Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

ΝΕΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΠΡΟΟΙΩΝΙΖΟΥΝ ΟΙ ΝΕΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ


Το νέο πακέτο προτάσεων που κατέθεσε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ο κ. Χριστόφιας στην ουσία Αμμοχωστοποιούν το κυπριακό και εκτός αυτού οι παραχωρήσεις προς τους κατακτητές για επιστροφή της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου συνιστούν εθνική μειοδοσία . Διότι κατά πρώτον αναιρούν το ψήφισμα 550/1984 που προνοούσε άνευ όρων επιστροφή της Αμμοχώστου και κατά δεύτερο προλαμβάνουν την συνολική λύση για την οποία θα αποφασίσει ο λαός και δημιουργούν διχοτομικά δεδομένα . Στη περίπτωση αυτή ο κ. Χριστόφιας ενεργεί ερήμην της λαϊκής θέλησης . Ουδέποτε έλαβε εντολή από λαό να παραχωρήσει το απευθείας εμπόριο Ε.Ε. – κατεχομένων και το άνοιγμα των κεφαλαίων προς ανεμπόδιστη ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε με αντάλλαγμα την επιστροφή της Αμμοχώστου .Οι αντιδράσεις των προσφύγων σε αυτή τη τροπή των πραγμάτων μέσα από τις οργανώσεις των Κερυνιωτών κυρίως ως και αυτής της δημάρχου της Κερύνειας αφήνουν παγερά αδιάφορο τον πρόεδρο της δημοκρατίας .Όλα δείχνουν πως η Κερύνεια έχει εγκαταλειφθεί στους τούρκους .Η εγκατάλειψη όμως της Κερύνειας ισοδυναμεί με εγκατάλειψη ολόκληρης της Κύπρου στους κατακτητές .
Στη πρόταση Χριστόφια οι τούρκοι δεν απαντούν με ένα ναι ή ένα όχι . Οι τούρκοι ξέρουν να παίζουν σωστά το παιχνίδι της διπλωματίας και από ότι διαδίδεται ίσως προτείνουν επιστροφή των Βαρωσιωτών στην περίκλειστη πόλη αλλά υπό τουρκική διοίκηση . Σε αυτή τη περίπτωση η Τουρκία θα φανεί διαλλακτική αλλά ταυτόχρονα θα πιέσει τις καταστάσεις για μια ταχεία και συνολική λύση . Θα έχουν επίσης στα χέρια τους οι τούρκοι αποδοχή της τουρκικής διοίκησης από τους ίδιους τους πρόσφυγες που θα σπεύσουν να επιστρέψουν στη περίκλειστη πόλη χωρίς να υπολογίσουν τις συνέπειες .Οι σοφοί επιτελάρχες της υποχώρησης πήγαν να στήσουν παγίδα στους τούρκους και στο τέλος θα ρίξουν εντός τον κυπριακό ελληνισμό .
Έτσι οι τούρκοι θα έχουν ταυτόχρονα δύο παράλληλους δρόμους να ακολουθήσουν για την εφαρμογή των σχεδίων τους . Ο ένας , ο δρόμος της συνολικής λύσης και ο άλλος , ο δρόμος της αποσπασματικής λύσης .Και στις δύο περιπτώσεις η Κύπρος είναι χαμένη , όταν μάλιστα οι τούρκοι θα προχωρούν είτε από τον ένα είτε από τον άλλο δρόμο ή και από τους δύο , στη δική μας πλευρά θα επικρατεί το χάος του διχασμού του προσφυγικού κόσμου υπό την αρωγή των τραπεζών που θα δανειοδοτήσουν την επιστροφή στην Αμμόχωστο κάτω από τουρκική διοίκηση . Ένας διχασμός που θα επεκταθεί σαν πυρκαγιά σε ολόκληρο τον κυπριακό ελληνισμό με καταστροφικές συνέπειες .
Η σπορά εν μέσω τριβόλων και ακανθών προοιονίζει πικρούς θερισμούς .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Η ΚΟΙΝΩΝΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ

Άρθρο του Λουκά Γ. Σταύρου , προέδρου του ΕΔΗΚ .
Τα λεγόμενα πολιτικά συστήματα , του καπιταλισμού , κομμουνισμού , του σοσιαλισμού είναι στην ουσία οικονομικά συστήματα που έχουν κατ ανάγκην κοινωνικές προεκτάσεις με πολιτικά εποικοδομήματα . Στα συστήματα αυτά δεν προέχει η πολιτική ως έκφραση κοινής βούλησης της κοινωνίας αλλά προέχει η οικονομία . Στον καπιταλισμό η οικονομία έχει ως βάση της τη λεγόμενη ελεύθερη αγορά . Αυτή η αγορά θεωρείται αυτόνομη πραγματικότητα που διέπεται από απαράβατους νόμους ενώπιον των οποίων η ανθρώπινη βούληση οφείλει να υποταχθεί .Έτσι η υποταγή σε αυτή την αντίληψη της αγοράς δομεί το καπιταλιστικό σύστημα που δεν είναι τίποτα άλλο από την νομική και πολιτική κάλυψη και υπεράσπιση της ελεύθερης αγοράς .Αυτό το πελώριο οικοδόμημα καταλήγει στη συσσώρευση του πλούτου σε λίγα χέρια και στον απόλυτο έλεγχο της κοινωνίας από την πλουτοκρατία που παράγει όλα εκείνα τα φαινόμενα της σύγχρονης δουλείας και εξαθλίωσης .Οι θεωρητικοί του κομουνισμού πίστεψαν πως μέσα από αυτή την εξαθλίωση θα παραχθούν εκείνες οι κοινωνικοπολιτικές δυνάμεις και συνθήκες που θα ανατρέψουν τον καπιταλισμό και επιβάλουν μια κοινωνία ισότητας . Με την κομουνιστική σκέψη η ελεύθερη αγορά χάνει την αυτονομία της και έναντι αυτής προτάσσεται η πολιτική ως δύναμη που είναι σε θέση να αλλάξει τα κοινωνικά και οικονομικά δεδομένα του καπιταλισμού .Και τα δύο συστήματα του καπιταλισμού και του κομμουνισμού στηρίζονται στην ιδέα του ατόμου και του ατομικισμού , στην ιδέα του αφηρημένου ανθρώπου που δεν προσδιορίζεται από φυλή , από εθνικότητα , από παραδώσεις . Η διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι ο καπιταλισμός αφήνει τα πράγματα να εξελιχθούν προσπαθώντας να τα ελέγξει και κατευθύνει προς όφελος του ενώ ο κομμουνισμός προσπαθεί να τα καταργήσει και να τα αντικαταστήσει με τη δική του θεώρηση των πραγμάτων . Η πράξη επιβολής των οικονομικών αντιλήψεων πάνω στην αγορά συνοδεύεται με επιβολή μιας πραγματικότητας στη συνείδηση και εκρίζωση της παλαιάς . Ο καπιταλισμός επιτρέπει όλες τις ελευθερίες μέχρι εκεί που δεν θίγεται η ελεύθερη συσσώρευση του κεφαλαίου σε λίγα χέρια . Για να πετύχει αυτή τη συνθήκη , ο καπιταλισμός ελέγχει τους τρόπους διαμόρφωσης της κοινής γνώμης από την παιδεία μέχρι τα μέσα μαζικής αποβλάκωσης .Και στις δυο περιπτώσεις έχουμε μια τυραννία της συνείδησης που αποσκοπεί στην συρρίκνωση κάθε προσπάθειας πολιτικής αναγέννησης ή μιας νέας πολιτικής πρότασης που να ανατρέπει τα κατεστημένα .Παράγωγα αυτών των δύο ακραίων συστημάτων είναι ο σοσιαλισμός , ο παρεμβατισμός και οι λεγόμενες μικτές οικονομίες . Αυτά τα παραγόμενα κινούνται μέσα στα επιτρεπτά πλαίσια του καπιταλισμού και σε τίποτα δεν ενοχλούν την ουσία του καπιταλισμού που είναι η απρόσκοπτη συσσώρευση του κεφαλαίου σε λίγους και η διαχείριση της κοινωνίας .
Η εθνικοδημοκρατία δίνει μια άλλη απάντηση στο οικονομικο-κοινωνικό ζήτημα.. Τούτη η απάντηση απορρέει από ένα σύνολο αξιών που αναδύθηκαν από την φύση και την ιστορία . Στην εθνικοδημοκρατική ιδεολογία ο άνθρωπος δεν είναι κάτι το αφηρημένο και κενό .Ανήκει σε ένα έθνος , σε μια φυλή , σε μια ιστορία . Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και διαφορετικός από τον άλλο με διαφορετικές δυνατότητες και κλίσεις . Η κοινωνία στην οποία εισέρχεται το κάθε άτομο με τη γέννηση του δεν είναι προϊόν συμβολαίου αφηρημένων ατόμων αλλά έργο και οικοδόμημα αιώνων , παρελθούσης εργασίας που την υπεραξία της κληρονομεί ο καθένας που εισέρχεται σε αυτή. Η κοινωνία αυτή είναι προσέτι το έργο των σοφών και των ηρώων , των αγώνων και του αίματος , είναι η φυλετική εθνική κοινωνία. Εντός αυτής όλα τα μέλη έχουν από τη γέννηση τους ίσα δικαιώματα και ανάλογες υποχρεώσεις . Το ύπατο μάλιστα δικαίωμα είναι να αναπτύξουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό το εν δυνάμει που ενυπάρχει κατά φύσιν στο καθένα .Τούτο προϋποθέτει μια κοινωνία που δεν θέτει φραγμούς στην ανάπτυξη και πραγμάτωση των ικανοτήτων εκάστου . Προϋποθέτει ένα αρμονικό κράτος που διασφαλίζει την ανάπτυξη και πραγμάτωση των εσωτερικών δυνάμεων του ανθρώπου .. Εδώ η πολιτική ως βούληση που εκφράζεται μέσα από το κράτος λαμβάνει ηθικό και ανθρωπιστικό περιεχόμενο που υπηρετεί τη φύση προπάντων και την ελευθερία και μάχεται το δόγμα και την επιβολή μιας πραγματικότητας στη συνείδηση των πολιτών που να είναι απλά συμβατή με το οικονομικό μοντέλο .Η ελεύθερη αγορά στο εθνικοδημοκρατικό πολίτευμα οφείλει να υποταχθεί στους ανθρωπιστικούς σκοπούς και τις εθνικές αξίες που η πολιτική υπεραμύνεται ως έκφραση όχι ενός συμφύρματος ατόμων αλλά μιας πόλεως , μιας κοινωνίας με παρελθόν και μέλλον
Στο ζήτημα της οικονομίας εμείς τασσόμαστε ενάντια στην ελεύθερη αγορά του καπιταλισμού αλλά και ενάντια στην υποταγμένη αγορά του κομμουνισμού και απορρίπτουμε επίσης την κίβδηλη πρακτική του σοσιαλιστικού παρεμβατισμού και της μικτής οικονομίας . Αντίθετα με αυτά προτείνουμε την ΚΟΙΝΩΝΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ όπου πραγματοποιείται ο συνδυασμός της ελεύθερης οικονομίας της κοινωνίας υπό την κατεύθυνση και προστασία του εθνικού λαϊκού κράτους με γνώμονα την συλλογική ανάπτυξη της κοινωνίας . Η κοινωνιστική οικονομία διατηρεί την ελευθερία στην οικονομία της κοινωνίας αποτρέπει όμως τη συσσώρευση του κεφαλαίου σε λίγα χέρια και ότι υποτάσσει τη εθνική κοινότητα στο χρήμα και τη θέληση των ολίγων πλουτοκρατών .
Η δική μας δημοκρατία δεν στηρίζει την ελεύθερη αγορά κατά συνέπεια ούτε το νομικο-πολιτικό προστατευτικό περικάλυμμα της . Το εθνικό- λαϊκό κράτος είναι ο υπέρτατος νόμος , η απόλυτη έκφραση της θέλησης του έθνους και του λαού . Κανένα δικαίωμα , κανένας θεσμός , καμία συνθήκη δεν στέκονται αυτόνομα εάν αντιστρατεύονται το γενικό καλό .Η κοινωνιστική οικονομία κτυπά την τυραννία του χρήματος και αναβαθμίζει την οικονομία της κοινωνίας . Στο οικονομικο-κοινωνικό πεδίο τίποτα δεν μένει αμετακίνητο , αυτόνομο και αδιαμφισβήτητο αλλά όλα αλλάζουν υπό την κρίση και τη βούληση του εθνικού κράτους. Αυτή η οικονομική φιλοσοφία είναι σε θέση να διασφαλίσει την εθνικοκοινωνική συνοχή και όχι οι μεταφυσικές προτάσεις και εξουσιαστικές αλήθειες . Η ενότητα της κοινωνίας πρέπει να διασφαλίζεται από τη πραγματικότητα του δικαίου που αφορά στο ψωμί στην ανάπτυξη και πραγμάτωση των δυνατοτήτων εκάστου και όχι από νεφελώδεις και εικονικές πραγματικότητες . Πρωταρχική πραγματικότητα είναι η φύση της εθνικής κοινωνίας και το δίκαιο που αυτή η φύση απαιτεί για να αναπτυχθεί. Προς τούτο πρεσβεύουμε σε μια κοινωνία που στηριγμένη στη πρωταρχική φυσική πραγματικότητα της ,μένει αενάως ανοικτή προς την αλήθεια και την αναζητά και την βιώνει πολύτροπα , παράγοντας έτσι ένα συνεχώς ανανεοννόμενο πολιτισμό .Στην οικονομική και πνευματική τυραννία του καπιταλισμού και του κομμουνισμού αντιτάσσουμε την αλήθεια του αίματος και την αιώνια ανοικτοσύνη προς το πραγματικό . Το εθνικοδημοκρατικό πολίτευμα δεν μπορεί να νοηθεί και να υπάρξει χωρίς το ΚΟΣΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ και την αδογμάτιστη παιδεία . Το εθνικοδημοκρατικό πολίτευμα είναι το όραμα του ελληνικού εθνικισμού που έχει ως θεμέλιο του τον ελεύθερο έλληνα άνθρωπο και πολίτη από κάθε οικονομική , πολιτική και πνευματική τυραννία .
Λουκάς Γ. Σταύρου
Πρόεδρος ΕΔΗΚ
Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ ΣΥΝΤΑΧΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΔΟΤΙΣΜΟ

Τελείωσαν χθες οι εργασίες του συνεδρίου των αποδήμων κυπρίων . «Σε ανακοίνωσή του, το Κεντρικό Συμβούλιο της ΠΟΜΑΚ-ΠΣΕΚΑ, αποδοκίμασε δημοσιεύματα τα οποία, όπως αναφέρεται, διαστρεβλώνουν γεγονότα και δηλώσεις που έγιναν στο πλαίσιο του Συνεδρίου των Αποδήμων κατά τρόπο που δίδουν την εσφαλμένη εικόνα ότι υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ της Κυβέρνησης και των Αποδήμων και δημιουργούν φοβικά σύνδρομα σχετικά με την προοπτική της επαναπροσέγγισης Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων» Επαναβεβαίωσαν επίσης την πλήρη ευθυγράμμιση τους με τους χειρισμούς του κ. Χριστόφια , την συμφωνία τους στο νέο πακέτο προτάσεων που κατατέθηκε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το οποίο ας υπενθυμίσουμε αποτελεί Αμμοχωστοποίηση του κυπριακού και περιστρέφεται γύρω από την επιστροφή της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου με ανταλλάγματα το απευθείας εμπόριο κατεχομένων και Ε.Ε , ως και το άνοιγμα των κεφαλαίων για ανεμπόδιστη ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. Προνοεί επίσης καθολική διευθέτηση του περιουσιακού , των εποίκων που θα παραμείνουν και των ορίων της εδαφικής ζώνης που θα παραχωρηθεί στην τουρκική διοίκηση . Το συνέδριο υιοθέτησε επίσης την ορολογία και φιλοσοφία του ενδοτισμού και την απαράδεχτη της θεωρία της επανένωσης . Ανέφεραν τέλος ότι στον αγώνα που διεξάγουν στο εξωτερικό για την Κύπρο θα έχουν στο πλευρό τους και το πανίσχυρο όπως το χαρακτήρισαν εβραϊκό λόμπι .Υπενθυμίζουμε στους καρεκλοκένταυρους των κομματικών οργανώσεων των αποδήμων ότι έγνοια του σιωνισμού και του εβραϊκού λόμπι κατά συνέπεια είναι να διασφαλιστεί η παραμονή των αγγλικών βάσεων τις οποίες χρησιμοποιούν ως αμυντική ενδοχώρα και κυρίως να διατηρηθεί η ηγεμονία στην περιοχή του αγγλοσιωνιστικού άξονα και να απωθηθεί η επέκταση της ευρωπαϊκής ισχύος στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής μεσογείου .
Το συμπέρασμα είναι πως οι οργανώσεις των αποδήμων κυπρίων συντάσσονται με τη γραμμή της υποχώρησης που είναι αλληλένδετη με τα συμφέροντα και τις βλέψεις του αγγλοσιωνιστικού άξονα . Ορατότης μηδέν .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Ο πρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών της βουλής και στέλεχος του ΔΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου σε ομιλία του στο συνέδριο των αποδήμων Κυπρίων ανέπτυξε τις πάγιες θέσεις της Δεξιάς αναφορικά με το εθνικό θέμα της Κύπρου . Στην εκτίμηση της καταστάσεως που έκανε ο κ. Αβέρωφ επεσήμανε μάλιστα ότι «υπάρχουν συνέργιες, υπάρχουν νέα δεδομένα, υπάρχει μία διαφοροποίηση που οφείλουμε χωρίς δογματισμούς να αξιοποιήσουμε ..» Αυτά τα νέα δεδομένα εντόπισε στην πρόσδεση της Τουρκίας με τον άξονα του διαβόλου όπως είπε εμφαντικά . Το γεγονός αυτό κατά τον κ. Αβέρωφ πρέπει να μας φέρει κοντύτερα στην αξιοποίηση του Αμερικανικού και αγγλικού παράγοντα .Με λίγα λόγια ο κ. Αβέρωφ και το κόμμα που αντιπροσωπεύει μας καλεί να παραμείνουμε προσδεδεμένοι με τον αγγλοσιωνιστικό γεωπολιτικό άξονα και να περιμένουμε ελέω αυτού να οδηγηθούμε σε λύση . Να ξεχάσουμε ότι για τα παθήματα της πατρίδος μας την μεγαλύτερη ευθύνη φέρει ο αγγλοσιωνιστικός άξονας και η συνεργασία του με την Τουρκία και φερόμενοι ως σώφρονες ραγιάδες να εξακολουθήσουμε την αγγλόδουλη πολιτική μας την οποία εγκαινιάσαμε πριν την ανακήρυξη της κυπριακής δημοκρατίας .Καμία αναφορά δεν έκανε ο κ. Αβέρωφ στο νέο γεωπολιτικό άξονα που αντιπροσωπεύει η Ευρώπη και που τέθηκε σε ισχύ με την ένταξη μας στην Ε.Ε.
Η δεξιά εξακολουθεί να υπηρετεί στους αγγλοσιωνιστές αφέντες της και να υποσκάπτει την ευρωπαϊκή προοπτική της Κύπρου .
Ίσως βέβαια με την συνεργασία μας με τον αγγλοσιωνιστικό άξονα είναι δυνατό να εξευρεθεί μια λύση του κυπριακού , λύση όμως διάλυσης και υποταγής χειρότερη εκείνης του σχεδίου Ανάν. Πηγαίνοντας κόντρα σε αυτό τον άξονα , υπό την στήριξη του γαλλογερμανικού κυρίως άξονα , εμβολίζοντας την κατοχική παρουσία της Αγγλίας στο νησί και στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα μας πάνω στο αδιάσειστο κρηπίδωμα του ευρωπαϊκού κεκτημένου θα ανοίξουμε το δρόμο προς την απελευθέρωση από τους τούρκους και άγγλους κατακτητές .Δυστυχώς όμως τα οικονομικά κυρίως συμφέροντα που υπεραμύνεται η δεξιά και συγκεκριμένα ο ΔΗ.ΣΥ δεν επιτρέπουν καμία πολιτική διαφοροποίηση. Εμείς οι εθνικοδημοκράτες – εθνικοκοινωνιστές τασσόμαστε αντίθετοι στη δεξιά και στις ακροδεξιές εκφάνσεις της , εμμένοντες στη θέση της εμβάθυνσης και διεύρυνσης των σχέσεων ελληνισμού και ευρωπαϊσμού .Μάσα από αυτή τη προοπτική  είμαστε βέβαιοι πως θα αναδειχθεί μια μέρα ο πνευματικός ηγεμονικός ρόλος του ελληνισμού δια της αξιοποίησης του γεωστρατηγικού χώρου που κατέχει η Ελλάδα και η Κύπρος . Κάτω από τα λάβαρα αυτής της Μεγάλης ιδέας του νέου ελληνισμού η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ και η ΕΝΩΣΗ της Κύπρου με την Ελλάδα τίθεται ως γεωπολιτική προϋπόθεση της νέας μεγάλης ελληνικής ηγεμονίας .
Κατά συνέπεια οι προτάσεις του κ Αβέρωφ είναι για τα σκουπίδια . Το έθνος θα ανακτήσει το μεγαλείο του μέσα από αγώνες και οράματα μεγάλα και όχι μέσα από χαμέρπειες και συμβιβασμούς .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Η ΚΥΠΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΑ ΔΙΑΙΡΕΜΕΝΗ ΑΛΛΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΚΥΡΙΑ ΚΛΙΝΤΟΝ

Στο ηχογραφημένο μήνυμα της αμερικανίδας υπουργού εξωτερικών κας Χίλαρι Κλίντον που ακούστηκε στο συνέδριο των αποδήμων κυπρίων , δεν ειπώθηκε τίποτα για εισβολή , για κατοχή , για εποικισμό , για αγνοούμενους , για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων , για προσφυγιά και δικαίωμα επιστροφής , για καταστροφή πολιτισμικής και θρησκευτικής κληρονομιάς . Ακούστηκαν μόνο οι όροι ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ και σκληρός συμβιβασμός που θα οδηγήσει στη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία .
Με λίγα λόγια καταφέραμε να εκπέμψουμε την εικόνα , μέσα από τις συνεχείς υποχωρήσεις μας , ότι στην Κύπρο δεν έγινε εισβολή , προσφυγοποίηση των ελλήνων κατοίκων και εγκατάσταση εποίκων στον κατακτηθέντα χώρο , αλλά ΔΙΑΙΡΕΣΗ . Μια λέξη που μένει εσκεμμένως αδιευκρίνιστη ώστε να νοείται ότι κατοικούσαν τούρκοι στα κατακτημένα μέρη και ότι άλλο μπορεί να προσθέσει κανείς . Προκύπτει έτσι ως μοναδική θεραπεία της διαιρεμένης Κύπρου η επανένωση της μέσα από σκληρούς συμβιβασμούς που αποσκοπούν όχι στο δίκαιο αλλά στην ειρήνη που επιβάλλει ο κατακτητής προς τον κατακτημένο .
Τους ίδιους όρους που χρησιμοποίησε η κα. Κλίντον τους ακούμε καθημερινά και από το δικό μας πολιτικό κατεστημένο της συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης .
Η απομάκρυνση από την ουσία του προβλήματος που είναι η εισβολή και κατοχή με όλα τα συνακόλουθα της όπως ο εποικισμός και ο σφετερισμός της περιουσίας των προσφύγων , μας οδηγεί στην αποδοχή των τουρκικών σχεδίων και όσων επωφελούνται από αυτή τη κατάσταση .
Η θεωρία της επανένωσης είναι η άλλη ονομασία της υποταγής και της παράδοσης της πατρίδος στους κατακτητές . Εάν συνεχιστεί η χρήση αυτού του όρου που παραπέμπει στην διαίρεση υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες , πολύ σύντομα θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της αναγνώρισης του ψευδοκράτους .
Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε την εισβολή και την παρατεταμένη κατοχή μέσα από το αίτημα της απελευθέρωσης της κατεχόμενης πατρίδος ώστε να μπορέσουμε να αποτρέψουμε δυσμενείς εξελίξεις . Εάν η προσπάθεια επανένωσης μέσα από τις διεξαγόμενες συνομιλίες αποτύχει τότε θα μείνει στο τέλος ο μονόδρομος της διεθνούς αναγνώρισης της υφιστάμενης διαίρεσης .
Για την εξέλιξη αυτή που ήδη δρομολογήθηκε από την τουρκική διπλωματία θα φέρει ακέραιη την ευθύνη το ενδοτικό κατεστημένο που σύρει το εθνικό θέμα από το κακό στο χειρότερο .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ

Οι ενδοκυπριακές συνομιλίες εκτός του ότι αναβαθμίζουν το κατοχικό καθεστώς και το υποστασιοποιούν και απομακρύνουν το διάλογο από τη βάση της εισβολής και κατοχής δεν έχουν προσέτι καμία προοπτική και καμία αποτελεσματικότητα διότι το τελευταίο λόγο τον έχει ο τούρκος εισβολέας και κατακτητής . Υπό το πρίσμα αυτής της αλήθειας η 8η Ιουλίου αποτελεί συνέχεια της πρώτης υποστασιοποίησης του κατοχικού μορφώματος που έγινε με την αποδοχή του διπλού δημοψηφίσματος του 2004 με τη συμμετοχή των εποίκων . Από την 8η Ιουλίου αρχίζει ένας κατήφορος που συνεχίζεται με τον κ Χριστόφια και τις απευθείας διαπραγματεύσεις που χαρακτηρίζονται με τις απαράδεκτες υπερπροσφορές Χριστόφια . Η 23η Μαΐου υπήρξε επιπρόσθετα υπόσκαψη της κυπριακής δημοκρατίας από τον ίδιο τον πρόεδρο αυτής . Η αναφορά σε ένα συνεταιρισμό δύο στέιτς με σαφή εθνοτικό , γλωσσικό , θρησκευτικό διαχωρισμό είναι ένα τερατούργημα που αντίκειται σε κάθε δημοκρατική αρχή και κάθε ευρωπαϊκό κεκτημένο . Για αυτό το κατάντημα της υποχώρησης ευθύνεται στο σύνολο του το πολιτικό κατεστημένο , όπου παρατηρήθηκε το φαινόμενο η αντιπολίτευση να είναι τρισχειρότερη της αθλίας συμπολίτευσης ΔΗΚΟ – ΑΚΕΛ . Τα μικρά κόμματα έπαιξαν το ρόλο του άφωνου κομπάρσου στα λεγόμενα εθνικά συμβούλια . Κανένας δεν τόλμησε να εκφράσει σθεναρή διαφωνία .
Σήμερα παρά τις ψευδαισθήσεις του κ. Χριστόφια διαπιστώνουν οι πάντες την ολέθρια αποτυχία των ενδοκυπριακών διαπραγματεύσεων . Ο κ. Αναστασιάδης μάλιστα ζητά όπως παρακαθίσει στο τραπέζι των διευρυμένων διαπραγματεύσεων η Τουρκία ως η κύρια υπεύθυνος του προβλήματος .Τούτο σημαίνει εγκατάλειψη των απευθείας ενδοκυπριακών διαπραγματεύσεων και πέρασμα σε διαπραγματεύσεις διευρυμένης συμμετοχής . Αυτή θα αποτελούσε θετική εξέλιξη εάν ταυτόχρονα εγκατέλειπε η πλευρά μας την γραμμή της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας και του επαίσχυντου συνεταιρισμού και έθετε επιτέλους στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων την ορθή λύση της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ που ως κεντρική φιλοσοφία της έχει την επιστροφή των ελλήνων προσφύγων στις εστίες τους και των τουρκοκυπρίων μετοίκων στις δικές τους και την ειρηνική συμβίωση στα πλαίσια μιας πλειοψηφικής δημοκρατίας χωρίς ξεχωριστές διοικήσεις και ζώνες , υπό την μοναδική εγγύηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέλος της οποίας είναι η Κυπριακή Δημοκρατία .Η ευρωπαϊκή κυπριακή δημοκρατία θα διαφέρει από την κυπριακή δημοκρατία διότι δεν θα βρίσκεται κάτω από την σκιά των εγγυητριών δυνάμεων και θα δοθεί επίσης το ύπατο δικαίωμα στο λαό της να θεσμίζει ελεύθερα το σύνταγμα του .Το πέρασμα από την κυπριακή δημοκρατία προς την νέα ευρωπαϊκή δημοκρατία θα συντελεσθεί με την άρση του κατακτητικού συντάγματος της Ζυρίχης και των ολέθριων συνεπειών του , που θα αποδώσει επιτέλους την πολυπόθητη αυτοδιάθεση στο κυπριακό λαό .
Εμείς οι εθνικοδημοκράτες προτείνουμε δύο παράλληλες κατευθύνσεις :.
Πρώτο , την ενίσχυση της άμυνας μας ώστε να αντιμετωπίσουμε την αδιαλλαξία των τούρκων εάν αυτή συνεχιστεί , με ένοπλο απελευθερωτικό αγώνα .
Δεύτερο , την διεξαγωγή διαπραγματεύσεων με την συμμετοχή της Ε.Ε. όπου η πλευρά μας θα θέσει ως πρόταση λύσης την ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ .
Τούτο σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουν άμεσα οι ενδοκυπριακές συνομιλίες και να εγκαταλειφθεί οριστικά και αμετάκλητα η γραμμή της υποχώρησης που οδηγεί στη διζωνική και το συνεταιριστικό τερατούργημα .
Συνεπώς η πρόταση του κ. Αναστασιάδη για διευρυμένη συμμετοχή στις συνομιλίες είναι επικίνδυνη εάν πάμε σε αυτές από το δρόμο της υποχώρησης . Αντίθετα η αλλαγή στρατηγικής που θα αποσκοπεί στη λύση ευρωπαϊκής κυπριακής δημοκρατίας όχι μόνο δεν αποκλείει τις συνομιλίες αλλά τις απαιτεί .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ

Ο πρόεδρος της δημοκρατίας κ. Χριστόφιας σε ομιλία του στο συνέδριο των αποδήμων αναφέρθηκε στον όρο μιας Ενωμένης Ομοσπονδιακής Κυπριακής Δημοκρατίας (ΕΟΚΔ) όπου «η κάθε κοινότητα θα μπορεί, στα πλαίσια της ομοσπονδίας, να διοικεί ένα από τα συστατικά της μέρη και να καλλιεργεί την ιδιαίτερη πολιτιστική, θρησκευτική και γλωσσική της ταυτότητα».
Έτσι όπως περιγράφεται η ΕΟΚΔ θα είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από ενωμένη . Στη πραγματικότητα θα υπάρχουν δύο εντελώς ξεχωριστές οντότητες με διαφορετική γλώσσα , θρησκεία , εθνικότητα , παιδεία , διοίκηση , οικονομία κλπ κλπ .Με λίγα λόγια θα έχουμε ένα τουρκικό μόρφωμα στο βορρά και ένα κυπριακό –χριστιανικό μόρφωμα στο νότο . Η διαφορά θα έγκειται στο γεγονός ότι ο βορράς θα είναι
ακραιφνώς τουρκικός ενώ στο νότο θα επιβληθεί μια άλλη ταυτότητα που το θεμελιώδες προσδιοριστικό της στοιχείο δεν θα είναι η ελληνικότητα και ο ελληνισμός αλλά η θρησκευτικότητα και ο χριστιανισμός .Σε αυτή τη χριστιανο-
κυπροκεντρική κοινότητα οι τούρκοι θα έχουν εκ περιτροπής προεδρία και σημαντικό ρόλο στις επιλογές της εξωτερικής πολιτικής . Με λίγα λόγια από έλληνες θα μετατραπούμε μέσα από μια προσαρμοστική και παραποιητική παιδεία σε
κυπροχριστιανούς , δηλαδή σε ένα νέο κατάπτυστο και σιχαμερό νεοεθνοτικό υβρίδιο. ¨Όμως και υπό αυτή τη μεταμόρφωση τίποτα δεν θα διασφαλίζει την παραμονή μας στη Κύπρο διότι ούτε τα βόρεια σύνορα θα ελέχχουμε ούτε θ μπορούμε να ανακόψουμε τις εκατοντάδες χιλιάδες των τούρκων που θα εισβάλουν στο νησί . Τέλος δεν θα έχουμε την δυνατότητα της ελάχιστης αυτοάμυνας στα σκοτεινά σχέδια των εχθρών μας διότι δεν θα έχουμε στρατό ούτε κάποια σχέση με την ελληνική και ευρωπαϊκή άμυνα .Θα παραδοθούμε στο έλεος των τούρκων και του
αγγλικού στρατού των βάσεων που θα αποτελούν ανοικτά και επίσημα το στρατηγικό βάθος του Ισραήλ του οποίου οι μυστικές υπηρεσίες θα αλωνίζουν το τόπο .
Το περίεργο όμως είναι πως ο πρόεδρος Χριστόφιας δηλώνει σχεδόν βέβαιος πως αν η Τουρκία και ο Ντερβίς Έρογλου εμφανιστεί με λογικές προτάσεις για λύση ομοσπονδίας «θα εκπλαγεί με το πόσο αποφασιστικά και άμεσα θα προχωρήσουμε σε μια αμοιβαία αποδεκτή και συμφωνημένη λύση του Κυπριακού». Δηλαδή η άποψη του λαού δεν θα ληφθεί υπόψιν ; Μήπως δεν θα τεθεί σε δημοψήφισμα η «συμφωνημένη λύση»; Τι σχεδιάζει άραγε το κατεστημένο που από ο 1977 καταπρόδωσε τη πατρίδα; Ήθελαν άραγε από την αρχή να επιβάλουν λύση θρησκευτικής καθαρότητας;
Εκείνο που έχουμε να πούμε προς όλες τις κατευθύνσεις είναι πως δεν είμαστε ούτε θα γίνουμε ποτέ κυπροχριστιανοί αλλά είμαστε και θα παραμείνουμε έλληνες έτοιμοι να πολεμήσουμε εναντίον θεού και ανθρώπων που θα τολμήσουν να αρνηθούν την εθνική μας ταυτότητα .
ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΧΡΗΣΤΟ ΙΑΚΩΒΟΥ

Ο πρόεδρος του ΚΥΚΕΜ κ. Χρήστος Ιακώβου σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε στο agora-dialogue επιχειρεί μια ανάλυση των γεωστρατηγικών δεδομένων στην περιοχή υπό το φως των Σιωνιστικών θέσεων και της Ισραηλινής προπαγάνδας καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος δεν έχουν άλλη επιλογή από την πλήρη «συστράτευση» με το Ισραήλ. Εμείς θα διαφωνήσουμε με τον κ. Ιακώβου πρώτα απ’ όλα στην περιγραφή των πραγμάτων επισημαίνοντας τα εξής σημεία:
1. Δεν θεωρούμε ότι οι σχέσεις Ισραήλ-Τουρκίας έχουν διαταραχθεί σε τέτοιο βάθος που να μπορούν να χαρακτηριστούν εχθρικές και ούτε διαφαίνεται στο μέλλον μια τέτοια εξέλιξη με δεδομένη την ισχύ του Κεμαλισμού και των σχέσεων με την Αμερική.
2. Δεν θεωρούμε ότι υπάρχει αντιπαλότητα μεταξύ Δύσης και Ισλάμ αν και αυτό θα ήταν μια επιθυμητή πραγματικότητα για τους Ισραηλινούς. Να εμπλέξουν τη Δύση στα σχέδια τους. Το γεγονός αυτό θα μας έφερνε πίσω στο μεσαίωνα και σε σκοταδιστικές, θρησκευτικές αντιπαραθέσεις όπου τα ιερατεία θα κατισχύσουν στις ζωές μας. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που η ισραηλινή προπαγάνδα βρίσκει αποδέκτες.
3. Είναι αμφίβολο και σχεδόν αδύνατο αν ποτέ η Τουρκία θα κερδίσει τους άραβες με την υποτιθέμενη στροφή της προς το Ισλάμ, το οποίο Ισλάμ είναι διαιρεμένο σε δόγματα και ενριζωμένο σε εθνικά συμφέροντα.
4. Το στρατηγικό βάθος του Ισραήλ που υποτίθεται θα του το δώσει η συμμαχία με την Ελλάδα υπάρχει ήδη μέσω της σχέσης Ισραήλ- Αγγλικών βάσεων στην Κύπρο.
5. Η επικράτηση του ισλαμισμού στην Τουρκία είναι μια παροδική κατάσταση η οποία αυτοαναιρείται από τη στροφή που κάνει προς τη δύση.
6. Η διπλωματική κίνηση του Ισραήλ για άνοιγμα διαλόγου εφ’ όλων των θεμάτων με τους Παλαιστίνιους ακυρώνει στην ουσία το όψιμο ενδιαφέρον της Τουρκίας.
7. Η στροφή του Ισραήλ προς την Ελλάδα δεν είναι επιλογή ανάγκης όπως αναφέρει ο κ. Ιακώβου, αλλά σκληρός εκβιασμός της Ελλάδος για να παραδώσει τον εναέριο χώρο της και άλλες διευκολύνσεις στους εβραίους υπό το βάρος της οικονομικής εξάρτησης. Είναι γνωστό επίσης ότι οι επεκτατικές τάσεις των Αλβανών και των Σκοπιανών υποκινούνται από τον Σιωνισμό όπως επίσης το ζήτημα του απευθείας εμπορίου κατεχομένων - Ε.Ε.
8. Στη ζυγαριά οφέλους και κόστους ο κ. Ιακώβου θεωρεί την αντίδραση του αραβικού κόσμου από μια τέτοια συμμαχία ως μηδαμινή και άνευ σημασίας μπροστά στα ωφελήματα που θα έχει ο Ελληνισμός από τις καλές σχέσεις με το εβραϊκό λόμπι και την «ενίσχυση των συντελεστών διπλωματικής ισχύος έναντι της Τουρκίας». Με λίγα λόγια ο κ. Ιακώβου προτρέπει να εγκαταλείψουμε την παραδοσιακή φιλία μας με τον αραβικό και ισλαμικό κόσμο και την στρατηγική σχέση της Ελλάδος μεταξύ αυτού του χώρου και της Ευρώπης και να μετατραπούμε σε μολυβένια στρατιωτάκια των Σιωνιστών.
Εμείς ως εθνικοδημοκράτες, αντίθετοι σε κάθε ακροδεξιά, φιλοσιωνιστική τοποθέτηση θεωρούμε ότι η Ελλάδα δέχεται μια τρομερή πίεση από το Ισραήλ για να υποταχθεί στα σχέδια του. Εάν τούτο επιτευχθεί θα σημάνει το τέλος της Ευρωπαϊκής προοπτικής της Ελλάδος και θα την μετατρέψει σε μια βαλκανική χώρα, δορυφόρο του Ισραήλ. Η φιλία του Ελληνισμού με τους άραβες και το Ισλάμ πρέπει να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού και ο αμυντικός Ελληνικός χώρος να μην παραδοθεί ποτέ στους εβραίους, αλλά να ενισχυθεί με την επέκταση του προς την Κύπρο στα πλαίσια ενός ενιαίου Ελληνικού στρατού.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΚΟ

Η πατριωτική μασκαράτα του ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ με τους γνωστούς φωνακλάδες της ωρύεται υποκριτικά κατά του προέδρου Χριστόφια για το θέμα των αυξήσεων στα καύσιμα και των μειωμένων κονδυλίων στην άμυνα .
Παραδέχονται βέβαια ότι υπερψήφισαν και τις αυξήσεις στα καύσιμα και τη μείωση των κονδυλίων για την άμυνα πλην όμως το έπραξαν λένε γιατί εξαπατήθηκαν από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας η γιατί δεν είναι αυτοί που κυβερνούν αλλά ο Χριστόφιας . Από την μια ασκούν ρόλο συγκυβέρνησης και από την άλλη δεν επωμίζονται καμία ευθύνη και εμφανίζονται στο λαό ως αντιπολιτευτική δύναμη. Αυτό το σιχαμερό χαμελεόντειο πολιτικό ήθος καλλιεργείται και αναπτύσσεται στο ΔΗΚΟ από τον καιρό της ιδρύσεως του .Η διγλωσσία , η διπροσωπία , η κρυψίνοια , η υπαναχώρηση , η εξαπάτηση , η υποκρισία είναι μερικές από τις πολιτικές αρετές που ανθούν σε αυτό το κόμμα .
Στιλβώνουν δια του σιέλου των το θρόνο της εξουσίας μύρια οφέλη απομυζούντες ενώ την ίδια στιγμή πτύουν χολή κατά των συνεργατών τους , των ομοθρόνων και ομοτράπεζων τους . Υπό τέτοιων πολιτικών εσμών οδηγούμενη η πατρίδα , περιέπεσε στο τωρινό άθλιο κατάντημα της .
Αν κάποιοι βουλευτές είναι πραγματικοί πατριώτες ο δρόμος της τιμιότητας και της αποχώρησης είναι ανοικτός . Παραμένοντες όμως στο πατριωτικό περίπτερο του ΔΗΚΟ υπηρετούν πρώτα τον εαυτό τους και τα προσωπικά τους συμφέροντα και μέσω αυτών την παρακμή και τον ραγιαδισμό .
Θέση του Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος είναι πως η συρρίκνωση και διάλυση αυτού του παρακμιακού και προδοτικού κόμματος που λέγεται ΔΗΚΟ θα ανοίξει το δρόμο προς μια εθνική μεταπολίτευση στη Κύπρο . Νέες αξίες , νέα οράματα , νέοι σκοποί θα πρυτανεύσουν τότε στο τόπο .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΤΟ ΕΙΔΩΛΟ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ

Από τον βορβορώδη πολιτικό χώρο του ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ και των παραφυάδων αυτού που εισέδυσαν στο λεγόμενο «αντικατοχικό χώρο» γίνεται προσπάθεια να χρεωθεί η αρχή της διζονικότητας στον Χριστόφια και να απολυμανθεί το όνομα του ειδώλου τους και πατρός του κατάπτυστου ενδοτισμού τους , του Μιχάλη Μούσκου – Μακάριου .Ουδέποτε λένε αποδέχθηκε ο Μακάριος τη Διζωνική και πνέουν τα μένεα κατά του Χριστόφια που προκειμένου να στηρίξει τη διζωνική ονομάζει πρωτεργάτη αυτής τον Μακάριο κάνοντας αναφορά στις λεγόμενες συμφωνίες κορυφής του 1977 .Την αλήθεια αυτή , δηλαδή τη προδοσία του 1977 δεν θέλουν να την αποδεχτούν οι μακαριακές δυνάμεις διότι γνωρίζουν ότι μια τέτοια παραδοχή θα τίναζε στον αέρα τον μύθο του Μακαρίου , αυτό το μύθο που στήθηκε με τις υποκλίσεις και τα χειροκροτήματα χιλιάδων μισθοφόρων , χαφιέδων και διαφόρων άλλων ρυπαρών που πλούτισαν από αυτή την υπόθεση .
Η προσπάθεια αυτή να κρατήσουν στο βάθρο του το είδωλο του «εθνάρχη» τους εντάσσεται στη προσπάθεια του λεγόμενου κεντρώου χώρου να αναπαράξει , ύστερα από την εγκατάλειψη του Χριστόφια , νέες προσκυνημένες εξουσίες που θα μηρυκάζονται το μύθο του Μακαρίου και να διαιωνίζουν το κατάντημα στο οποίο ερρίφθηκε η πατρίδα μας από αυτούς τους ίδιους .
Όσο και να προσπαθήσουν όμως να συντηρήσουν το είδωλο του Μακαρίου δεν θα μπορέσουν με κανένα τρόπο να βελτιώσουν την προδοσία του 1977 όπου γίνεται σαφής αναφορά στη διζονικότητα ως βάση της επιδιωκόμενης λύσης .Στη παράγραφο 3 της εν λόγω συμφωνίας καταγράφεται μάλιστα ότι ζητήματα αρχών όπως της ελευθερίας διακίνησης , ελευθερίας εγκατάστασης , δικαίωμα περιουσίας και άλλα ειδικά θέματα είναι ανοικτά προς συζήτηση προκειμένου να εφαρμοστεί η 2η παράγραφος της οικονομικής βιωσιμότητας ή παραγωγικότητας και της ιδιοκτησίας γης που αποτελούν το θεμέλιο της διοίκησης επί εδαφικής βάσης .
Αν πέσει ο μύθος του Μακαρίου πέφτουν τα ερείσματα της τωρινής υποχώρησης και τότε για πρώτη φορά ύστερα από την αραίωση του κονιορτού των ερειπίων θα αντικρίσει ο ελληνισμός της Κύπρου αίθριο και γαλάζιο ουρανό και θα μπορέσει να δει το μέλλον του μέσα από την ελπιδοφόρο στρατηγική της απελευθέρωσης .
Η αποδοχή της διζωνικότητας υπό τον όρο της μη επιστροφής των προσφύγων στις εστίες και της εκχώρησης πατρώας γης στους κατακτητές είναι προδοσία .
ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΩΡΑ .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΓΓΛΟΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ

Η τελευταία κίνηση της δικής πλευράς αναφορικά με το κυπριακό ήταν η κατάθεση των νέων προτάσεων Χριστόφια που σε τελική ανάλυση αποτελούν Αμμοχωστοποίηση του κυπριακού , αφού κεντρικός άξονας αυτών των προτάσεων ήταν η επιστροφή της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου με αντάλλαγμα το άνοιγμα απευθείας εμπορικών σχέσεων Ε.Ε. και κατεχομένων και την άρση των εμποδίων ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε. Οι νέες προτάσεις Χριστόφια αν και βαθαίνουν περισσότερο την υποχώρηση εντούτοις χαρακτηρίσθηκαν από την προπαγάνδα των κρατούντων ως έξυπνη κίνηση , ως ένα βήμα μπροστά . Αφού έγινε η κατάθεση των νέων προτάσεων ο κ. Χριστόφιας αποκοιμήθηκε στο θρόνο περιμένοντας την άλλη πλευρά να εκλογικευτεί και να αποδεχθεί τις προτάσεις που σύμφωνα με τους ερασιτέχνες μάγους που περιστοιχίζουν τον κ Χριστόφια θα ανοιγόταν έτσι διάπλατος ο δρόμος προς την λύση .
Η άλλη πλευρά όμως ακολούθησε τη δική της γραμμή και κράτησε μόνο στη μνήμη των γιγνομένων τις νέες υποχωρήσεις Χριστόφια για μελλοντική χρήση . Η άλλη γραμμή της Τουρκίας δεν έχει να κάνει με την πορεία των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται για λύση πάνω στη λεγόμενη συμφωνημένη βάση αλλά στοχεύει κατευθείαν στην διεκδίκηση αναγνώρισης του κατοχικού μορφώματος και στην εφαρμογή του αμέσου εμπορίου Ε.Ε και κατεχομένων παρακάμπτοντας τις προτάσεις Χριστόφια . Σε αυτή τη φάση βρίσκονται τα πράγματα με την Αγγλία να στέκεται στο πλευρό των τούρκων και να αλωνίζει την υφήλιο προς υποστήριξη των τουρκικών σχεδίων .
Η δική μας πλευρά αναλώνεται σε ανούσιες δηλώσεις για εσωτερική κατανάλωση χωρίς να περιγράφει τα πράγματα στο λαό ως έχουν .Επικεντρώνονται οι κομματάρχες του πολιτικού κατεστημένου σε πράγματα επουσιώδη και δευτερεύοντα για να αφήσουν την Αγγλία να κάνει ανενόχλητη τη δουλειά της .Αυτή είναι μια τακτική που την έχουν μάθει απέξω και ανακατωτά οι δόλιοι αγγλόδουλοι πολιτικάντηδες .Διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλο .Έτσι θα βρεθούμε ξαφνικά ενώπιον νέων τετελεσμένων τα οποία θα παγιώσει η αγγλοτουρκική διπλωματία μετά της συναινούσας αδιαφορίας μας .
Εκείνο που απαιτείται αυτή την ώρα είναι μια νέα επιθετική στρατηγική κατά της αγγλοτουρκικής συνομωσίας .
Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα προτείνει τις κάτωθι κινήσεις :
Πρώτο : Ένταξη στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη .
Δεύτερο : Καταγγελία των συνθηκών εγγυήσεων και συμμαχίας .
Τρίτο : Καταγγελία της εχθρικής πολιτικής της Μ. Βρετανίας προς την Κυπριακή Δημοκρατία .
Τέταρτο : Αναθεώρηση και αναθέσμιση του κατακτητικού συντάγματος της Ζυρίχης σύμφωνα με τα κεκτημένα της Ευρώπης .
Πέμπτο : Άνοιγμα του ζητήματος της μετατροπής των Αγγλικών βάσεων σε βάσεις της ευρωπαϊκής αμυντικής συναντίληψης μη αποκλειομένου του ΝΑΤΟ .
Έκτο : Κατεδάφιση των κεραιών υψηλής ακτινοβολίας και των κατασκοπευτικών σταθμών που διαθέτουν οι άγγλοι στο νησί .
‘Έβδομο : Άμεση παράδοση στη Κυπριακή Δημοκρατία των περιοχών που βρίσκονται εκτός των περιφραγμένων στρατιωτικών βάσεων υπό αγγλική κατοχή.
Όγδοο :Κλείσιμο των οδοφραγμάτων .
Ένατο : Αναβίωση του ενιαίου αμυντικού δόγματος και σταδιακή μετατροπή του σε ενιαίο ελληνικό στρατό ,
Δέκατο : Δημιουργία ισχυρής ένοπλης πολιτοφυλακής .
Ενδέκατο : Εκστρατεία στην Ευρώπη για γνωστοποίηση των θέσεων μας .


Αυτές οι ελάχιστες κινήσεις που επιβάλλεται να γίνουν είμαστε βέβαιοι πως δεν θα γίνουν για τον απλούστατο λόγο ότι το πολιτικό , οικονομικό και «πνευματικό» κατεστημένο είναι αγγλόδουλο μέχρι το μεδούλι των οστών του .
Μόνο εμείς οι εθνικοδημοκράτες θα εγκαινιάσουμε την απελευθερωτική στρατηγική αν ο λαός ξυπνήσει από την πολύχρονη μαστούρα που τον βύθισαν οι εγκάθετοι ηγετίσκοι του τους οποίους θαυμάζει και προσκυνά .
Διπλή κατοχή υπομένει η δύστυχη πατρίδα μας . Από την μια οι αγγλοτούρκοι και από την άλλη οι αγγλόδουλοι και προσκυνημένοι κοτσαπάσηδες .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

ΜΗΝΙΝ ΑΟΙΔΕ ΘΕΑ

Ένα από τα κεντρικά προβλήματα των τυράννων της Κύπρου , είναι πως θα γίνονται αποδεχτά με όσο το δυνατό λιγότερες τριβές τα σχέδια τους στο λαό .Για αυτό το λόγο πάντα τους απασχολούσε και θα τους απασχολεί η πρόσβαση της εθνικής – ενωτικής παράταξης στα λαϊκά στρώματα . Για ένα μεγάλο διάστημα έμειναν ήσυχοι όταν η ενωτική παράταξη κλείστηκε στους ψυκτικούς θαλάμους του ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ αυτού του κόμματος που υπηρετεί πιστά τα συμφέροντα της ολιγαρχίας του πλούτου και των αγγλοσιωνιστών .
Για τους τυράννους της πατρίδος μας η περίοδος παγώματος της ενωτικής παράταξης επέτρεψε την ανεμπόδιστη ετοιμασία του σχεδίου Ανάν που αν και απορρίφθηκε από το λαό εντούτοις άφησε βαθιές χαρακιές στο πρόσωπο της πατρίδος με την εγκαθίδρυση δύο εκλογικών σωμάτων και την πολιτικοποίηση των εποίκων δια της συμμετοχής τους στο δημοψήφισμα. Το κατεστημένο σε αυτό το ζήτημα τηρεί σιγή προκειμένου να αποκρυβεί το έγκλημα που διέπραξαν κατά της πατρίδος . Η εσχάτη προδοσία του ανοίγματος των οδοφραγμάτων και της άρσης της εμπολέμου καταστάσεως επίσης δεν βρήκε καμία αντίσταση .
Η αφύπνιση της ενωτικής παράταξης υπό τα λάβαρα του ελληνικού εθνικισμού αρχίζει να προβληματίζει τους τυράννους της πατρίδος μας . Δεν περίμεναν πως ύστερα από τόσα χρόνια κατάψυξης , προπαγάνδας , διωγμών , λασπολογίας . ενοχοποίησης και καταδίκης χωρίς δίκη της ενωτικής παράταξης θα σήκωνε και πάλι το κεφάλι με φρόνημα υψηλό .
Αν εμείς κινηθούμε σωστά , αποφεύγοντας ακρότητες και ακτιβισμούς και κινούμενοι από την ψυχρή ,σκληρή και ανελέητη λογική του εκδικητή και τιμωρού της τυραννίας , θα κατορθώσουμε να διεισδύσουμε στο λαό με την κομματική μας οργάνωση και να δημιουργήσουμε μια ασπίδα προστασίας της πολιτικής του συνείδησης από τον συνεχή προπαγανδιστικό πόλεμο των εχθρών μας .
Για να γίνουν όλα αυτά χρειάζεται εμπιστοσύνη στους στρατηγούντες την άμυνα και την επίθεση , χρειάζεται αξιοκρατία και ιεραρχία . Έτσι θα βαδίσουμε με βεβαιότητα το δρόμο μας έχοντας πλήρη έλεγχο των δυνάμεων μας προς αποφυγή κάθε προβοκατόρικης ενέργειας . Εάν έτσι πορευθούμε μη επιζητούντες μικρές και πρόσκαιρες νίκες τότε θα αξιωθούμε μια μέρα να γιορτάσουμε την απελευθερωτική νίκη και την εκδίκηση .
ΜΗΝΙΝ ΑΟΙΔΕ ΘΕΑ .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

ΚΕΝΗ ΝΟΗΜΑΤΟΣ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Καρατζαφέρης πρότεινε , σε δηλώσεις του στα κυπριακά μέσα ενημέρωσης ύστερα από συναντήσεις που είχε με ηγέτες πολιτικών κομμάτων, κοινή σύσκεψη όλων των πολιτικών κομμάτων Κύπρου και Ελλάδος προς αντιμετώπιση των τουρκικών μεθοδεύσεων . Τόνισε μάλιστα χαρακτηριστικά με ποδοσφαιρικούς όρους ότι δεχόμαστε πίεση στη μικρή περιοχή με κίνδυνο να δεχθούμε γκολ , πέναλτι , ή αυτογκόλ .
Η περιγραφή της κατάστασης από τον κ. Καρατζαφέρη δεν θα απείχε της πραγματικότητας εάν προσέθετε ως κυρία αιτία αυτής την ακραία υποχωρητικότητα των κρατούντων . Όσο για την πρόταση για συνδιάσκεψη των κυπριακών και ελληνικών κομμάτων ακούγεται από την εποχή διακυβέρνησης Κληρίδη και εκτός του ότι δεν έγινε ποτέ εάν γίνει στη παρούσα κατάσταση απλώς θα επιβεβαιώσει την γραμμή της υποχώρησης και του ραγιαδισμού .Διότι εξ όσων γνωρίζουμε κανένα από τα κοινοβουλευτικά κόμματα δεν προτείνει μια νέα στρατηγική αντιμετώπισης του προβλήματος .
Σε αυτό το αδιέξοδο που βρίσκονται οι στρατηγικές μας επιλογές , εκείνο που έχουμε ανάγκη δεν είναι την ανακύκλωση της παρακμής μέσω ανούσιων συσκέψεων αλλά συγκεκριμένες προτάσεις και ανατρεπτικό πολιτικό λόγο . Πράγμα που ως φαίνεται δεν έχει τη δύναμη να κάνει ο κ. Καρατζαφέρης και το κόμμα του .
Τουναντίον διαπιστώνουμε στις εν Κύπρω επισκέψεις του μιαν έρπουσα διπλωματία που απολήγει σε ανοικτή υποστήριξη των επιλογών Χριστόφια κάτω από τον άκυρο τίτλο «συζητούμε χωρίς να υπογράφουμε». Αποσιωπά όμως ο κ. Καρατζαφέρης το γεγονός ότι αυτά που συζητούμε και καταθέτουμε στο τραπέζι των συνομιλιών καταγράφονται και δεν ξεχνιούνται ούτε από τους τούρκους ούτε από τον ΟΗΕ , ούτε από την Ε.Ε..
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Η ΦΙΛΟΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΣΤΡΟΦΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥ ΛΑ.Ο.Σ

Η ξαφνική στροφή της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδος προς ανοικτή υποστήριξη του ισραηλινού ιμπεριαλισμού δείχνει ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα έχασε την πολιτική της ανεξαρτησία πιεζόμενη από τους σιωνιστές δανειοδότες της .Το αποτέλεσμα αυτό ήταν αναμενόμενο . Εκείνοι που δημιούργησαν το πελώριο οικονομικό πρόβλημα είναι ασφαλώς οι πολιτικοί μαζί με την ολιγαρχία του πλούτου. Ύστερα από την παρατεταμένη διασκέδαση του πολιτικο-οικονομικού κατεστημένου και το αναποδογύρισμα των τραπεζιών κλήθηκε ο ελληνικός λαός να πληρώσει περικόπτοντας από το ψωμί του αλλά και από την ανεξαρτησία και ελευθερία της Ελλάδος .Έτσι η Ελλάδα μετατρέπεται από γέφυρα συνεργασίας Ε.Ε και αραβικού κόσμου , σε τάφρο διαχωρισμού και απομάκρυνσης μεταξύ αυτών των δύο κόσμων προς στρατηγικό όφελος του Ισραήλ.
Το ακροδεξιό ΛΑ.Ο.Σ ευθυγραμμίζεται με την κυβέρνηση Παπανδρέου και επικροτεί τη νέα στροφή της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδος. Η επίσκεψη που πραγματοποιεί στη Κύπρο αποσκοπεί μάλλον να καλλιεργήσει το έδαφος για μια συναινετική στάση της κυπριακής κυβερνήσεως και του εδώ πολιτικού κατεστημένου προς τις νέες επιλογές .
Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα διατηρεί την θέση ότι η Κύπρος ανεξάρτητα από τον καταναγκασμό που υπόκειται η Ελλάδα πρέπει να διατηρήσει τις καλές σχέσεις με τον αραβικό και εν γένει ισλαμικό κόσμο και έτι περισσότερο να ενισχύσει το ρόλο του συνδέσμου μεταξύ αυτού και της Ε.Ε.
Το βέβαιο είναι πως εάν η εξωτερική μας πολιτική καταστεί όργανο του Ισραήλ θα είμαστε χαμένοι . Για άλλη μια φορά βρισκόμαστε μπροστά στα λάθη της αγγλόδουλης και απομονωτικής πολιτικής του κ. Χριστόφια . Η σύσφιξη σχέσεων με το Γαλλογερμανικό άξονα προβάλει ως η μόνη ευρωπαϊκή πολιτική επιλογή .
Πρέπει επίσης να προσεχθεί η οικονομία μας . Εάν οδηγηθούμε στο Δ.Ν.Τ θα μας επιβληθούν άκρως αρνητικές πολιτικές κατευθύνσεις .
Να ελεγχθεί προσέτι το εσωτερικό μέτωπο ώστε να αποφευχθεί ακροδεξιά σύγκρουση με τους μετανάστες μουσουλμάνους . Η κυβέρνηση οφείλει να πράξει το καθήκον της προς αποτροπή της λαθρομετανάστευσης και αφού αρνείται να κλείσει τα οδοφράγματα ας επιβάλει τουλάχιστο σκληρή περιφρούρηση της γραμμής αντιπαράθεσης με τα κατεχόμενα .
Το βέβαιο είναι ότι η επικρατούσα πολιτική του ραγιαδισμού σκοτώνει τις ελπίδες μας και κάνει να φαίνεται το μέλλον του κυπριακού ελληνισμού αβέβαιο και σκοτεινό.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

ΔΗ.ΚΟ : ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ

Η πολιτική ζωή του τόπου δεν θα αλλάξει όσο θα υπάρχει αυτό το πυώδες πολιτικό απόστημα που λέγεται ΔΗ.ΚΟ .
Παρά την προδοτική συμφωνία του Μακαρίου το 1977 τα πράγματα θα μπορούσαν να αλλάξουν και να δοθεί μια ορθή κατεύθυνση στις στρατηγικές επιλογές μας εάν το ΔΗΚΟ υπό την ηγεσία τότε του Σπύρου Κυπριανού δεν ερχόταν να υποστηρίξει ένθερμα αυτές τις προδοτικές συμφωνίες και να ακολουθήσει τη γραμμή του ραγιαδισμού . Το ΔΗΚΟ εξέφραζε τότε τις λεγόμενες Μακαριακές δυνάμεις , αυτό το συνοθύλευμα διαφόρων μισθοφόρων του συστήματος , τα συμφέροντα της εκκλησίας και εν γένει της ολιγαρχίας του πλούτου . Στη συνέχεια είναι το ΔΗΚΟ το κόμμα εκείνο που άσκησε ρυθμιστικό ρόλο και παρήγαγε συνεργασίες που κράτησαν την γραμμή της υποχώρησης .
Η περίοδος όμως που είναι η πιο ζοφερή στην ιστορία αυτού του κόμματος και της Κύπρου γενικότερα , είναι αυτή της διακυβέρνησης Τάσσου Παπαδόπουλου . Κατά την περίοδο αυτή τα λιμνάζοντα συμφέροντα του τόπου και οι υπόγειες διασυνδέσεις τους με αντεθνικά συμφέροντα επέβαλαν το άνοιγμα των οδοφραγμάτων και την προδοτική άρση της εμπολέμου καταστάσεως με όλα τα τραγικά επακόλουθα της . Η αποδοχή του σχεδίου Ανάν να τεθεί προς ψήφιση από το λαό υπήρξε επίσης ένα μεγάλο λάθος . Όμως πράξη εσχάτης προδοσίας διαπράχθηκε με την αποδοχή της συμμετοχής των εποίκων στο διπλό δημοψήφισμα που επικύρωνε τον διαχωρισμό του νόμιμου λαού της κυπριακής δημοκρατίας σε δύο εκλογικά σώματα και έδινε πολιτική υπόσταση στο έγκλημα του εποικισμού .
Μια άλλη απαράδεχτη πράξη υπήρξε η πρόταση διασύνδεσης της επιστροφής της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου με το απευθείας εμπόριο κατεχομένων και Ε.Ε. Η υποχώρηση σε αυτό το ζήτημα συναινεί στην αρχή της διζονικότητας επί τη βάσει της οικονομικής βιωσιμότητας που προσυπογράφτηκε το 1977 .
Το σημερινό ΔΗΚΟ συνεχίζει την πολιτική του ραγιαδισμού . Στηρίζει τις υπερπροσφορές Χριστόφια την ώρα που ένα μέρος των στελεχών του αναπτύσσει ένα ωρυόμενο ψευδοπατριωτισμό που λειτουργεί ως απόχη οπαδών από τα ανίδεα λαϊκά στρώματα . Αυτό τον ψευδοπατριωτισμό τον συναντούμε σε όλη τη πορεία της υποχώρησης . Είναι η μάσκα που αποκρύβει το αποκρουστικό πρόσωπο της προδοσίας .Πού ήσαν οι ψευδοπατριώτες του ΔΗΚΟ όταν επί Τάσσου Παπαδόπουλου διαπράττονταν οι μεγάλες προδοσίες ; Η τιμιότητα και ο αληθινός πατριωτισμός επιτάσσουν πλήρη διαχωρισμό της θέσεως σου και άμεση αποχώρηση από ένα κόμμα ή πολιτικό σχήμα που πράττει αντίθετα στις πεποιθήσεις σου . Όταν μένεις σε αυτό το κόμμα την ώρα που ξεπουλά τη πατρίδα σημαίνει ότι προσυπογράφεις έμπρακτα την προδοσία .
Πρέπει να ξέρετε όμως ότι το βασίλειο σας έχει τελειώσει . Ο φλογερός εθνικισμός που εξαπλώνεται στα πιο ζωντανά κύτταρα του λαού μας ξεσκίζει τις μάσκες σας για να σας παραδώσει μια μέρα σε ένα οργίλο λαϊκό χείμαρρο .
Η ώρα της συντριβής των οχυρών της προδοσίας πλησιάζει .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΕΙΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΝΔΟΤΙΣΜΟΥ

Το παρελθόν δεν μπορούμε να το αλλάξουμε . Έχουμε όμως το δικαίωμα και τη δύναμη να το κρίνουμε και να το αξιολογήσουμε με την αυστηρότητα και τη μαχητικότητα εκείνη που αρμόζει σε ανθρώπους που θέλουν να ζήσουν ελεύθεροι και όχι ταπεινωμένοι σκλάβοι .Οι σκιές των ειδώλων θα παύσουν να σκεπάζουν τη ζωή και το μέλλον μας μόνο όταν τα είδωλα πέσουν συντρίμμια κατά γης .
Το σκεπτικό αυτής της ρήξης με το παρελθόν είναι :
πρώτο : να κτυπήσουμε κάποιες συνθήκες που ρίχνουν τη σκιά τους στο παρόν και το μέλλον μας και περιορίζουν τις στρατηγικές επιλογές μας .
Δεύτερο :να κτυπήσουμε πρόσωπα που θεοποιήθηκαν για να επικαλυφθούν μειοδοτικές και προδοτικές πράξεις .
Τρίτο : να δυναμιτίσουμε και κονιορτοποιήσουμε τα θεμέλια της τωρινής ενδοτικής πολιτικής των κρατούντων.
Τα κυριότερα σημεία που πρέπει να επικεντρώσουμε τις βολές μας είναι :
Πρώτο: το κατακτητικό σύνταγμα της Ζυρίχης , να κτυπηθεί ως προδοσία της εθναρχεύουσας εκκλησίας και η αποδοχή ενός μεταοθωμανικού και μετααποικιακού μορφώματος . Στόχος αυτής της πολιτικής είναι η ανάδυση του δικαιώματος αναθέσμισης και αναθεώρησης του συντάγματος μέσα από τη λαϊκή βούληση και με βάση τα δημοκρατικά θέσμια και τις δημοκρατικές αξίες της Ευρώπης . Παράλληλος στόχος είναι η απώθηση του καίσσαρο-παπαδισμού από την πολιτική ζωή του λαού .
Δεύτερο : οι λεγόμενες συμφωνίες κορυφής Μακαρίου – Ντενκτάς του 1977 ως προδοτική πράξη παραχώρησης διζονικότητας στους κατακτητές υπό τον όρο της οικονομικής βιωσιμότητας και άρσης των ανθρωπίνων και εθνικών δικαιωμάτων που θα παρακώλυαν την εφαρμογή της διζονικότητας .
Τρίτο : το άνοιγμα το οδοφραγμάτων ως πράξη εσχάτης προδοσίας διότι αποτελούσε την άρση της εμπολέμου καταστάσεως με τους κατακτητές και την έμμεση αποδοχή της ως τετελεσμένου γεγονότος . Πάνω σε αυτή τη θέση και λαμβάνοντας υπόψιν τα αρνητικά επακόλουθα του ανοίγματος των οδοφραγμάτων θα προβάλουμε τη δική μας απαίτηση για άμεσο κλείσιμο αυτών .
Τέταρτο : το διπλό δημοψήφισμα που έγινε το 2004 με την συμμετοχή των εποίκων είναι επίσης μια μεγάλη προδοσία διότι πρώτο κατήργησε στη πράξη την έννοια του ενιαίου λαού και ενιαίου εκλογικού σώματος και δεύτερο «νομιμοποίησε» τον εποικισμό που είναι ένα έγκλημα πολέμου . Η συμμετοχή των εποίκων υπήρξε μια πράξη πολιτικής αποδοχής τους πάνω στην οποία στηρίχθηκε αργότερα ο προσδιορισμός της αριθμητικής αποδοχής τους με την πρόταση της παραμονής 50.000 που κατέθεσε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ο κ. Χριστόφιας .Για να είμαστε δίκαιοι , η πρόταση του κ. Χριστόφια κοντά στη προδοσία του Τάσσου Παπαδόπουλου αποτελεί διορθωτική κίνηση .Κτυπώντας αυτό το ζήτημα προβάλλουμε το αίτημα μας για ένα λαό και ένα ενιαίο εκλογικό σώμα του οποίου απαιτούμε επακριβή προσδιορισμό σε περίπτωση που θα μας φέρουν κάποιο άλλο σχέδιο προς ψήφιση . Ζητούμε απογραφή των νομίμων κατοίκων δηλαδή των τουρκοκυπρίων , που μόνον αυτοί έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν .
Εάν κτυπήσουμε ανηλεώς αυτά τα τέσσερα σημεία , τα είδωλα των πολιτικών νάνων Μιχάλη Μούσκου και Τάσσου Παπαδόπουλου θα αρχίσουν να τρέμουν και να καταρρέουν από τα βάθρα τους ενώ παράλληλα η στρατηγική της υποχώρησης θα δεχθεί θανάσιμο πλήγμα .
Τούτο μονάχα ας έχουμε στο νου μας . Ο εθνικιστικός λόγος πρέπει να περάσει σαν ένας φλογερός άνεμος ενάντια στη παρακμή και τη σήψη , ενάντια στην υποχώρηση και τη δουλοπρέπεια και να αφήσει στο διάβα του ερείπια Μόνο τότε θα ορθωθεί παντοδύναμη και χωρίς υπονομεύσεις , η φοβερή στρατηγική της απελευθέρωσης.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ

Έχω μια αδελφή
Κουκλίτσα αληθινή
Τη λένε Βόρειο Ήπειρο
Την αγαπώ πολύ ..


Έλληνες , ας τάξουμε ως σκοπό μας τη σημαία εκείνη που σκέπασε τη σωρό του ηρωομάρτυρα αδελφού μας Αριστοτέλη Γκούμα , να την υψώσουμε σε ψηλό ιστό να κυματίσει περήφανη στον ελεύθερο ελληνικό ουρανό της Χιμάρας .


Λευτεριά στη Βόρειο Ήπειρο.


ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΟΚΑ Β


Η δεύτερη εισβολή άρχισε να πραγματοποιείται στις 14 Αυγούστου 1974 . Την εξουσία στη Κύπρο ασκούσε τότε ο Κληρίδης και στην Ελλάδα οι δυνάμεις της μεταπολίτευσης υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή . Από τις 20 Ιουλίου που έλαβε χώρα η πρώτη τουρκική εισβολή της οποίας τα αποτελέσματα στρατιωτικώς κρίνονται ασήμαντα , μεσολάβησε ένα μεγάλο διάστημα 24 ημερών όπου επέτρεπε την αναδιοργάνωση της Εθνικής Φρουράς και των εφέδρων . Δυστυχώς όμως δεν υπήρξαν τότε στιβαρά χέρια για να θέσουν την κατάσταση υπό τον έλεγχο τους . Η διακυβέρνηση Κληρίδη υπήρξε ανεπαρκής . Το γιατί δεν θα το μάθουμε ποτέ . Σημασία έχει ότι δεν έπραξε το ελάχιστο για την αναδιοργάνωση της άμυνας και ότι η δεύτερη εισβολή και προέλαση των τουρκικών στρατευμάτων έγινε σε συνθήκες πανικού και γενικής υποχώρησης την ώρα που το μοναδικό μέσο μαζικής ενημέρωσης, το ΡΙΚ, διατυμπάνιζε εκεχειρία και κατάπαυση του πυρός .
Την ίδια ώρα στην Ελλάδα , ο Καραμανλής ένιπτε τας χείρας του και παρέδιδε τον ελληνισμό της Κύπρου στα χέρια των τούρκων με την κατάπτυστη εκείνη ρήση «η Κύπρος κείται μακράν» .Η δεύτερη εισβολή και προέλαση των τουρκικών δυνάμεων υπήρξε το αποτέλεσμα της πολιτικής προδοσίας από τις ηγεσίες της Κύπρου και της Ελλάδος .
Μοναδικές δυνάμεις που αρνήθηκαν υπακοή στην εκεχειρία και πολέμησαν με αποφασιστικότητα ήσαν τα θρυλικά πολεμικά τάγματα της ΕΟΚΑ Β .Μέσα από σκληρές μάχες , εξουδετερώθηκαν οι πάνοπλοι τουρκικοί θύλακες στη Λεμεσό και τη Πάφο . Σε αυτές τις νίκες των πολεμικών ταγμάτων της ΕΟΚΑ Β οφείλεται η παραμονή του ελληνισμού στη Κύπρο .Εάν δεν έπεφταν αυτοί οι θύλακες μέσω της πρόσβασης που είχαν προς τη θάλασσα θα ενισχύονταν απρόσκοπτα από το τουρκικό ναυτικό και θα έλεγχαν σημαντικές θέσεις και διόδους όπως το λιμάνι Λεμεσού και τον κεντρικό δρόμο που ενώνει την Λεμεσό με τη Πάφο . Με βάση τους παράκτιους θύλακες η επέκταση της τουρκικής στρατιωτικής ισχύος στην ενδοχώρα , έως τους πρόποδες του Τροόδους θα ήταν μια εύκολη υπόθεση . Τουρκική στρατιωτική παρουσία στο νότο θα σήμαινε ευκολότερη επιβολή των τουρκικών πολιτικών στόχων αλλά και αποτροπή της οικονομικής ανάκαμψης που κράτησε τον ελληνισμό στη Κύπρο .
Για αυτές τις νίκες και τη ιστορική σημασία τους δεν μιλά κανείς . Γιατί το πολιτικό κατεστημένο στήριξε την ύπαρξη του πάνω στο ψέμα και την ενοχοποίηση της ΕΟΚΑ Β ώστε ανενόχλητο να περατώσει την προδοσία .
Η εθναρχεύουσα εκκλησία και οι πολιτικοί που παρέλαβαν εξ αυτής τη σκυτάλη της υποχώρησης , κάποτε θα λογοδοτήσουν για την συναίνεση και συμπόρευση τους στα σχέδια των κατακτητών .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΝΔΟΤΙΣΜΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΗΝ ΑΥΛΑΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ


Απειλούν οι τούρκοι κατακτητές της γης μας πως εάν δεν εξευρεθεί λύση μέχρι το τέλος του χρόνου , θα απαιτήσουν άρση του λεγομένου εμπάργκο , άνοιγμα των κατεχομένων λιμανιών και αναγνώριση του ψευδοκράτους .
Μετά το σχέδιο Ανάν και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος οι τούρκοι κατηγορούν τη πλευρά μας για χρονοτριβή , αδιαλλαξία και άσκηση πολιτικής απομόνωσης του κατοχικού μορφώματος . Η αποδοχή του σχεδίου Ανάν και ο τρόπος που διεξήχθη το δημοψήφισμα από δύο εκλογικά σώματα με τη συμμετοχή των εποίκων , έδωσε λαβή στους κατακτητές να εμφανίζονται σήμερα ως αδικημένοι . Γιαυτό δεν είναι τυχαίο που ο καλούμενος υπουργός εξωτερικών των κατεχομένων είπε σε πρόσφατη δήλωση του ότι «χρειάζεται μια δύναμη που θα ταρακουνήσει τους ε/κ. ''Εδώ και χρόνια έγινε προσπάθεια να γίνει, αλλά δεν έγινε. Αυτό δεν πρέπει να αναμένεται από την ΕΕ, ούτε από τους Τ/κ'', πρόσθεσε.» Εννοεί ότι η τουρκική εισβολή δεν ήταν αρκετή για να «ταρακουνήσει» τους ε/κ και ότι με λίγα λόγια χρειάζεται μια δεύτερη βίαιη ενέργεια που θα κάμψει την αδιαλλαξία των ε/κ .
Αυτά είναι τα αποτελέσματα της ενδοτικής πολιτικής μας . Φτάσαμε στο σημείο να εμφανίζονται οι εισβολείς και κατακτητές ως θύματα και να καλλιεργούν την ιδέα της καταφυγής σε ένα νέο ταρακούνημα προς άρση της εις βάρος τους «αδικίας» .
Εάν συνεχιστεί η υποχωρητική πολιτική των κρατούντων πολύ σύντομα θα ανοίξει η αυλαία του παραλόγου όπου οι κατακτητές θα διεκδικούν δια της βίας τα «καταπατημένα δίκαια» τους .
Εδώ και τώρα επείγει να τεθεί στο τραπέζι των αποφάσεων και στη Κύπρο και στην Ελλάδα , η εφαρμογή της στρατηγικής της απελευθέρωσης .
Στο αδιέξοδο της υποχώρησης να απαντήσουμε με την ένοπλη διεκδίκηση της σκλαβωμένης πατρίδος.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ

Ο εθνικισμός από τη φύση του προσδιορίζεται πάντοτε από την ταυτότητα του έθνους από το οποίο εκπηγάζει .Άρα εμείς οι έλληνες όταν αναφερόμαστε στον εθνικισμό εννοούμε τον ελληνικό εθνικισμό . Ο ελληνικός εθνικισμός δεν μπορεί να είναι απομίμηση κάποιου άλλου εθνικισμού όπως για παράδειγμα του Ιαπωνικού ή του Γερμανικού κοκ .Η ουσία του ελληνικού εθνικισμού , δηλαδή η ελληνικότητα δεν τίθεται μέσα από απομιμήσεις και ιδεολογικά δάνεια αλλά είναι η εκδηλωμένη και εκπεφρασμένη ελληνικότητα . Και λέγω εκδηλωμένη διότι το μη εκδηλωμένο ισοδυναμεί με το ανύπαρκτο . Δεν θεωρείται κάποιος εθνικιστής εν κρυπτώ .διότι απλούστατα ο εθνικισμός είναι εκδηλωμένη πραγματικότητα , δηλαδή δράση .
Ο ελληνικός εθνικισμός είναι με λίγα λόγια η εκδήλωση της ελληνικότητας μας που αποτελεί την βαθύτερη ουσία μας . Ποια είναι αυτή η ουσία που διαφέρει από κάθε άλλη εθνικότητα ; Η απάντηση δεν είναι απλή . Η απάντηση περί της ουσίας της εθνικότητας μας δίδεται μέσα από την ιστορία μας ενυπάρχει μέσα στην ελληνική ιστορία . Η ιστορία ως η περιπέτεια της ελληνικής φυλής μέσα στο χρόνο αλλά και ως ιστορία πολιτισμού .. Πότε χρονικά δημιουργήσαμε πολιτισμό , υπό ποίες εξωτερικές συνθήκες (πολιτειακές κλπ) μπόρεσε να εκφρασθεί η ελληνική φύση , το ελληνικό αίμα , το εν δυνάμει της ελληνικής γονιδιακής ταυτότητας ; Η απάντηση που προσωπικά δίνω σε αυτά τα ερωτήματα είναι ότι δημιουργήσαμε πολιτισμό σε συνθήκες σεβασμού της εσωτερικής ελευθερίας σε συνθήκες όπου η πραγματικότητα δεν ήταν δοσμένη από το κράτος ή τα θρησκευτικά δόγματα αλλά εκτεθειμένη στην ελεύθερη προσέγγιση και αναζήτηση . Αυτή η ελεύθερη στάση ενώπιον του πραγματικού που μετατρέπει τον κόσμο σε διάκοσμο του δρώντος υποκειμένου , συνιστά τον ουσιώδη ελληνικό τρόπο επί του οποίου ορθώθηκε με κάθε δικαίωμα αναθεώρησης και αναθέσμισης , το μεγαλόπνοο ελληνικό πολιτισμικό οικοδόμημα. Εάν αυτός ο τρόπος που είναι η εσωτερική ελευθερία και ο ορισμός του ανθρωπισμού εκλείψει τότε δεν έχουμε να κάνουμε με ελληνικό έθνος αλλά με αγέλη . Είμαι υπερήφανός που είμαι έλληνας διότι το έθνος μου ανέδειξε και διέσωσε και μεταλαμπάδευσε την εσωτερική ελευθερία δυνάμει της οποίας κτίζεται οτιδήποτε και γκρεμίζεται για να δώσει τη θέση του στο καινούριο .Αυτή την ελευθερία την συνάντησα στην αρχαία Ελλάδα να αποδίδει φιλοσοφία , επιστήμη , τέχνη , πολιτικά συστήματα ..Στην αρχαία Ελλάδα , και τον ελληνικό ανθρωπισμό έγκειται η ουσία του ελληνικού εθνικισμού .
Εάν έχουμε εσωτερική ελευθερία θα έχουμε και πολιτισμό , θα έχουμε και κράτος δικαίου και θα είμαστε σε θέση να αναγνωρίζουμε το νόημα ενός ισχυρού κράτους που προφυλάττει τον ιερό χώρο της πατρίδος που δεν είναι απλά το άθροισμα των οικοπέδων μας αλλά ο χώρος όπου διαφυλάττεται και προάγεται η ελευθερία ενάντια στον σκοταδισμό και την βαρβαρότητα . Αυτής της κεντρικής αντίληψης της ελευθερίας η ιδεολογία της ΕΘΝΙΚΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ αποτελεί την κοινωνικο-πολιτική προέκταση . Η εθνικοδημοκρατική ιδεολογία δεν έχει καμία σχέση με συντήρηση πλανών , εξουσιαστικών και φατριαστικών συμφερόντων αλλά με την αναστήλωση του έλληνα ανθρώπου , εξερευνητή του σύμπαντος και δημιουργού .
Τούτο επιτάσσει , αναθεώρηση της παιδείας αλλά και του τρόπου που ο λαός παράγει την εξουσία του .ώστε η πολιτεία να είναι το καύχημα των ελευθέρων ελλήνων και όχι αυτό το σημερινό νομικό πλαίσιο που επιτρέπει την καταλήστευση του λαού από την ολιγαρχία του πλούτου .Η δίκαιη πολιτεία είναι το κάλλιστο περιβάλλον που επιτρέπει την ανάδυση των δημιουργικών ικανοτήτων του λαού .
Ας σταθούμε πάνω στην αρχή της ελευθερίας ως δημιουργικής εκδήλωσης του ελληνικού αίματος και τότε θα ανυψώσουμε και πάλι το έθνος μας στην ηγεμονική του θέση .
Λουκάς Γ. Σταύρου
Πρόεδρος ΕΔΗΚ
Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

ΑΝΟΧΥΡΩΤΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ Η ΚΥΠΡΟΣ:. ΝΕΑ ΚΛΟΠΗ ΟΠΛΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την εύρεση των κλαπέντων εκρηκτικών , νέα κλοπή βγαίνει στην επιφάνεια , βαρέου αντιαρματικού βλήματος . Το δεύτερο αυτό γεγονός δείχνει ότι επικρατεί γενική διάλυση στην εθνική φρουρά . Το υπουργείο αμύνης αδυνατεί να επιβάλει τη τάξη και ο ίδιος ο υπουργός επιβεβαιώνει ότι υπάρχει δίκτυο συνεργασίας μεταξύ αξιωματικών της Εθνικής Φρουράς και του υποκόσμου . Πως έβγαλε αυτό το συμπέρασμα ο κ. υπουργός κανείς δεν γνωρίζει ούτε είναι εύκολο να αναλύσουμε τους βαθύτερους λόγους που ο υπουργός στρέφει προς την κατεύθυνση του υποκόσμου και των ανθρώπων της νύκτας τα πυρά του .Εφόσον τίποτα συγκεκριμένο δεν αποκαλύπτεται , δικαιωματικά ο λαός θεωρεί αβάσιμες τις καταγγελίες του υπουργού .Το ερώτημα που αναφύεται είναι μήπως εξοπλίζονται κάποιες ομάδες για άγνωστους και σκοτεινούς σκοπούς .
Παράλληλα με τα συμβαίνοντα στην Ε.Φ. , διοχετεύονται τουρκικά προϊόντα στην κυπριακή αγορά τα οποία εκτός του ότι είναι ποτισμένα με δηλητηριώδη φάρμακα που η χρήση τους απαγορεύεται από την Ε.Ε. , εξωθούν σε απόγνωση τους ντόπιους παραγωγούς . Έχουμε καταγγείλει προ πολλού πως αν αυτή η εισβολή προϊόντων από την Τουρκία συνεχιστεί θα καταστρέψει μεγάλες παραγωγικές ομάδες του τόπου και θα τις εξαναγκάσει στην εγκατάλειψη της Κύπρου . Η εξέλιξη αυτή θα ευνοήσει τις τράπεζες που θα πέσουν απάνω στους εξαθλιωμένους χωρικούς για να τους αρπάξουν τα χωράφια προς εξόφληση των χρεών τους . Έτσι ολόκληρες παραγωγικές εκτάσεις θα μεταπωληθούν στους τούρκους που θα εποικήσουν τις εγκαταλελειμμένες περιοχές . Μπροστά σε αυτό το φαινόμενο η κυβέρνηση μένει απαθής και σιγώσα . Στηρίζει με αυτό το τρόπο τα συμφέροντα ορισμένων μεγαλεμπόρων . Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να καλλιεργείται ένα αίσθημα αβεβαιότητας και
ανασφάλειας στο λαό .που πολύ εύκολα μπορεί να μετεξελιχθεί σε αίσθημα τρόμου και πανικού από τους διαχειριστές του ψυχολογικού πολέμου στην δεδομένη στιγμή που θα το αποφασίσουν.
Συμπέρασμα : ξυπνάτε σκλάβοι και οργανωθείτε . Διεκδικείστε όπλα και πολιτοφυλακές διότι τα σώματα ασφαλείας δεν θα μπορούν να σας προστατεύσουν γιατί θα ελέγχονται από σκοτεινές και ανελέητες αντεθνικές και αντιλαϊκές δυνάμεις .
Μπροστά στο διαλυμένο αστικό κράτος που υπηρετεί ανοικτά τα συμφέροντα της ολιγαρχίας του πλούτου και του σκότους αντιτάξτε την εθνικολαϊκή οργάνωση σας. Απαλλαχθείτε από τη νοσηρή εμπιστοσύνη που τρέφετε προς το κατεστημένο και εμπιστευθείτε τις δικές σας δυνάμεις . Ελάτε μαζί μας για να κάνουμε το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα το άπαρτο οχυρό του έθνους και του λαού . Και τότε να είστε βέβαιοι πως θα γιορτάσουμε μια μέρα τη νίκη .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΟΔΗΓΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ

Οι συνομιλίες με τον κατακτητή διεξάγονται κάτω από το πρίσμα της αποδοχής των τετελεσμένων της εισβολής και κατοχής και την άρνηση του πολιτικού κατεστημένου για αγώνα που να αποσκοπεί στην απελευθέρωση . Η λύση που επιδιώκουν χαρακτηρίζεται από τους ίδιους ως «λύση ανάγκης» ως «οδυνηρός συμβιβασμός» και τέλος «ρεαλιστική επιλογή» . Προς αυτή τη κατεύθυνση κινούμενη η πλευρά μας έχει να επιδείξει μια σειρά υποχωρήσεων που πραγματοποιήθηκαν πριν φτάσουν σε συμφωνία συνολικής λύσης .Τέτοιες υποχωρήσεις ήσαν η άρση της εμπολέμου καταστάσεως και η εφαρμογή πολιτικής φιλίας και επαναπροσέγγισης , το άνοιγμα των οδοφραγμάτων και η οικονομική στήριξη της κατοχής ως και η απάρνηση ψηφισμάτων των Η.Ε όπως για παράδειγμα του ψηφίσματος 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας περί της εφαρμογής του οποίου παραχωρήσαμε το απευθείας εμπόριο κατεχομένων - Ε.Ε και το άνοιγμα κεφαλαίων ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε. Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων επίσης εγκαταλείψαμε την βάση της εισβολής και κατοχής και της άνευ όρων αποχώρησης των κατοχικών στρατευμάτων και υποχωρήσαμε σε διάλογο συνταγματικών διευθετήσεων με τους κατακτητές προς δημιουργία ενός νέου τουρκο-συνεταιριστικού κράτους . Την τελική μορφή αυτού του κράτους-εκτρώματος γνωρίζει πολύ καλά το πολιτικό κατεστημένο ότι θα την δώσει η βία μιας πολυμερούς διάσκεψης και ότι θα κλιθεί την τελευταία στιγμή ο λαός να ψηφίσει αν αποδέχεται ή όχι αυτό το έκτρωμα . Στο μεταξύ κανένας δεν έχει προσδιορίσει ποιος θα είναι αυτός ο «λαός» που θα αποτελέσει το εκλογικό σώμα . Από το δημοψήφισμα του 2004 η πλευρά μας αποδέχθηκε τη συμμετοχή σε αυτό το εκλογικό σώμα και των εποίκων . Αυτή τη φορά ίσως αποδεχτούν να ψηφίσουν και οι κάτοικοι των Αδάνων . Από τέτοιους μειοδότες όλα τα αίσχη είναι ενδεχόμενα .Στο ερώτημα που αφορά την φύλαξη των βορείων συνόρων και την αποτροπή ενός ακατάσχετου εποικισμού ολόκληρης της Κύπρου , αυτοί κάνουν λόγο για μια κοινωνία αδελφοσύνης και αγάπης των δυο κοινοτήτων , για μια Κύπρο αποστρατικοποιημένη υπό το στοργικό βλέμμα των αγγλικών βάσεων και για μια ιθαγένεια και μια κυριαρχία .Δεν διευκρινίζουν ότι με την απρόσκοπτη έλευση τούρκων εκ Τουρκίας αυτή η μια ιθαγένεια και κυριαρχία θα γίνει τουρκική αφού οι έλληνες , άοπλοι και ανυπεράσπιστοι , θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τη γη των πατέρων τους . Με λίγα λόγια το πολιτικό κατεστημένο της υποχώρησης μας οδηγεί στο θάνατο . Και πράγματι αυτό συμβαίνει γιατί ο λαός μας χάνει καθημερινά το σθένος του και τη ψυχή του , μέχρι τη τελική παράδοση της μοίρας του στους κατακτητές και τους προσκυνημένους . Μόνο ότι δεν οδηγεί στο θάνατο , ότι ανυψώνει τη ψυχή , ότι επαυξάνει το σθένος , ότι ισχυροποιεί τη θέληση θα μας κρατήσει στα χώματα της πατρίδος . Η παραμονή του ελληνισμού στη Κύπρο είναι αλληλένδετη με την απόφαση του ένοπλου απελευθερωτικού αγώνα .Για αυτό τον αγώνα εάν προετοιμαστούμε ψυχικά , οικονομικά , στρατιωτικά τότε θα αξιωθούμε να πατήσουμε μια μέρα γιορτινή , ελευθερωτές στους αιματοβαμμένους δρόμους της Κερύνειας .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

ΜΕΘΟΔΕΥΟΥΝ ΡΗΞΗ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΓΙΑ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΚΑΤΑΚΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Κεντρικός άξονας των νέων προτάσεων του κ. Χριστόφια στις διαπραγματεύσεις είναι η επιστροφή της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων με ανταλλάγματα το άνοιγμα των παγωμένων κεφαλαίων προς ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. και το άνοιγμα αμέσων εμπορικών σχέσεων των κατεχομένων με την Ε.Ε.
Είχαμε προβλέψει και καταγγείλει από καιρό την αρνητική αυτή εξέλιξη . Με το τέχνασμα αυτό της Αμμοχώστου οι δυνάμεις που υποστηρίζουν την διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία πετυχαίνουν να αμμοχωστοποιήσουν το κυπριακό και να διχάσουν τον προσφυγικό κόσμο . Με φόντο την αναδόμηση της ερειπωμένης πόλης και το όφελος που θα προκύψει από αυτή σε εργολάβους και τράπεζες , εξασφαλίζουν μια ισχυρή οικονομική βάση συμπαράστασης στη πολιτική του ενδοτισμού .Εκείνο που απομένει στους σχεδιαστές της διζωνικής είναι να ικανοποιήσουν ένα μεγάλο μέρος των υπολοίπων προσφύγων με δελεαστικές αποζημιώσεις ώστε να επιτύχουν την εκχώρηση της πατρώας γης στους κατακτητές . Με λίγα λόγια θέλουν να εξαγοράσουν τη συναίνεση του λαού στα σχέδια τους . Εάν παράλληλα με αυτή τη κίνηση έχουν εξασφαλίσει και την συναίνεση των πολιτικών κομμάτων ολόκληρου του κατεστημένου στην κεντρική αντίληψη της λύσης και όχι στις λεπτομέρειες τότε η επιβολή της λύσης φαντάζει σε αυτούς μια εύκολη υπόθεση..
Αναφορικά με το αντιομοσπονδιακό μέτωπο στρατηγούν ήδη την διάσπαση του και μεθοδεύουν κινήσεις αποπροσανατολισμού και σύγχυσης . Στο εξής θα προβάλλεται από το μέτωπο του ενδοτισμού ότι προάγει τον αποπροσανατολισμό και τη σύγχυση και θα φιμώνεται και λασπολογείται ότι προάγει την ενότητα και τον ενιαίο πολιτικό λόγο του αντιομοσπονδιακού μετώπου .
Στην ουσία οι νέες προτάσεις Χριστόφια δημιουργούν ρήξη ανάμεσα στο προσφυγικό κόσμο και προοιωνίζουν ευρύτερη ρήξη που δεν αποκλείεται να φτάσει στη σύγκρουση . Αυτό το δρόμο επέλεξαν οι κρατούντες για να επιβάλουν το ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΑΤΑΚΤΗΤΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ( διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία)
Ο αγών προδιαγράφεται σκληρός .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΟΝ ΙΣΑΑΚ ΚΑΙ ΣΟΛΩΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΕΝΟΠΛΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

Τιμούμε τους ηρωομάρτυρες Τάσο Ισαάκ και Σολωμού Σολωμό .
Στηλιτεύουμε όμως κάθε κίνηση μωρών και ανευθύνων ακτιβιστών, υπόπτως υποκινούμενων , που εκθέτει την νεολαία μας , άοπλη και ανυπεράσπιστη μπροστά στα δολοφονικά στίφη της κατοχής .
Κανένας έλληνας δεν περισσεύει ώστε να ρίχνεται βορά στα στόματα των λύκων .
Η απελευθέρωση της πατρίδος δεν θα έρθει μέσα από ακτιβιστικές επαφές με τους βιαστές και φονιάδες του λαού μας , αλλά μέσα από την ενίσχυση της άμυνας μας και την εδραίωση της στρατηγικής της απελευθέρωσης .
Μέσα από αυτό το δρόμο είμαστε βέβαιοι πως θα έρθει η ευλογημένη ώρα να πάμε ξανά μπροστά στα συρματοπλέγματα της κατοχής όχι για να εκλιπαρήσουμε την ελεύθερη διέλευση κάτω από τη σκιά της τουρκικής ξιφολόγχης αλλά για να ανοίξουμε το δρόμο της ελευθερίας με τη ρομφαία της εκδίκησης .
Κηρύττουμε αιώνιο μίσος στη κατοχή και απαιτούμε ένοπλο απελευθερωτικό αγώνα .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΑΣΤΙΓΑ

Δυο είναι οι κυριότερες αιτίες που συμβάλλουν στην αποδοχή των λαθρομεταναστών στην πατρίδα μας . Η πρώτη αιτία είναι γεωπολιτική . Θέλουν να αλλοιώσουν την δημογραφική κατάσταση της Κύπρου και να μετατρέψουν την ελληνική γηγενή πλειονότητα σε μειονότητα . Έτσι εκτός του τουρκικού επεκτατισμού προστίθεται και το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης που οι κρατούντες επιθυμούν να τους παραχωρήσουν υπηκοότητα με πλήρη πολιτικά δικαιώματα .Στόχος είναι να παύσει μια για πάντα αυτή η γη να είναι ελληνική .
Η δεύτερη αιτία είναι οικονομική . Η αστική και μικροαστική κοινωνία επωφελείται από την εκμετάλλευση των μεταναστών από τρίτες χώρες . Αυτή η κοινωνία των μικροαφεντικών και μεγαλοαφεντικών επειδή μόνο το χρήμα έχει ως θεό της αδιαφορεί επιδεικτικά για το μέλλον του ελληνισμού στη Κύπρο . Έτσι τα διάφορα οικονομικά συμφέροντα συνενώνονται με τα αντεθνικά και παρέχουν πλήρη υποστήριξη σε πολιτικές εισόδου και ένταξης λαθρομεταναστών .
Εκείνοι που πλήττονται άμεσα από αυτή τη κατάσταση είναι οι εργάτες κάθε ηλικίας που σπρώχνονται στην ανεργία . Έμμεσα βέβαια πλήττεται όλος ο λαός και κυρίως τα χαμηλά αμειβόμενα στρώματα που καλούνται να συμβάλουν οικονομικά στη κάλυψη των εξόδων της κρατικής φιλοξενίας των λαθρομεταναστών , μέσω των εμμέσων φόρων . Πλήττονται επίσης διάφορες ομάδες , όπως φοιτητές και πολύτεκνοι από τις επιβαλλόμενες περικοπές επιχορηγήσεων και βοηθημάτων . Μακροπρόθεσμα θα πληγούν και οι συντάξεις των ηλικιωμένων όταν θα διαπιστωθεί ότι τα ταμεία δεν γεμίζουν απο την παράνομη εργασία . Οι νέοι επίσης αντιμετωπίζουν την αδιαφορία του κράτους στη προσπάθεια ένταξης τους στην παραγωγή αφού υψίστη προτεραιότητα δεν δίνεται σε αυτούς αλλά στον συρφετό των ασιατών και αφρικανών .
Η αντιμετώπιση αυτού του εθνικο-κοινωνικού προβλήματος είναι δυνατή μέσα από συγκεκριμένα μέτρα . Αρκεί να υπάρχει πολιτική θέληση γιατί αν δεν υπάρξει τότε είναι φυσικό να εκδηλώνονται φαινόμενα λαϊκής αγανάκτησης
Πρέπει να καταλάβουμε ότι η αύξηση των μεταναστών στη πατρίδα μας ισοδυναμεί με μια τρίτη εισβολή και ασύμμετρη απειλή στο βαθμό που παρέχεται προς εκμετάλλευση από τους άγγλους και τούρκους κατακτητές και ως εκ τούτου επείγει να αντιμετωπιστεί ως μείζων εθνικό πρόβλημα .
Σαν πρώτο βήμα να στιγματιστούν οι πολιτικές αποδοχής και ένταξης των μεταναστών και δεύτερο να καταγγελθεί η αστική εκμετάλλευση που στηρίζει με τη σειρά της την μετατροπή της εθνικής κοινωνίας σε σύγχρονη Βαβέλ .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Η ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΛΕΓΟΜΕΝΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Εκπρόσωπος του ΕΥΡΩΚΟ ανέφερε χθες σε δήλωση του ότι ο κ. Χριστόφιας δεν γνωστοποίησε το νέο πακέτο προτάσεων που κατέθεσε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στα κόμματα . Μπορούμε να φανταστούμε την σοβαρότητα που επικρατεί στο λεγόμενο εθνικό συμβούλιο όταν οι συμμετέχοντες αγνοούν το περιεχόμενο των προτάσεων της πλευράς μας ενώ το γνωρίζουν οι τούρκοι και οι εγγλέζοι . Το πολιτικό κατεστημένο θα ήταν για γέλια εάν δεν διαπραγματευόταν το μέλλον του κυπριακού ελληνισμού . Συζητούν για να μας επιβάλουν μια λύση χωρίς να γνωρίζει το περιεχόμενο των προτάσεων αυτών ο λαός . Συμπεριφέρονται σαν να είμαστε σκυφτοί και ελεεινοί ραγιάδες που μπορεί να περνά από το μυαλό τους να ζητήσουν τα παιδιά μας για τα χαρέμια τους . Επιδιώκουν να μας επιβάλουν ένα ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΑΤΑΚΤΗΤΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ , γιατί αυτό είναι το πραγματικό όνομα της επιδιωκόμενης λύσης , μέσα από μια αγωνιώδη προσπάθεια μη διαρρεύσει τίποτα προς το λαό. Προφανώς για να αποτρέψουν αναμενόμενες αντιδράσεις .
Το ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΑΤΑΚΤΗΤΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ δεν θα περάσει , όπως πέρασε το πρώτο . Τα πράγματα σήμερα είναι διαφορετικά. Είμαστε ισότιμο μέλος της Ε.Ε. και διεκδικούμε την αναθεώρηση του πρώτου κατακτητικού συντάγματος που μας επέβαλαν οι κατακτητές και οι προδότες . Θέλουμε ένα σύνταγμα που θα παραχθεί μέσα από την ελεύθερη λαϊκή βούληση στα πλαίσια των δημοκρατικών αξιών της Ευρώπης . Αυτό το ελεύθερο και δημοκρατικό σύνταγμα που δικαιούται ο λαός μας είναι η προϋπόθεση της απελευθέρωσης του από τους κατακτητές . Κάθε διεργασία που οδηγεί σε ένα δεύτερο κατακτητικό σύνταγμα ερήμην της θέλησης του λαού καταδικάζει τον ελληνισμό της Κύπρου σε θάνατο .
Κάνουν όμως ένα λάθος οι κρατούντες . Νομίζουν ότι η ισχύς της εξουσίας που διαθέτουν είναι απεριόριστή . Ξεχνούν ότι η ισχύς αυτή μπορεί να καταλυθεί με χίλιους τρόπους από την πυρφόρο εθνική λαϊκή βούληση . Ας εύχονται να μην ηχήσουν μέσα στην ανέμελη ζωή τους οι φοβερές σάλπιγγες της λαϊκής οργής .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ