοιμη να προβεί σε απαράδεκτες υποχωρήσεις.Συγκλίσεις με τις δυνάμεις της βίας και της κατοχής σημαίνουν παραχωρήσεις προς την κατοχή. Με λίγα λόγια ο κ. Χριστόφιας ευθυγραμμίζεται στην ιδέα της παραβίασης και υπέρβασης της ιστορικής αλήθειας , που διαδηλώνει την ελληνικότητα αυτής της γης, αλλά και στη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πρώτου απο όλα του δικαιώματος των προσφύγων για επιστροφή στις εστίες τους . Η γραμμή Χριστόφια αποτελεί δουλοπρεπή υπόκλιση στη κατοχή , άρνηση της ελληνικότητας της πατρώας γης και παραχώρηση της στους κατακτητές .Όλα δείχνουν πως η γραμμή της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας που χαράχτηκε απο τις επάρατες συμφωνίες "κορυφής"του 1977 και συνεχίζεται έκτοτε απο όλους τους προέδρους της κυπριακής δημοκρατίας , οδηγεί στην παράλογη και αντι-ιστορική εφαρμογή ενός "προτεγενούς δικαίου" που θα διαγράφει για πάντα το ιστορικό δίκαιο , θα διαγράφει για πάντα το δικαίωμα της επιστροφής και διεκδίκησης της σκλαβωμένης πατρίδος .
Στα ζητήματα της διακυβέρνησης ο κ. Χριστόφιας δεν δίστασε με τις προτάσεις του να προσβάλει τις αρχές της δημοκρατίας και του διεθνούς δικαίου , με τις απαράδεκτες προτάσεις του περί εκ περιτροπής προεδρίας και περί παραμονής 50000 εποίκων. Την ίδια οδό της κατάπτυστης υποχώρησης ακολουθεί τώρα και στο περιουσιακό περιφρονόντας το δίκαιο των προσφύγων που εκδιώχθηκαν βιαίως απο τις εστίες τους.
Ο πρόεδρος της δημοκρατίας παρανόμως προβαίνει σε αυτές τις υποχωρήσεις διότι ουδέποτε εξουσιοδοτήθηκε απο το λαό για προόθηση της λύσης που γεννήθηκε μέσα απο το κεφάλι του , της λύσης Χριστόφια όπως επικράτησε να λέγεται .
Θα ήταν τίμιο ο κ. Χριστόφιας να θέσει ξεκάθαρα στο λαό το σχέδιο λύσης που επιδιώκει και να λάβει μέσω δημοψηφίσματος την εντολή να συνεχίσει σε αυτή τη γραμμή ή να σταματήσει . Έιναι καιρός να δωθεί το δικαίωμα στο λαό να αποφασίσει για τη λύση που θέλει ο ίδιος εκ των προτέρων και όχι να συρθεί σε ένα δημοψήφισμα για μια λύση που υφαίνεται απο τους κατακτητές και τους συνεταίρους τους.
Καλούμε τον κ. Χριστόφια να σεβαστεί τη δημοκρατία και να δώσει το λόγο στο λαό . Τον προειδοποιούμε επίσης ότι δεν θα αποδεχθούμε κανένα "πρωτογενές δίκαιο" και καμία συμφωνία ή πρόταση που θα παραχωρεί έστω και μια χούφτα χώμα στους κτηνομογγόλους κατακτητές.
Πείτε στους συμβούλους σας κ. Χριστόφια πως έρχεται η ώρα που θα τους πετάξουμε κατάμουτρα τις "συγκλίσεις" τους με τους κατακτητές και θα διεκδικήσουμε την απελευθέρωση της πατρίδος με όλα τα μέσα .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΔΗΚ ΣΤΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ

Πραγματοποιήθηκε χθες στη Λευκωσία συνδιάσκεψη που διοργάνωσε η κίνηση για ελευθερία και δικαιοσύνη στη Κύπρο . Ϋστερα απο την ενημερωτική ομιλία του προέδρου της κίνησης  κ. Πάνου Ιαωαννίδη αναφορικά με την δραστηριότητα της κίνησης σε συνάρτηση με τις εξελίξεις στο κυπριακό, το λόγο έλαβαν οι παρεβρισκόμενοι.
Το μήνυμα που βγήκε απο την συνδιάσκεψη ειναι πολύ θετικό απο το γεγονός και μόνο οτι διαφορετικές οργανώσεις και άτομα που κατα του παρελθόν βρίσκονταν ακόμα και σε αντίθετα στρατόπεδα , συγκεντρώθηκαν σε μια αίθουσα με μια κοινή θέση: την εναντίωση στα τεκτενόμενα για επιβολή της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας και την διεκδίμηση της επιστροφής όλων των προσφύγων στις εστίες τους υπο καθεστώς ελευθερίας και δικαιωσύνης . Χαιρετίζουμε το γεγονός αυτό και θέλουμε να πιστεύουμε πως θα αποτελέσει την αρχή για σφυρηλάτηση ενός αρραγούς αντι-ομοσπονδιακού και αντικατοχικού μετώπου .
Στην σύντομη παρέμβαση του ο πρόεδρος του ΕΔΗΚ κ. Λουκάς Σταύρου αναφέρθηκε στους δύο άμεσους κινδύνους που ενδεχομένως θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε . Ο πρώτος κίνδυνος θα ειναι η τυχόν συναίνεση των ιδιοκτητών της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου για επιστροφή σε αυτή υπο τουρκική διοίκηση , εαν τελικά τεθεί η πρόταση αυτή ως φιμολογήται , απο του τούρκους κατακτητές . Εαν οι έλληνες της κύπρου αποδεχθούν επιστροφή υπο τουρκική  διοίκηση , για πρώτη φορά θα υπάρξει αναγνώριση του κατοχικού παράνομου μορφώματος απο τους πολίτες της κυπριακής δημοκρατίας, την ώρα που θα παραχωρέιται ταυτόχρονα το απευθείας εμπόριο μεταξύ κατεχομένων και Ε.Ε. Πρέπει απο τώρα να ενημερωθεί ο λαός πάνω σε αυτό το ζήτημα ώστε να μη πέσουμε στη παγίδα των εχθρών του ελληνισμού .
Ο δεύτερος κίνδυνος , θα προκύψει σε περίπτωση που μας φέρουν ένα νέο σχέδιο προς δημοψήφισμα . Επιβάλλεται να απαιτήσουμε σαφή καθορισμό του εκλογικού σώματος , εφόσον θα ειναι αδύνατο να αποτρέψουμε την κατάθεση του σχεδίου προς δημοψήφισμα , να ζητήσουμε την απογραφή των τουρκοκυπρίων ώστε μόνο αυτοί να λάβουν μέρος στο δημοψήφισμα και να αποκλεισθούν οι έποικοι . Να μη διαπράξουμε του έγκλημα του 2004 για δεύτερη φορά . Να μην αποδεχθούμε επίσης δύο εκλογικά σώματα που θα παραπέμπουν σε δύο λαούς αλλά ένα και μοναδικό εκλογικό σώμα , των νομίμων πολιτών της κυπριακής δημοκρατίας , υπο την αρχή της πλειοψηφίας . Με αυτή τη τακτική και αυτές τις θέσεις θα σώσουμε την κυπριακή δημοκρατία απο διαδικασίες που θα την καταργούν αυτόματα και ανεξάρτητα απο του όποιο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος .
Οι καιροί ειναι δύσκολοι , οι εχθροί πανέτοιμοι, δόλιοι και μεθοδικοί . Εκείνο που απαιτείται ειναι ενότητα του αντι-ομοσπονδιακού χώρου και επικέντρωση ενεργείας στο εθνικό θέμα . Να μην πάιξουμε του παιχνίδι του κατεστημένου που εν πλήρει συμμαχία με τους άγγλους θα προσπαθήσει να αποπροσανατολίσει τη κοινή γνώμη με προμελετημένα σενάρια .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΜΗΜΕΡΩΣΗΣ
Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΟΙΟΙ ΔΙΑΣΠΟΥΝ ΤΟ ΑΝΤΙ-ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Στο λεγόμενο αντι-ομοσπονδιακό χώρο κυριαρχεί μια κατάσταση σύγχυσης . Κάποιοι δημοσιογράφοι του συστήματος και πολιτικοί των «πατριωτικών περιπτέρων» που διατηρούν για ψηφοθηρικούς λόγους τα κόμματα της υποταγής , προσπαθούν να συμβιβάσουν τα ασυμβίβαστα .Ενώ λοιπόν γνωρίζουν πολύ καλά τον ρόλο του Μακαρίου και του Τάσσου Παπαδόπουλου υπέρ της δικοινοτικής διζωνικής ομοσπονδίας δηλαδή υπέρ της μετάβασης στο ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΑΤΑΚΤΗΤΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ που θα ολοκληρώσει το πρώτο κατακτητικό σύνταγμα της Ζυρίχης , τους θεωρούν μεγάλους και αλάνθαστους ηγέτες την ίδια στιγμή που εμφανίζονται ως εχθροί της ομοσπονδίας .Αυτή η αντίφαση προκαλεί διάλυση του αντι-ομοσπονδιακού μετώπου , αποτρέπει την σύσταση κοινού στρατηγικού οργάνου και κρατεί τις δυνάμεις διαιρεμένες και εγκλωβισμένες στα κόμματα της υποταγής. Μέσω αυτής της συμφυρματικής ιδεολογίας , το πολιτικό κατεστημένο ελέγχει το αντι-ομοσπονδιακό μέτωπο και περνά τις γραμμές του και τα σχέδια του .Γιαυτό το λόγο εμείς επιμένουμε πως η μοναδική δύναμη που θα ενώσει τις λαϊκές δυνάμεις στον αγώνα ενάντια στην υποχώρηση είναι η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ .
Δεν γίνεται να λατρεύεις τον Τάσσο και τον Μακάριο και να το παίζεις αντι-ομοσπονδιακός . Δεν γίνεται να κρύβεις κάτω από το χαλί τα αίσχη και τις προδοσίες των δυο αυτών ηγετών και να τους αναβιβάζεις στα βάθρα του πατριωτισμού και του ηρωισμού .Ότι όμως και να πουν η αλήθεια δεν κρύβεται αλλά μέσα από τον πεισμώδη αγώνα μας , ξεσκεπάζεται κάθε μέρα το ψέμα και η προδοσία .Η τακτική του Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος για πλήρη κατεδάφιση των ειδώλων της υποχώρησης και της προδοσίας με συνεχή σφυροκοπήματα των προδοτικών ή ενδοτικών πράξεων τους , άρχισε να αποδίδει καρπούς . Η προσπάθεια ταρίχευσης και θεοποίησης των μειοδοτών δεν πέτυχε Η πνικτική οσμή της σήψης και της προδοσίας διαχέεται στον αέρα .
Όραμα μας είναι να γιορτάσουμε μια μέρα την συντριβή αυτού του μισθοφορικού ψεύδους και να δούμε να γεννιέται μια νεολαία με καθαρή συνείδηση και ατσάλινη αποφασιστικότητα Δεν θέλουμε την συνύπαρξη με τον ενδοτισμό αλλά την κατάργηση του .Καμιά συνδιαλλαγή με τους προσκυνημένους .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΟ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΟ Ε.Ε –ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ ΘΑ ΠΛΗΞΕΙ ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ «ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΚΕΡΥΝΕΙΑ»

Ο ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ κ. Τάκης Χατζηδημητρίου σε δήλωση του στο Ευρωκοινοβούλιο ανέφερε ότι «το απευθείας εμπόριο δεν μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς αποδεκτό αντάλλαγμα από την Κυπριακή Δημοκρατία» Εννοεί βέβαια τα ανταλλάγματα που ζήτησε ο πρόεδρος της δημοκρατίας για επιστροφή της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου . Οι τούρκοι σύμφωνα με διαρρεύσαντες εξ αυτών πληροφορίες μεθοδεύουν την επιστροφή της περίκλειστης πόλης αλλά υπό τουρκική διοίκηση . Αν τούτο γίνει αποδεχτό θα σημαίνει την επίσημη αποδοχή της τουρκικής διοίκησης από τους ίδιους τους πολίτες της κυπριακής δημοκρατίας .Μια τέτοια πράξη θα ισοδυναμούσε με ανταρσία και προδοσία της Κυπριακής Δημοκρατίας και από τον ίδιο το πρόεδρο σε περίπτωση που το αποδεχτεί αλλά και από τους πολίτες που ενδεχομένως να αποδεχτούν τους όρους των κατακτητών ακόμα και χωρίς την έγκριση της κυβερνήσεως .Θα έχομε με λίγα λόγια επανάληψη της μαζικής κίνησης προς τα κατεχόμενα όπως έγινε με το άνοιγμα των οδοφραγμάτων την ώρα που η κυβέρνηση θα σηκώνει τα χέρια ψηλά και θα καμώνεται την ανήμπορη να εμποδίσει την προδοσία . Ο ραγιαδισμός και η πολιτική αφροσύνη λαού και κρατούντων επειδή δεν έχει όρια , ανοίγει μπροστά μας αυτό το καταστροφικό ενδεχόμενο . Καλούνται όλες οι εθνικές και πατριωτικές δυνάμεις να επικεντρώσουν τη προσοχή τους στην αποτροπή αυτού του προδοτικού ολισθήματος .Η αντίδραση του σωματείου της αδούλωτης Κερύνειας στα τεκταινόμενα περί της αποδοχής του απευθείας εμπορίου κατεχομένων – Ε.Ε. είναι σε καλό δρόμο και την επικροτούμε . Πρέπει αυτή την ώρα χωρίς χρονοτριβή να γίνει ενημέρωση του λαού πάνω στο ζήτημα διότι όπως αναφέρει και η ανακοίνωση του σωματείου Αδούλωτη Κερύνεια επί λέξει «δεν υπάρχει αντάλλαγμα το οποίο να αντισταθμίζει το πλήγμα που θα
υποστεί η Κυπριακή Δημοκρατία από την έγκριση του απευθείας εμπορίου με τα κατεχόμενα» .
Αδελφοί της αδούλωτης Κερύνειας σας καλούμε σε μια ευρύτερη ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ενάντια στην υποχώρηση και τις δόλιες μεθόδους που μετέρχεται το ενδοτικό πολιτικό κατεστημένο .Διασπασμένοι δεν θα κάνουμε πολλά πράγματα , ενωμένοι θα αποτρέψουμε την προδοσία και την παράδοση της πατρίδος στους κατακτητές από τους ρυπαρούς προσκυνημένους .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Συνέντευξη του προέδρου του ΕΔΗΚ στο περιοδικό "ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΟ ΦΩΣ"

Ποια ανάγκη υπαγόρευσε την ίδρυση του Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος Κύπρου και ποιες είναι ακριβώς οι αρχές και οι πολιτικές θέσεις που εκφράζει, όσον αφορά τα καίρια ζητήματα που αφορούν το ΄Εθνος και την Φυλή;

Η ανάγκη δημιουργίας ενός εθνικιστικού κόμματος στη Κύπρο υπήρχε από πολύ παλιά , από τον καιρό του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ  θα έλεγα .Δυστυχώς οι πολεμιστές της ΕΟΚΑ πίστεψαν ότι μπορεί να εκφραστούν πολιτικά από δυνάμεις της δεξιάς ή της εθναρχεύουσας εκκλησίας . Το αποτέλεσμα αυτής της εμπιστοσύνης ήταν η προδοσία της Ζυρίχης .  Το δίδαγμα από αυτό το πάθημα είναι πως δεν είναι δυνατό να διεξάγεις απελευθερωτικό αγώνα χωρίς αυτοδύναμη και αυτόνομη πολιτική οργάνωση Μετά την Ζυρίχη έγιναν κάποιες προσπάθειες δημιουργίας αυτόνομου πολιτικού σχήματος οι οποίες πνίγηκαν στο αίμα από την πολύμορφη βία του Μακαριακού παρακράτους . Μετά το 1974 οι διωγμοί συνεχίστηκαν με αποτέλεσμα  να κλειστεί η ενωτική παράταξη στους ψυκτικούς θαλάμους του Δημοκρατικού Συναγερμού . Έκτοτε δεν εμφανίστηκε καμία προσπάθεια χειραφέτησης και πολιτικής αυτονόμησης των ενωτικών και εθνικιστών  . Συνεπώς η δημιουργία του Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος τίθεται μέσα από την ιστορική εμπειρία του κυπριακού αγώνα ειδικά στις τωρινές συνθήκες της κατοχής αφενός και του ενδοτισμού των κρατούντων αφετέρου . Το κόμμα αυτό δημιουργήθηκε για να αντιμετωπίσει την κατοχή , την υποχώρηση , τη παρακμή και να σφυρηλατήσει τις συνθήκες εκείνες που θα επιτρέψουν την διεξαγωγή του ένοπλου απελευθερωτικού αγώνα . Οι πολιτικές αρχές του κόμματος μας θα μπορούσαν να συνοψιστούν κάτω από τρεις λέξεις που ανοίγουν συγκεκριμένες κατευθύνσεις : Απελευθέρωση , αναθέσμιση , εθνικοκοινωνική συνοχή .
Με τον όρο απελευθέρωση αναφερόμαστε στο εθνικό πρόβλημα της Κύπρου και θέτουμε ως σκοπό και αίσια κατάληξη του την απελευθέρωση από την διπλή κατοχή των άγγλων και τούρκων εισβολέων .Καταγγέλλουμε την μακρά υποχώρηση που αρχίζει πριν το 1960 από διάφορους γραικύλους των Αθηνών και της Λευκωσίας , υποχώρηση που πορεύεται πάνω σε προδιαγεγραμμένο σχέδιο για εγκαθίδρυση στη Κύπρο ενός μετα-οθωμανικού και μετα-αποικιακού , νεοκυπριακού μορφώματος . Η άρχουσα τάξη του τόπου , που συναποτελείται από την πλουτοκρατία , την εκκλησία και τα τζάκια των πολιτικάντηδων βολεύονται σε μια κατάσταση ημικατοχής που δεν θα επιτρέψει ποτέ στον ελληνισμό να σηκώσει κεφάλι .Μας θέλουν ραγιάδες και υποταγμένους στα ψέματα τους . Τούτο σημαίνει πως η απελευθέρωση περνά μέσα από την συντριβή της πλουτοκρατίας και την ανάληψη της εξουσίας από τις λαϊκές εθνικιστικές δυνάμεις .
Με τον όρο αναθέσμιση εννοούμε το πέρασμα από την παρούσα μορφή της αστικής πλουτοκρατικής δημοκρατίας σε μια λαϊκή εθνική δημοκρατία στα όργανα της οποίας να εκφράζονται οι παραγωγικές δυνάμεις οι λαϊκές παραγωγικές ενώσεις .Στη τοπική αυτοδιοίκηση επίσης θεωρούμε αναγκαία την εισαγωγή θεσμών που να δίδουν δικαίωμα σε μια αδιάκοπη συμμετοχή του λαού στις αποφάσεις που θα θέσει τέρμα στην αυτονόμηση των τοπικών αρχόντων και στην αδιαφάνεια των ενεργειών τους . Εδώ πρέπει να προσθέσουμε πως εμείς εδώ στη Κύπρο αντιμετωπίζουμε και το πρόβλημα ετερονομίας , από το γεγονός της εφαρμογής του Ζυριχικού συντάγματος . Πρόκειται για ένα σύνταγμα που δεν τέθηκε ποτέ στη κρίση και απόφαση του λαού αλλά επεβλήθη εις αυτόν δια πυρός και σιδήρου υπό το ψευδεπίγραφο όνομα της ανεξαρτησίας .Σήμερα που υποτίθεται ότι είμαστε ένα ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι καιρός να διεκδικήσουμε και εμείς το δικαίωμα της αυτοθέσμισης του συντάγματος μας που είναι ισοδύναμο με την αυτονόμηση μας , την ανεξαρτησία μας και την αυτοδιάθεση μας . Πρέπει απαραιτήτως να καταγγελθούν οι συνθήκες εγγυήσεως και συμμαχίας και να εκδημοκρατιστεί επιτέλους το σύνταγμα μας ώστε πράγματι να είμαστε ένα ανεξάρτητο και ισότιμο μέλος της Ε.Ε. που απολαμβάνει του ευρωπαϊκού κεκτημένου .
Με τον όρο εθνικοκοινωνική συνοχή , προτάσσουμε το όραμα μιας κοινωνίας που θα προσδιορίζεται πρωτίστως από την αρχή του έθνους ως φυλετικής οντότητας που διατηρήθηκε αλώβητη μέσα στον ιστορικό χρόνο και δημιούργησε τον υψηλό και άφθαστο ελληνικό πολιτισμό .Δεν θέλουμε την κοινωνία της παγκοσμιοποίησης και του πολύ-φυλετικού συνοθυλεύματος που όπως εξελίσσεται θα μας μετατρέψει σε ανίσχυρη μειονότητα στη πατρίδα μας . Σε αυτή τη πατρίδα που κληρονομήσαμε από τους πατέρες μας με θυσίες και αγώνες έχουν δικαίωμα να κατοικούν οι έλληνες και να προστατεύουν την ταυτότητα , την ελευθερία και τον πολιτισμό τους . Η άλλη όψη του εθνικοκοινωνισμού μας , αφορά στην αντιμετώπιση του οικονομικό-κοινωνικού ζητήματος .Η εθνική κοινότητα δεν αποτελεί ένα παροντικό άθροισμα ατόμων, αλλά στιγμή μιας μακράς πορείας του έθνους με παρελθόν και μέλλον . Ως εκ τούτου το συμφέρον της εθνικής λαϊκής κοινότητας υπερέχει κάθε ατομικού ή φατριαστικού  συμφέροντος .
Η αρχή αυτή προσδιορίζει το δίκαιο αλλά και την ουσία του κράτους ως οργάνου επιβολής της λαϊκής θέλησης .Αντίθετα από τον κομμουνισμό και τον καπιταλισμό – φιλελευθερισμό όπου οι άνθρωποι ισοπεδώνονται είτε κάτω από την δικτατορία του προλεταριάτου είτε την δικτατορία του χρήματος , θέλουμε μια κοινωνία που να στηρίζεται στον άνθρωπο και στο σεβασμό της διαφορετικότητας εκάστου στα πλαίσια ενός κράτους που συντονίζει τη κοινή δράση για το κοινό καλό Θεωρούμε ότι το κράτος ως όργανο της λαϊκής θέλησης οφείλει να αποτρέπει τη συσσώρευση του πλούτου σε λίγα χέρια που κατ΄ ανάγκη μετατρέπεται σε εργαλείο καθυπόταξης της κοινωνίας  Διαχωρίζουμε το κεφάλαιο σε παρασιτικό και παραγωγικό και στηρίζουμε ανεπιφύλακτα το δεύτερο υπό τον όρο της ανακύκλησης αυτού σε εθνικό χώρο . Προτείνουμε επίσης ένα κρατικό ανταγωνισμό κατά του ιδιωτικού χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου με άμεσο στόχο την ενδυνάμωση της εθνικής παραγωγής και απώτερο στόχο την κατάργηση της δουλείας του τόκου .
Πώς αξιολογείτε την πολιτική Χριστόφια και ποιες οι εκτιμήσεις σας σε σχέση με την πορεία των πραγμάτων, αναφορικά με το εθνικό ζήτημα της Κύπρου;
Ο κύριος Χριστόφιας όπως και ο ίδιος δηλώνει , συνεχίζει το έργο των προκατόχων του. Υπάρχει μια γραμμή που χαράχθηκε από τον Μακάριο από το 1977 και τις προδοτικές εκείνες συμφωνίες κορυφής τις λεγόμενες όπου ετέθησαν οι βάσεις της διζονικότητας , της  δικοινοτικότητας και της ομοσπονδίας . Πάνω σε εκείνες τις βάσεις , που ήσαν στην ουσία η πρώτη αναγνώριση των πολιτικών στόχων της εισβολής  δηλαδή αναγνώριση της συγκέντρωσης των τούρκων σε μια ενιαία εδαφική ζώνη και παραχώρηση δικαιωμάτων αυτονομίας , αυτοδιοίκησης και οικονομικής αυτάρκειας και βιωσιμότητας , εξελίχθηκε το κυπριακό ζήτημα στη σημερινή κατάσταση του αφού πέρασε μέσα από την ΄άκρως μειοδοτική αποδοχή του σχεδίου Ανάν και τέθηκε σε διπλό δημοψήφισμα με την συμμετοχή των εποίκων . Ο κύριος Χριστόφιας προσέθεσε νέες απαράδεκτες προτάσεις όπως η εκ περιτροπής προεδρία , η σταθμισμένη ψήφος που αποτελεί εξίσωση της μειοψηφίας με τη πλειοψηφία , η παραμονή 50.000 εποίκων .
Ο κύριος Χριστόφιας φέρει μεγάλη ευθύνη για την πορεία που ακολουθεί , μια πορεία καταστροφική που αφήνει τη Κύπρο απροστάτευτη χωρίς ισχυρή άμυνα που έπρεπε να είχαμε αναπτύξει στη σχέση μας με την Ελλάδα .Φέρει μεγάλη ευθύνη που ακολουθεί μια πορεία που θα οδηγήσει τη Κύπρο στην τουρκοποίηση , μέσω μιας λύσης που θα παγιώνει την τουρκική διοίκηση στο βορρά και την συνδιοίκηση στο νότο . Εξίσου συνυπεύθυνοι όμως είναι και όσοι τον στηρίζουν στις επιλογές και κατευθύνσεις του και εννοώ ολόκληρο το πολιτικό κατεστημένο του τόπου που μπορεί να εκφράζει κάποιες διαφωνίες , συμφωνεί όμως στην ουσία της υποχώρησης που είναι το περιεχόμενο της λύσης , η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία καθώς και η διαδικασία που οδηγεί στη λύση , δηλαδή οι λεγόμενες απευθείας διαπραγματεύσεις που είτε περάσουν μέσα από διεθνή διάσκεψη και επιδιαιτησία είτε όχι θα καταλήξουν στην επίσης απαράδεκτη διαδικασία  του διπλού δημοψηφίσματος με την συμμετοχή των εποίκων .Είμαστε αντίθετοι και στο περιεχόμενο και στη διαδικασία που ακολουθείται για τη λύση του κυπριακού .Θεωρούμε ότι το πρόβλημα είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής και ότι ένα και μοναδικό σκοπό πρέπει να έχουμε : την απελευθέρωση της πατρίδος από τους κατακτητές της . Τούτο σημαίνει μια νέα επιθετική απελευθερωτική στρατηγική που διανοίγει ένα πολύμορφο και πολυμέτωπο αγώνα .Πρώτο και κύριο μέλημα μας πρέπει να είναι η διαφύλαξη της κυπριακής δημοκρατίας και η ενίσχυση της άμυνας της μέσα από την αναβάθμιση του ενιαίου αμυντικού δόγματος σε ενιαίο στρατό με την Ελλάδα καθώς επίσης και η άμεση συμπόρευση μας με τις αμυντικές κατευθύνσεις της Ευρώπης . Ισχυρή λαϊκή οικονομία μέσω της στήριξης της παραγωγής και ανακύκλησης του κεφαλαίου σε εθνικό χώρο , επιστράτευση της επιχειρηματικής εκκλησιαστικής περιουσίας  για σκοπούς διεξαγωγής του απελευθερωτικού αγώνα , ειδική φορολόγηση των τραπεζών μέχρι και κρατικοποίηση όπου χρειάζεται , αυστηρή φορολόγηση   των παρασιτικών εισοδημάτων , συντριβή της διαφθοράς μέσω της επαναφοράς της ποινής της δήμευσης της περιουσίας και της ισόβιας εξορίας . Μερικά από αυτά που ζητούμε για έξοδο από την στασιμότητα της κατοχής είναι: να σταματήσουν οι συνομιλίες , να κλείσουν τα οδοφράγματα , να καταγγελθούν οι συνθήκες εγγυήσεων και συμμαχίας , να εφαρμοστεί η αυτοθέσμιση του συντάγματος μας , να ενταχθούμε στο συνεταιρισμό για την ειρήνη , να αναβαθμίσουμε την άμυνα μας σε ενιαίο στρατό με την Ελλάδα  , να απαιτήσουμε την μετατροπή των αγγλικών βάσεων σε βάσεις της ευρωπαϊκής αμυντικής συναντήληψης , να ζητήσουμε από την Ε.Ε. την αστυνόμευση των βορείων συνόρων με την Τουρκία προς αποτροπή εισόδου λαθρομεταναστών και εποίκων , να καταθέσουμε στην Ε.Ε και τον ΟΗΕ ολοκληρωμένη πρόταση ορθής ευρωπαϊκής δημοκρατικής λύσης και να απαιτήσουμε από την Ευρώπη να στηρίξει την προσπάθεια μας για επέκταση της κυριαρχίας της κυπριακής δημοκρατίας στο κατεχόμενο τμήμα της , μια προσπάθεια που στο τέρμα των διπλωματικών ενεργειών οφείλει να καταλήξει στον απελευθερωτικό πόλεμο με τη συγκατάθεση ολόκληρου του έθνους .
Ο κ. Χριστόφιας δεν μπορεί να κάνει τίποτα από όσα οι περιστάσεις απαιτούν . Έδεσε τα χέρια και περιμένει το έλεος των τούρκων , περιμένει, όπως ο ίδιος δηλώνει την «εκλογίκευση» της Τουρκίας , ώστε να αποδεχτεί την οδυνηρή για μας λύση της ομοσπονδίας τη λύση Χριστόφια .
.
Ο Φάκελος της Κύπρου, προϊόν της περίφημης «Εξεταστικής Επιτροπής», ουδέποτε άνοιξε και τα αληθινά γεγονότα που σχετίζονται με την τραγωδία του 1974, ουδέποτε είδαν το φως της δημοσιότητας, τουλάχιστον επισήμως. Ποια η θέση σας σχετικά με την αποσιώπηση αυτή;
Πέρασαν 36 χρόνια από τότε που έγινε η τουρκική εισβολή  και ο φάκελος δυστυχώς παραμένει ακόμα κλειστός  . Το βέβαιο είναι πως αυτοί που χειρίζονται το φάκελο της Κύπρου έχουν λόγους να αποκρύβουν την αλήθεια .Εξυπηρετεί πλήρως το σύστημα της μεταπολίτευσης να κρατά το φάκελο της Κύπρου κλειστό , διότι αυτό το κατεστημένο δίκασε και καταδίκασε κάποιους για όσα συνέβησαν . Για αυτό το κατεστημένο , δεν υπάρχει κάτι άλλο να ειπωθεί και όσο θα βρίσκονται στην εξουσία δεν θα επιτρέψουν το άνοιγμα του φακέλου . Στη Κύπρο ομοίως , το πολιτικό κατεστημένο πέτυχε να εκμηδενίσει πολιτικά την ενωτική παράταξη και να  στριμώξει ένα μεγάλο μέρος της στους ψυκτικούς θαλάμους του Δημοκρατικού Συναγερμού .Έτσι προχώρησαν ανενόχλητοι στο ανόσιο έργο της υποχώρησης . Γιατί λοιπόν να θέλουν το άνοιγμα του φακέλου;  Το συμπέρασμα είναι πως μόνο  οι εθνικές λαϊκές δυνάμεις θα ανοίξουν το φάκελο της Κύπρου όταν θα έχουν την απαιτούμενη δύναμη της εξουσίας στα χέρια τους . Ωστόσο υπάρχει μια σειρά γεγονότων που από μόνα τους και χωρίς τη γνώση του παρασκηνίου  που τα δημιούργησε , αποκαλύπτουν πολλά . Ενδεικτικά αναφέρω την εμπαθή πρόκληση του Μακαρίου προς την τότε στρατιωτική κυβέρνηση της Ελλάδος την ώρα που δεν χρειαζόταν μια τέτοια ρήξη  όντας παντοδύναμος στο εσωτερικό μέτωπο , την διάλυση  της ΕΟΚΑ Β και τον έλεγχο αυτής μετά το θάνατο του Διγενή ,  την εγκληματική προχειρότητα με την οποία διενεργήθηκε το πραξικόπημα χωρίς να λάβει υπόψιν του την προδοσία των τριών αρχηγών των όπλων και τον εκ Τουρκίας κίνδυνο , την ομιλία Μακαρίου στις 19 Ιουλίου στο Συμβούλιο Ασφαλείας όπου κατηγόρησε την Ελλάδα ότι εισέβαλε στη Κύπρο , την απαράδεκτη μετατόπιση στρατευμάτων προς νότο δεδομένου ότι το πραξικόπημα επεκράτησε ήδη , την άρνηση του Καραμανλή να αποτρέψει την δεύτερη εισβολή , τις μετατοπίσεις των τουρκοκυπρίων στο κατεχόμενο τμήμα και τέλος την συμφωνία κορυφής του 1977 όπου ο Μακάριος ορίζει ως βάση της λύσης την διζονικότητα , δηλαδή τον ολοκληρωτικό έλεγχο της παραχωρούμενης στους τούρκους περιοχή που σημαίνει τον πλήρη εκτουρκισμό της . Το ερώτημα που τίθεται μέσα από τα ιστορικά γεγονότα είναι αν ακολουθήθηκε από τους τότε ηγέτες μια μυστική συμφωνία για κλείσιμο του κυπριακού με τον τρόπο που έγινε . Το άνοιγμα του φακέλου της Κύπρου οφείλει να απαντήσει σε αυτό το θεμελιώδες ερώτημα .
Οι Κύπριοι αδελφοί μας, σε καίριες ιστορικά στιγμές, αγωνίσθηκαν στο πλευρό των ελλαδιτών, καθώς επίσης μάτωσαν για την ΄Ενωση με την Ελλάδα. Υπάρχει ακόμη η σπίθα αυτή που θα μπορέσει να φουντώσει και πάλι το φρόνημα, τροφοδοτώντας νέους εθνικούς αγώνες;
Πράγματι η Κύπρος συμμετείχε σε όλους τους εθνικούς αγώνες από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα . Ο αγώνας για την Ένωση της Κύπρου με την μητέρα Ελλάδα αποτελεί ένα προαιώνιο πόθο που κορυφώθηκε στον ένδοξο αγώνα της ΕΟΚΑ του 1955-59 .Όμως η πολιτική διαχείριση του αγώνα ακολούθησε άλλους δρόμους και άλλους σκοπούς , υπηρέτησε ξένα και αντεθνικά συμφέροντα και αντί να φτάσουμε στην Ένωση φτάσαμε στη κατοχή της πατρίδος μας από τους τούρκους και τους άγγλους αλλά και από τους προσκυνημένους που ελέγχουν το ελεύθερο κομμάτι της Κύπρου και επιβάλλουν σταδιακά και δόλια τον αφελληνισμό της .Κοντά σε αυτά προστίθεται και η αδιαφορία του εθνικού κέντρου . Σήμερα οι γεωπολιτικές  συνθήκες είναι κατάλληλες για να προχωρήσουμε σε μια πρώτη φάση ενοποίησης των δύο κρατών του ελληνισμού με την μετεξέλιξη του ενιαίου αμυντικού δόγματος σε ένα ενιαίο ελληνικό στρατό .Χωρίς τη στήριξη του εθνικού κέντρου , περιφερειακές και διάσπαρτες ομάδες και κινήσεις θα έχουν να διανύσουν πολύ δρόμο για να φτάσουν στον επιδιωκόμενο σκοπό . Απαιτούνται εθνικές κυβερνήσεις και στην Ελλάδα και στη Κύπρο για να διεξάγουμε με επιτυχία αγώνες εθνικούς και απελευθερωτικούς .Τίποτα το μεγάλο δεν μπορεί να παραχθεί όταν υπάρχουν εγκάθετες και ξενόδουλες κυβερνήσεις .Το ζητούμενο είναι να υπάρξουν σε πρώτη φάση πριν από την πλήρη ανάληψη της εξουσίας , ισχυρές εθνικιστικές δυνάμεις που να ασκούν ρυθμιστικό πολιτικό ρόλο και στην Ελλάδα και στην Κύπρο .Χωρίς στρατηγική μακράς ορατότητας  και ορθή πολιτική πλοήγηση η φλόγα που υπάρχει θα γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από διάφορους μικρόνοες , αριβίστες και θορυβοποιούς που θα συσσωρεύουν ήττες και απογοητεύσεις  Αν επιτύχουμε να συνταιριάσουμε την φλόγα του ενθουσιασμού έστω και αυτή τη περιορισμένη που υπάρχει , με τη γνώση και την πολιτικο-μαχητική οργάνωση και στην Ελλάδα και στη Κύπρο , θα πετύχουμε πολλά .  Η φλόγα υπάρχει , αλλά χωρίς ηγεσία και οργάνωση ή θα σβήσει στη πορεία ή θα οδηγηθεί από τους ίδιους τους εχθρούς μας σε περιπέτειες και νέες ήττες .
Διαπιστώνουμε καθημερινά, πώς στο πλαίσιο της ανύπαρκτης «ελληνο-τουρκικής φιλίας», κάποια κέντρα επιβάλλουν την ιστορική παραποίηση και διαστρέβλωση. Από πού κρίνετε ότι εκπορεύονται αυτές οι διεργασίες και που αποσκοπούν;
Η ιστορική παραποίηση και διαστρέβλωση των γεγονότων δεν είναι σύγχρονο φαινόμενο . Υπάρχει έλλειψη πνευματικής εξουσίας στο έθνος που να μπορεί τουλάχιστον να υπεραμύνεται της ιστορικής αληθείας ενάντια στις επιβουλές των εξουσιαστικών δυνάμεων και εξουσιαστικών δομών . Από την μειονεκτική θέση που βρίσκεται το έθνος αναφορικά με την υπεράσπιση της ιστορικής του αλήθειας μέσα από ανεξάρτητους εθνικούς θεσμούς όπως θα έπρεπε να είναι το πανεπιστήμιο και η ακαδημία , μεταπίπτουμε στην πνευματική υποτέλεια του έθνους στις αλλότριες εκείνες δυνάμεις που ορίζουν και τις πολιτικές επιλογές της εξουσίας . Δεν είναι κάτι καινούριο αν πούμε πως πίσω από όλα αυτά , την παραποίηση της ιστορίας αλλά και αυτής της λεγόμενης ελληνοτουρκικής φιλίας , κρύβεται ο σιωνισμός με τα χίλια πλοκάμια του . Για ποια ελληνοτουρκική φιλία μιλούμε όταν οι απαιτήσεις των τούρκων σε Θράκη , Αιγαίο , Κύπρο αυξάνουν ολοένα σε προπέτεια και επιθετικότητα ; Μια ισχυρή Ελλάδα χαλά τα σχέδια των σιωνιστών και των αγγλοτούρκων συνεταίρων τους στον ευρύτερο γεωστρατηγικό και γεωπολιτισμικό χώρο .Για αυτό θα προσπαθούν πάντα να μας πλήξουν στα σημεία εκείνα της δυνάμεως μας . Να μας κτυπούν στη παιδεία , στη έρευνα και τεχνολογική ανάπτυξη , στην πολιτική μας αυτονομία που σημαίνει πραγματική λαϊκή συμμετοχή στην εξουσία  , στην οικονομική αυτοδυναμία , στην φυλετική ομοιογένεια της εθνικής λαϊκής κοινότητος , στις ρίζες της δυνάμεως μας που είναι ο αρχαιοελληνικός τρόπος.  Μας θέλουν ημιμαθείς , πειναλέους και ραγιάδες .
Θα μπορούσατε να μας εκθέσετε συνοπτικά την δραστηριότητα που επιτελεί το κόμμα σας;
Το κόμμα μας έκανε την εμφάνιση του τον Νοέμβριο του 2009 .Από τότε έχει πραγματοποιήσει αρκετές συγκεντρώσεις και ομιλίες με επιτυχία . Έχει κάνει εξορμήσεις σε κοινότητες και ενημέρωσε το λαό για τα τεκταινόμενα στο εθνικό θέμα αλλά και σε θέματα οικονομικο-κοινωνικά . Παρεμβαίνει επίσης όπου του δίδεται ευκαιρία και δυνατότητα με ανακοινώσεις και συμμετοχή σε ανοικτούς διαλόγους από ραδιοφώνου και τηλεοράσεως .Έχει επιπρόσθετα μια πολύ ικανοποιητική διαδυκτιακή δράση. Ανακοινώσαμε επίσης την κάθοδο μας στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές όπου και η δραστηριότητα του κόμματος θα ενταθεί περαιτέρω . Ξέρουμε ότι η εθνικιστική δράση δεν είναι μια εύκολη υπόθεση . Θέλουμε να κινηθούμε σε πλαίσια πολιτικής νομιμότητος , να πολεμήσουμε το κατεστημένο του ενδοτισμού με τις αξίες της εθνικιστικής ιδεολογίας επί των οποίων στηρίζονται οι πολιτικές θέσεις και κατευθύνσεις .Αποφεύγουμε κινήσεις εντυπωσιασμού και ακτιβισμού . Θέλουμε να πείσουμε τους νέους ότι υπάρχει ένας πολιτικός χώρος που θα μπορούν να ενταχθούν και να εργασθούν για το καλό της πατρίδος διεκδικώντας πολιτική ισοτιμία και παρρησία και όχι περιθωριοποίηση .
Ποιες προϋποθέσεις θεωρείτε ότι πρέπει να εκπληρωθούν ώστε να επέλθει και πάλι Αναγέννηση του Ελληνισμού;
Άμεση αντιμετώπιση των κινδύνων που διατρέχουμε ως έθνος αφού πρώτα τους περιγράψουμε και ιεραρχήσουμε . Πρώτος και κυριότερος είναι η απώλεια της βούλησης μας  . Διάγουμε μια περίοδο παρακμής  , δεν αναπτύσσουμε καμία ζωτική βούληση ως εκ τούτου παράγουμε και παρακμιακούς ηγέτες και επιτρέπουμε στις διάφορες εχθρικές ορδές που περιβάλλουν τον εθνικό χώρο να γίνονται πιο επιθετικές και αρπακτικές .Στο εσωτερικό μέτωπο ο λαός είναι έρμαιο της ολιγαρχίας του πλούτου και των σχέσεων διαφθοράς που η εν λόγω ολιγαρχία αναπτύσσει με το φαύλο πολιτικό κατεστημένο .Τούτη είναι και η αιτία της κατάρρευσης της εθνικής οικονομίας που επιδεινώνεται με την εισβολή των λαθρομεταναστών . Πνευματικά επίσης βρισκόμαστε σε κατάσταση σύγχυσης . Οι ξενόφερτες πολιτικές ιδεολογίες του περασμένου αιώνα μας έχουν αποκόψει από τις ρίζες της πνευματικής και πολιτισμικής μας παράδοσης . Επείγει να επιστρέψουμε στις ελληνικές μας ρίζες , να αναβιώσουμε τις αξίες που απάνω τους ορθώθηκε ο αρχαιοελληνικός πολιτισμός και να αξιολογήσουμε στη συνέχεια τη πορεία μας μέσα στην ιστορία . Σήμερα σε αυτή τη χαοτική κατάσταση της γενικής απαξίωσης , του μηδενισμού και του θρησκευτικού φανατισμού που βυθίζεται η ανθρωπότητα ,  εμείς ως κληρονόμοι του μέγιστου πολιτισμού μπορούμε να ανοίξουμε ένα καινούριο δρόμο  επιστρέφοντας στην μεγάλη αρχή της πνευματικής ελευθερίας εντός του πραγματικού που μας περιέχει και μας υπερβαίνει . Πάνω σε αυτό το πνευματικό αρχαιοελληνικό βάθρο  θα ορθωθεί το εθνικοκοινωνικό κράτος ώστε μια Ελλάδα δυνατή να προχωρήσει σε ένα νέο κύκλο υψηλού πολιτισμού , ανθρωπιστικού και φυσιοκρατικού .
 Θα θέλατε να απευθύνετε ένα μήνυμα προς τους αναγνώστες του περιοδικού μας;
Θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα ενότητος προς όλες τις εθνικιστικές και πατριωτικές δυνάμεις . Να μη επιτρέψουμε σε διάφορες «μεταφυσικές» αιτιάσεις να διασπούν τις δυνάμεις μας . Ας εστιάσουμε τη προσοχή μας στη ζωτική αλήθεια , στη ζωτική πραγματικότητα της πατρίδος που μας καλεί όλους σε κοινούς αγώνες , ενάντια στην εσωτερική σήψη και παρακμή και ενάντια  στους πολλαπλούς εξωτερικούς κινδύνους. . Οι καιροί απαιτούν συστράτευση και ανυποχώρητους αγώνες .
Ευχαριστώ το περιοδικό Απολλώνειο φως και τον γενναίο εκδότη του Ιωάννη Χαραλαμπόπουλο .
Λουκάς Γ.  Σταύρου